WOKPANNA

BÄSTA WOKPANNA

Laga asiatisk mat på traditionellt vis med en wokpanna! Vi har tagit en titt på de bästa wokpannorna just nu för att se vad som är unikt för de olika modellerna. Det finns flera märken och modeller som förtjänar titeln som bästa wokpanna och det viktigaste är att du väljer något som passar din matlagningsstil och ditt kök.

Med detta sagt ska vi nu ta en närmre titt på några av de bästa wokpannor som finns just nu. Beakta att du idag kan få en perfekt wokpanna där maten inte bränner fast trots att du wokar över öppen eld eller på mycket hög temperatur.

KEN HOM EXCELLENCE WOKPANNA

Denna wokpanna är förvånande billig. Det är en billig wokpanna som även kan koras som bästa wokpanna! Hur går det ihop? Det hela kan bero på att det är expertkocken Ken Hom som har designat pannan.

KEN HOM EXCELLENCE WOKPANNA

Med två handtag får du ett gott grepp för att slunga grönsaker och wokblandningar. Det går att använda denna wokpanna på alla typer av spisar. Non-stick-beläggningen gör att du slipper kämpa med mat som bränner fast.
Det här är ett bra val för dig som vill ha det som proffsen använder hemma.
Notera att pannan har en snygg design. Du kan ställa den på bordet för självservering när woken är klar. Utöver wok kan pannan användas för soppor och grytor. Den står lika stadigt på gasspis som på en vanlig spis med induktionshäll.

 

Svart kolstål
Non-stick-beläggning
Två handtag
Tål diskmaskin
Flera storlekar

På minussidan kan vi säga att det är en aningen klumpig panna. Om du har små händer är det svårare att
få ett gott grepp om handtagen. Fast det ska också sägas att otroligt många användare ger denna wokpanna högsta betyg.

RONNEBY BRUK LÄTT WOKPANNA

Ronneby Bruk har designat en lätt wokpanna av gjutjärn som har ett handtag med silikonöverdrag. Den är enkel att hantera och kan ställas in i ugnen för uppvärmning på upp till 220 grader. Ronneby Bruk wokpanna kan användas på alla typer av spisar.

RONNEBY BRUK LÄTT WOKPANNA

Det fina med Ronneby Bruks wokpanna är att den har den traditionella gjutjärnssammansättningen som erbjuder hög kvalitet men är mycket lättare. Med ny gjutteknologi får vi en panna som är tunnare och därmed också snabbare att värma upp. Så pass att rekommendationen är att steka med pannan på medeltemperatur hellre än på högsta temperatur.
För dig som vill ha en riktigt bra wokpanna som är enkel att använda kan detta bli ett utmärkt alternativ.

Lätt gjutjärn
På alla spisar
För-instekt
Får snabbt upp värmen

En nackdel är att du inte kan diska denna wokpanna i diskmaskin. Dessutom är den inte ditt bästa val för andra typer av matlagning som att steka ägg.

EVA SOLO STOR WOKPANNA

Eva Solos vackra wokpanna är som ett mästerverk. Den är vacker och se på och enkel att använda. Maten fastnar inte i pannan och med platt botten är det enkelt att woka på vanlig spis med Eva Solos wokpanna.

EVA SOLO STOR WOKPANNA

Om du är på jakt efter en stor wokpanna så kommer du att få ett gott stöd av Eva Solos modell som rymmer 5 liter. Det passar ju också bra om du tänker göra en soppa för många personer. Det rostfria stålet i pannan är lätt att hantera och går att diska i maskin.

Den tjocka bottnen svarar snabbt på induktion och det är verkligen inte svårt att reglera värmen för perfekt wokning. En del menar att den lätta vikten gör att denna wokpanna inte känns lika stabil som modeller av gjutjärn.

Ett stort plus är handtagen som du kan ta i under matlagning utan att bränna fingrarna. Handtagen har dessutom svetsats fast så att du slipper nitar och skruvar som sticker ut och samlar smuts. Om du föredrar att woka i rostfritt stål så har du hittat rätt med Eva Solo wokpanna!

Jämn värmespridning
Slip-Let non-stick-beläggning
För alla typer av induktionshällar
5 liter volym!
Tål maskindisk

GREENPAN BARCELONA WOKPANNA

GreenPan Barcelona är inte en billig wokpanna men den är otroligt uppskattad. Både av experter och vanliga användare. Det här är en panna som är gjord för att hålla livet ut. Den är gjord med ett tjockt aluminiumhölje och fungerar också på induktionshäll med Magneto-tekniken.

GREENPAN BARCELONA WOKPANNA

Non-stick-beläggningen i pannan har förstärkts med diamanter! Därmed är det inte så konstigt att den utnämns som bästa wokpanna bland de som tycker att en bra panna ska hålla för evigt. Det går att diska pannan i maskin och du får faktiskt en livstidsgaranti för konstruktionsfel.
Utseendet är väldigt elegant så du kan ställa ut wokpannan på bordet för servering. Den är lätt att använda på olika spisar och går också att ställa in i ugnen för uppvärmning eller annan matlagning.

Omdömen från användare i Sverige och andra länder avslöjar att hanteringen är mycket enkel. Både då du lagar mat med wokpannan och då du ska rengöra den. Det minus som vi måste nämna är återigen att det är en ganska dyr wokpanna men det har du ju igen om du använder den flitigt för resten av ditt liv!

Snabb uppvärmning
Jämn värmefördelning
Handtag av rostfritt stål
Snygg design

SKEPPSHULT WOKPANNA

Skeppshult wokpanna är vacker och behändig med ett handtag av valnötsträ. Det här är en gjutjärnspanna som är framtagen för att göra det enkelt att woka middagen. Den rymmer 4,5 liter och kan därmed klassas som en stor wokpanna.

SKEPPSHULT WOKPANNA

Användaromdömen avslöjar att Skeppshult wokpanna är enkel att använda och hålla ren. Du får förstås handdiska för att gjutjärnet inte ska förstöras.
Skeppshult erbjuder mycket hög kvalitet och även en garanti på 25 år för konstruktionsfel. Deras pannor är mycket populära i flera länder där användare ger wokpannan höga betyg i nätbutiker. Med Skeppshults wokpanna chansar du inte men du bör vara förberedd på hur du ska behandla och underhålla den för att få den att hålla så länge som bara möjligt.

Hög kvalitet
Förbehandlad med KRAV-rapsolja
Rent tackjärn
För alla värmekällor

Det ska sägas att denna wokpanna väger nära 4 kg. Det kan bli tungt med ett handtag då du vill slunga det som du wokar. Notera också att pannan inte kommer med något lock.

Sammanfattning

De bästa wokpannorna sprider värme snabbt och jämnt. De är enkla att hantera och kan dessutom användas på olika värmekällor som spis eller öppen eld. Om du vill ha en billig wokpanna som håller hög kvalitet kan Ken Hom bli ditt bästa val. Ronneby Bruk wokpanna kostar lite mer men är också ett säkert val.

Det du bör beakta är om du helst vill ha en wokpanna av gjutjärn eller om du kanske hellre lagar mat i rostfritt stål. Ponera att pannorna av rostfritt stål och aluminium kan diskas i maskin vilket spar dig en hel del tid i samband med matlagningen.

Utöver detta bör du tänka på att en del wokpannor är ganska tunga. Då är det inte så dumt om det finns två handtag. Det ger ett bättre grepp då du vill slunga det som du wokar. En annan sak är hur mycket pannan rymmer. Om du ska woka för en hel familj är det klart att det är en fördel att få plats med flera liter i pannan.

Mer om källor för vår produktbedömning

För att hitta bästa wokpannan har vi sett på de rekommenderade pannorna i tester och i butiker. Genom att jämföra tester av wokpannor och uttalanden från de som köpt så har vi kunnat nosa fram de bästa wokpannorna.

Källor för vårt urval av produkter är:

Ken Hom Excellence

https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/wok/ken-hom-excellence-wokpanna-o-35-cm/

https://www.amazon.com/Ken-Hom-KH435001-Excellence-Non-Stick/dp/B07MCCZK61/ref=sr_1_1?crid=12HH7C00CRRZB&keywords=Ken+Hom+excellence&qid=1649667382&sprefix=ken+hom+excellenc%2Caps%2C357&sr=8-1

Ronneby Bruk lätt wokpanna

https://bagarenochkocken.se/produkt/ronneby-bruk-latt-gjutjarn-wokpanna-34-cm/

https://www.coolblue.be/en/product/303646/ronneby-bruk-ultra-light-wok-34cm.html