VINKELSLIP

BÄSTA VINKELSLIP 2021

För dig som vill göra allt från slipning till polering och rostborttagning enklare är en vinkelslip det perfekta verktyget. Med den kommer du kunna slipa alla typer av material på nolltid och när du sedan vill polera upp ytan går även detta snabbt och smidigt.

kollage av vinkelslipar

Arbetar du mycket med metall har bitarna ofta vassa kanter som kan ta lång tid att slipa ner för hand, då är det här verktyget verkligen en ovärderlig del av din verktygslåda. Men även om du endast arbetar med trä kan slipen göra att grovslipning går mycket snabbare och du kan komma ett steg längre i ditt bygge snabbare. Verktyget har en självklar plats i verktygslådan vare sig du är på en byggarbetsplats eller tycker om att fixa saker hemma.

BOSCH GWS 18-125 V LI – TESTVINNARE

Den första vinkelslipen  är Bosch GWS 18-125 V LI. Det är en vinkelslip av toppkvalitet du kommer ha användning av i många år. Den har en mycket kompakt konstruktion och är helt sladdlös vilket gör att du kan använda slipen överallt på byggarbetsplatsen eller i hemmet. Bosch GWS 18-125 V LI tillhör Bosch blå serie med verktyg och du kan därför använda andra batterier från verktyg i samma serie.

Bosch GWS 18-125 V LI

KOLLA PRISET HOS

Har du redan verktyg från Bosch blå serie är denna vinkelslip ett perfekt val. Slipen har även ett stödhandtag som går att fästa på båda sidor av slipen för att du ska kunna arbeta säkert. Bosch GWS 18-125 V LI är ett perfekt val för dig som vill veta att ditt verktyg kommer hålla hög kvalitet i många år framöver.

DEWALT DWE4057

Nästa vinkelslip är en slip för dig som är ute efter något mindre men fortfarande har mycket kraft att slipa med. Dewalt DWE4057 är en vinkelslip i litet format men eftersom den drivs med strömkabel har den ändå väldigt mycket kraft och du kommer aldrig behöva oroa dig för att inte kunna arbeta på grund av batterier. Nackdelen med Dewalt DWE4057 är däremot hur liten den är. För dig som är ute efter något större är inte detta vinkelslipen som passar dig. Prislappen gör däremot Dewalt DWE4057 till en riktigt bra vinkelslip. Du får allt du behöver i ett kompakt format till ett riktigt bra pris. Och du slipper köpa till en massa batterier. Det enda du måste tänka på är att alltid ha ett eluttag tillgängligt när du ska slipa.

Dewalt DWE4057

Om vi ser till vad andra skriver om Dewalt DWE4057 är det överlag bra recensioner. Många skriver att det är ett bra verktyg och att Dewalt alltid har verktyg som fungerar. Andra skriver att den är lite liten men funkar bra för hemmabruk.Valuta för pengarna är också en återkommande recension. Dewalt DWE4057 är alltså en vinkelslip för dig som vill ha något mindre att arbeta med hemma. Du vill inte spendera hur mycket som helst på en vinkelslip då du inte kommer använda den varje dag men du vill att den ska fungera och hålla i många år. Dewalt DWE4057 är däremot inte för dig som vill ha något att arbeta med varje dag, storleken gör att vissa jobb tar längre tid och vill du arbeta mycket kan det bli jobbigt i längden.

DEWALT DWE4257

För dig som vill ha lite mer än vad Dewalt DWE4057 kan erbjuda men fortfarande inte vill ha en batteridriven maskin finns Dewalt DWE4257. Det är en modell större och kommer med några fler funktioner. Till exempel har Dewalt DWE4257 elektronisk variabel hastighet vilket gör att du kan ställa in hur snabbt du vill att slipen roterar för att du alltid ska ha ful kontroll över slipningen. Den är också lite kraftfullare är sin lillebror vilket gör att den funkar även till större arbeten och du kan räkna med en vinkelslip som kommer att fungera som ny i många år. Den har även dammutsugning vilken förhindrar slitage på motorn för att öka livslängden på verktyget och ett sidohandtag med avvibrering gör att du kan använda den längre.

Dewalt DWE4257

Det andra skriver om Dewalt DWE4257 är att verktyget är riktigt bra och håller hög kvalitet. Det är ett verktyg som gör allt det en vinkelslip ska på ett smidigt och säkert sätt. Om du är ute efter en vinkelslip till ett mycket bra pris men som fortfarande håller proffskvalitet och kommer fungera som ny i många år är Dewalt DWE4257 ett perfekt verktyg för dig. Eftersom den drivs med ström och därmed behöver ett eluttag för att användas blir användningsområden mindre än med andra batteridrivna vinkelslipar och det kan vara bra att ha i åtanke var du kommer använda slipen mest. Är det så att du kommer behöva flytta dig mycket för att slipa på olika platser är kanske Dewalt DWE4257 inte rätt vinkelslip för dig.

METABO WQ 1100-125

Nästa vinkelslip är Metabo WQ 1100-125 det är en slip för dig som vill ha något i mittemellan de två tidigare sliparna från Dewalt. Metabo WQ 1100-125 använder också ström istället för batteri. Den har en bra prislapp och är gjord för att tåla tuffa arbeten under årets alla dagar. Med extra säkerhetsanordningar som minimerar rekyl och skydd mot återstart vid strömavbrott är detta en vinkelslip du kommer kunna använda på ett säkert och smidigt sätt i många år. Metabo WQ 1100-125 har en robust men samtidigt kompakt design vilket gör tt den lämpar sig för alla typer av arbeten både i tuffa miljöer och i trånga utrymmen. Det är en vinkelslip för dig som vill ha en säker och smidig slip.

Metabo WQ 1100-125

Andra skriver att Metabo WQ 1100-125 är en utmärkt vinkelslip som passar för alla typer av arbeten. Andra tycker att verktyget är bra valuta för pengarna och den blir ofta rekommenderad som en bra vinkelslip. Metabo WQ 1100-125 passar perfekt för dig som vill ha ett verktyg för hemmabruk men som även klarar sig okej på e arbetsplats om det skulle behövas. Säkerheten gör den även till ett toppenverktyg för dig som vill veta att inget oförutsett ska hända medans du arbetar. Precis som med andra strömdrivna verktyg är Metabo WQ 1100-125s användningsområde minskat och det är något du behöver tänka på innan du köper verktyget. Kommer du ha tillgång till eluttag alltid när du arbetar med vinkelslipen. Om inte kommer det batteridrivna slipar i samma klass längre ner i testet.

MAKITA 9558HN

Det är en lite enklare vinkelslip för hemmabruk som gör att slipningen av alla typer av material går både smidigare och snabbare. Vinkelslipen har en förmånlig prislapp och tack vare dess enkelhet är det en perfekt slip för dig som inte är säker på att verktyget är rätt för dig eller för dig som inte har mycket erfarenhet kring olika typer av verktyg.

Makita 9558HN

Den är också driven med strömkabel och kräver därför inte att du har en massa batterier och du slipper krånglet batterierna kan för med sig. Vill du ha en slip som kommer fungera och göra dina arbeten hemma lite enklare är Makita 9558HN en perfekt vinkelslip för dig. Men vill du ha en slip med lite fler funktioner är detta nog inte den perfekta slipen.

DEWALT DCG405NT

Dewalt DCG405NT är perfekt för dig om är ute efter lite mer mångsidighet än andra slipar med kabel. Batterierna i Dewalt DCG405NT går också att använda med andra 18 volts batterier från Dewalt och den är därför perfekt för dig som redan har andra batteridrivna verktyg från samma märke. Smidighet och säkerhet är det som gör att Dewalt DCG405NT sticker ut.

Dewalt DCG405NT

Den är både kompakt och enkel att arbeta med samtidigt är slipen utrustad med många olika säkerhetsfunktioner som elektronisk broms och en koppling som minskar risken för rekyl om skivan skulle fasta. Dewalt DCG405NT är den perfekta slipen för dig som är ute efter en mångsidig slip som både funkar perfekt för hemmabruk och även klarar tuffa dagar på arbetsplatsen.

MILWAUKEE M18 FHSAG125XB-552X

Den sista slipen i testgranskningen är en vinkelslip för dig som är ute efter det absolut bästa. En vinkelslip i toppklass som kommer klara alla utmaning du ställer framför den. Milwaukee M18 FHSAG125XB-552X är en slip som både klarar att slipa och polera men även att kapa rör snabbt och smidigt. Det är ett verktyg du kommer kunna använda under årets alla dagar utan problem och tack vara dess smarta säkerhetsfunktioner kommer den även att vara mycket säker att använda.

Milwaukee M18 FHSAG125XB-552X

Prislappen på Milwaukee M18 FHSAG125XB-552X är däremot mycket hög och den lämpar sig bäst för dig som kommer använda en vinkelslip mycket och vet vad slipen kan användas till. Tänk igenom innan du köper så att investeringen verkligen är värd att göra. Milwaukee M18 FHSAG125XB-552X är ett verktyg för proffs som alltid kommer vara i toppklass.

MER OM TESTVINNAREN

Det har inte varit enkelt att utse en vinnare för denna testgranskning. Det finns mängder med olika vinkelslipar och alla fungerar bra på sina egna sätt. Vinnaren är en vinkelslip som både har en bra prislapp och samtidigt är mycket mångsidig och går att använda till mängder med uppgifter. Kom ihåg att alla verktyg inte kommer passa alla människor och det är bra att tänka igenom vad du kommer använda slipen till för att hitta just den som kommer passa dig bäst. Vinnaren är Bosch GWS 18-125 V-LI dess mångsidighet och kompakta konstruktion som gör att den kommer klara många tuffa arbeten i många år är det som gör den till vinnare samtidigt som prislappen gör att den kommer passa de flestas budget.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST (INHÄMTAT 2021)