VERKTYGSLÅDA FÖR BARN

BÄSTA VERKTYGSLÅDA FÖR BARN 2021

Med en egen verktygslåda finns det utrymme för många kreativa lekar. Kanske vill man bara hjälpa mamma eller pappa att snickra, eller så kan man härma hantverkaren eller rörmokaren.

kollage av verktygslådor för barn

Med en rejäl tillhörande verktygslåda så kan man även bära omkring verktygen och ta dem med sig dit jobbet ska göras.

MICKI SNICKARLÅDA MED VERKTYG

Mickis Snickarlåda med Verktyg är en verktygslåda/snickarlåda som levereras med riktiga verktyg. Att verktygen går att använda på riktigt är såklart något som många barn tycker är lite extra roligt. Inuti verktygslådan hittar du bland annat följande verktyg och tillbehör: Skruv och spik, hammare, såg, skruvmejsel, pensel, tumstock, vinkelhake, penna, sandpapper.

Micki Snickarlåda med Verktyg

I och med att verktygen går att använda på riktigt så är det också en utmärkt leksak att använda för att “hjälpa till”, när någon snickrar på riktigt. Verktygslådan rekommenderas från tre års ålder och uppåt. Själva verktygslådan är tillverkad i naturfärgat trä, med rejäla skruvar som fäster de olika bitarna i varandra. I övrigt är verktygen gjorda av trä, metall och gummi med någon enstaka plastdetalj.


JABADABADO VERKTYGSLÅDA COLOUR LINE

Den här verktygslådan från Jabadabado är tillverkad i trä och innehåller 15 olika verktyg och delar. I Jabadabado Verktygslåda Colour Line hittar man bland annat en såg, hammare, skiftnyckel, skruvmejsel, spikar, skruvar, muttrar och klossar. Muttrarna, skruvarna och träbitarna går att fästa i varandra med hjälp av skruvmejseln vilket också gör att man också får öva på riktigt.

Jabadabado Verktygslåda Colour Line

De olika delarna är målade i glada färger, till exempel röd, grön, lila, orange och grå. Jabadabado Verktygslåda Colour Line rekommenderas från tre års ålder och uppåt. Det är en av bästsäljarna på marknaden just nu och att betrakta som ett säkert och bra val.

KIDS CONCEPT VERKTYGSLÅDA

Kids Concept Verktygslåda är en verktygslåda där både själva verktygslådan och verktygen är tillverkade i trä. Verktygen som medföljer är bland andra vinkelhake, hammare, såg, skruvmejsel, skiftnyckel och flera olika skruvar och muttrar. Skruvarna och muttrarna går att dra åt, skruva och bygga med på riktigt, vilket de flesta barn tycker är kul.

Kids Concept Verktygslåda

Verktygslådan har en bredd på 15 centimeter och en längd på 25 centimeter. Den är utrustad med ett rejält handtag att bära i. Verktygslådan går att välja mellan i färgerna ljusblå eller rosa och den rekommenderas från tre års ålder och uppåt. Kunder som använt Kids Concepts Verktygslåda beskriver till exempel hur den har ett bra innehåll och en bra storlek.

MELISSA & DOUG VERKTYGSLÅDA

Melissa & Dougs Verktygslåda är ett prisvärt budgetalternativ i glada färger. Trots sitt låga pris är den tillverkad i trä och den innehåller bland annat hammare, skiftnyckel, skruvmejsel samt mängder av olika skruvar, muttrar och gängor.

Melissa & Doug Verktygslåda

KOLLA PRISET HOS

Totalt innehåller den 24 delar. De många och små delarna gör även att verktygslådan rekommenderas från tre års ålder och uppåt. Själva verktygslådan är utrustad med hål på sidorna, vilka kan användas för att skruva fast skruvar och muttrar i varandra.

HAPE VERKTYGSLÅDA

Hape Verktygslåda är ett prisvärt alternativ i trä, med verktyg i olika glada färger. Verktygslådan innehåller bland annat skruvmejsel, hammare, skiftnyckel samt skruvar, spikar och bultar.

Hape Verktygslåda

KOLLA PRISET HOS

Verktygslådan är även utrustad med hål som passar för skruvarna och bultarna. Totalt innehåller verktygslådan 12 delar och den är rekommenderad från 3 års ålder och uppåt.

REDBOX VERKTYGSLÅDA

Redbox Verktygslåda är en produkt i plast, där även verktygen är tillverkade i plast. Den innehåller totalt 18 olika verktyg, däribland skyddsglasögon, såg, hammare, polygrip, skiftnycklar, skruvmejsel, spikar, bultar med mera. Den här verktygslådan, inklusive verktygen har ett väldigt verklighetstroget utseende, både när det kommer till färg och form. Prismässigt ligger den också ganska bra till jämfört mot konkurrenter.

Redbox Verktygslåda

Redbox verktygslåda är CE-certifierad och är lämplig för barn från 3 års ålder och uppåt. Redbox erbjuder flera varianter på sin verktygslåda, till exempel finns det varianter där det ingår borrmaskin, sticksåg och andra elektriska verktyg.

BLACK & DECKER VERKTYGSVÄSKA

Här är en verktygslåda/verktygsväska från ett riktigt verktygsföretag, Black & Decker. Kanske finns det några riktiga verktyg i hushållet i samma märke? Då är det som gjort att även komplettera med ett leksaks-set.

Black & Decker Verktygsväska

KOLLA PRISET HOS

Verktygsväskan är gjord i tyg med flera utrymmen för att hänga på och förvara de olika verktygen, som är tillverkade i plast. Verktygsväskan innehåller bland annat såg, hammare, skiftnyckel och skruvmejsel. Dessutom innehåller den flera skruvar och muttrar, med gängor som gör att de går att skruva in i varandra. Det går även att skruva i klossarna med färdiga skruvhål.

HOWA VERKTYGSLÅDA

Howa Verktygslåda är en verktygslåda med riktiga verktyg, tillverkade i trä och metall. Här får man bland annat hammare, såg, hyvel, skiftnycklar, skruvmejsel, tång, stämjärn och mycket mer, där det allra mesta faktiskt går att använda på riktigt. Själva lådan är tillverkad i trä, med ett kraftigt handtag. Det finns få verktygslådor för barn på marknaden som ger en sån bredd och kvalitet när det kommer till verktygen som den innehåller.

Howa Verktygslåda

Priset för Howa Verktygslåda ligger betydligt högre än de andra verktygslådorna som bara innehåller ett fåtal leksaksverktyg. Men det här är en premiumprodukt som väl motiverar ett högre pris. Eftersom den innehåller flertalet riktiga verktyg, som både är vassa och kraftfulla så rekommenderas den här verktygslådan från 6 års ålder och uppåt. Det vill säga, det här är en leksaks för lite äldre barn än de andra verktygslådorna här i testet.

MER OM TESTET OCH TESTVINNAREN

I det här jämförande testet av verktygslådor för barn har vi jämfört några av de mest populära produkterna på marknaden just nu. Vi har strävat efter att ta med verktygslådor inom flera prisklasser, med olika utseende och material för att alla ska kunna hitta något som de är ute efter. Vår favorit och testvinnare är Micki Snickarlåda med Verktyg. Här får man en högkvalitativ verktygslåda med riktiga verktyg, som dessutom säljs till ett riktigt bra pris.

Har du ett barn som föredrar att sy framför att snickra så kan vi även rekommendera vårt test av symaskiner för barn.