VATTENFLASKA

BÄSTA VATTENFLASKA 2022

Med en bra vattenflaska har man tillgång till rent och fräscht vatten var man än befinner sig. Med en vattenflaska i glas eller i rostfritt stål/metall så slipper man dessutom de skadliga ämnen som många typer av plast ger ifrån sig.

kollage av vattenflaskor

Med en vattenflaska sparar man även mycket pengar eftersom man slipper köpa dyrt flaskvatten varje gång man är på språng.

JOBOUT VATTENFLASKA AQUABLACK

Den här vattenflaskan är tillverkad i rostfritt stål och finns att välja mellan i olika färger och mönster. JobOuts vattenflaska har en vattentät skruvkork som är tillverkad i PP-plast och som är tätad med BPA-fri silikon. Flaskan är vakuumisolerad vilket gör att den kan hålla drycker kalla i upp till 24 timmar, och behålla värme i upp till 12 timmar.

JobOut Vattenflaska AquaBlack

Vattenflaskan rymmer 500 ml vätska, den har en höjd på 25,5 cm och en diameter på 7 cm. Vikten är 0,3 kg vilket gör den fullt överkomlig att bära med sig exempelvis på gymmet. Kunder som köpt och använt JobOuts vattenflaska är särskilt nöjda med att kunna hålla vätskan kyld under en såpass lång tid, perfekt för varma sommardagar.

KLEAN KANTEEN CLASSIC 800 ml

Klean Canteen Classic är ytterligare en riktigt populär vattenflaska på marknaden. Det är den första vattenflaskan som togs fram av Klean Kanteen och den är lika populär nu som då. Vattenflaskan är tillverkad i rostfritt stål vilket gör den riktigt stryktålig och fri från plastens skadliga ämnen. Klean Kanteen Classic är inte vakuumisolerad utan har en enväggskonstruktion (finns dock som isolerad i annan modell). Således är det en vattenflaska för dig som inte bryr dig så mycket om vattnets temperatur utan istället söker en flaska som är lätt och smidig att bära med sig, vart man än ska. Klean Kanteen Classic finns i flera olika färger, bland annat rostfritt stål, blå, gul, orange, svart och lila.

Klean Kanteen Classic 800 ml

Som rubriken antyder så rymmer vattenflaskan 800 ml, eftersom den har en enväggskonstruktion så rymmer den också lite mer än de vakuumisolerade. Insidan av vattenflaskan är elektropolerad med rundade kanter, det är något som bland annat gör den lättare att rengöra. Till Klean Kanteen Classics flaskor så finns det flera olika lock att välja bland, som passar bra för olika ändamål. Bland annat finns det sportkort, ögelkork, rostfri ögelkork, bambukork och pipmuggskork. De flesta kunder som köpt och använt sig av Klean Kanteen Classic är nöjda och har lämnat positiva omdömen. Flaskan beskrivs som lätt, praktisk, att den håller vattnet fräscht, är lätt att rengöra och att den är väldigt tålig. Några enstaka negativa omdömen finns, som i huvudsak handlat om kunder som haft en läckande kork när flaskan legat ner.

GAIAM SURE GRIP WATER BOTTLE

Gaiam Sure Grip Water Bottle är en vattenflaska i glas som är förstärkt med ett överdrag i silikon. Det gör den betydligt mer stöttålig än andra glasflaskor, och i de flesta fall håller den om man skulle tappa den i marken. Korken som är läckfri, är tillverkad i rostfritt stål och utrustad med en bärrem i silikon. En riktigt användbar detalj om du exempelvis ska ha vattenflaskan med dig på gymmet eller på promenaden.

Gaiam Sure Grip Water Bottle

Vattenflaskans öppning är stor vilket ger två fördelar, öppningen är tillräckligt stor om man vill lägga i isbitar och den är samtidigt väldigt lätt att rengöra. Silikonet som omger glasflaskan finns i olika färger där man bland annat kan välja mellan guava, viridian och denim (orange, turkos och mörkblå). De flesta som köpt Gaiam Sure Grip Water Bottle är nöjda med vattenflaskan. Kunder beskriver till exempel att den är väldesignad, ger ett bra grepp och att den håller väldigt bra mot stötar och när man tappar den. Bland nackdelarna nämner vissa att den är lite för tung, att glaset gått sönder på kort tid och att silikonöverdraget är jobbigt att ta av när man ska rengöra flaskan.

HEROBILITY TO GO BOTTLE

Herobilitys To Go Bottle är en isolerad flaska i rostfritt stål som är designad utan vassa kanter för lättare rengöring. Inuti locket sitter en mindre plastdetalj som är till för att hindra drickytan från att värmas upp. Den här vattenflaskan har en lite smalare öppning vilket kan lämpa sig bättre om barn ska använda den. Dessutom är den på detta sätt också lättare att hälla ur, till exempel ner i nappflaskor eller muggar.

Herobility To Go Bottle

En smidig detalj på Herobility To Go Bottle är handtaget uppe vid korken. Handtaget har en riktigt bra utformning, perfekt för att kroka in ett finger i. Vattenflaskan väger 0,3 kg och finns i färgerna vit, rosa, grå och turkos.

RÖHNISCH METAL WATER BOTTLE

Här är ytterligare en vattenflaska i metall, från det svenska träningsmärken Röhnisch. Flaskan har en snygg design och finns bland annat i färgerna vit och grå. Flaskans utsida har en matt yta vilket gör den både diskret och snygg. Röhnisch Metal Water Bottle är utrustad med skruvkork, som dessutom har en räfflad topp för smidigare öppning.

Röhnisch Metal Water Bottle

Volymen för vattenflaskan är 500 ml och den kan användas för att förvara både varma och kalla drycker. Själva flaskan är tillverkad i livsmedelsklassat rostfritt stål, med en mindre plastdetalj i flaskans lock. Materialet gör den extra stöttålig och lämpar sig väl för såväl träningspasset som familjeutflykter eller vandring.

MER OM VATTENFLASKOR OCH BÄST I TEST VINNAREN

I det här jämförande testsammanställningen av vattenflaskor har vi recenserat ett antal olika populära modeller just nu. Vattenflaskorna vi tittar på är framförallt anpassade för vardagsbruk, till exempel för utflykten med barnen, träningspasset, långpromenaden eller den långa arbetsdagen. Vårt mål har varit att ha med vattenflaskor från flertalet olika varumärken, inom olika prisklasser för att också kunna möta alla olika budgetar. Vinnaren i vår testsammanställning är Klean Kanteen Classic. Med Klean Kanteen Classic får man en högkvalitativ vattenflaska som är enkel och tålig, till ett riktigt bra pris. Dessutom gillar vi möjligheten till att anpassa flaskan med olika typer av lock.

TIPS: Vill du lyxa till vattnet i vattenflaskan rekommenderar vi dig att läsa vårt testsammanställning av kolsyremaskiner. På detta sätt kan du ta med dig ditt eget kolsyrade vatten i egen vattenflaska.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST