Vattenflaska för Barn

Vi guidar dig till de bästa vattenflaskorna för barn just nu. Genom en noggrann analys och genomgång av olika produkter, kundomdömen, egenskaper, information från tillverkare och egna erfarenheter har vi kunnat sammanställa denna topplista över de bästa vattenflaskorna för barn.

På sidan hittar du även en generell köpguide, med tips på sådant som kan vara bra att tänka på inför köpet. Läs vidare för att ta reda på vilken vattenflaska för barn som är bäst.

KLEAN KANTEEN KID CLASSIC - BÄSTA VATTENFLASKAN FÖR BARN!

Klean Kanteens vattenflaska Kid Classic är tveklöst det bästa valet inom vattenflaskor för barn. Vattenflaskan är tillverkad i rejält och fräscht rostfritt stål med borstad yta. Vattenflaskan har rundade hörn vilket gör den lätt att rengöra, den har inte heller några skarpa vinklar där bakterier eller smuts kan fastna. Klean Kanteen Kid Classic är även diskmaskinssäker vilket säkerställer en enkel rengöring.

KLEAN KANTEEN KID CLASSIC - BÄSTA VATTENFLASKAN FÖR BARN!

Vattenflaskan rymmer 355 ml vilket är en bra volym för flera användningsområden. Tillsammans med Klean Kanteen Kid Classic så medföljer det även en praktisk ”Sippy-kork”, som även är anpassad för att riktigt små barn ska kunna dricka ur den. Drickpipen är även spillfri och den har ett skydd som går att fälla upp över det, för att undvika att damm eller smuts kommer in i pipen. I pipen hänger det även en praktisk metallögla som gör vattenflaskan lätt att bära eller hänga.

SKIP HOP SPARK STYLE SPORTFLASKA ROBOT 350 ML - TOPPVAL!

Skip Hop Spark Style Robot är en praktisk vattenflaska för barn tillverkad i rostfritt stål. Utanpå det rostfria stålet är flaskan klädd med silikon, vilket ger ett mjukare och bättre grepp när man ska dricka ur den. Den här vattenflaskan har även ett inbyggt sugrör, det gör att man kan dricka ur den även utan att man lutar den. Produkten riktar sig till barn från cirka ett års ålder och uppåt, det är alltså en vattenflaska som går att använda under många år.

SKIP HOP SPARK STYLE SPORTFLASKA ROBOT 350 ML - TOPPVAL!

Ovanpå vattenflaskan sitter det ett så kallat ”pop up-lock”. Detta lock skyddar pipen från smuts samtidigt som det håller den säkert stängd. Man kan alltså tryggt lägga ner den i väskan utan risk för att vatten droppar eller rinner ut. Flaskan har även en rem som man kan bära den i.

RÄTT START VATTENFLASKA, PIPPI, BAMSE, EMIL MED FLERA - FINASTE MOTIVEN!

Rätt Starts vattenflaskor har enligt oss de finaste motiven på marknaden, och det finns en väldig bredd i möjliga motiv att välja bland. Bland annat finns det vattenflaskor med Pippi, Bamse, Emil, Mumin och Madicken. Flaskorna är tillverkade i rostfritt stål, har termosfunktion och de har ett sugrör som gör dem lätta att dricka ur.

RÄTT START VATTENFLASKA, PIPPI, BAMSE, EMIL MED FLERA - FINASTE MOTIVEN!

Flera av Rätt Starts vattenflaskor har även matlådor i matchande motiv, som går att köpa till. Många uppskattar möjligheten till att köpa en vattenflaska och matlåda som hör ihop. Rätt Starts Vattenflaska har en volym på 340 ml, vilket är en ganska optimal storlek för barn. Korken är även utrustad med en ögla som gör flaskorna lätta att bära.

Guide till att köpa vattenflaska för barn

Här tipsar vi om några saker som är bra att tänka på inför köpet.

Vattenflaskans material

Historiskt så har plast varit det överlägset vanligaste materialet i vattenflaskor för barn. Idag vill dock många föräldrar begränsa sina barns exponering mot olika typer av plast, något som gjort att rostfritt stål kommit att bli mycket vanligt. Ett annat vanligt material är vattenflaskor i glas, som klätts i silikon för att ge glasflaskan ett splitterskydd.

Vilken volym ska man välja?

De flesta barnvattenflaskor rymmer någonstans runt 250–500 ml vätska. Vilken volym som är optimal beror lite på vilken ålder barnet är i, och vad vattenflaskan ska användas till. För en sport-vattenflaska är det ofta fördelaktigt om den är lite större eftersom det inte alltid finns vatten att fylla på i närheten. En vattenflaska som ska användas i skolan brukar det vara bra med en lite mindre vattenflaska som får plats i ryggsäcken. Den brukar inte behöva vara särskilt stor eftersom det brukar vara nära tillhands att kunna fylla på den. Sedan det förmodligen ganska uppenbara, mindre barn behöver inte lika mycket vatten som större barn och för små händer blir det lättare att dricka ur en vattenflaska i mindre storlek.

Sugrör och dryckespip

Många av vattenflaskorna för barn är gjorda för att de ska vara extra lätta att dricka ur. Genom en smidig dryckespip, som ibland brukar kallas för sportkork så är många av vattenflaskorna lätta att dricka ur samtidigt som de begränsar mängden spill. Många av barn-vattenflaskorna har även ett sugrör som går ner genom flaskan, vilket gör att den inte behöver vinklas för att man ska kunna dricka ur den. Ofta är dryckeskorken i plast vilket man bör tänka på om man är ute efter plastfria alternativ.

Mönster och motiv

Vattenflaskorna som riktar sig till barn har ofta ett motiv/mönster som tilltalar barnen. Här finns det kända motiv som många barn är bekanta med, till exempel Spiderman, Disney och Paw Patrol. En ny trend är även webbshoppar som säljer vattenflaskor med barnets namn på, det ger en lite mer personlig touch på vattenflaskan.

Rengöring

Vattenflaskor för barn blir snabbt ganska smutsiga. De far runt i olika miljöer samtidigt som barnen använder dem när de äter eller idrottar. Därför är det viktigt att välja en vattenflaska som är lätt att rengöra. För lättaste rengöringen är det en god idé att välja en vattenflaska som är diskmaskinssäker – går att diska i diskmaskin. Men vad man också bör tänka på är att flaskans öppning inte ska vara för liten. I detta fall kommer man få svårt att komma åt att skrubba inuti. Det här är även en av nackdelarna med sportkorkar och avancerade dryckespipar, de har många håligheter där det lätt kan samlas smuts.

Termosfunktion och isolering

Många av vattenflaskorna för barn är isolerade och har således termosfunktion. Det är till nytta både på sommaren när man vill hålla sin dryck kall, eller på vintern om man vill förvara varm dryck i flaskan.