VARMLUFTSPISTOL

BÄSTA VARMLUFTSPISTOL 2021

Är du på jakt efter en varmluftspistol? Kanske vill du ha en för hemmabruk när du renoverar möbler eller mekar med bilen? Eller behöver du en som du kan använda i yrket? Verktyget är mångsidigt och kan användas för mycket men det betyder också att det finns väldigt många att välja mellan.

kollage av varmluftspistoler

Målet med vårt testsammanställning är att ta fram de bästa verktygen för att göra det enklare för dig. I det här jämförelsen kommer vi att lista de bästa varmluftspistolerna och välja ut en vinnare. Olika faktorer kommer spela in såsom pris, användningsområde och funktionalitet. Vinnaren kommer vara det verktyg som anses bäst för alla typer av arbeten och inte ett specifikt. Läs igenom alla recensioner innan du gör ditt val, det finns kanske ett verktyg som passar just dig och dina omständigheter bäst.

MILWAUKEE M18 BHG-502C

Den första varmluftspistolen som granskats är Milwaukee M18 BHG-502C. Det är ett verktyg som ger dig värme på upp till 470 grader celsius och som når arbetstemperatur på bara sex sekunder. Den är även utrustad med-LED belysning för att du ska kunna se så bra som möjligt när du arbetar.

Milwaukee M18 BHG-502C

Milwaukee M18 BHG-502C är batteridriven och är därmed bärbar, batterierna är även kompatibla med andra verktyg från Milwaukee vilket gör den här varmluftspistolen till en utmärkt investering för dig som redan har andra verktyg från Milwaukee. Eftersom den är batteridriven kommer du inte kunna använda den under hela dagen om du inte har batterier att byta. Är du ute efter en pistol som ska fungera hela dagen finns det även strömdrivna verktyg.

DEWALT DCE530N-XJ

Nästa varmluftspistol som vi tittat närmare på är Dewalt DCE530N-XJ. Det är också en batteridriven varmluftspistol som går att använda med andra 18 volts-batterier från varumärket. Verktyget har två inställningar; en för hög värme som går upp till 530 grader och en för låg värme som går till 290 grader. Det är för att du alltid ska ha möjlighet att göra ditt arbete med optimal värme. Den här produkten kommer även med två munstycken, ett reflektormunstycke och ett ytmunstycke. Varmluftspistolen är till för dig som vill ha ett mycket bärbart verktyg du kan använda till arbeten i hemmet eller till mindre arbeten på arbetsplatsen. Prislappen är förmånlig vilket gör Dewalt DCE530N-XJ till ett riktigt bra val för dig som inte kommer använda en varmluftspistol mycket, men som ändå känner att den behövs ibland.

Dewalt DCE530N-XJ

KOLLA PRISET HOS

Om vi kollar på vad kunderna skriver om Dewalt DCE530N-XJ finns det lite blandade recensioner. Många skriver att verktyget gör det den ska och att den fungerar perfekt till mindre arbeten medan andra skriver att de har problem med värmen på pistolen. Det som skrivs är att den inte kan mäta sig med verktyg som drivs av ström och så är det. Dewalt DCE530N-XJ är till för dig som vill ha ett verktyg för hemmabruk eller till projekt i arbetet som inte tar särkilt lång tid. Batteriet kommer nämligen inte att hålla för längre arbetstider. Letar du efter ett verktyg som klarar riktigt tuffa arbeten kommer inte en batteridriven varmluftspistol att klara jobbet. Men hemma i garaget kommer den här varmluftspistolen vara ett riktigt bra verktyg som klarar av de flesta småjobb.

BLACK & DECKER KX2200K 240 V 2000 W

För dig som vill ha en strömdriven varmluftspistol för många arbetsområden finns Black & Decker KX2200K 240 V 2000 W. Detta verktyg har värmeinställningar från 65 grader upp till 650 grader och eftersom den inte är batteridriven kommer du kunna använda verktyget under längre arbetspass. Prislappen är också mycket förmånlig och verktyget passar dig som vill ha en riktigt bra varmluftspistol för hemmabruk. Black & Decker KX2200K 240 V 2000 W fungerar även på arbetsplatsen men har inte samma kraft som andra strömdrivna varmluftspistoler kan ge dig. Verktyget levereras med åtta olika tillbehör för att du inte ska behöva leta efter rätt tillbehör för jobbet du ska göra. Det här är en riktigt bra varmluftspistol för dig som vill kunna arbeta länge men inte vill göra en stor investering.

Black & Decker KX2200K 240 V 2000 W

KOLLA PRISET HOS

Det kunderna skriver om Black & Decker KX2200K 240 V 2000 W är att verktyget ger dig bra valuta för pengarna, då den både är enkel och bekväm att använda. Många skriver att verktyget känns billigt men att de ändå skulle köpa en likadan om deras slutar fungera. Det är alltså överlag bra saker som skrivs om verktyget och det är för att Black & Decker ger dig en riktigt bra varmluftspistol till ett bra pris som klarar av alla arbeten runtom i hemmet och många på arbetsplatsen. Är du däremot ute efter en varmluftspistol med många funktioner som kommer klara även de riktigt tuffa arbetena i många olika klimat är inte det här varmluftspistolen för dig. Det finns andra verktyg som är mer riktade mot proffs längre ner i jämförelsen.

TROTEC HYSTREAM 2000

Nästa varmluftspistol som vi listar är Trotec HyStream 2000. Det är en varmluftspistol som ger dig allt du kan tänkas behöva och till ett riktigt bra pris. Den har värmeinställningar från 50 grader upp till 650 grader celsius vilket gör att du alltid kan ha optimal värme för jobbet du ska göra. Den är dessutom strömdriven vilket gör att verktyget även klarar av långa arbetspass. Trotec HyStream 2000 är en perfekt varmluftspistol för dig som är ute efter ett verktyg som alltid kommer att fungera och som levererar riktigt bra resultat gång på gång utan att det kostar mycket. Det är ett perfekt verktyg för dig som inte kommer använda varmluftspistolen tillräckligt mycket för att göra en större investering men ändå vill kunna lita på sitt verktyg.

Trotec HyStream 2000

KOLLA PRISET HOS

I andra recensioner står det mycket om hur enkel Trotec HyStream 2000 är att använda samt att den levererar vad den lovar. Många kunder skriver om hur bra det är när verktyget signalerar att det har nått rätt värme samt att det enkelt går att läsa av vilken värmeinställning och fläktinställning verktyget är inställt på med hjälp av displayen. Trotec HyStream 2000 är alltså en riktigt bra investering och det låga priset gör att den passar allas budget. Varmluftspistolen är ett perfekt val för dig som vill ha ett verktyg för hemmabruk som inte kostar mycket och som ger dig riktigt bra valuta för pengarna. Vill du ha ett verktyg som kommer hålla väldigt länge och som klarar tuffa jobb är det här kanske inte varmluftspistolen för dig.

BOSCH GHG 20-60

För dig som är på jakt efter en varmluftspistol som kommer att klara alla typer av arbeten både hemma och på arbetsplatsen finns Bosch GHG 20-60. Det är ett verktyg som är riktat mot proffs och är byggt för att klara även de tuffaste arbetena i alla typer av klimat. Bosch GHG 20-60 är strömdriven och har en arbetstemperatur på upp till 630 grader celsius samt två olika inställningar för luftflöde.

Bosch GHG 20-60

Prislappen är ganska hög men för investeringen får du en varmluftspistol i toppklass som kommer fungera i många år framöver. Bosch GHG 20-60 är ett verktyg som är gjort för att användas och lämpar sig därför bäst för dig som kommer använda varmluftspistolen mycket. Kommer du inte göra det finns det andra verktyg som ger dig liknande kraft men till lägre pris.

BOSCH DIY EASY HEAT 500

Nästa varmluftspistol på listan är Bosch DIY Easy Heat 500. Det är ett verktyg riktat mot dig som kommer använda den hemma men som samtidigt ger dig tillräckligt med kraft för att klara alla typer av arbeten. Den har två värmeinställningar 300 grader och 500 grader celsius samt två inställningar för luftflöde. Det gör Bosch DIY Easy Heat 500 till ett mycket mångsidigt verktyg som också är designat för att vara så bekvämt att arbeta med som möjligt.

Bosch DIY Easy Heat 500

Prislappen är också mycket förmånlig, något som gör att varmluftspistolen kommer passa de flestas budget. 500 grader celsius som max gör att den inte klarar de mest krävande arbetena som finns och därför lämpar sig Bosch DIY Easy Heat 500 för hemmabruk eller till lättare arbeten på en arbetsplats.

METABO HG 20-600

Är du ute efter det absolut bästa inom varmluftspistoler och vet att du kommer använda verktyget mycket finns Metabo HG 20-600. Den här varmluftspistolen ger dig alla möjligheter att klara även de mest krävande jobben och den är mycket bekväm att använda även under långa perioder. Varmluftspistolen är robust byggd och är tillverkad för att hålla länge.

Metabo HG 20-600

Den har värmeinställningar mellan 50 och 600 grader celsius vilket ger den tillräckligt med värme för alla typer av arbeten. Metabo HG 20-600 är en varmluftspistol riktad mot proffs som kommer klara allt, prislappen kommer därefter och är ganska hög. Tänk igenom hur mycket du kommer använda verktyget innan du gör ditt köp för att vara säker på att investeringen är värd att göra. Är den inte det finns det enklare verktyg till lägre pris.

MER OM VINNAREN OCH HUR VI UTSETT DEN

Det är aldrig enkelt att välja en vinnare och det finns mängder med varmluftspistoler på marknaden och alla har sina fördelar samt nackdelar. Den personliga preferensen av märken och liknande gör även det fördelaktigt att du läser igenom alla recensioner för att hitta det verktyg som passar dig bäst. Vår vinnare är Milwaukee M18 BHG-502C. Det är en mångsidig varmluftspistol som ger dig bra med värme och luftflöde samtidigt som den är batteridriven och därmed bärbar. Milwaukee M18 BHG-502C klarar alla typer av arbeten runtom i hemmet och även många arbeten som kan uppstå på en arbetsplats. Prislappen gör slutligen att verktyget är en riktigt bra investering som kommer kunna användas i många år framöver. Många användningsområden, bra pris och riktigt bra kvalitet gör Milwaukee M18 BHG-502C till vinnare i vår testsammanställning.

Vi har inte utfört ett eget test av varmluftspistoler, utan istället fokuserat på att samla in information från externa hemsidor och artiklar. Vi har lagt stor vikt vid att analysera externa kundomdömen vilket gjort att vi fått en noggrann inblick i vilka modeller kunderna gillar och vad kunderna egentligen vill ha. Utifrån denna information har vi till sist kunnat utse en vinnare bland varmluftspistolerna.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)