VÄRMEFILT

BÄSTA VÄRMEFILT 2021

När det börjar bli ruggigt och kallt på kvällarna passar en härligt varm värmefilt perfekt. Värmefilten är en filt som har ett inbyggt värmeelement vilket hjälper dig att hålla dig varm trots ett kyligt rum. Du kan använda värmefilten både som myspläd framför TV:n eller i sängen under ditt vanliga täcke. Värmefilten kan hjälpa till att sänka elkostnaderna under vintern och du kan använda den till att värma upp sängen innan du går och lägger dig.

kollage av värmefiltar

Värmefiltar består vanligtvis av tre delar; en innerdel med uppvärmningselement, ett mjukt ytterhölje och en elektrisk dosa som du kan ställa in olika lägen med. Det finns många olika filtar på marknaden och de kan ha en hel del olika funktioner. Filtarna finns att köpa i flera storlekar, underfiltarna kan du hitta både till enkelsäng och dubbelsäng.

BEURER VÄRMEFILT HD75 – TESTVINNARE

Detta är en värmefilt med ett ytterhölje av mjuk och skön fleece. Kontrollpanelen har sex olika temperaturlägen som du kan välja mellan och på den finns inbyggd belysning. Inbyggd belysning är uppskattat om du fryser mitt i natten och snabbt vill kunna sätta igång filten utan att behöva tända lampan. Kontrollpanelen går att ta av och därefter kan du tvätta filten på 30 grader i tvättmaskinen. Med sex olika temperaturmöjligheter är vi säkra på att du kommer att kunna ställa in precis den temperatur som passar dig. Det finns även en inställning som gör att den stänger av sig automatiskt efter tre timmar vilket gör att du aldrig behöver vakna upp för att du blivit för varm och svettig. Vill du använda den i sängen rekommenderar vi att du har den under ditt lakan.

Beurer Värmefilt HD75

KOLLA PRISET HOS

Värmefilten har en hög säkerhet med Beurers egna BSS (Beurer Safety System). Beurer har patent på temperaturtekniken som denna filten har och det ger både ökad säkerhet samt att temperaturfördelningen blir jämnare. Filten innehåller textilier som uppfyller strikta mänskliga och ekologiska krav i Oeko-Tex Standard 100, vilket har verifierats av Hohenstein Research Institute. Beurer Värmefilt HD75 är en filt som du både kan ha under dig i sängen eller svepa om dig framför TV:n. Storleken är på 180 x 130 centimeter vilket gör att den passar utmärkt för en dubbelsäng om den används som underfilt. När du lägger undan filten på sommaren ska du tänka på att rulla den och inte vika, eftersom vikningen kan skada kablarna inuti filten. Beurer Värmefilt HD75 Vit ligger i mellanprisklassen och ger god valuta för pengarna.

VÄRMEFILT 4096 FRÅN OBH NORDICA

Värmefilt 4096 från OBH Nordica går även under namnet Cosy Hug och det tycker vi är ett riktigt passande namn. Trots att värmefilten är en av de billigare i testet fick den riktigt bra betyg och är den mest prisvärda produkten. Filten har du ovanpå dig i soffan eller sängen och ytterhöljet är tillverkat av ett extramjukt flanellmaterial. Många i testpanelen tyckte att Cosy Hug verkligen gjorde skäl för sitt namn eftersom det kändes som en varm kram att ha den på sig. Filtens storlek är på 130 x 160 centimeter så den är stor nog för en person men passar inte för två. Om du är lång är kanske det här inte den ultimata filten för dig eftersom den inte kommer att täcka dig när du ligger ner.

Värmefilt 4096 från OBH Nordica

Värmefilt 4096 från OBH Nordica kommer med en kontrollpanel som har tio olika temperaturinställningar så du har möjlighet att anpassa värmen helt efter din smak. När vi testade använde vi oss av den varmaste inställningen i början för att sedan sänka ner till lägsta. Modellen blev varm snabbt och höll värmen länge, även efter att vi sänkt till den lägsta temperaturinställningen. När du vill tvätta filten tar du enkelt av kontrollpanelen och lägger filten i tvättmaskinen i max 40 grader. Värmefilt 4096 från OBH Nordica är väldigt säker då den har ett inbyggt överhettningsskydd samt automatisk avstängning efter 90 minuters användning. Filten sladd är på 2,8 meter vilket gör att den når även om det är långt från ditt eluttag till soffan eller sängen.

BEURER VÄRMEFILT HD90

Ännu en Beurer värmefilt tar sig in på topp tre-listan. Beurer är ett ledande företag i att tillverka och producera hushållsartiklar och elektriska tillbehör inom kategorin välmående och hälsa. Värmefiltar är deras specialitet eftersom det var sådana de började tillverka. Beurer HD 90 är en riktigt skön och härlig värmefilt som passar perfekt för den kallare årstiden. Den har hela sex olika inställningar så du kan själv bestämma vilken nivå som passar dig. Beurer HD 90 värmdes upp riktigt snabbt på högsta temperaturinställningen och höll värmen bra, dock inte riktigt lika länge som tvåan i testet. Precis som andra Beurer värmefiltar har filten hög säkerhet med Beurers egna BSS (Beurer Safety System) och har inbyggd automatisk avstängning efter tre timmar så det är ingen fara om du råkar somna med filten igång.

Beurer Värmefilt HD90

KOLLA PRISET HOS

Den här värmefilten är främst till för att ha i sängen under lakanet, så att sängen värms upp snabbt och effektivt. Storleken är 180 x 130 centimeter så den fungerar även för en dubbelsäng. Strömkabeln går att koppla loss och sedan kan filten tvättas i maskin på max 30 grader. Materialet är gjort av härligt mjuk fleece. Kontrollpanelen har belysning så att du kan se inställningar även under natten utan att behöva tända. Storleken tyckte vi var jättebra men den fick minuspoäng för utseendet och tjockleken. Även om materialet är mjukt och skönt saknar filten den mysfaktor som Beurer HD 75 har. Eftersom priset är betydligt högre än för Beurer HD 75 och den här värmefilten inte riktigt passar att ha ovanpå sig i soffan hamnade den bara på en tredjeplats.

CHAMPION VÄRMEFILT CHVFT210

Champion Värmefilt CHVFT210 är en supermjuk filt gjord av flanell-fleece och den passar bäst att ha ovanpå dig i soffan eller sängen. Värmefilten har sex olika värmeinställningar och en nivåindikator som gör det lätt för dig att hitta den temperatur som passar dig bäst. Champion Värmefilt CHVFT210 stänger automatiskt av sig efter tre timmar så du behöver inte oroa dig om du glömmer den på.

Champion Värmefilt CHVFT210

Den har inbyggt överhettningsskydd vilket är tryggt och säkert. Storleken är 180 x 130 vilket gör att den är stor nog även för dig som är lång. Filten är tvättbar och du kan givetvis ta bort kontakten innan du tvättar filten. Den här filten ligger i mellanprisklassen och om du är ute efter en filt att bli varm under när du tittar på TV passar den här filten utmärkt för dig.

MEDISANA VÄRMEFILT XXL HB 675

Det här är en mjuk och skön värmefilt som passar utmärkt att ha ovanpå dig både i soffan och sängen. Den är tillverkad i microfiber vilket gör den allergivänlig då smuts inte får fäste. Filten kan tvättas i maskin och temperaturregulatorn tas då av innan. Medisana Värmefilt XXL HB 675 har en kontrollpanel med fyra temperaturinställningar som gör det enkelt för dig att ställa in den värme som passar dig bäst.

Medisana Värmefilt XXL HB 675

Måtten är 200 x 150 centimeter vilket gör den till en av de större på marknaden. Filten är har bra säkerhet eftersom den både är utrustad med överhettningsskydd och automatisk avstängning efter 180 minuter. Den är vändbar och kommer i två färger. Filten ligger i mellanprisklassen och letar du efter en stor filt tycker vi den här modellen ger bra valuta för pengarna.

VIDAXL VÄRMEFILT

VidaXL Värmefilt använder du främst i sängen, bäst är att ha den under lakanet så du inte känner de elektriska trådarna. Uppvärmningen av VidaXL Värmefilt är snabb och det tar bara ett par minuter innan den når temperaturen du ställt in. Kontrollen har tre inställningar så du kan välja mellan hög, medium och låg värme. Filten har ett inbyggt överhettningsskydd vilket ger dig säkerhet även om du skulle glömma den på.

VidaXL Värmefilt

Kontrollpanelen har blindskrift så du kan känna vilken temperatur du vill ställa in utan att tända lampan. Filtens mått är 150 x 70 centimeter så den passar till enkelsäng. Den kan inte tvättas i tvättmaskin utan bara för hand. Sladdens längd är två meter vilket är bra om ditt eluttag sitter en bit från sängen.

VÄRMEFILT OVERBLANKET LANAFORM

Värmefilt Overblanket Lanaform är känd från Warmies reklam på YouTube. Det är en elektrisk värmefilt som är gjort i ett mjukt och mysigt material. Den här filten använder du ovanpå dig i soffan eller sängen. Filten har hög säkerhet med sitt inbyggda överhettningsskydd.

Värmefilt Overblanket Lanaform

Kontrollpaneler har sju värmenivåer och håller värmen bra, den är även varm utan att värmen är på. Kontrollpanelen är avtagbar och filten kan tvättas i maskin på 40 grader. Storleken är 160 x 130 centimeter så den passar bra för dig som inte är så lång eller som bara vill ha den över benen när du sitter. Du kan ställa in att filten ska stänga av sig automatiskt efter en viss tid och den kan ge dig kontinuerlig värme i upp till nio timmar.

MER OM VÄRMEFILTAR OCH TESTVINNAREN

För att hjälpa dig hitta rätt filt har vi testat sju stycken varianter. I testet har vi tittat på prisklass, vilka och hur många funktioner värmefilten har, säkerhet och kundrecensioner. Det finns värmefiltar som används som ett lakan, det vill säga du ligger ovanpå dem i sängen, andra är filtar som du har ovanpå dig. Om du tänkt använda värmefilten i sängen ska du tänka på att välja rätt storlek. Vi har testat några av varje så att du har möjlighet att hitta rätt efter ditt behov. Vinnaren i testet får nästan full poäng och det är Beurer Värmefilt HD75 Vit som blev favoriten hos många i testpanelen. På andra plats kom Värmefilt 4096 från OBH Nordica och på tredje plats kom Beurer Värmefilt HD90.

Vill du höja mysfaktorn ytterligare under vinterhalvåret kan vi även rekommendera en Wake-Up Light, som gör att du vaknar upp till dagsljus varje morgon.