VAKUUMFÖRPACKARE

BÄSTA VAKUUMFÖRPACKARE 2021

Att förlänga hållbarheten på livsmedel, att tillaga sous vide eller att snabbt marinera kött och grönsaker är bara några av de användningsområden som du kan använda en vakuumförpackare till. Det här är en jättebra metod för att minska på matsvinnet – dina livsmedel kommer att hålla betydligt längre och du slipper göra dig av med dem.

kollage av vakuumförpackare

Du kan även göra ekonomiska förtjänster och spara pengar med den här metoden. När förpackningen automatiskt töms på luft och vakuum skapas gör det under för innehållet. Det finns mängder av olika varianter att välja mellan och prisspannet är stort. I det här testet kommer vi att ta upp produkter inom olika prisklasser med förhoppningen om att du ska kunna hitta en lösning som passar och matchar dina behov.

FOODSAVER V2860 VAKUUMFÖRPACKARE – TESTVINNARE

FoodSaver V2860 Vakuumförpackare blev vår testvinnare och det är enkelt att förstå varför detta blev den bästa vakuumförpackaren. Dels har den redan tidigare vunnit priser bland annat som Bäst i test enligt Råd och Rön och Tænk som är det danska konsumentrådet. FoodSaver V2860 har tre olika inställningar och levereras i rostfritt stål. Du får med påsar och den är väldigt lätt att använda. Utöver de tre lägena kan du även växla mellan torr eller fuktig funktion. Den har ett knivbord och en integrerad rullhållare där du placerar din plastfolierulle. Du väljer olika lägen beroende på om maten ska förpackas väldigt tätt eller om den ska skyddas från att tryckas ihop för hårt. Om du inte vill vakuumförpacka kan du använda maskinen till att tillsluta.

FoodSaver V2860 Vakuumförpackare

KOLLA PRISET HOS

Bland de tidigare användarna hörs många positiva omdömen om FoodSaver V2860 Vakuumförpackare. Den är enkel att använda och håller hög kvalitet. Manualen är enkel att förstå vilket är en nog så viktig parameter. Produkten har en höjd 10 cm, ett djup 20 cm och en bredd 40 cm. Effekten är 105 watt. Vakuumförpackaren förlänger hållbarheten på maten. En köttbit kan du ha i frysen i upp till tre år istället för sex månader som är standard om du använder en vanlig fryspåse. Om du vill använda den här vakuumförpackare till att exempelvis marinera kött kan du använda den smarta funktionen vakuumpuls. Marineringen tar bara 20 minuter. I de fall det kommer vätska vid användningen finns det en droppbricka som kan tas loss för rengöring.

VINNARE I ANDRA TESTER

FOODSAVER VAKUUMFÖRPACKARE FFS005X

En annan omtyckt vakuumförpackare är en produkt med namnet FoodSaver Vakuumförpackare FFS005X. Den går att förvara ståendes mellan användningarna för att spara yta och kommer med en praktisk droppbricka som fångar upp vätska och håller det rent i köket. Droppbrickan tål även maskindisk vilket är mycket uppskattat bland användarna. I den här produkten finns en smart integrerad skäranordning och inbyggd plats för plastrulle. När det gäller säkerheten finns flera fiffiga funktioner som överhettningslampa och en enkel lås- och spärrmekanism som gör användningen till en trygg upplevelse. Du kan växla mellan tre olika hastigheter när du använder vakuumförpackaren. Det finns bland annat en praktisk pulsfunktion som förfinar fördelningen. När du använder produkten blir du guidad via praktiska förloppslampor så att du vet vilket läge du befinner dig på.

FoodSaver Vakuumförpackare FFS005X

FoodSaver Vakuumförpackare FFS005X är försedd med port för användning av FoodSaver-tillbehör som zippåsar och andra tillbehör. I startkitet får du med påsar i olika storlekar, plastrulle och en rund förvaringsburk. Med hjälp av vakuumförpackningen kan maten hålla sig fräsch upp till fem gånger längre i frysen vilket gör det här till en investering som snabbt betalar igen sig om du är en sån som ofta slänger mat. Den är ganska dyr med samtidigt får du vad du betalar för. Bland fördelarna märks att den är kompakt, den har till exempel ett smart fack för förvaring av kabeln. Effekten är 140 watt och den har måtten höjd 10,2 cm, djup 23,3 cm och bredd 41,2 cm. Vakuumhastigheten är 4.7 liter/min. Du får två års garanti på FoodSaver Vakuumförpackare FFS005X.

CASO FAST VAC 4000 VAKUUMFÖRPACKARE

Nu ska vi titta på en riktig värsting på området. CASO, Fast Vac 4000, Vakuumförpackaren har en vakuumhastighet på 20 liter/min (jämfört med ovan nämnda 4,7 liter/min). Det här är en riktigt kraftfull maskin för den som vill vakuumförpacka som ett proffs. Den är gjord av stål och har måtten höjd 16 cm x bredd 51,5 cm x djup 28,5 cm. Effekten är 250 watt vilket vittnar om dess styrka. Det här är en av de mest proffsiga alternativen på marknaden. Det som talar emot den är priset men det är upp till dig som kund att bedöma hur mycket som ska spenderas på produkten. För den som har ont om tid och behöver en effektiv hjälpreda i köket är denna produkt ett givet val.

CASO Fast Vac 4000 Vakuumförpackare

I maskinen finns en integrerad kniv som smidigt skär loss den färdiga förpackningen. Självklart ingår det påsar, inte mindre än 20 stycken inklusive en vakuumrullle som du kan använda till matlagning och förvaring. Du kan reglera styrkan på CASO, Fast Vac 4000, Vakuumförpackare via en smidig digital display. Maskinen har väldigt stor finkänslighet och kan hjälpa dig med ömtåliga varor som skumtoppar och frasiga räkchips. Låt vakuumförpackaren försegla redan öppnade påsar med pasta eller ris när du vill öka hållbarheten och hålla maten färsk. Det här är en maskin för entusiasten och du kommer knappast bli missnöjd. I samma serie från CASO finns sedan tidigare Caso VC100 och Caso VC300 med samma ändamål. Men CASO, Fast Vac 4000 är vakuumförpackning när det är som allra bäst!

VK 1133 VAKUUMFÖRPACKARE FRÅN PROFI COOK

Här har vi en vakuumförpackare som fungerar lika bra till grönsaker som köttbitar. VK 1133, Vakuumförpackare från Profi Cook har en vakuumhastighet på 12 liter/min och du får den till ett bra pris. Just priset är en av den här produktens många styrkor. Den kommer i rostfritt stål och har en effekt på 100 watt. Ett paket vakuumväskor och en rulle ingår i priset och sladden är upprullningsbar för att minimera utrymmet maskinen tar.

VK 1133 Vakuumförpackare från Profi Cook

Modellen beskrivs som enkel att använda och effektiv. Använd den till att förpacka dina livsmedel i tätt förslutna påsar. Dina livsmedel håller sig fräscha länge i frysen utan att få oönskade frostskador. Dessutom behåller maten sina vitaminer och mineraler bättre. Vakuumförpackningar sparar även värdefullt utrymme i frysen. Testa vakuumförpackaren från Profi Cook!

TROUT VAKUUMFÖRPACKARE FRÅN WILFA

För den som vill ha en vakuumförpackare utan att betala mer än några hundralappar kan Trout Vakuumförpackare från Wilfa vara ett bra alternativ. Den här har en kapacitet på 24 liter/min och har en kompakt design som för med sig smidig förvaring. Den här egenskapen ska inte underskattas. Kökets maskiner blir allt fler och då vill du gärna kunna skuffa undan vakuumförpackaren mellan användningarna.

Trout Vakuumförpackare från Wilfa

I startpaketet ingår fem påsar och en slang – allt du behöver för att komma igång. Produkten har trots sitt ringa pris effekten 120 watt. Den här maskinen har ett automatiskt program för kombinerad försening och vakuumering som är mycket användbart. Först sugs all luft ut och sen sen förseglas påsen med en svetssöm. Du kan även förpacka silver och kläder på det här sättet.

CHAMPION VAKUUMFÖRPACKARE SLIM

Vi avslutar vårt test av vakuumförpackare med en produkt som kan bevara dina livsmedel upp till 7 gånger längre än andra traditionella metoder för förvaring. Champion Vakuumförpackare Slim har en kompakt design och är utformad med en inkluderad magnet som gör att du kan hänga upp den exempelvis på kylskåpet.

Champion Vakuumförpackare Slim

På så vis behöver du aldrig dra dig för att plocka fram redskapet – som alltid är nära till hands. Det tar bara 7-10 sekunder att försegla en påse. Fungerar även utmärkt för snabb marinering av livsmedel. På 20 minuter är marineringen klar. Champion Vakuumförpackare Slims mått är längd 36,5 cm, höjd 5,5 cm och bredd 8,0 cm. Effekten är 90 watt och maskinen har en indikatorlampa som guidar dig. I priset får du fem vakuumpåsar.

VACUUM SEALER SUPREME VAKUUMFÖRPACKARE 130W FRÅN OBH NORDICA

Näst på tur har vi Vacuum Sealer Supreme Vakuumförpackare 130W från OBH Nordica. Denna erbjuds till ett rimligt pris, strax över tusenlappen, och har en effekt på 130 watt och en sugkapacitet på 12 liter/min. Du kan använda den till såväl torra som flytande livsmedel. Produkten har en automatisk marineringsfunktion och en anti-krossfunktion. I startpaketet medföljer två olika påsrullar, vilket kan upplevas som lite snålt jämfört med andra produkters motsvarande startkit.

Vacuum Sealer Supreme Vakuumförpackare 130W från OBH Nordica

Den är smidig att rengöra med en fuktad trasa och diskmedel. Vakuumpåsarna går bra att diska i diskmaskinen och återanvända gång på gång. Några av de utmärkande fördelarna med den här varianten av vakuumförpackare är dess snygga och stilrena design och rättvisa pris. Förläng hållbarheten på dina livsmedel med den här vakuumförpackaren från OBH Nordica!

MER OM VAKUUMFÖRPACKARE OCH TESTVINNAREN

I vårt test av vakuumförpackare har vi tittat på parametrar som storlek, lägen och effekt. Du vill sannolikt ha en smidig maskin som inte upptar för mycket förvaringsyta men ändå är tillräckligt kraftfull för att ge bra resultat. Vinnaren i vårt test av vakuumförpackare är Food Saver V2860 Vakuumförpackare som har vunnit flera fina priser tidigare och är omtyckt bland tidigare kunder. Den håller hög kvalitet och är enkel att använda. Dessutom kan du växla mellan flera olika lägen – vilket bidrar till dess överlägsenhet. Läs vidare för att fördjupa dig i vilka vakuumförpackare som finns att välja mellan på marknaden. Förhoppningsvis blir du med hjälp av vår bäst i test guidad till att hitta en produkt som möter just dina individuella behov när det gäller vakuumförpackare.