Vad kostar det att hyra förråd i Stockholm?

Vi har gjort en prisundersökning kring att hyra förråd i Stockholm. Vårt mål har varit att ta fram de allra billigaste alternativen, med ett inte för långt avstånd till stan. Förrådsstorleken som vi undersökt pris för är 3 kvadratmeter, vilket rymmer runt 50 flyttlådor i varierande storlekar, korrekt stuvade. Väldigt många av förrådsbolagen har olika kampanjer med nedsatt pris i 1-3 månader. Vi har dock inte tagit hänsyn till kampanjerna i denna jämförelse. Vi har haft för avsikt att ta fram de aktörer med lägst pris per månad sett till ordinarie pris. Se nedan vilka förrådsaktörer som erbjuder förråd till lägsta ordinarie priser.

Priser hämtade i mars 2024

Green Storage Sundbyberg 3 m² – 469 kr per månad
Instorage Arninge 3 m² – 649 kr per månad
Servistore Järfälla 2,9 m² – 666 kr per månad
Pelican Self Storage Sollentuna 3 m² – 679 kr per månad
Shurgard Tyresö 3 m² – 720 kr per månad
Big Easy Älvsjö 3 m² – 745 kr per månad
City Self-Storage Vårby 3 m² – 805 kr per månad

ANNONS

Vinden.com hämtar dina saker och förvarar dem åt dig
Pris från 200 kr per m² och månad

Kampanjer

Det är mycket vanligt att förrådsuthyrarna erbjuder tillfälliga kampanjer, med nedsatt pris under 1-3 månader i början på uthyrningen. Ofta handlar det om 50% rabatt på grundpriset. För dig som ska hyra ett förråd endast under en begränsad period kan det vara högst aktuellt. Det gäller dock att man kontrollerar villkoren noggrant så att man inte binder upp sig med någon lång bindningstid eller uppsägningstid.

Kostnader som kan tillkomma

I de flesta fallen så ingår inte försäkring i grundpriset. Vill man försäkra sitt förråd så är det alltså en kostnad som tillkommer. En försäkring för ett förråd om 3 kvadratmeter kan kosta mellan 50-150 kronor per månad. Men det beror givetvis på vilket värde sakerna i förrådet är försäkrade till.

Fler faktorer som påverkar priset per månad

Det finns ganska många ytterligare saker som kan påverka priset per månad, och ofta kan det finnas stora variationer i pris mellan olika förråd och anläggningar inom samma förrådsbolag.

Tillgänglighet

Hur pass tillgängligt förrådet är påverkar månadskostnaden ganska mycket. Där vägs det exempelvis in hur lätt eller svårt det är att köra fram med en bil till förrådet, om det ligger nära en hiss eller om man når förrådet genom trappor.

Öppettider och bemanning

Många av förrådskedjorna har relativt generösa öppettider, exempelvis från klockan 05-23. Men vill man kunna nå sitt förråd när som helst så kan det kosta lite mer. Det här gäller även bemanningen. Det är lätt att föreställa sig att det är ganska dyrt att ha personal på plats. Förråd som har en mer digital process, med mindre personal inblandad brukar kunna erbjuda lägre priser.

Uppvärmt eller ej uppvärmt

Uppvärmningen är givetvis en hög kostnad för förrådsbolagen. Vill man ha ett uppvärmt förråd så är det betydligt dyrare än ett ouppvärmt.

Säkerhet

Att få ett väldigt säkert förråd, med så låg risk för inbrott, brand, skadegörelse med mera kostar givetvis mer.