TVÅLPUMP

Tvål behövs i badrum och kök men idag är det få som vill ha den klassiska fasta tvålen i en tvålkopp. Det är ju mycket enklare med en tvålpump som inte kladdar på diskbänk och handfat. Vi har tagit en titt på de bästa tvålpumparna och fann flera intressanta modeller. Det finns riktigt välutvecklade tvåldispensers till rimliga priser.

Du kan välja en klassisk tvålpump som du trycker på för att få ut den flytande tvålen eller en helautomatisk tvåldispenser som levererar skum utan vidröring. Ett tips är att välja ett hygieniskt alternativ och det särskilt för platser där många kommer att samsas om tvålen. Vi har framförallt kikat på användarbetyg för att ta reda på om tvålpumpen är så bra som tillverkaren hävdar. Här följer de bästa tvåldispensrarna som finns på marknaden just nu…

UMBRA EMPEROR AUTOMATISK TVÅLPUMP

Umbra kan beskrivas som kungen av tvålpumpar. Detta märke står bakom flera fina modeller som är gjorda för att erbjuda hygien och komfort. Deras Emperor är kungen av Umbras tvålpumpar med en form som är elegant och automatisk användning. Emperor tvålpump passar lika fint i köket som i badrummet. Du kan fylla på med tvål eller diskmedel och för att tvätta händerna med tvålen så behöver du inte ens ta i pumpen. Det blir högst hygieniskt.

UMBRA EMPEROR AUTOMATISK TVÅLPUMP

Om vi ska lyfta fram ett minus så är det att detta är en dyrare pump. Du får lägga omkring 500 kronor på den men det kan det vara värt. Med finesser som tvålindikator som visar dig att det är dags att fylla på står du aldrig utan tvål för handtvätten. Du kan också dra nytta av två LED-lampor som visar om pumpen är på och om batteriet behöver bytas ut. När vi ser på vad användare har att säga så är det många som tycker att denna tvålpump fungerar bra. På sajter som Homedepot.com så får Emperor tvåldispenser nära 5 av 5 stjärnor. Möjligheten att välja nivå på hur mycket tvål som kommer ut gillas och designen anses vara både elegant och gullig. Det är särskilt betryggande att se att flera köpare berättar att de använt samma pump i flera års tid och nu vill ha en ny med samma design.

God hygien
Enkel användning
För tvål och diskmedel
Modernt utseende
Tvålindikator

UMBRA OTTO AUTOMATISK TVÅLPUMP

En billigare tvålpump från Umbra är den som heter Otto. Det här är också en automatisk tvålpump som inte ska kosta mer än omkring 350 kronor. Det fina med denna tvålpump är att den ger dig skumtvål istället för den vanliga flytande.

UMBRA OTTO AUTOMATISK TVÅLPUMP

Här kommer du inte att få signal om att tvålen håller på att ta slut men detta bör du ju ändå se då behållaren är genomskinlig. Det går bra att använda Otto tvålpump i kök såväl som badrum. För att få skumtvål ska du blanda 1 del tvål med 5 delar vatten och det går också att köpa färdigblandad skumlösning att fylla på med. På Amazon får Otto nära 4 stjärnor av många recensioner. En återkommande kommentar är hur mycket tvål du kan spara med denna modell. I och med att du blandar tvål med vatten så räcker tvålen längre. Det är också fint att tvålen kommer ut automatiskt när det finns barn som gärna leker lite för mycket med en spännande pump och därmed slösar på tvålen. Den fina designen och höga kvalitet som denna tvåldispenser erbjuder hyllas av köpare på flera internationella sajter.

Snygg design
Automatisk
Skumtvål
Genomskinlig behållare
LED-lampor

CUISIPRO TVÅLPUMP

Cuisipro tvålpump har en elegant design och är gjord för att spara på tvål. Det ska gå att spara så mycket som 75% av det normala tvålförbruket med denna modell. Här får du precis som med Otto från Umbra skumtvål. Det är bara att blanda flytande tvål med vatten för att fylla på tvåldispenser och sedan börja använda. En fin detalj på denna tvålpump är sugkoppen som finns i botten. Den ser till att pumpen inte glider på handfat eller diskbänk.

CUISIPRO TVÅLPUMP

När vi ser på recensioner från användare så är det uppenbart att det här är en populär tvålpump. Många väljer att ge bort en som present och att köpa en till det egna hushållet. Skummet blir löddrigt och fint och det framgår av omdömen att folk gärna köper denna pump igen efter några års användning. Internationellt är detta också en populär modell. På Bedbathandbeyond.ca får Cuisipro tvålpump höga betyg av användare. Där framgår det också att folk är nöjda med att pumpen fungerar så fint i många års tid. Även för badrum och toaletter där den används flitigare än i köket.

Ekonomisk
Lätt användning
För kök och badrum
Ergonomisk design
Skumtvål

Ett litet minus är att du inte kan diska denna tvålpump i diskmaskinen. Du får göra rent den för hand och det bör du göra om du vill att den ska förbli fin att se på.

EVA SOLO TVÅLDISPENSER

Eva Solos vackra design för köket är känd och deras badrumsserie inkluderar en fin cylinderformat tvålpump. Designen är elegant och dessutom är pumpen enkel att använda. Ett lätt tryck med handen ger lagom mängd tvål.

EVA SOLO TVÅLDISPENSER

Dessutom kan det vara mindre lämpligt att ha den här typen av pump i ett hushåll med barn som gärna leker med den. Men om du vill ha något som är estetiskt med god funktion så kan Eva Solo tvålpump vara ett bra val. Priset på över 500 kronor är förstås lite högre men du betalar för god kvalitet. Det kan vi se av användaromdömen som också avslöjar att det går lika bra att använda pumpen för diskmedel. Den stilrena designen uppskattas av svenska användare såväl som internationellt. På Yuppiechef.com avslöjar recensioner att pumpen ger en perfekt andel tvål för varje handtvätt.

Elegant design
Enkel användning
Mjuk och fin form
Finns som blank och matt

Det minus vi kan se är att du inte får ut tvålen automatiskt. Du måste rent fysiskt pumpa och därmed så rör du ju vid pumpen.

INNOVAGOODS AUTOMATISK TVÅLDISPENSER MED SENSOR

InnovaGoods Home Houseware är ett märke som är känt utomlands men som kanske inte har setts så mycket i Sverige. Men nu börjar alltfler svenskar upptäcka Innova Goods automatiska tvåldispenser med sensor. Det här är en smart pump som är väldigt hygienisk. Du behöver bara röra handen framför pumpen så kommer tvålen ut i perfekt mängd. Det går att justera den tvålmängd som kommer ut i 5 olika nivåer.

INNOVAGOODS AUTOMATISK TVÅLDISPENSER MED SENSOR

På Amazon får Innova Goods tvålpump med sensor mycket höga betyg av användare från flera länder. En återkommande kommentar är att den håller länge. Det har också visat sig fungera bra att använda pumpen för tvål såväl som för alkohol-gel. Du behöver inte späda ut produkten som du fyller dispensern med. Ett tips är dock att undvika för tjock tvål då detta kan leda till att det blir lite för trögt att få ur den ur pumpen. Dessutom bör du noga läsa igenom användarmanualen innan du börjar använda pumpen för att få ut mesta möjliga av den.

Hygienisk
Prisvärd
Funktionsindikator med LED-ljus
Användarmanual på svenska

På minussidan kan denna pump kännas lite plastig. Fast samtidigt är materialet en anledning till att den är så lätt att hålla fräsch.

Sammanfattning

Det finns många fina tvålpumpar som är enkla att använda och du bör fundera lite på om du vill ha en automatisk tvålpump eller den klassiska modellen där du pumpar för hand. Med tanke på att det faktiskt inte kostar så mycket mer med en bra automatisk tvåldispenser från ett märke som Umbra så kan det vara klokt att välja en lite bättre pump. Otto från Umbra är både prisvärd och effektiv. Den är gjord för att erbjuda dig hög nivå på hygien och har fått goda omdömen bland annat för att pumpen håller så länge. Här behöver du heller inte oroa dig för att tvålpumpen inte skulle se snygg ut då designen är både elegant och modern.

Metod och Källor

Vi har inte utfört ett eget test, för denna jämförelse har vi samlat information från följande artiklar och tester.

Umbra Emperor

https://www.homedepot.com/p/reviews/Umbra-Emperor-12-oz-Auto-Soap-Dispenser-in-Black-1016999-050/316771188/1

https://www.amazon.com/Umbra-Emperor-Automatic-Sanitizer-Dispenser/dp/B08NFD2VKS/ref=sr_1_4

Umbra Otto

https://www.amazon.com/Umbra-Foaming-Automatic-Sanitizer-Dispenser/dp/B08YFKF54H/ref=sr_1_3

https://www.wayfair.com/bed-bath/pdp/umbra-otto-automatic-soap-dispenser-umb1821.html

Cuisipro

https://bagarenochkocken.se/fler-produkter/stadning-diskning/rengorings-och-diskmedel/cuisipro-tvaldiskmedelspump-krom/

https://www.bedbathandbeyond.ca/store/product/cuisipro-foam-soap-pump/3280805

Eva Solo

https://bagarenochkocken.se/fler-produkter/stadning-diskning/rengorings-och-diskmedel/eva-solo-tvaldiskmedelspump-blank/

https://www.yuppiechef.com/eva-solo-bath.htm?id=7382&name=Eva-Solo-Soap-Dispenser

Innova Goods

https://www.amazon.com/InnovaGoods-Automatic-Soap-Dispenser-Sensor/dp/B078TGS21S

https://www.ubuy.cr/en/search/index/view/product/B078TGS21S/s/innovagoods-automatic-soap-dispenser-with-sensor-abs-and-as-white-10-5-x-21-x-14-cm/store/store