TROLLERILÅDA

BÄSTA TROLLERILÅDA

Trollerilådan är en klassisk leksak som kan erbjuda lek och underhållning för alla åldrar. När du väljer en trollerilåda är det dock viktigt att du tar en titt på vilken ålder den är till för. Vi har sett närmre på några av de populäraste trollerilådorna för att välja ut de bästa. Det finns som sagt magiska lådor för yngre barn och set som till och med kan passa vuxna.

För att komma fram till vilka de bästa trollerilådorna är så har vi sett mest på vad de som köpt lådorna har att säga. Både vad gäller det antal tricks som finns i lådan och hur enkelt det är att förstå hur man trollar. Tänk på att välja trollerilåda både i enlighet med ålder och det intresse som finns. Vissa lådor har mer att förkovra sig i än andra och det kan ju passa för ett barn som vill skapa egna shower med en massa tricks.

BAMSE TROLLERILÅDA

Vi börjar med en svensk klassiker som är mycket populär för lite yngre barn. Bamses trollerilåda finns i två varianter och här menar vi den lite större gröna varianten. Det ska dock sägas att den här lådan är väldigt populär. Den säljs snabbt ut så passa på om du ser att den finns på lager!

BAMSE TROLLERILÅDA

Det kan förstås tyckas att det här är en alltför enkel låda. Men det ska sägas att de lite mer avancerade tricken kan göras så att även vuxna blir förtrollade. I lådan finns det en god variation av redskap som hatt, stav, kaniner, bägare, kortlek, ringar, myntbox och mycket mer. Variationen gör att barnet kan hålla på länge med denna trollerilåda. Priset på trollerilådan är mycket bekvämt. Den kostar omkring 250 kronor och vi kan verkligen säga att den är prisvärd. Tänk på att yngre barn kommer att behöva lite hjälp från en vuxen för att leka med denna trollerilåda. Utöver nöjda användare så har lådan fått goda betyg av Tidningskungen.se där den får 4 av 5 stjärnor. För de allra yngsta magikerna är detta ett säkert val som gör det lätt att komma igång med tricks att visa upp för vänner och familj.

40 tricks
Barnvänlig och kul
Enklare trick
Lite svårare trick
God kvalitet

TOBBES TROLLERILÅDA

Kanske har barnen sett honom på TV men det är inget måste för att förstå charmen med denna trollerilåda. Tobbe trollkarls låda ligger ungefär på samma prisnivå som Bamses gröna trollerilåda men har 5 trick mer att erbjuda. Den här lådan kan rekommenderas från 6 års ålder.

TOBBES TROLLERILÅDA

Det finns inte många minus med Tobbe trollkarls trollerilåda. Den passar mycket bra för yngre barn såväl som för lite äldre. Det är bara de allra minsta som inte ska leka med lådan då den innehåller delar som kan vara för små för barn under 3 år. En del föräldrar tycker att det här är en aningen extrem låda. Andra känner att det just är detta som gör att den är det bästa valet. Särskilt för lite äldre barn som inte vill ha hur enkla trick som helst. Lådan har en fin fördelning mellan enkla och svåra trick. De allra svåraste passar mycket bra för barn i 11-12 års åldern. Med saker som trollstav, kaniner, magisk låda, specialkortlek, näsduk spökflaska och mer är det inte svårt att ordna med en trollerishow. Redskapen håller god kvalitet vilket kan förväntas av en trollerilåda som tillverkas av Egmont Kärnan. Om du är ute efter den bästa trollerilådan för lite äldre barn så är detta ett bättre val än Bamses låda. På forumet Familjeliv är det flera föräldrar som rekommenderar just denna trollerilåda som den bästa. Barn tycker att den är kul att trolla med och vuxna blir också intresserade så det är helt klart tal om aktivitet för hela familjen.

45 tricks
Rolig rekvisita för show
Passar upp till 12 års ålder
Enkelt och roligt

TACTIC TOP MAGIC XXL TROLLERILÅDA

Det här är en lite billigare trollerilåda som säljs i många olika länder. Den har fått fina betyg bland annat på Amazon och gillas särskilt för att det rör sig om en större låda med tricks. Vi noterar bra betyg på amazon men några internationella användare upplever att instruktionerna inte är så tydliga på andra språk. Det går att hitta instruktioner och videos online som visar hur du trollar med denna låda på engelska om du inte tycker att det som kommer med lådan är tillräckligt.

TACTIC TOP MAGIC XXL TROLLERILÅDA

Den här trollerilådan kan passa för barn från 8 års ålder. Den är dock inte särskilt lämplig för yngre barn. Dels för att många av tricksen är för svåra för små barn och dels för att den innehåller mindre delar som kan innebära kvävningsrisk för barn under 3 år.

Extra stor låda
Spännande tricks
Enkla instruktioner
God kvalitet

STUNNING MAGIC SILVER EDITION

Med detta trolleri set har du allt som krävs för att börja en karriär som trollkarl vid 8 års ålder! Det här är en trollerilåda som säljs i flera länder och som har många fina omdömen på sajter som Amazon.

STUNNING MAGIC SILVER EDITION

I lådan finns en hel del rekvisita som boll, mynt, trollspö, scarf, flaska, rep och mer. Instruktionerna är tydliga men det är klart att det kan krävas lite hjälp från föräldrar i början. När barnet väl kommer igång så är detta en trollerilåda som ger timmar av lek och show. Det finns också de som hävdar att setet är alldeles utmärkt även för yngre barn i 5 års åldern. I varje fall vad gäller delarna som är lite enklare att trolla med. Vi kan säga att det här är något av en trollerilåda för alla åldrar!

Över 100 tricks
Härlig magi
Enkel användning
God kvalitet

MARVIN'S MAGIC - RABBIT & TOP HAT

När ett yngre barn vill börja trolla kan det räcka gott och väl med denna hatt med kanin. Hatten kan man ha på sig och kaninen är både docka för handen och trolleriverktyg. Det fina med detta trolleri-set är just att det är så enkelt. Det kan vara härligt för små barn att få komma igång med något som är så pass hands on.

MARVIN'S MAGIC - RABBIT & TOP HAT

Om vi ska säga något negativt om detta set så är det att vissa delar skulle kunna hålla lite högre kvalitet med tanke på att du betalar omkring 350 kronor för leksaken. Annars är detta den bästa trollerilåda du kan finna för nybörjaren som är ett litet barn. Den passar mycket bra från 5 års ålder. Om det inte får bli för svårt är det smart att satsa på detta set med kanin och hatt. Kaninen kan ju användas både för att visa tricks och för att framföra dockteater. Det lär bli en hel del lek som är till hela familjens glädje.

Enkelt
Gullig kanin
Bra pris
God kvalitet

SAMMANFATTNING

Om vi ska välja en trollerilåda så blir det Tobbe trollkarls låda. Vi gillar att den är maxad och ser en stor fördel med att den fungerar så bra från 6 års ålder och hela vägen upp till 12 och kanske längre upp i åldrarna. Det är svårt att slå en så välsorterad trollerilåda som dessutom har rekvisita som håller hög kvalitet. För en familj med barn i olika åldrar borde Tobbe trollkarls trollerilåda räcka långt och väl. Men det är klart att det kan vara så att det finns specialintressen och att en smalare låda där man till exempel fokuserar mer på kort kan vara minst lika uppskattad. För yngre barn är hatten med kaninen ett bra val. Ibland är det bättre att satsa på något som är enkelt hellre än att försöka hitta trollerilådan som har hundratals tricks. Det kan ju bli överväldigande när man får för många alternativ och yngre barn nöjer sig gott och väl med några enkla tricks de kan göra om och om igen.

Vi har inte testat trollerilådorna själva. För att kunna utse de bästa trollerilådorna på marknaden just nu har vi därför istället tagit hjälp av externa tester, kundrecensioner och artiklar. Våra källor hittar du nedanför.

Källor

Bamses Trollerilåda

https://www.tidningskungen.se/barn-och-ungdom/bamses-nya-trollerilada

Tobbes trollerilåda

https://www.familjeliv.se/forum/thread/45207779-trollerilada/1

Tactic Top Magic XXL trollerilåda

https://www.amazon.com/Tactic-Top-Magic-XXL-Box/dp/B005C3WKWQ

Stunning Magic Silver Edition

Marvin’s Magic – Rabbit & Top Hat