TRAMPBIL

BÄSTA TRAMPBIL

En trampbil är en perfekt leksak för utomhusbruk men som ofta också går att använda inne. Bland de flesta barn är trampbilar en rejält uppskattad leksak, som också går att använda under flera år.

kollage av trampbilar

Flera av trampbilarna är tillverkade för att imitera riktiga bilar från riktiga märken vilket ger ett extra litet roligt inslag. Trampbilen är en riktig klassiker som till skillnad från sina elektriska motsvarigheter stimulerar att barnen rör på sig och ett alternativ som dessutom är mer miljövänligt.

JEEP BUZZY SAHARA TRAMPBIL

Jeep Buzzy Sahara är en tuff terränginspirerad trampbil med offroad-däck som också är punkteringsfria. Tack vare offroad-däcken och konstruktionen i största allmänhet så har den här trampbilen lite lättare att köra i sand, lera och vattenpölar än många andra av trampbilarna på marknaden. Både färgen och fronten på Jeep Buzzy Sahara är riktigt snygga och påminner om en klassisk Jeep-bil. Den stora Jeep-logotypen på sidan ger dessutom lite extra Jeep-känsla för trampbilen.

JEEP BUZZY SAHARA TRAMPBIL

KOLLA PRISET HOS

Trampbilen är lätt att använda och manövreras med hjälp av tramporna och ratten. Tack vare inbyggda kullager är den även lättare att trampa än många andra trampbilar. Rekommenderad ålder för den här trampbilen är mellan 2-5 år och genom att både ratten och sätet är justerbara sitter barnet bra, oavsett längd eller storlek. Maximal rekommenderad användarvikt är 30 kg och maximal rekommenderad längd är 120 cm. Den här trampbilen har en längd på 83 cm, bredd på 49 cm och en höjd på 50 cm, något som inte gör den allt för komplicerad att transportera i en vanlig bil. Jeep Buzzy Sahara kan även köpas tillsammans med olika tillbehör, bland annat går den att kombinera med släpvagnen Berg Trailer S och med förvaringskorgen Berg Buzzy basket Yellow. Bland kunder som köpt och använt Jeep Buzzy Sahara är det många som gett den högt betyg. Kunder beskriver bland annat hur den är stabil, välbyggd, funkar bra offroad, lätt att montera och att deras barn älskar den. Några nackdelar som beskrivs med produkten är att den är lite för liten där vissa treåringar inte får plats och någon enstaka kund som haft svårigheter med att montera den.

AZENO TRAMPBIL FERRARI

Den här trampbilen är licensierad av det italienska bilmärket Ferrari, vilket även gör att trampbilen bär Ferraris logga framtill. Azeno Ferrari är med sina gummihjul lättrampad och lättmanövrerad. Sätet är sportigt samtidigt som det är bekvämt och för att underlätta transport av trampbilen så är sätet utrustat med ett handtag. För extra Formel 1-känsla är trampbilen även utrustad med en vit- och svartrutig flagga, en påklistrad hastighetsmätare samt en sportig ratt som även den har den riktiga Ferrari-loggan på sig.

Azeno Trampbil Ferrari

Azeno Ferrari har den klassiska röda Ferrari-färgen men är också utsmyckad med roliga detaljer, såsom det vit- och svartrutiga Formel 1-mönstret och den italienska flaggans färger. Den här trampbilen riktar sig till barn mellan 3-5 år gamla. Den har en maximal användarvikt på 30 kg och måtten är 84,5x50x49,5. Själva trampbilen väger 8 kg. Bland kundomdömena för Azeno Ferrari på nätet så är det mestadels positivt som skrivits. Det beskrivs hur den är uppskattad av barnen, att den är välbyggd och lätt att montera. Bland det negativa för trampbilen nämns att flaggan lätt går sönder, att sätet inte går att justera och att trampbilen är något tung.

ROLLY TOYS JOHN DEERE TRACTOR AND TRAILER

Här är en trambil, eller snarare tramp-traktor som är inspirerad av det amerikanska traktormärket John Deere. För vissa barn är traktorer mycket mer spännande än bilar och i de fallen kommer Rolly Toys John Deere-traktor mycket väl till pass. Den här traktorn trampas fram med pedaler och har en trampkedja som går att spänna för hårdare trampmotstånd. I det här paketet medföljer även en släpvagn som barn tycker är rolig att bara koppla på och av, samt transportera grejer i.

Rolly Toys John Deere Tractor and Trailer

En uppskattad funktion på Rolly Toys John Deere Tractor är att den har en öppningsbar motorhuv med ett förvaringsfack. Där kan man exempelvis lägga ner leksaker som ska med ut på ävenyret. Hjulen är tillverkade i plast med kraftig mönstring, de är dock relativt mjuka vilket gör att den kan användas såväl inomhus som utomhus. Den rekommenderade åldern för den här trampbilen är mellan 2,5-5 år. Det gör även att den tål lite mer belastning i vikt än andra trampbilar, närmare bestämt 50 kg. Förutom släpvagnen går det även att koppla på andra tillbehör på Rolly Toys John Deere Tractor, bland annat en grävskopa som ju näst intill gör det till en ny leksak. En stor fördel med den här trampbilen jämfört mot andra är det lägre priset. De flesta kunder som lämnat omdömen för Rolly Toys John Deere Tractor har varit riktigt nöjda där det beskrivs hur den är väldigt fin och att de barn som fått den blivit jätteglada. Flera tycks dock klaga på att monteringsanvisningen är dålig. Någon anser att den saknar en tuta.

EUROPLAY KIDCAR

Europlay KidCar är en lite mer robust och stabil trampbil som också kan användas långt mycket högre upp i ålder än de andra trampbilarna i den här jämförelsen. Den rekommenderade åldern för den här trampbilen är på mellan 3,5-12 år, sätet går dessutom att justera till 4 olika nivåer. Den här trampbilen är vanlig på exempelvis förskolor, parklekar och liknande eftersom den har en gedigen och robust stålram och tål även de vildaste lekarna, särskilt då den till och med är utrustad med stötdämpare. Även däcken är kraftiga och kan köras på alla tänkbara underlag.

Europlay KidCar

Däcken är tillverkade i gummi och är uppblåsbara vilket förvisso är jobbigare att underhålla men samtidigt ger lite mer fart och smidighet för den som åker. Till skillnad från de flesta andra trampbilarna så styrs Europlay KidCar med hjälp av spakar. Här kan startsträckan för att förstå hur den ska styras vara lite längre för de allra yngsta barnen. Den robusta konstruktionen gör även att den här trampbilen är större och väger mer än sina konkurrenter. Europlay KidCar är 111 cm lång och väger 23 kg vilket gör att den inte transporteras hur lätt som helst.

MER OM BÄSTA TRAMPBILEN

I det här jämförandet av olika trampbilar från diverse tester har vi recenserat ett antal olika trampbilar från olika varumärken. Vi har försökt att hitta trampbilar inom olika budgetklasser, som olika typer av fordon och stilar för att alla ska hitta något som passar. Vår favorit bland de testade trampbilarna är Jeep Buzzy Sahara. Med den får man en tuff och sportig terrängbil, inspirerad av riktiga Jeep-bilar och som dessutom säljs till ett fullt rimligt pris. Vi anser även att Rolly Toys John Deere Tractor är ett riktigt bra budgetval bland trampbilarna, som ju dessutom har den roliga egenskapen av att vara en traktor.

Tips: Vad som kompletterar trampbilen bra är även en verktygslåda för barn. Då har man all nödvändig utrustning för att leka bilverkstad.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST (INHÄMTAT 2021)