TOALETTSITS

BÄSTA TOALETTSITS 2021

Toalettsitsen är en viktig detalj i badrummet som de flesta spenderar en hel del tid på. Med rätt toalettsits gör man toaletten snyggare och man får dessutom en bekväm plats att sitta på i badrummet. Här guidar vi dig till de bästa toalettsitsarna på marknaden just nu.

kollage av toalettsitsar

Vi presenterar en rad olika toalettsitsar från olika varumärken och inom olika prisklasser. Vi har en förhoppning om att du kommer att kunna hitta en toalettsits som passar dig och dina behov. Längst ner på sidan hittar du en sammanfattning av vårt test, där vi också avslöjar vilken av toalettsitsarna som vi utsett till vår testvinnare.

IFÖ AQUA 99588 – TESTVINNARE

Ifö är ett av de mest kända varumärkena inom toalettsitsar och just den här produkten, Ifö Aqua 99588 är en riktig storsäljare. Toalettsitsen är tillverkad i polypropen/mjukplast och har färgen vit.

Ifö Aqua 99588

Toalettsitsen passar till Ifö Aqua-toaletter och har måtten 41,5 x 37 cm. CC-måttet för Ifö Aqua 99588 är 155 millimeter och den väger 0,5 kg.


IFÖ CERA 99420

Ifö Cera 99420 är ytterligare en storsäljare från Ifö som bland annat passar till toalettstolarna Ifö Cera, Ifö Nova och Camargue Norden. Toalettsitsen är vit till färgen och tillverkad i polypropen. Inklusive det övre locket har toalettsitsen måtten 38 x 43,8 centimeter. CC-måttet är 155 millimeter och vikten för toalettsitsen är 0,85 kg.

Ifö Cera 99420

Flera av de kunder som köpt Ifö Cera 99420 har lämnat positiva omdömen för produkten. Bland annat beskriver kunder att toalettsitsen är stabil, bekväm och att den gick snabbt att installera. Ett annat mer neutralt omdöme beskriver Ifö Cera 99420 som en enkel produkt som gör sitt jobb.

GUSTAVSBERG NAUTIC 9M26 SC/QR

Den här toalettsitsen från Gustavsberg har en snygg och neutral design, med en diskret vit färg. Gustavsberg Nautic 9M26 är bekväm, tålig och samtidigt lätt att rengöra. Dessutom är den anpassad att ge en tyst och mjuk stängning, vilket undviker störande smällar när toalettsitsen stängs.

Gustavsberg Nautic 9M26 SC/QR

Tack vare den smidiga quick release-funktionen så lyfter man snabbt och lätt av toalettsitsen, om man ska byta ut den eller rengöra under. CC-måttet för Gustavsberg Nautic 9M26 är 155 millimeter, i övrigt har den måtten 35,5 x 45,2 centimeter. Toasitsen Gustavsberg Nautic 9M26 passar samtliga toalettstolar i Nauticserien.

VIDAXL TOALETTSITS MED BIDET

VidaXLs toalettsits med bidet är så mycket mer än bara en toalettsits. Med hjälp av den här toalettsitsen kan du effektivt rengöra dig själv efter avslutat toabesök. Du kan skölja av dig med en stråle där du själv väljer styrka, samtidigt som det också bara går att spraya med vatten. När du är färdig med rengöringen så kan du även slå på toalettsitsens torkfunktion. Utöver att spola vatten och torka så är det även möjligt att ställa in vattnets temperatur, och att slå på sittvärme i själva toalettsitsen. Det är något som kan ge mycket bekvämlighet under kalla vintermorgnar.

VidaXL Toalettsits med Bidet

Det här är en premiumprodukt som naturligtvis också kostar lite mer än en vanlig toalettsits. Men för den som har för vana att tvätta sig med vatten efter toabesöket kan det vara ett mycket bra alternativ. Den här toalettsitsen behöver anslutas till el och har en sladd som är 1,5 meter lång. Måtten för toalettsitsen är 50 x 48 x 19. Bland kunder som köpt den VidaXL Toalettsits med Bidet är omdömena varierande. Någon skriver att produkten har hög kvalitet men att man måste vara noggrann med att måste vara noggrann med att kontrollera storleken och kompabiliteten med ens toalett. En annan missnöjd kund beskriver hur värmen inte är bra och att denna skickat tillbaka en produkt som droppat.

GUSTAVSBERG NORDIC 2300

Det här är en billig, enkel och stilren toalettsits som passar till alla toaletter i Nordic 23XX-serien. Gustavsberg Nordic 2300 har CC-måtten 155 centimeter och har i övrigt ett djup på 455 millimeter och en bredd på 375 millimeter.

Gustavsberg Nordic 2300

Materialet i sitsen är polypropenplast och färgen är vit. Ett enkelt och okomplicerat val. De kunder som köpt och använt sig av den här toalettsitsen tycks överlag vara nöjda. Man beskriver inte särskilt mycket mer än att toasitsen motsvarat förväntningarna.

IDO TOALETTSITS SEVEN D MJUKSITS VIT

Den här toalettsitsen från IDO är en vit mjuksits som är löstagbar. När du städar plockar du enkelt av den och sätter tillbaka den, vilket underlättar rengöringen.

IDO Toalettsits Seven D Mjuksits Vit

Toalettsitsen är tillverkad i plast, den är vit till färgen och väger 0,8 kg. Måtten för IDO Toalettsits Seven D Mjuksits Vit är 377 x 442 millimeter och den passar till samtliga toalettstolar inom IDO Seven D-serien.

ARROW TOALETTSITS DUO

Det här är en bra produkt för den som har små barn hemma. Här får man en vanlig toalettsits kombinerad med en barnsits i ett. Toalettsitsen har funktion för mjukstängande och är tillverkad i plast. Barnsitsen är inte i vägen och stör heller inte eftersom den följer med toalocket upp med hjälp av magneter.

Arrow Toalettsits Duo

Man tar av Arrow Toalettsits Duo genom en knapptryckning, vilket gör det lätt att både rengöra och byta ut. Dessutom är monteringen enkel, med fästen som är flexibla. Fästenas CC-mått är mellan 95-185 millimeter vilket gör att de passar för de flesta toastolar.

DEN HÄR TOALETTSITSEN UTSER VI TILL TESTVINNARE

Vad som är knepigt med att utse testvinnare bland just toalettsitsar är att många av produkterna är anpassade för att använda på vissa specifika toalettstolar. Har man en toalettstol från Gustavsberg så är den ofta inte kompatibel med toalettsitsar från Ifö och vice versa. Så för att utse en testvinnare har vi helt enkelt fokuserat på att ta fram den som vi gillar bäst, utan att ta hänsyn till hur få eller hur många toalettstolar som den passar för. Vinnaren i vårt test av toalettsitsar är Ifö Aqua 99588, en funktionell toalettsits som är diskret, snygg och som dessutom går att köpa till ett riktigt lågt pris.