TIGERSÅG

BÄSTA TIGERSÅG 2021

Sågning kan ibland vara svårt, antingen för att det tar lång tid eller för att själva materialet är hårt och jobbigt att såga igenom för hand. Det är då tigersågen kommer in. En tigersåg gör det enkelt att såga igenom trä, metall, och plast. Verktyget kommer minska tiden du behöver såga och göra att du har mer tid för annat på bygget.

kollage av tigersågar

Tigersågar kommer i många olika storlekar och format. Det finns mindre batteridrivna maskiner för enklare sågning eller om du ska såga något som inte kräver så mycket kraft, eller sågar med sladd som kan såga igenom i princip vilket material som helst så länge du har rätt sågblad för jobbet. I vår sammanställning av tester kommer vi att lista de bästa maskinerna så att du ska kunna hitta rätt maskin för jobbet.

BOSCH GSA 18 V-LI – VINNARE

Den första tigersågen på listan är Bosch GSA 18 V-LI. Det är en kraftfull tigersåg utan sladd som är enkel att ta med sig och bära runt när du ska såga mycket på olika platser. Sågen är kraftfull och har en kapacitet på 2 700 slag per minut vilket ger väldigt effektiv sågning.

Bosch GSA 18 V-LI

KOLLA PRISET HOS

Batteriet håller upp till 100 sågningar av ett material på 100×100 mm, något som gör livslängden på batteriet nästintill oslagbart. Det bästa av allt är att den använder sig av samma typ av batteri som andra verktyg av Bosch, vilket betyder att du som redan har andra batteridrivna verktyg kan använda samma batteri. Bosch GSA 18 V-LI är ett utmärkt val om du är ute efter en kraftfull tigersåg som kan såga länge.

BOSCH PSA 9000 E

Om du är ute efter en lite enklare tigersåg med sladd som fortfarande kommer kunna såga igenom allt du sätter framför den är Bosch PSA 9000 E tigersågen för dig. Den är både smidig att såga med och med sin ergonomiska design är den även bekväm att använda. Bosch PSA 9000 E går att använda med alla tigersågblad från Bosch och du kommer aldrig behöva oroa dig för att batteriet kommer ta slut eftersom den är eldriven. Men kom ihåg att sladden gör att användningsområdet blir mindre och om du ska såga på många olika platser kommer du behöva en förlängningssladd alternativt ett eluttag i närheten. Bosch PSA 9000 E har inte en stor prislapp och det är en av anledningarna som ger den en plats på vår listan. Enkel och smidig till bra pris.

Bosch PSA 9000 E

Om vi kollar på vad andra skriver om Bosch PSA 9000 E skrivs det bland annat om att den fungerar till det de tänkte sig. Bosch PSA 9000 E får oftast bra betyg något som vittnar om att den gör det en tigersåg ska. Det du ska komma ihåg innan du väljer att köpa en tigersåg är vad du ska använda den till. Ska du såga mycket hårda material kanske det är mer värt att köpa en såg av proffskvalitet. Bosch PSA 9000 E är en tigersåg för hemmabruk, en bra såg som kommer fungera för det mesta men för dagligt bruk kommer den inte hänga med många andra val på listan. Bosch PSA 9000 E passar perfekt för dig som är ute efter en såg att använda ibland och till ett bra pris.

BOSCH GSA 12V-14

Nästa tigersåg på listan är Bosch GSA 12V-14. Denna såg i miniformat är perfekt för dig som är ute efter att ha en mycket liten såg för att såga mindre träbitar eller plast med. Då den är helt sladdlös är den mycket enkel att använda, bara ladda upp den och såga. Bosch GSA 12V-14 är en tigersåg som kommer göra mindre sågning i trä, metall och plast mycket effektivare. Till skillnad från större tigersågar kommer inte Bosch GSA 12V-14 kunna såga igenom tuffare material lika snabbt, den kommer inte heller kunna såga igenom tjocka material eftersom det korta bladet helt enkelt inte når. Men i trånga utrymmen kommer Bosch GSA 12V-14 vara ett oslagbart alternativ och som med andra Bosch Professional-verktyg kommer du kunna använda samma batterier i andra handverktyg.

Bosch GSA 12V-14

Det andra skriver om Bosch GSA 12V-14 är att tigersågen är ett perfekt alternativ vid sågning av mindre saker eller när du ska såga i trånga utrymmen. Tack vara dess lilla konstruktion och låga vikt skriver många även att den är utmärkt att använda vid arbeten där du måste hålla i något och såga samtidigt (se dock till att du kan göra det på ett säkert sätt om du tänker såga med en hand). Bosch GSA 12V-14 är ett perfekt val för dig som är ute efter en tigersåg i miniformat som kommer ha samma kraft som en större såg. Men om du ska såga i större saker eller såga under en längre tid kommer den här sågen förmodligen inte vara det bästa valet för dig.

MILWAUKEE SSPE 1500 X

För den som är ute efter en tigersåg med sladd kommer Milwaukee SSPE 1500 X näst på listan. Milwaukee SSPE 1500 X är en tigersåg som är väldigt kraftfull och kommer kunna såga igenom trä, metall och plast utan några problem. Tack vare att den är sladdriven kommer du att kunna använda den i många timmar dag efter dag utan att sågen slutar fungera. Eftersom sågen har vibrationsskydd kommer du också kunna använda den längre än andra sågar innan du behöver pausa. Milwaukee SSPE 1500 X har också snabbfäste för sågbladen så att du snabbt kan byta bladet när det har blivit slött. Däremot behöver du alltid ha ett eluttag när du använder den och användningsområdet kommer därför att vara mindre än med batteridrivna sågar.

Milwaukee SSPE 1500 X

I andra recensioner kan vi läsa att Milwaukee SSPE 1500 X är en utmärkt såg som alltid fungerar. Många berättar även att de haft en tidigare men lämnat utmärkta recensioner vilket betyder att den helt enkelt är perfekt för rätt ändamål. Milwaukee SSPE 1500 X kommer passa dig perfekt om du är ute efter en kraftfull tigersåg med sladd som du kommer kunna såga med dag efter dag utan att behöva ladda den. Men sladden betyder också att den är lite begränsad och om du ska såga på olika platser kanske den inte är det bästa valet för dig. Prislappen är ganska hög så du bör tänka på hur mycket du kommer använda maskinen och om själva investeringen är värd att göra. Det är en kraftfull såg för dagligt bruk helt enkelt.

MAKITA JR3050T

Nästa såg i testsammanställningen är Makita JR3050T som är ytterligare en tigersåg med sladd men med en betydligt mindre prislapp. Makita JR3050T är en kraftfull men samtidigt liten och mångsidig tigersåg med många användningsområden och kan användas för att såga igenom det mesta såsom trä, metall och plast utan några problem.

Makita JR3050T

Samtidigt gör prislappen Makita JR3050T till ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en tigersåg med sladd för extra kraft men som samtidigt inte är villig att göra en stor investering. Precis som tidigare gör sladden att användningsområdet är mindre, men med tanke på priset är Makita JR3050T en nästintill oslagbar såg som du kommer ha nytta av länge. Är du ute efter en mer portabel såg är det däremot inte sågen för dig.

MAKITA DJR187Z

Nästa tigersåg på listan är Makita DJR187Z, som är en tigersåg för dig som är ute efter en såg utan sladd men som ändå ger dig samma kraft som en med sladd. Makita DJR187Z är alltså en mycket kraftfull batteridriven tigersåg som fungerar perfekt för att såga igenom alla typer av material.

Makita DJR187Z

Precis som med andra sågar av proffskvalitet kan du använda samma batterier i Makita DJR187Z som med andra verktyg från Makita. Den här sågen kommer passa perfekt för dig som är ute efter en tigersåg som går att använda på många olika platser samtidigt som den ger samma kraft som en tigersåg med sladd. Batteriet håller däremot inte lika länge som Bosch GSA 18 V-LI så valet kan bero på märket på de andra verktygen du har.

DEWALT DCS367N

Nästa tigersåg är Dewalt DCS367N. Precis som andra batteridrivna sågar är det en kraftfull såg som kommer kunna såga igenom det mesta du sätter framför den och den kommer kunna användas med andra batterier från Dewalt. Dewalt DCS367N har däremot ytterligare inställningar när det gäller vilken vinkel bladet ska vara i, på så sätt kommer du kunna såga i många olika utrymmen.

Dewalt DCS367N

Den kompakta konstruktionen på sågen gör den dessutom mycket enkel att ta med sig. Motorn på Dewalt DCS367N sitter dessutom i mitten på sågen vilket ger den bättre balans och gör själva sågningen enklare. Det är en utmärkt såg för dig som är ute efter en tigersåg som har många användningsområden och för dig som vill kunna använda dina Dewalt-batterier till fler verktyg.

MER OM VINNAREN OCH HUR VI UTSETT DEN

Till slut har det blivit dags att utse en vinnare i vår sammanställning av tester. Tänk på att vissa sågar är mer specialiserade än andra och kommer därför inte att vinna även om de är den såg med mest kraft eller med bäst pris. Sågen som vinner är den såg som är bäst för alla ändamål och det är Bosch GSA 18 V-LI. Anledningen till det är att sågen är mycket kraftfull. Den har många användningsområden och kan användas med andra batterier från Bosch vilket betyder att du inte behöver köpa nya om du redan har. Prislappen passar dessutom de flesta som är ute efter en tigersåg av proffskvalitet. Bosch GSA 18 V-LI är det självklara valet då den kommer passa de flesta som är ute efter en tigersåg och den kommer fungera i många år framöver.

Vi har inte utfört ett test av tigersågar. Denna artikel består av en sammanställning av externa tester, kundomdömen och artiklar där vi inhämtat mängder av information som sedan analyserats. Efter noggrann analys har vi till sist kommit fram till ett flertal köpvärda alternativ, inklusive en vinnare.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)