TEKOKARE

BÄSTA TEKOKARE

Om du vill ha riktigt gott te så är det klokt att använda en tekokare för tillagningen. En tekokare liknar vattenkokaren men är särskilt utvecklad för att hjälpa dig att brygga te på rätt sätt. Det här är ett köksredskap som är perfekt att ha då du vill dricka te eller bjuda gäster på te som smakar snäppet bättre än te på påse med kokande vatten.

Vi har valt att fokusera på vad verkliga användare runt om i världen har att säga om de bästa tekokarna som toppar listorna i nätbutiker. Detta för att se vad de verkliga fördelarna och nackdelarna är och för att få en rättvis bild av tekannorna. Här är bästa tekokare och tekannor i enlighet med konsumenter som har köpt och i vissa fall köpt igen för att det var en så bra modell!

SEVERIN DELUXE TEKOKARE 1,7 L

Märket Severin har ett gott namn i Sverige. Deras Deluxe tekokare är snabb och enkel att använda. Du knappar in vilken typ av te du ska brygga och så fixar tekokaren resten. Designen påminner om en vattenkokare men i kannan finner du ett te-filter. Du behöver inte själv veta om hur länge teet ska dra i vattnet eller vilken temperatur som blir bäst. Allt det här finns automatiskt i Severin Deluxe tekokare. Så snart som vattnet har rätt temperatur så sänks filtret med teet ned i det. När teet är klart hissas filtret upp igen.

SEVERIN DELUXE TEKOKARE 1,7 L

Det finns inte mycket negativt att säga om denna tekokare. Den är verkligen gjord för att göra det enkelt att göra te. Men du bör förstås läsa igenom instruktionerna noga om du vill att det ska bli bra. Om du ögnar igenom lite slarvigt finns risken för att du missar viktiga poänger varpå teet inte blir så bra som tänkt. Var också medveten om att den kan vara lite tung att hantera. Severins fina tekanna har fått höga användarpoäng online på svenska butiker såväl som på internationella sajter som Amazon. Inte bara för att den är snabb och enkel att använda. Den fina designen är också något som gör att man gärna ställer fram tekannan med det nybryggda teet på bordet för att bjuda gäster på en kopp eller två. Priset som ligger på omkring 1500 kronor kan ses som rimligt för alla funktioner du får med denna fina tekokare från Severin.

Enkel användning
5 program
Kokare av glas och rostfritt stål
LED-display
Automatisk avstängning
Värmehållning och timer

OBH NORDICA MAGIC TEA

När vi ser på mindre tekokare så är OBH Nordica Magic Tea tekokare en riktig knockout. Den är verkligen populär bland användare och samtidigt får du ett pris som är svårt att slå. Du kan köpa denna OBH tekanna för under 500 kronor! Modellen fungerar väl för lösvikt-te såväl som för te på påse. Det är bara att anpassa mängden te efter vad du gillar. Det kan bli så att du får testa dig fram i början med det är inte svårt. När teet är klart är det bara att plocka av tekannan och ställa på bordet. Karaffen är nämligen sladdlös.

OBH NORDICA MAGIC TEA

På finska Prisma.fi har modellen fått väldigt höga betyg av de som köpt den. Där kan vi också se att många väljer att köpa den igen när den första har slitits ut. Det är också en kommentar som återkommer bland svenska köpare. OBH tycks vara något av en herre på täppan av tekannor! Många noterar också att OBH tycks förfina designen och göra den bättre men det finns de som önskar att värmehållningen hade fungerat på ett bättre sätt. Om du vill ha en bra tekokare och inte planerar vänta länge efter bryggning med att dricka så är detta ett solklart bra val.

Fin rund design
Sladdlös karaff
Löstagbar te-sil
Permanent filter
Automatisk avstängning

På minussidan har vi att denna tekanna som mest rymmer 1 liter. Därmed är den inte till för ett stort te-party

WILFA TEKOKARE l TM-1500 S

Med Wilfa tekokare kan du göra riktigt gott te. Här får du ställa in temperatur på vattnet så det gäller att ha lite koll på vad som är bäst. Kokaren är av stål och kannan i glas och det ger en klassisk men modern look. I kannan finns det en tesil så att det blir enkelt att göra te direkt i kokaren. Det finns ingen kabel på kannan så det är lätt att ställa fram den med nybryggt te på bordet.

WILFA TEKOKARE l TM-1500 S

På minussidan kan vi säga att den här vattenkannan är lite mindre. Den rymmer nämligen som mest 1,25 liter. Dessutom kostar den nära tusenlappen vilket är lite mer än ovan nämnda OBH tekokare med liknande kapacitet. På Amazon är det många som ger höga betyg och snittet ligger på 4,4 av 5 stjärnor. Det är särskilt den goda kvalitén och att du så tydligt ser var du ska trycka för att göra te som uppmärksammas med positiva kommentarer. Dessutom är det många som påpekar att det är skönt med en tekanna som inte tar upp så mycket plats på diskbänken.

Enkel justering av temperatur
Skydd mot torrkokning
Värmehållning
Elegant design

EVA SOLO TEBRYGGARE WOVEN

Eva Solos tebryggare är en njutning på flera sätt. Den är vacker att se på och har designats för att göra det enkelt och kul att brygga te. Det går att fylla på med teblad utan garvsyra som du låter dra i kannan så länge som du tycker passar. Med ett smart filter så slipper du tebladen i koppen då du serverar. Det går förstås också bra att använda filtret för att fylla på med te. När teet är klart så trycker du ner stämpeln i botten och så är det bara att servera.

EVA SOLO TEBRYGGARE WOVEN

På Bagaren & Kocken får denna tekokare många fina recensioner av användare. Ett minus som dock tas upp är att det inte alltid är så lätt att stänga med blixtlåset. Det noteras också av vissa användare på Amazon. Men det intygas även att Eva Solo har superbra kundtjänst och att de snabbt hjälper till då det behövs.

Vacker design
Droppfri
Vipplock med automatisk öppning
Värmehållning med dräkt
Olika färger

SAGE TEMASKIN THE TEA MAKER 1,5 l

Sage är märket som är känt för premium produkter och de har också tagit fram en mycket lyxig tekokare. Deras Temaskin och Tea Maker rymmer 1,5 liter och är enkelt att använda. Du lägger det te du vill brygga i te-behållare som är rostfri. Tekokaren kommer att koka på rätt temperatur.

SAGE TEMASKIN THE TEA MAKER 1,5 l

På minussidan har vi priset. Det här är inte en billig tekokare. Du får betala nära 3000 kronor för den om du inte hittar en fin rabatt. Men av recensionerna att döma är det ingen som ångrar att de köper denna tekanna. Många menar att det är den bästa tekokare de någonsin testat då det blir väldigt gott te utan svårigheter. Dessutom är det smidigt att kunna använda timer för att koka te. På internationella ao.com ser vi också att många uppskattar Sage Tea Maker. Möjligheten att hålla teet varmt utan bladen i vattnet hyllas och det verkar som att Sage kan vara det rätta valet om det är en perfekt kopp te du är ute efter!

Flexibel användning
För alla typer av te
God justering av värme
Värmehållning

SAMMANFATTNING

Det finns många bra tekokare att välja från. Det du bör fundera lite på är kapacitet och hur många funktioner du vill att tekannan ska ha. Beakta också om kannan ska vara utan sladd eller inte för det påverkar hur det kommer att fungera med servering. OBH Nordica Magic Tea tekokare är en imponerande tekanna som verkligen gillas skarpt av användare i flera länder. Den har också en mysig design som känns lite mer klassisk än tekannorna som ser mer ut som vattenkokare. Om vi bara får välja en tekanna med liten budget så blir det denna! Annars är Sage Teamaker något makalöst som verkligen tar te-kokandet till nya dimensioner. Sages maskin är dyr men ett väldigt bra val när du vill ha något som håller teet varmt utan att smaken förändras. Mycket bra till exempel då det blir te-party där folk vill vara lite flexibla med när de dricker sin kopp.

Vi har inte utfört ett eget test av tekokare. För att utse de bästa produkterna just nu har vi tagit hjälp av externa kundrecensioner, tester och artiklar. Våra källor hittar du nedanför.

Källor

Severin Deluxe Tekokare 1,7 liter

https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vattenkokare/severin-deluxe-tekokare-17-liter/#reviews

https://www.amazon.co.uk/Severin-WK-3479-Function-Stainless/dp/B077SRR5QG

OBH Nordica Magic Tea Tekokare och Tekanna

https://bagarenochkocken.se/dukade-bordet/tebryggare-tekannor/obh-nordica-magic-tea-tekokare-och-tekanna/

https://www.prisma.fi/fi/prisma/obh-nordica-magic-tea-teenkeitin

Wilfa Tekokare 1,5 l TM-1500 S

https://bagarenochkocken.se/dukade-bordet/tebryggare-tekannor/wilfa-tekokare-15-l-tm-1500-s/

https://www.amazon.co.uk/Wilfa-TM-1500S-Tea-Maker-Silver/dp/B087N1DHRW

Eva Solo Tebryggare Woven

https://bagarenochkocken.se/dukade-bordet/tebryggare-tekannor/eva-solo-tebryggare-woven-morkgra/

https://www.amazon.com/Eva-Solo-Maker-Cover-Liter/dp/B01LW3QK9C

Sage Temaskin the Tea Maker 1,5 l

https://bagarenochkocken.se/dukade-bordet/tebryggare-tekannor/sage-temaskin-the-tea-maker-15-l/

https://ao.com/p/reviews/btm800uk-sage-the-tea-maker-tea-maker-stainless-steel-28461-131