SYMASKIN FÖR BARN

BÄSTA SYMASKIN FÖR BARN

De flesta symaskiner som riktar sig mot barn fungerar på samma sätt som en riktig symaskin, med skillnaden att nålen och andra farliga delar är inbyggda eller skyddas av ett plasthölje. Med en egen symaskin kan barn tidigt lära sig att sy och skapa saker själv.

kollage av symaskiner för barn

Det skapar en väldigt kreativ typ av lek där man också kan sy saker som man har nytta av. Dessutom är det en populär rollsspelslek eftersom många barn nyfiket sett på när vuxna använt sig av en symaskin.

4 GIRLZ SYMASKIN – BÄSTA BARNSYMASKIN

4 Girlz Symaskin är en relativt avancerad symaskin för barn, som har många av de funktioner som en vanlig symaskin har. Den är barnanpassad på så vis att den har ett plasthölje kring nålen och tråden, som gör att den inte går att komma åt. Man syr med vanlig sytråd, med vilken det är möjligt att justera sömmarna i flera lägen, från rak till zickzack. I övrigt är 4 Girlz Symaskin lätt att använda och förstå sig på.

4 Girlz Symaskin

Man startar och syr med symaskinen genom att trycka på den fotpedal som medföljer, vilket brukar vara en uppskattad funktion bland barn. Man kan reglera syhastigheten mellan två lägen, antingen sköldpadda eller hare. 4 Girlz Symaskin drivs med hjälp av fyra stycken AA-batterier som man behöver köpa till själv. Kundomdömena för den här symaskinen för barn är varierande. Vissa tycks vara väldigt nöjda och beskriver att deras barn tyckt väldigt bra om den. Andra har lämnat negativa synpunkter kring att den varit svår att installera, att den fastnar lätt och att den är lite mindre till storleken än förväntat.

LEXIBOOK BARBIE SYMASKIN

Den här Barbie-inspirerade symaskingen från Lexibook har fina färger och roliga tillbehör. Symaskinen syr riktiga sömmar och kontrolleras med hjälp av en medföljande pedal.

Lexibook Barbie Symaskin

KOLLA PRISET HOS

Tillsammans med symaskinen så tillkommer även sytråd i olika färger, sax, trådträdare och tygbitar som kan användas för att övningssy med. Den här symaskinen är det perfekta valet för den som tycker om att göra egna kläder till sina barbie-dockor.

KLEIN TOYS SYMASKIN

Klein Toys Symaskin fungerar på samma sätt som en vanlig symaskin. Den har ett skydd för nålen som gör att barnens fingrar inte kan komma åt där. Symaskinen kan drivas antingen med den medföljande pedalen eller för hand. Väljer man att driva den med pedalen så drivs detta med hjälp av fyra stycken AA-batterier.

Klein Toys Symaskin

KOLLA PRISET HOS

Tillsammans med Klein Toys Symaskin så ingår det även tråd i färgerna rosa, svart och vit, måttband, nål och fingerborg. Åldersrekommendationen för Klein Toys symaskin är olika hos olika webbshoppar, där någon nämner fem år och en annan tre år. Riktigt små barn bör dock undvika maskinen eftersom den innehåller små delar. Det finns några enstaka kundomdömen för Klein Toys Symaskin, där någon beskriver att den ger bra värde för pengarna men att det är synd att den bara går att sy med åt ena hållet.

LENA SYMASKIN FÖR BARN

Lena Symaskin för barn är en symaskin som riktar sig mot barn från 8 års ålder och uppåt. Vissa webbutiker informerar om att den går att använda från en yngre ålder än så. Men för riktigt små barn är den olämplig i och med att den innehåller små delar. Symaskinen är säker för barn att använda i och med att den har ett skydd för foten, så att nålen inte går att komma åt. Symaskinen syr genom att man trycker på den medföljande pedalen, i övrigt reglerar man endast symaskinen via en av- och påknapp.

Lena Symaskin för barn

Kundomdömena för Lena Symaskin för Barn består av både högt och lågt. Några beskriver att den är väldigt svår att sy med, och att man inte kan lämna barnen oövervakade med den. Den beskrivs också som krånglig och svår att trä. Bland det positiva nämns att den liknar en riktig symaskin väldigt mycket, att den har fina färger och att den är liten men går att använda till komplexa saker.

SHIMMER N SPARKLE SEW CRAZY FASHION

Den här symaskinen har ett säkerhetsskydd monterat vid foten, som gör att nålen inte går att komma åt. Tråden är redan trädd i förväg när den här symaskinen levereras, så det är bara att sätta igång med att sy direkt. Hastigheten kan regleras i två olika lägen, och man kan styra symaskinen antingen genom pedal eller en knapp.

Shimmer N Sparkle Sew Crazy Fashion

Tillsammans med den här symaskinen så levereras även en sylåda, extra nål och tråd samt en nålträdare. Men också några färdiga tyger att sy med. Shimmer N Sparkle Sew Crazy Fashion drivs med hjälp av 4 stycken AA-batterier som man behöver köpa till. Den är rekommenderad från 8 års ålder och uppåt.

 

SEW SMART SYMASKIN

Sew Smart Symaskin är en symaskin som syr utan en synlig nål eller tråd, där dessa ligger inkapslade och därmed inte går att komma åt. Det gör maskinen lämplig att använda för barn, med en rekommenderad ålder från 6 år och uppåt.

Sew Smart Symaskin

Tillsammans med symaskinen så kommer det även flera förberedda pyssel, såsom ett förklippt får, ark från olika tyger, en rem och en påse med fyllning. Sew Smart Symaskin drivs med batterier och behöver 4 stycken AA-batterier. Batterier ingår ej utan behöver köpas till.

MER OM SYMASKINER FÖR BARN OCH VINNAREN I TESTGUIDEN

I vår jämförande testsammanställning av symaskiner till barn så har vi tagit med några av de bäst säljande produkterna på marknaden just nu. Vårt mål har varit att inkludera symaskiner inom olika prisklasser, med olika funktioner och utseenden för att så många som möjligt ska kunna hitta något som de söker. Vår favorit bland symaskinerna är Sew Smart Symaskin. Det är en enkel och okomplicerad produkt som även lite yngre barn kan förstå sig på och leka med. Sew Smart Symaskin har även ett riktigt förmånligt pris.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST