STRYKBRÄDA

BÄSTA STRYKBRÄDA

När du ska välja strykbräda finns det flera viktiga saker att tänka på. För det första bör du matcha ditt strykbord med dina behov. Om du ofta stryker lakan och lite större plagg är det inte så dumt med en större strykbräda som har god vidd och längd.

Oavsett vilket strykbord du väljer så bör det givetvis vara stadigt. Vi har sett närmre på några av de bästa strykbrädor som finns på marknaden just nu. För att säkra oss om kvalitet och användarvänlighet har vi sett närmre på svenska såväl som utländska omdömen för varje strykbräda!

BRABANTIA STL D METALLIC OVAL

Brabantia är det holländska märket som blir alltmer känt i Sverige för sina kvalitetsprodukter för hemmet. Deras strykbrädor är inget undantag. Brabantia Metallic Oval är ett strykbord som är enkelt att använda. Det är både praktiskt och rejält. Det som många tycker är ett plus med detta Brabantia strykbord är också något som kan vara ett minus för vissa. Det är rätt så brett. Även vid den smalaste delen. Det kan ju upplevas som mycket bra till exempel för lakan och skjortor, men du får kanske beakta att skaffa en särskild strykbräda för ärmar. Strykbrädan är praktisk och har en särskild zon där det går att ställa det varma strykjärnet utan problem. Du kan justera höjden på ett enkelt och smart sätt så att du stryker ergonomiskt. Barnlåset såväl som transportlås ökar säkerheten och är verkligen plus då strykbrädan ska användas i hem där det finns barn och husdjur. Under fötterna finns det anti-slip-material så bordet står stadigt även om golvet är lite halt. Vi kan se på omdömen att detta är en av de bästa strykbrädor som finns på marknaden just nu. Den passar mycket bra för ångstrykjärn och dessutom får du brädan med överdraget monterat vilket är väldigt smidigt.

BRABANTIA STL D METALLIC OVAL

Ett annat plus med denna Brabantia strykbräda som också kan ses som ett minus är att den är väldigt tung. Det är förstås något som bidrar till den goda stabiliteten men inte det bästa då du ska vika ihop och ställa undan strykbrädan. Om du vill ha en strykbräda med gott om plats för större skjortor, lakan och långa byxben kan detta vara ett perfekt val!

Enkel justering av höjd
Klarar värme väl
Barn-lås
Lätt att fälla ihop

VILEDA VIVA EXPRESS SMART

Vileda är ett känt märke för hushållsprodukter och deras Viva Express Smart strykbräda används i flera länder. Det här är en ganska enkel strykbräda som är lätt att stuva undan då den inte används. Om du är ute efter en billig strykbräda så kan det här vara ett bra val. Du ska dock notera att den är ganska liten. Därmed är den inte idealisk för strykning av större klädesplagg, dukar och lakan. Du kan heller inte ställa ett större ångstrykjärn på förvaringsdelen av brädan. Det kommer att bli för tungt.

VILEDA VIVA EXPRESS SMART

Med detta sagt så kan detta vara den bästa strykbrädan för dig som vill ha något som är litet och kompakt med god kvalitet. De som har köpt strykbordet är mycket nöjda med det. Särskilt med att det är så enkelt att justera höjden på strykbrädan för bekväm strykning. Du har 7 olika lägen att välja mellan och de går från 74 till 98 cm.

Bra höjd
God kvalitet
Lätt användning
Bra pris

LEIFHEIT AIRBOARD M COMPACT STRYKBRÄDA

När det ska vara snabbt och enkelt att stryka är det förstås viktigt att strykbrädan är utvecklad för att ge rätt stöd. Leifheit Airboard Compact är en stabil strykbräda med höga betyg från användare i flera länder. Detta kan vara ett mycket bra val för snabb strykning. Leifheit strykbräda har ett speciellt överdrag av Thermo-Reflect tyg. Det är detta som gör att du får mycket snabbare strykning. Enligt Leifheit rör det sig om 33% snabbare strykning då du använder ångstrykjärn. Den lätta vikten är inget minus eftersom den inte drar ner på strykbordet stadighet. När du viker ihop och ställer undan strykbrädan är du tacksam över att den inte väger mer än 4 kg. Du kan välja mellan höjder från 78 till 98 cm så detta borde passa de allra flesta.

LEIFHEIT AIRBOARD M COMPACT STRYKBRÄDA

Ett plus som nämns av användare är att det inte blir några märken på kläderna från strykbrädan. Du får gott om yta att stryka på även om detta inte kan anses vara en bred strykbräda.

Stabilt
Plats för ångstrykjärn
Thermo-reflect-överdrag
Lättviktigt
God design

RÖRETS FACILE STYKBORD

Detta är en svenskdesignad strykbräda som numera säljs i flera länder. Rörets Facile har en ovanlig form. Den är inte rundad på kortsidan utan är istället rektangulär. Därmed kan detta vara den bästa strykbrädan för dig som ofta stryker skjortor. Överdraget är av bomull och går att plocka av och tvätta. Det är enkelt att fälla ihop detta strykbord för att ställa undan det. Notera att det rör sig om en kompakt modell som kan passa bra i hem där det är ont om plats. Kabelhållaren är ett stort stöd för dig som inte tycker om när strykjärnets sladd eller ångslang kommer i vägen för själva strykningen. Brädan har täckts med fyra lagers stoppning vilket ger ett fint stöd då du stryker och det bidrar också till längre hållbarhet.

RÖRETS FACILE STYKBORD

Den rektangulära sidan gör det enkelt att stryka skjortor såväl som lite större plagg och tyger som till exempel dukar. Användare i flera länder är mycket nöjda med Rörets Facile och rekommenderar strykbrädan särskilt för att den är så enkel att använda. Ett litet minus är att den Kanske inte ger dig tillräckligt många höjdlägen. Längre personer känner att det inte vore så dumt med högre lägen än högsta möjliga.

Rektangulär kortsida
Kompakt design
Kabelhållare
Enkel användning
4 höjder

TEFAL STRYKBRÄDA TI1200E1

Om du är ute efter en billig strykbräda med god kvalitet kan märket Tefal ha lösningen för dig. Tefals strykbräda passar bra med ångstrykjärn och den har en konstruktion som är enkel att hantera. Det går att justera till en max-höjd på 93 cm vilket är bra för långa personer. Det här är en strykbräda som du börjar använda på en gång utan montering. Det är bara att fälla upp och börja stryka! Den lätta vikten är ett plus för dig som söker en lätt strykbräda samtidigt som den kan ses som ett minus för dig som vill ha tyngd för högre stabilitet.

TEFAL STRYKBRÄDA TI1200E1

Strykytan av mesh-tyg gör det möjligt för ångan att tränga igenom tyget ordentligt så att du får effektiv strykning. Strykbrädan passar lika bra för dig som är vänsterhänt som för dig som är högerhänt.

Lätt
Plats för ångstrykjärn
Överdrag av 100% bomull
Ingen montering

Sammanfattning

Välj en strykbräda som passar dina behov väl. Om vi bara får välja en strykbräda så blir det Brabantia eftersom den är så väl anpassad till massiv strykning av större plagg. Fast för skjortor så är Rörets Facile en god utmanare och något att beakta. Det viktigaste är att du betänker hur strykbrädan kommer att ge dig det stöd som du behöver. Det gäller att få stabilitet såväl som rätt höjd för strykning. Dessutom kan vi rekommendera strykborden som har överdrag som är gjorda för att din strykning ska bli effektivare. Tänk också på om strykbordet har en höjd som passar dig. Är du lite längre så bör du välja en strykbräda som går att justera till högre höjd så att du slipper stå böjd över den då du stryker kläder.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte själva testat en massa strykbrädor. För att hitta den bästa strykbrädan har vi i första hand sett på populära modeller i butiker och läst omdömen. Inte bara svenska omdömen. De bästa strykbrädorna används ju i flera länder så vi har även kikat på utländska tester och recensioner för att hitta de allra bästa modellerna. 

Källor för vårt urval av produkter är:

Brabantia Stl D Metallic Oval

https://www.kitchentime.se/p/strykbord-stl-d-parking-zone-metallic-svart-ram-35mm-135×45-cm-oval-titan

https://www.amazon.com/Brabantia-Ironing-Board-Parking-Extra/dp/B0018A1QMM

Vileda Viva Express Smart

https://cdon.se/hushallsapparater/vileda-viva-express-smart-stor-strykbrada-multifarg-monstrad-metall-114-x-34-mm-95-cm-p61737826

https://www.ebay.co.uk/p/16032578618

https://www.goodhousekeeping.com/uk/product-reviews/house-garden/a665969/vileda-viva-express-compact-ironing-board/

Leifheit Airboard Compact

https://www.whiteaway.se/hem-tradgard/kl-dvard/strykbrador/product/leifheit-airboard-compact-m/

https://www.amazon.co.uk/Leifheit-Board-Compact-Ironing-Steam/dp/B00IVI748Y

https://www.yuppiechef.com/leifheit-ironing-boards.htm?id=29719&name=Leifheit-Ironing-Board

Rörets Facile Strykbord

https://www.amazon.co.uk/R%C3%B6rets-Ironing-Express-Designed-Especially/dp/B01BDD832Y

https://www.findthisbest.com/best-ironing-boards/folding

Tefal strykbräda