STEKTERMOMETER

BÄSTA STEKTERMOMETER

Hitta bästa stektermometern för matlagning!
Med en stektermometer kan du avgöra om köttet, fisken och annan mat är redo för servering. Termometern är inte bara ett viktigt verktyg för hygienens skull. Temperaturen kan ju avslöja hur välkokt maten är och det får betydelse för smakupplevelsen.

Här kan du läsa mer om de 5 bästa stektermometrarna just nu. Det här är termometrar för matlagning som har testats av experter och som har fått fina omdömen av användare. Tänk dock noga på vad som är viktigast för dig så att du får en stektermometer som passar dina behov i köket och vid grillen.

ETI THERMAPEN ONE DIGITAL KÖKSTERMOMETER - TESTVINNARE

ETI Thermapen ONE är den nya uppdatera versionen av Thermapen Professional. Den nya vidareutvecklade digitala termometern är både snabbare, vattentålig, mer precis och kommer med den nya patenterade roterbara och upplysta displayen. I praktiken innebär detta en digital termometer som visar den önskade stekgraden inom 1 sekund (därav namnet ONE), går utmärkt att skölja av den under kranen efter användning med sitt vattenskydd (IP6), har en felmarginal på +-0.3°C och en bakgrundsbelyst display som underlättar vid användning i mörker och som fungerar för både vänster- och högerhänta.

ETI THERMAPEN ONE DIGITAL KÖKSTERMOMETER - TESTVINNARE

ETI Thermapen ONE är ett måste i varje kök och med hjälp av dess innovativa teknik kommer den att underlätta i köket för bästa resultat. Kökstermometern kan användas till såväl fryst som varm mat då den mäter allt ifrån -49.9 till 299.9°C vilket slår konkurrenterna. Den har en automatisk avstängningsfunktion och kommer tillsammans med det tillhörande batteriet (2000 timmars användning), ge glädje i köket över lång tid. Det är en uppskattad stektermometer och används av många professionella kockar världen över och levereras med hela 5 års garanti.

Snabb avläsning
Belyst och roterbar skärm i 360°
Vattentålig
Automatisk avstängning

PROFESSIONAL SECRETS DIGITAL STEKTERMOMETER

Det här kan mycket väl vara den ultimata stektermometern. Det är vad Professional Secrets kallar den för. Det som är så unikt med denna stektermometer är den tunna nålen i kombination med en lättläst display.

PROFESSIONAL SECRETS DIGITAL STEKTERMOMETER

Om du behöver en termometer som kan mäta fryst såväl som väldigt het mat så kan detta vara det bästa valet. Du får stektermometern i ett behändigt etui som skyddar den mot repor och skador. Professional Secrets stektermometer är designad i Sverige men används av proffskockar och hemmalagare världen över. Den mäter i Celsius såväl som i Fahrenheit. Mätningen är både snabbt och precis. Det finns väldigt många användaromdömen för denna modell online och de matchar proffsens
recensioner väl. Det är dock viktigt att inse att du måste använda termometern på rätt sätt. Om du inte följer instruktioner finns risken för att du skadar den. Priset är förstås lite högre men det kan det vara värt om du vill slippa byta termometer för mat var och varannan månad!

Mäter -50 till +350 grader
Tydlig display
Vattentålig
Enkel rengöring

WITT BY COOKPERFECT TRÅDLÖS STEKTERMOMETER

Witt by CookPerfects stektermometer är trådlös och särskilt framtagen för att mäta temperaturen i kött. Du får hjälp av fem sensorer som ger dig en precis och snabb mätning. Dessutom kan du koppla upp denna termometer till din mobiltelefon.

WITT BY COOKPERFECT TRÅDLÖS STEKTERMOMETER

Om du är rädd för att din mat kommer att kokas för länge eller tvärtom är stektermometern Witt by CookPerfect ett bra val. Den kan nämligen kopplas till din telefon så att du får meddelande om när det är dags att ta av köttet från spis eller grill.
Användaromdömen visar att det här är en mycket smidig stektermometer att använda. Var dock medveten om att du själv får klura ut hur du laddar ner appen som hör till. Det kommer inga instruktioner för detta med termometern.
Den flexibla användning och långa räckvidden med Bluetooth gör att du kan använda stektermometern i köket såväl som på en uteplats eller balkong där du grillar kött, fisk och grönsaker.

Med Bluetooth, 120 meter räckvidd
Trådlös
Kan kopplas till app
16 timmars batteritid

GEFU DIGITAL STEKTERMOMETER

GEFU är ett känt märke och de står bakom flera olika termometrar för mat. GEFU Digital stektermometer är en av modellerna som har fått väldigt fina användarbetyg i flera länder. Det kan bero på att det här är en smidig termometer med snabb mätning.

GEFU DIGITAL STEKTERMOMETER

Användare intygar att det går snabbt att mäta temperaturen. En del tycker att displayen slocknar lite för snabbt då du vill mäta temperaturen under en längre stund. Fast de flesta nämner inte detta som något minus.
Istället så säger flera att de köpt precis samma modell igen för att den är så bra. En del tycker att den inte är så billig men faktum är att det här är en billig stektermometer om vi jämför med liknande modeller med samma kapacitet för höga och låga temperaturer.

Från -45 till +220 grader
Rostfritt stål
Handtag av BPA-fri plast
Tydlig LCD-display

En del tycker att displayen slocknar lite för snabbt då du vill mäta temperaturen under en längre stund. Fast de flesta nämner inte detta som något minus.

THERMAPEN PROFESSIONAL TERMOMETER

Liksom namnet avslöjar är detta en stektermometer som ser ut lite som en penna. Thermapen stektermometer är till för att hjälpa dig att mäta låga och höga temperaturer på kött, fisk och kyckling. Med en smart rotationsdisplay är det enkelt att läsa av med ett grepp som passar dig.

THERMAPEN PROFESSIONAL TERMOMETER

Om du är på jakt efter en stektermometer som är lätt att läsa av kan detta vara ett mycket bra val. Den smarta bakgrundsbelysningen samt rotationsdisplay gör det enklare att komma åt och att se temperaturen på maten du tillagar.
Denna termometer drivs med AAA-batterier och är därmed mycket smidig att använda. Du ska få 3000 timmar av normal användning innan du behöver byta batterier. När du inte använder termometern kommer en rörelsesensor se till att den slås av och inte äter upp mer batteri.
I stektermometer tester omnämns denna modell som mycket snabb. Dessutom sägs den ge precisa avläsningar. Därmed kan den rekommenderas till dig som tycker att det är värt att betala lite mer för en proffstermometer som du kan lita på.

Mäter från -49.9 till +299.9 grader
Rotationsdisplay
Antimicrobial teknologi
Vattentålig
Bakgrundsbelysning

RÖSLE STEKTERMOMETER

Det tyska märket Rösle står också bakom en populär stektermometer. Den här modellen är utvecklad för fem olika typer av kött. Den går att använda för att mäta temperatur i ugnen, på stekhällen såväl som i grillen.

RÖSLE STEKTERMOMETER

Det bör vara enkelt nog för dig att använda denna stektermometer då den fungerar på ett intuitivt sätt.
Användaromdömen intygar att detta är en enkel termometer att använda oavsett om du tillagar en tjock köttbit eller något som värms igenom lite snabbare. Beroende på det kött som du tillagar så kommer termometern att ge dig förslag till exempel för medium stekt. Det ger dig ett gott stöd.
Det går att spara de val som du märker fungerar fint för maten som du steker och grillar. Dessa kan du sedan plocka fram nästa gång för att få precis samma resultat. Den temperatur som du har satt som final kommer att leda till att en signal går av.
Det betyder att du blir påmind om att plocka av maten innan den bränns eller då köttet är genomstekt. Det bidrar till bättre hygien och även godare smak då du kan vara säker på att det blir precis som du tänkt och planerat. Detta oavsett om du står vid spisen och steker eller grillar.

Flera olika sensorer
1 meter sladd
Digital display
Enkel användning

Ett litet minus är att du måste läsa instruktionerna på engelska, tyska eller franska. Men det finns också videos online som visar hur man använder Rösles stektermometer.

Sammanfattning

Efter att ha sett närmre på flera stektermometrar som har fått höga betyg av experter såväl som av vanliga användare så är det svårt att komma ifrån att Professional Secrets digitala termometer imponerar stort. Här får du ju både enkel användning och precisa mätningar. Detta utan risk för att du bränner dig eller snurrar till det.
Det är onekligen en stor fördel med en trådlös termometer som ger dig flexibilitet. Sedan så kan det vara klokt att välja en stektermometer som du kan använda i köket såväl som vid grillen. Här kan det till och med vara värt att betala lite mer för en modell som fungerar för allt från kött till fisken på grillen.
Tänk också på saker som batteritid. Om du ofta vill mäta upp köttets temperatur så kan det ju bli lite irriterande med en termometer som inte går att använda för att du bränt batteriet bara på några få användningstillfällen.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte testat en massa stektermometrar för att hitta de bästa. Istället har vi sett på stektermometer tester och matchat dessa med användaromdömen. På så vis har vi hittat de bästa stektermometrarna just nu. Du kan läsa mer om våra källor till information här nedan.

Källor för vårt urval av produkter är:

Professional Secrets Digital stektermometer

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/termometrar/professional-secrets-digital-stektermometer/
https://www.amazon.com/Professional-Secrets-Thermometer-Extremely-Sensitive/dp/B07JFLLW2H
https://www.youtube.com/watch?v=NmXjMjx0ZGE
https://dragonsandfairydust.co.uk/professional-secrets-kitchen-thermometer-review/

Witt by CookPerfect trådlös stektermometer

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/termometrar/witt-by-cookperfect-tradlos-stektermometer/
https://the-gadgeteer.com/2019/08/12/cookperfect-wireless-meat-thermometer-review/
https://dk.trustpilot.com/review/cookperfect.com

GEFU Digital stektermometer