STEKBORD

BÄSTA STEKBORD

Hitta bästa stekbordet för din matlagning!
Med ett stekbord kan du göra perfekta hamburgare eller en pizza som smakar som från en pizzaugn. Det finns flera fina modeller av olika material och du kan välja en stekplatta som fungerar lika bra på din spis som på grillen eller över öppen eld.

Här är 5 av de bästa stekborden som finns just nu. De erbjuder effektiv matlagning oavsett om du vill göra wok på stekplatta över grillen eller få perfekta burgare på spisen. Betänk storleken på varje stekplatta så att den kommer att passa din spis eller grill perfekt.

GASTROGUSS STEKBORD 55x33 CM AMT

Det här är ett av de dyraste stekbord som finns och samtidigt säger användare efter användare att det är värt varenda öre! AMT Gastroguss stekbord är för dig som vill ha ett stekfat för alla spisar och grillar!

GASTROGUSS STEKBORD 55x33 CM AMT

AMT Gastroguss stekbord nämns i experttester såväl som i omdömen i svenska och utländska butiker online. Vi noterar att användare verkligen rekommenderar den här modellen. Värmespridningen är god även då du använder stekbordet över en enkel spisplatta.
Det är svårt att se några egentliga minus med detta stekbord annat än att det kostar mer än andra stekplattor. AMT ger en väldigt fin support vilket givetvis är en trygghet då du bestämmer dig för att köpa deras stekhäll. Ska vi tro på omdömen från många olika länder så kommer du inte att ångra att du väljer denna modell!

Smarta handtag
Utan PFOA
Lätthanterligt
Gott om plats

GOURMETSTÅL STEKBORD 32 x 32 cm

Gourmetstål är ett säkert märke som står bakom kvalitetsutrustning för kök och grill. Detta stekbord på 32 x 32 cm är gjort för att fungera på allt från spis till öppen eld. Plattan är av kolstål från Västerbotten med malm från Norrbotten. En riktigt svensk stekplatta med andra ord!

GOURMETSTÅL STEKBORD 32 x 32 cm

Om du inte har en pizzaugn kan du använda detta stekbord för att så liknande resultat. Men många använder det för att steka fisk, kött och grönsaker. Den behändiga formen gör det enkelt att använda stekbordet på spisen eller på grillen eller öppen eld.
Plattan har en fin design och form. Den är handgjord av kolstål och malm från svenska gruvor. Det går bra att flytta stekbordet och placera det på ett matbord för att låta gäster plocka varm mat direkt från stekplattan. Med de smidiga handtagen är detta lätt att göra.

Bekväm design
Flexibel användning
För alla värmekällor
Ger fin stekyta

Det ska sägas att det här är ett mindre stekbord. Om du ska steka upp mat för ett mycket stort sällskap kanske du vill ha en större modell.

NAPOLEON GJUTJÄRN 37 CM STEKPLATTA

Napoleon stekplatta är gjord för att göra det enkelt för dig att steka med fin stekyta över din grill. Den är gjord för att passa Napoleon TQ285 och Napoleon PRO285 grillarna. Det är bara att byta det vanliga grillgallret mot stekplattan.

NAPOLEON GJUTJÄRN 37 CM STEKPLATTA

Om du har en Napoleon grill är detta ditt bästa val. Stekbordet har fått höga betyg för att det är så enkelt att använda. Att du får två släta sidor kan ses som plus såväl som minus. En del tycker att det vore fint med en räfflad sida men det får du alltså inte med denna stekplatta.
Var bara noga med att följa instruktioner för att använda stekbordet på rätt sätt. Dessutom ska du vara medveten om att det kräver handdisk för att behålla formen och den fina stekytan.

Vacker design
Enkel användning
Perfekt passform
Släta sidor

MUURIKKA STEKHÄLL MED BEN, 78 CM

Finska Muurikka är ett märke som får allt fler nöjda kunder över hela världen. Denna stekhäll med ben har fått fina betyg i stekbord tester såväl som i omdömen av användare. Stekhällen är gjord av varmvalsad plåt och kan placeras direkt över öppen eld eller annan värmekälla.

MUURIKKA STEKHÄLL MED BEN, 78 CM

Muurikka stekbord är gjort för att du ska få jämn spridning av värme och för att vätskan i maten inte ska försvinna så att det blir torrt. Designen är smart och dessutom är storleken på stekbordet perfekt då du ska laga mat till många hungriga på en gång.
Det går att laga i stort sett allting på denna stekhäll. Folk använder den för allt från frukostäggen till steken på kvällen. Med den smarta designen med ben blir det enkelt att förlägga fler måltider till uteplatsen. Var dock medveten om att det blir väldigt hett. Du kommer att behöva stekvantar!

Hög kvalitet
Stor stekyta
Jämn värmespridning
Bra pris!

LODGE BLACKLOCK 44 CM

Lodge Blacklock är en serie med flera smarta stekhällar. Den här hällen är lite större och har gjorts av lätt gjutjärn. Det betyder att den är 25% lättare än traditionella gjutjärnshällar av samma storlek och därmed mycket enklare att hantera.

LODGE BLACKLOCK 44 CM

Under tillverkningen så har Lodge bränt in hällen tre gånger. Det är det som ger den naturliga non-stick-ytan. Du kan använda detta stekbord över grillen eller över öppen eld. Den kan användas för allt från ägg och pannkakor till skaldjur och hamburgare.
Det går också bra att använda stekhällen på en induktionsspis. Det ger dig god flexibilitet. Användare bekräftar att det här är en bra stekhäll som sprider värmen på ett jämnt sätt. Den anses vara mycket prisvärd.
Experttester av stekbord poängterar också att detta stekbord är lätt att förvara men noterar att
värmespridningen har en hel del med värmekälla att göra. Många tycks också föredra att använda hällen över grillen. Dessutom ska du tänka på att gjutjärn kräver gott underhåll för att hålla sin fina form. Notera att användning på grillen inte lämnar efter sig ett märke från värmekällan på samma sätt som på en spis. Det här kanske inte är så viktigt för funktionens skull men det kan vara en estetisk detalj att tänka på.

Gjutjärn
Lättvikt
Naturlig non-stick-yta
För grill och öppen eld
Spis

Sammanfattning

Vilket stekbord är det bästa? Det är en fråga som kan få flera svar beroende på hur du vill använda din stekplatta. Vi har noterat att det finns några storfavoriter som tyska Gastroguss som har fått lysande recensioner av experter och användare.
Sedan har du trygga val som skandinaviska Gourmetståls serie med stekbord i olika storlekar för spis och grill. En sak kan vi med säkerhet säga. Det finns god anledning till att satsa på hög kvalitet och det särskilt vad gäller underhåll. Om du kan hålla stekplattan ren så är chansen större att du får god användning av den.
Vi rekommenderar också att du ponerar den storlek du kommer att ha behov av. Både vad gäller själva matlagningen och vad du har plats för på din spis eller grill. Du ska också tänka på om du väljer stekhäll av gjutjärn eller stål. Gjutjärn måste skötas på rätt sätt för att inte börja rosta.
Men om du sköter gjutjärnet så är det klart att du kan få en häll som håller hur länge som helst. Frågan är mest hur mycket tid och energi du kan tänka dig att lägga på att sköta om ditt stekbord. Den frågan bör du ha svar på innan du köper det!

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte stekt på varje stekbord som rekommenderas av experter. Istället har vi läst stekbord tester för att jämföra dessa med omdömen från de som köpt plattorna. Detta har gett oss en tydlig bild av de bästa stekborden. Både för spis och grill. Här kan du se källorna till vårt urval.
Källor för vårt urval av produkter är:

AMT Gastroguss stekbord

https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/grillpannor/amt-gastroguss-stekbord-53×33-cm/
https://www.amazon.co.uk/AMT-Gastroguss-Gastronorm-Non-Induction-AMZN-KG-25333-G/dp/B08L8GPWFG

Gourmetstål Stekbord 32 x 32 cm

https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/grillpannor/gourmetstal-stekbord-32-x-32-cm/
https://www.youtube.com/watch?v=aJAKiJCNKtY

Napoleon gjutjärn 37 cm stekplatta

https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/grillpannor/napoleon-stekplatta-gjutjarn-37-cm/
https://www.youtube.com/watch?v=Mm2PK6AFzAE
https://www.amazon.com/Napoleon-56080-Commercial-Reversible-Griddle/dp/B00L6EMW0U/

Muurikka stekhäll med ben, 78 cm

https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/grillpannor/muurikka-stekhall-78-cm-med-ben/
https://www.youtube.com/watch?v=d-N6O-sMoKI
https://www.amazon.de/-/en/Muurikka-78cm-XXL-Griddle-legs/dp/B00LUMEP1W?th=1

Lodge Blacklock 44 cm

https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/grillpannor/lodge-blacklock-stekhall-44-cm/
https://www.thespruceeats.com/lodge-pro-grid-reversible-grill-griddle-review-4688806
https://www.amazon.com/Lodge-Reversible-Griddle-Combo-Double-Sided/dp/B002CMLTXG/