STEGRÄKNARE

BÄST I TEST STEGRÄKNARE

Med en stegräknare får du full översikt över hur mycket du rör på dig. Även om det är möjligt att installera stegräknare via appar i många mobiler idag så finns det mängder av tillfällen då en vanlig renodlad stegräknare är bättre.

3 st stegräknare

Till exempel är den lättare att bära med sig när man springer eller tränar, den ger ofta en mer rättvisande bild av både antalet steg, distans och kalorier. Vidare finns det ett stort antal stegräknare som har trevliga extrafunktioner såsom radio, överfallslarm och kalorimätning av vardagsaktiviteter.

OMRON WALKING STYLE 4

Det här är ett premiumval bland stegräknarna, som mot det högre priset även ger en rad fler funktioner än de billigare alternativen. Omron Walking Style 4 mäter dina steg genom en 3D-sensor. Den behöver inte sitta fast i ditt bälte utan kan ligga i såväl väskan som i fickan.

omron stegräknareOMRON WALKING STYLE 4

KOLLA PRISET HOS

Omron Walking Style 4 har unika funktioner såsom ett action-läge, upp till 7 dagars minne, autosteglängd och avståndsmätare. Den räknar även dina brända kalorier. I standardläget så visar den de steg som du tagit under de senaste 24 timmarna. Stegräknaren har även en klockfunktion.

Ytan på stegräknaren är gjord i plast och finns i färgerna svart eller vit. Den har måtten 5,7 x 4,2 x 1,3 centimeter vilket gör att den enkelt får plats i både fickan och i väskan. Omron Walking Style 4 drivs med ett CR2032-batteri. Dessa batterier är billiga och räcker länge efter varje byte.

SILVA X10

Den här stegräknaren från Silva har en snygg och smidig design. Den är jämförelsevis väldigt liten och den går att hänga runt halsen och på detta sätt använda den som ett halsband. Det gör att den hänger på ett ställe där den inte är särskilt mycket i vägen, när man rör på sig eller tränar.

silva stegräknare

SILVA X10

Denna stegräknare mäter både distans och antalet steg som du tar. Den drivs med hjälp av två stycken LR44-batterier som ingår i köpet, där den ungefärliga livslängden för batterierna är 6 månader vid normal användning. Silva Ex10 har ett automatiskt batterisparläge som kickar in när den inte används.

TANITA PD-724

Det här är en stegräknare inom premiumsegmentet som kostar betydligt mer än de andra i jämförelsen. Tanita PD-724 går att hänga runt halsen som ett halsband, lägga i fickan eller i väskan. Stegräknaren mäter antalet steg, antal kalorier som man förbränt och aktivitetstid.

tanita stegräknare

TANITA PD-724

Den har även en unik teknologi för att mäta din steglängd, något som gör den träffsäker när det kommer till att avgöra avståndet som du gått eller sprungit. Förutom att mäta aktivitet så har den andra inbyggda funktioner som en klocka, upp till 7 dagars minne, halsrem och ett inbyggt överfallslarm. Överfallslarmet ger en ökad trygghet för dig som är ute på löprundan eller skogspromenaden.

Många av de kunder som köpt den här produkten har recenserat den med mycket goda betyg. Den beskrivs bland annat med att den har hög kvalitet, att den är hållbar och tålig, att den ger mycket för pengarna och att den är lätt att bära omkring på.

SILVA EX STEP PLUS

Denna stegräknare har ett något högre pris än den vanliga Ex Step. Dock kommer den med flera användbara extra funktioner som motiverar detta. Med Silva Ex Step Plus får man utöver filtreringsfunktionen även en automatisk timerfunktion.

silva  stegräknare

SILVA EX STEP PLUS

Denna timerfunktion gör att det i samband med att man startar sin promenad eller sitt motionspass också startar en timer. Du kan på detta sätt automatiskt se under hur lång tid du varit aktiv under ditt pass. Vidare har den även en kaloriräknare, som gör att du lättare håller koll på hur många kalorier du förbränner under dina promenader eller träningspass.

FITBIT ONE

Fitbit One är en stegräknare från Fitbit som mäter distans, steg och kalorier. Denna modell har några år på nacken men är lika populär och användbar nu som den var tidigare. Batteriet laddas upp vilket gör att du inte behöver byta eller köpa nya batterier, varje laddning håller i cirka en vecka.

fitbit stegräknare

FITBIT ONE

Andra funktioner hos Fitbit One är att den sparar data kring steg, distans och kalorier i upp till 7 dagar. Den kan även mäta din sömn. Genom att du fäster den i armbandet så kan du se hur många gånger som du vaknat till under natten, hur stor del av natten som varit djupsömn och hur många timmar du sovit ytligt eller oroligt. Den stora fördelen med just Fitbit är dock att du kan synka dina steg och aktiviteter till Fitbit-appen.

I denna app finns det ett stort antal funktioner och du kan även tävla i steg och aktiviteter mot dina vänner som också har Fitbit. Fitbit One är väldigt liten och praktisk. Måtten är 4,8 x 1,9 x 0,965 centimeter, med en vikt på 8 gram. Den sitter inuti en elastisk bältesclip vilket gör att den sitter stadigt och fast i bältet.

KAYOBA STEGRÄKNARE

En annan stegräknare som är i stort sett indentisk med Asaklitt 3D är Kayoba Stegräknare som säljs hos Jula. Här får man en halsrem som medföljer, och ett i skrivande stund lägre pris än hos Clas Ohlson. Förutom steg så mäter den även distans och antal brända kalorier.

OMRON CALORIE SCAN

Omron CaloriScan är en stegräknare vars huvudsakliga fokus ligger på att mäta kaloriförbränning. Men givetvis mäter den även antalet steg som man tar. När det kommer till kaloriförbränning så kan den mäta alla möjliga olika typer av aktiviteter, inklusive vila eller olika former av träning.

omron stegräknare

OMRON CALORIE SCAN

Med denna stegräknare så får du även en summering av veckans motionsmängd och du ser även den registrerade fettförbränningen. I Omro CaloriScan har du upp till 7 dagars minne för aktiviteterna vilket gör att du enkelt kan blicka tillbaka över hur mycket du rört på dig under veckan. Du kan lägga den i såväl fickan som i väskan och den kommer kunna räkna steg och aktivitet felfritt oavsett.

Omron CaloriScan är ett bra alternativ för dig som vill komma igång och röra på dig mer, men samtidigt ha stenkoll på kalorierna. Det gör det lättare för dig som vill gå ner i vikt. Stegräknaren har ett lite högre pris men ger i utbyte en väldigt noggrann mätning när det kommer till kalorier. Den finns i färgerna vit, guld och rosa. Stegräknaren väger 25 gram och drivs med CR2032-batterier.

ASAKLITT 3D

Det här är en stegräknare av märket Asaklitt, ett märke som säljs och marknadsförs av Clas Ohlson. Vad som verkligen talar för denna stegräknare är det låga priset. Till detta pris får du en smidig och behändig stegräknare som har upp till 30 dagars minne.

åsaklitt stegräknare

Det är bra för att vara en stegräknare och gör att du lättare kan mäta resultat över en längre tidsperiod. Den registrerar och visar antal steg, distans och kaloriförbrukningen. Stegräknaren fäster du lämpligen i ditt bälte med hjälp av den bältesclip som finns på baksidan.

Måtten för stegräknaren är 7,5 x 3,5 x 1 centimeter och den väger 80 gram. Det gör att den är lite större än de flesta andra stegräknare i denna testgranskning, dock inte så stor att det stör. Stegräknaren drivs med ett CR2032-batteri.

Kunder som använt denna stegräknare beskriver den med att den har lätta inställningar och en tydlig display. Flera klagar även på att den inte mäter lätta steg eller steg som sker inomhus. Andra tycks även vara missnöjda med instruktionerna för stegräknaren, som beskrivs som svårtolkade.

BRA ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV STEGRÄKNARE

En stegräknare är lätt att bära med sig när man springer eller tränar, den ger ofta en mer rättvisande bild av både antalet steg, distans och kalorier. Vidare finns det ett stort antal stegräknare som har trevliga extrafunktioner såsom radio, överfallslarm och kalorimätning av vardagsaktiviteter. I den här testsammanställningen har vi jämfört stegräknare från ett antal olika varumärken, inom ett antal olika prisklasser. Detta för att du som besökare ska kunna hitta något som passar just din budget.

Som bästa premium-stegräknare har vi utsett Omron CaloriScan, som har många olika funktioner till ett bra pris. Som bästa budget-stegräknare ser vi Silva Ex Plus som ett prisvärt och bra val. Vill man ha flest extra funktioner så kan Fitbit vara ett bra alternativ i och med de många möjligheter som finns när man kopplar sin Fitbit till deras app. Det är även ett roligt och bra val om ni är flera som ska skaffa stegräknare, exempelvis ett gäng på samma arbetsplats eller inom familjen då det ger möjligheten att tävla mot varandra.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST