SPIKPISTOL

BÄSTA SPIKPISTOL

Hammare och spik är bland det första vi får lära oss att använda om vi ska bygga något, men det tar lång tid att spika och om det ska göras länge blir det också väldigt jobbigt. Därför finns det numera spikpistoler vilka skjuter in spiken för att du ska slippa hamra.

kollage av spikpistoler

En spikpistol kommer i många olika storlekar och format för att du alltid ska ha tillgång till det perfekta verktyget för just ditt bygge. I vårt testsammanställning kommer vi att lista några av de spikpistoler vi anser vara bäst på marknaden. Det finns några olika faktorer som vi vägt in i sammanställningen såsom pris och användningsområde. Alla spikpistoler har givetvis både fördelar och nackdelar. Läs igenom alla recensioner och välj den som passar dina ändamål.

DEWALT DCN692N – TESTVINNANDE SPIKPISTOL

Den första spikpistolen som granskats är Dewalt DCN692N. Spikpistolen är gjord för att användas med spik med en storlek på mellan 50 och 90 millimeter vilket gör att den passar till de flesta typer av byggen. Den har två olika hastigheter för att göra den så enkel som möjligt att använda beroende på vilken längd av spik du skjuter. Dewalt DCN692N är en batteridriven spikpistol och kräver alltså inte att du har någon kompressor för att den ska fungera.

Dewalt DCN692N

Att den är batteridriven gör den väldigt portabel och du kommer kunna använda den överallt både hemma och på bygget. Spikpistolen är perfekt för dig som vill ha ett riktigt bra verktyg som både kommer fungera hemma och på arbetsplatsen. Priset är också förmånligt och du får mycket för pengarna, därför blev den också vår testvinnare.

SENCO S65CNP

Nästa spikpistol är Senco S65CNP, en rundbandad spikpistol som är luftdriven. Du kommer alltså behöva en kompressor för att spikpistolen ska fungera. Eftersom den är rundbandad kan du ladda pistolen med väldigt mycket spik och du kommer kunna använda den länge utan att ladda om. Senco S65CNP är en spikpistol som används med kortare spik vilket gör den perfekt för mindre arbeten runtom i hemmet eller på arbetsplatsen. Säkerhetsspärren på spikpistolen gör också att du inte kan skjuta några spik om inte nosen kommer i kontakt med en yta. vilket betyder att du inte behöver oroa dig för några olyckor. Prislappen är relativt låg för spikpistolen men eftersom du behöver en kompressor för att den ska fungera kommer priset öka om du inte redan har en.

Senco S65CNP

Om vi kollar vad användarna skriver om Senco S65CNP är det nästan bara bra omdömen som kommer upp. Det skrivs mycket om hur bra och lätt den är samt att den är mycket enkel att använda. Andra skriver om hur bra den fungerar och att de aldrig upplevt några konstigheter med spikpistolen. Det enda som kommer upp som en nackdel är att det inte finns någon bälteshängare i spikpistolen, vilket gör det svårare för dig som vill göra två saker samtidigt. Överlag är Senco S65CNP dock en riktigt bra spikpistol för korta spik som dessutom säljes till ett bra pris. Den är riktad mot dig som behöver använda en spikpistol mycket och därför vill ha en luftdriven pistol. Har du inte en kompressor kan investeringen dock bli dyr.

SENCO FRAME PRO 601

För dig som vill ha en spikpistol som liknar Dewalt DCN692N men som är luftdriven är Senco Frame Pro 601 ett bra val. Den fungerar med samma typer av spik som Dewalt DCN692N, 50 till 90 millimeter, vilket gör den perfekt för alla typer av arbeten runtom arbetsplatsen eller större arbeten i hemmet. Eftersom den är luftdriven är användningsområdet lite mindre då pistolen är inte är lika portabel som de batteridrivna modellerna. Dock ger den dig riktigt bra med kraft och du kommer kunna spika i de flesta typer av material utan några problem. Priset gör den till ett bra val för dig som redan har en kompressor att använda den med eller för dig som tänker köpa andra luftdrivna verktyg. Tänk alltid igenom om investeringen är värt det innan du gör ditt köp.

Senco Frame Pro 601

Det som skrivs av användarna är att Senco Frame Pro 601 är gedigen och fungerar som den ska. Den skjuter spiken i bra följd och har sällan några problem. En sak som kommer upp mycket är dock att den är ganska tung vilket gör den svår att använda under längre perioder. Senco Frame Pro 601 är en bra spikpistol för dig som vill kunna använda den hela dagen utan att behöva oroa dig för att batteriet ska ta slut. Den har mycket kraft och kommer passa perfekt för alla typer av arbetet, samtidigt som priset är bra. Tänker du inte använda den mycket finns det däremot andra spikpistoler i samma klass som kommer fungera lika bra för dig att använda till lägre kostnad.

HIKOKI NR1890DBRL

Är du ute efter en batteridriven spikpistol av toppklass finns Hikoki NR1890DBRL. Spikpistolen har ett unikt drivsystem som använder komprimerad luft vilket gör att den både är tyst och har låg rekyl. Det gör den perfekt att använda under längre tid och medför mindre risk för din hörsel. Den håller till upp till 700 spik och har två olika lägen beroende på om du vill skjuta en spik i taget eller skjuta en serie av spik. Hikoki NR1890DBRL är en riktigt bra spikpistol som kommer fungera lika bra i alla sorters klimat och kräver minimalt med underhåll. Prislappen är däremot hög och om du inte kommer använda den dagligen kanske inte investeringen är värd att göra. Tänker du använda en spikpistol mycket är dock Hikoki NR1890DBRL ett perfekt val.

Hikoki NR1890DBRL

I andra recensioner skrivs det bland annat att Hikoki NR1890DBRL är en riktigt bra spikpistol som aldrig stöter på några problem. Många skriver om hur bra den fungerar men en återkommande sak är att magasinet är relativt litet med tanke på storleken på spikpistolen. Vill du kunna använda den under väldigt lång tid utan att behöva ladda om finns det spikpistoler med större magasin, men för dig som är ute efter det absolut bästa du kan få ut av en batteridriven spikpistol är Hikoki NR1890DBRL valet för dig. Den kommer alltid att leverera samtidigt som dess konstruktion och drivsystem gör att den både blir bekväm att använda och sparar din hörsel när du använder den under längre perioder. Kvalitet och funktion ger Hikoki NR1890DBRL en given plats i testet.

MILWAUKEE M18 FFN-0C

Nästa spikpistol som testats är Milwaukee M18 FFN-0C. Det är en riktigt kraftfull spikpistol som har kraft nog att spika även i mycket hårda träslag och lämpar sig bäst till dig som vill ha en spikpistol för tuffa arbeten. Den fungerar med spik i längderna 50 till 90 millimeter och har en kapacitet på 700 spik. Den har även LED-belysning för att du ska se så bra som möjligt på ytan du spikar.

Milwaukee M18 FFN-0C

Milwaukee M18 FFN-0C är en riktigt bra spikpistol för dig som tänker använda den mycket till tuffa arbeten, både i yrket och hemma. Prislappen är däremot ganska hög och du får tänka över om det verkligen är värt investeringen för dig innan du gör ditt köp. För dig som vill ha en riktigt proffsig spikpistol är dock Milwaukee M18 FFN-0C rätt val.

HIKOKI NT1850DBSL

Är du på jakt efter en spikpistol för kortare spik som även är batteridriven och kommer till ett bra pris finns Hikoki NT1850DBSL. Det är en spikpistol som passar utmärkt till mindre arbeten hemma, men som även har kraften att fungera utan problem på en arbetsplats. Den fungerar med spik i längden 16 till 50 millimeter. Den är också utrustad med bälteshängare vilket i kombination med dess låga vikt gör den riktigt bra för dig som tänker arbeta på olika platser under dagen.

Hikoki NT1850DBSL

Prislappen är låg vilket gör Hikoki NT1850DBSL till ett perfekt val för dig som inte kommer använda en spikpistol särkilt mycket men som ändå är ute efter ett riktigt bra verktyg. Spikpistolen passar perfekt för mindre arbeten hemma eller på arbetsplatsen och kräver inget underhåll.

DEWALT DCN890N

Har du redan verktyg från Dewalt och vill kunna använda samma batterier i din nya spikpistol är Dewalt DCN890N ett bra val. Den här spikpistolen är till för kortare spik och har tre olika lägen för att du ska få ut optimal användning av verktyget. Vid full laddning klarar den att skjuta upp till 600 spik vilket gör att du kan använda den hela dagen.

Dewalt DCN890N

Dewalt DCN890N är en perfekt spikpistol för dig som vill ha ett riktigt bra verktyg för hemmabruk och som redan har andra verktyg med samma batterier. Prislappen på Dewalt DCN890N är däremot ganska hög och det är värt att tänka igenom din investering innan du köper den. Vill du ha en av de bästa spikpistolerna för hemmabruk är dock den här spikpistolen det rätta valet för dig.

MER OM VINNAREN SPIKPISTOLEN OCH HUR VI UTSETT DEN

Att välja en vinnare är sällan enkelt då det finns många faktorer som spelar in. Det är sällan ett verktyg sticker ut tillräckligt mycket för att bli en solklar vinnare, men i vårt testsammanställning vinner Dewalt DCN692N med hästlängder. Vi har inte utfört ett eget test av spikpistoler. Istället har vi tagit hjälp av externa tester, kundomdömen från kunder som testat olika spikpistoler samt information från tillverkare om specifika produkter. Detta har gett oss rikligt med information att analysera och vi har på detta sätt kunnat utse en vinnare bland spikpistolerna.

Det är en spikpistol som passar de flesta och fungerar lika bra hemma som på arbetsplatsen samtidigt som prislappen passar de flestas budget. Kvalitet och funktion till ett riktigt bra pris gör Dewalt DCN692N till vinnare. Kom ihåg att läsa igenom alla recensioner för att hitta den spikpistol som är bäst för dina ändamål. Mitt tips är dock Dewalt DCN692N då den kommer ge dig allt du behöver för att göra jobbet. Om du istället är ute efter ett verktyg till ett specifikt jobb finns det kanske en annan spikpistol som skulle passa just dig bättre.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)