SOLKRÄM

BÄSTA SOLKRÄM

Solkräm är något av det viktigaste att ta med sig för en heldag ute i solen. Det är den effektivaste metoden för att undvika brännskador och skadad hud. I denna granskning av olika tester tittar vi närmare på marknadens olika alternativ och presenterar även testvinnarna i olika prisklasser. Solkrämen är trots sin enkelhet en diversifierad produkt, och kommer med såväl olika styrka som pris och kvalitet.

Kollage av solkrämer

Vi underlättar för dig att orientera dig på marknaden utefter dina personliga behov och vad du vill få ut av produkten. Oavsett om det är för utlandsresan, en solig vårdag eller högsommaren, samt om du bränner dig lätt eller har en tåligare hud ska du ha det rätta skyddet för rätt ändamål. Att skydda huden är viktigt för att undvika smärta och eventuella sjukdomar till följd av solskador.

SENSAI SILKY BRONZE CELLULAR PROTECTIVE CREAM FOR FACE SPF 30

Sensais solkräm speciellt utformad för ansiktet är en riktigt lyxig solkräm. Det är en riktig premiumprodukt, som förutom att skydda mot solen är klassificerad som en anti age-produkt. Den specialiserar sig på att skydda mot åldrande skador på huden som beror på solen. Den är väldigt mild till doften, och både förpackning och konsistens andas lyxprodukt och kvalitet.

Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Face SPF 30

Priset för denna UV-skyddande produkt är dock i den högre klassen och gjord för den som verkligen värnar om sin hud, i detta fall den känsliga ansiktshyn. Detta klassificerar vi därför som en premiumprodukt. Krämen absorberas oerhört snabbt av huden, och även om den kommer i storleken 50 milliliter varar den länge då du inte behöver applicera mycket för en bra effekt. Utöver att krämen är dryg ska du också ha i åtanke att den enbart appliceras på ansikte och hals vilket gör att du klarar dig länge med 50 milliliter. Det är verkligen produkten för dig som inte nöjer dig med något annat än det bästa, och Sensai som skapat produkten är kända för sina premiumprodukter, där kvalitet går före allt annat. Dess oparfymerade doft och lyxiga förpackning bidrar till kvalitetskänslan, och även om kostnaden är hög är det svårt att bli besviken på produkten då den håller hög klass på konsistens, doft, känsla och funktion. Den mjuka känslan sitter kvar i huden och efterlämnar varken fläckar eller en fet känsla efter sig vilket är ett väldigt stort plus, i synnerhet när den ska appliceras i ansiktet.

MESOESTETIC SUN CARE MOISTURISING SUN PROTECTION SPF 50 – BÄST I TEST PREMIUM

Denna härliga premiumkräm från Mesoetetic är vår testvinnare i premiumklassen. Det betyder att produkten är något dyrare än genomsnittet men kvaliteten är också odiskutabelt hög. Solskyddet ska i första hand användas i ansiktet och lämpar sig absolut bäst för de personer som har extra torr hud. För den med torr hud är det tveklöst ett kvalitativt alternativ och väl värt den lite högre prislappen. För bästa bruk rekommenderas daglig applicering på morgonen som sista ansiktsprodukt och helst även i anslutning till att ansiktet ska exponeras för solen under dagen. Dess återfuktande funktion för torr hud är det som gör att den lämpar sig för dagligt bruk. Den skyddande funktionen mot UVA- och UVB-strålar gör att den är särskilt lämplig i samband med solexponering.

MESOESTETIC SUN CARE MOISTURISING SUN PROTECTION SPF 50

Mesoestetic Sun Care Moisturising Sun Protection SPF 50

Solkrämen är i den dyrare priskategorin men uppfyller samtidigt alla kvalitetskriterier som en premiumkräm bör göra. Just dess egenskap av att vara särskilt användbar vid torr hud gör att den är mer specialiserad men kan också möta de problem som en torr hud innebär bättre än en mer allmängiltig enklare typ av solkräm. För den som upplever torr hud i ansiktet är således produkten en riktig höjdare och kan visa sig vara värd varenda krona, då den både hjälper en i vardagen och för särskilda tillfällen när du vistas i solen och ansiktet är exponerat och extra utsatt. Den absorber snabbt och ger ingen kladdig känsla på huden vilket är riktiga kvalitetsmarkörer som gör att krämen sticker ut från mängden. Den ger en fräsch och återfuktande känsla för dig som behöver det som mest.

EVY SUNSCREEN MOUSSE SPF 30 150 – BÄST I TEST MELLANKLASS

Sunscreen Mousse SPF 30 från EVY kommer i 150 ml. Den är lättapplicerad på huden och särskiljer sig i form av att den fungerar på den mest känsliga typen av hud. Moussen har UVA och UVB-skydd och är därtill vattentålig. Dessutom håller skyddet länge och du kan räkna med att ha ett skydd upp till sex timmar eftersom den sätter sig inte bara på ytan av huden utan tränger in i hela det översta hudlagret. Produkten kommer som Mousse snarare än många andra solskydd som kommer i krämform, men oavsett textur kan du lita på att denna produkt gör vad den ska- skyddar huden från solen och lite därtill. Produkten är riktigt prisvärd även om den inte kategoriseras som ett budgetalternativ så får du väldigt mycket kvalitet för pengarna.

EVY SUNSCREEN MOUSSE SPF 30 150

EVY Sunscreen Mousse SPF 30 150

Mousse-konsistensen kan vara en riktig fördel som familj då även barnen uppskattar denna konsistens. På en semesterdag kan det därför vara riktigt smidigt att alla kan använda samma solskydd och veta att den är både snäll mot huden och lätt att använda. Med detta solskydd behöver du inte köpa flera olika solskydd till olika familjemedlemmar, utan den passar till alla, vilket är det som gör att den står ut och är riktigt prisvärd och användbar. Att skyddet håller länge är en riktig bonus, till skillnad från en del enklare alternativ som du behöver återanvända ständigt, detta gör också att flaskan håller längre och oron för hudskador eller hudproblem minskar för samtliga användare, gammal som ung och brun som ljus hud. Moussen får bäst i test i mellanklassen.

MIZON UV SUN PROTECTOR CREAM

UV Sun Protector Cream är en produkt från Mizon som kommer i storleken 50 milliliter. Det är en allmängiltig solkräm som skyddar alla sorters hud, oavsett om man har mörk eller ljus hudfärg, fettig eller torr hud så är solkrämen lämplig året om. Krämen innehåller ett kemiskt UV-filter som skyddar mot solen samtidigt som den har en återfuktande funktion på huden.

MIZON UV SUN PROTECTOR CREAM

Mizon UV Sun Protector Cream

Således fungerar den både proaktivt skyddande och mjukgörande och passar därför för olika behov som sträcker sig förbi solskydd. Därför lämpar den sig väl till användning även de dagar där du inte exponeras för solen primärt. En stor fördel med krämen inte har en fet konsistens eller skapar fläckig och fettig hud. Därtill innehåller krämen Hylauronsyra som skyddar huden från till exempel fria radikaler.

NIVEA PROTECT & MOISTURE SUN LOTION SPF30 – BÄSTA BUDGETVAL

Den här solkrämen från Nivea är en riktig klassiker som gör jobbet till ett budgetpris. Dess vattenresistenta och snabbverkande funktion är en stor anledning till att den passar till alla tillfällen, på alla åldrar och i alla väder. Solkrämen är milt parfymerad och passar därför även de personer som har känsligt luktsinne. Den stora flaskan på 200 milliliter för ett budgetpris är ett riktigt kap för en så användbar och pålitlig hudkräm från Nivea.

NIVEA PROTECT & MOISTURE SUN LOTION SPF30

Nivea Protect & Moisture Sun Lotion SPF30

KOLLA PRISET HOS

Dess återfuktande formula gör den perfekt efter badet, efter en löprunda eller efter duschen och påföljande torkning av kroppen. Solkrämen kan användas för hela kroppen och då den även har en återfuktande funktion lämpar den sig väl även för de delar av kroppen som vid tillfället kanske inte exponeras direkt av solen.

GARNIER AMBRE SOLAIRE UV WATER MIST SPF30

Ambre Solarie UV Water Mist SPF 30 är Garniers stora 200 milliliter-flaska med solskydd i form av spray. Detta budgetalternativ består av en tvåfasformula där vatten och olja är kombinerat. För bästa resultat behöver därför flaskan skakas för att få med båda delar i lika stora delar. För den som gillar en lite mer parfymerad känsla i sitt solskydd är detta ett bra budgetalternativ.

GARNIER AMBRE SOLAIRE UV WATER MIST SPF30

Garnier Ambre Solaire UV Water Mist SPF30

Sprayen torkar snabbt in i huden och en stor fördel är att det inte behövs någon användning av händer för att få sprayen att sprida sig väl i huden. Solskyddet fungerar för hela kroppen, men för bästa resultat rekommenderas en dubbel sprayning, i synnerhet på särskilt känsliga ställen. Produkten är ett prisvärt alternativ för den som vill få mycket solskydd för pengarna och föredrar känslan av spray före kräm.

EUCERIN SUN SENSITIVITY CREAM GEL FACE & BODY SPF50

Sun Sensitivity Cream Gel Face & Body SPF 50 från Eucerin är en ganska stor flaska som funkar särskilt bra för de med extra känslig hud eller lätt drabbas av solrelaterade allergier kan detta vara ett riktigt bra budgetalternativ. För den med dylika behov blir alltså produkten ett utmärkt alternativ till de i övrigt ganska dyra specialiserade och allergiskyddande solkrämerna.

EUCERIN SUN SENSITIVITY CREAM GEL FACE & BODY SPF50

EUCERIN SUN SENSITIVITY CREAM GEL FACE & BODY SPF50

KOLLA PRISET HOS

Krämen har lite geléaktig konsistens vilket gör att den på ett väldigt behagligt sätt sjunker in i huden snabbt. En riktigt stor fördel med krämen utöver dess behagliga applicering är att den har väldigt specifika doseringsanvisningar som gör att man inte behöver slösa onödigt mycket solkräm, vilket både är mer ekonomiskt och ger en maximal effekt. 150 milliliter räcker länge och produktens specialisering mot allergier är väldigt bra för målgruppen utan att det behöver kosta allt för mycket.

MER OM SOLKRÄMER OCH VÅR TESTVINNARE

Vi har gått igenom marknadens bästa solkrämer och redogöra för de viktigaste faktorerna att ha i åtanke vid köp av solkräm. Solkrämens ändamålsenlighet är beroende av användarens behov, vilka i högsta grad är personliga. Däremot råder det givetvis kvalitetsskillnader mellan olika krämer, och därför är denna guide perfekt där vi också inom respektive priskategori – premium, mellanklass och budget – visar ”bäst i test”. Vinnaren av ”bäst i test” i kategorin premium blev Mesoestetic Sun Care Moisturising Sun Protection SPF 50 50 milliliter. Vinnaren i kategorin mellanklass blev EVY Sunscreen Mousse SPF 30 150 milliliter, och vinnaren i kategorin budget blev Nivea-Protect & Moisture Sun Lotion SPF30, 200 milliliter.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST (INHÄMTAT 2021)