Snabbnudlar med Kycklingsmak

Vi på Testson.se har utfört ett eget test av snabbnudlar med kycklingsmak. Vi har köpt in och testat ett antal olika förpackningar med snabbnudlar med kycklingsmak, från några av marknadens mest kända märken. Läs vidare för att se våra betyg, vilka snabbnudlar vi tyckte var goda och vilka som vi utsett till bäst i test.

VÅRT EGET TEST AV SNABBNUDLAR MED KYCKLINGSMAK

YUMYUM CHICKEN FLAVOUR - BÄST I TEST

Yumyum Chicken Flavour är de snabbnudlar vi utsett till bäst i test bland de testade produkterna. Det här är enkla och bra snabbnudlar där man får väldigt mycket för pengarna. Buljongen har en fin smak där man känner tydlig smak av både kyckling och lök, utan att man får en känsla av att smakerna är artificiella.

 

YUMYUM CHICKEN FLAVOUR - BÄST I TEST

Yumyums snabbnudlar är som sagt en enklare variant av nudlar, med en mjukare konsistens än många andra när man tillagar dem enligt anvisningarna. Det är även produkten med de tunnaste nudlarna i vårt test. Kycklingsmaken är mild och god och man känner en tydlig smak av lök/salladslök/gräslök. Doften är näst intill obefintlig och svår att urskilja. I paketet så medföljer det även en påse med extra chilipulver och man vill krydda upp sina nudlar till att bli starka. Chilipulvret är starkt men har en något unken smak. Värt att nämna om Yumyum Chicken Flavour är även att palmoljan som den innehåller är RSPO-certifierad.

Vårt Betyg: 3 av 5

Vikt: 60 gram
Pris: 9 kr

BULDAK HOT CHICKEN FLAVOUR RAMEN

Buldak Hot Chicken Flavour Ramen är vad man skulle kunna betrakta som en premium-produkt. Priset är betydligt högre än för konkurrerande varumärken och produkter. När det kommer till smaken anser vi att smaken på buljongen är alldeles för söt och för stark. Dessa snabbnudlar innehåller hela 5,5 gram socker per 100 gram vilket är för mycket. Smaken kan beskrivas som söt och umami-rik och den liknar smaken av Gochujang-pasta (koreansk chilipasta). Hettan, sötman och umami-smaken gör dock att man inte känner någon kycklingsmak alls. Smaken är dock god om man endast äter nudlarna doppade i buljong, då får man ett helt annat helhetsintryck. De här snabbnudlarna behöver dock en betydligt bättre balans mellan smakerna och att bara dricka buljongen är inte särskilt gott.

BULDAK HOT CHICKEN FLAVOUR RAMEN

Ytterligare ett minus för Buldak Hot Chicken Flavour Ramen är att det inte finns någon instruktion för tillagning på paketet, man får alltså gissa sig till proportionerna. Ska vi lyfta något positivt så är det själva nudlarna som både är bredare, tjockare och har en bättre konsistens än övriga nudlar i vårt test, de känns tveklöst mest kvalitativa. Nudlarna har även egenheten att som okokta ligga pressade i en rund form istället för en rektangulär. När det kommer till påsen med buljongen och såsen känns den betydligt mer påkostad än den hos andra snabbnudlar. Såsen är en tjock, trögflytande chilisås som innehåller en stor del syrliga grönsaksbitar.  Buldak Hot Chicken Flavour Ramen är Halal-certifierade.

Vårt Betyg: 1 av 5

28 kr

MAMA CHICKEN FLAVOUR

Mama Chicken Flavour snabbnudlar är ett budget-alternativ bland snabbnudlarna som generellt sett känns ganska basic. Nudlarna har en bra textur, de är lagom tjocka och får ingen överkokt konsistens om man kokar dem enligt anvisningarna. Buljongen smakar rostad lök och umami, minus är dock att den har en svagt artificiell smak. Buljongen är lite mörkare och har en god rostad doft.

MAMA CHICKEN FLAVOUR

Även här följer det med en extra påse med chilipulver om man vill krydda upp sina snabbnudlar till att bli starkare. Chilipulvret smakar just som rent chilipulver.

Vårt Betyg: 2 av 5

Pris 9 kr
Vikt 55 gram

NISSIN DEMAE RAMEN CHICKEN FLAVOUR

Nissin Demae Ramen Chicken Flavour är ett standardpaket med snabbnudlar som är goda och enkla som man förväntar sig. Däremot känner vi ingen kycklingsmak alls och buljongens smak tas istället över av sesamolja. Här snabbnudlarna har en tydlig doft av sesamolja och är paketerade i ett klassiskt snabbnudelformat.

NISSIN DEMAE RAMEN CHICKEN FLAVOUR

Sammanfattningsvis är det här ett ganska bra standardval, som dock har lite för mycket sesamsmak och lite för lite kycklingsmak.

Vårt Betyg: 2 av 5

Pris 16 kr
Vikt 100 gram

Sammanfattning

I samtliga av nudlarna saknas det riktig smak av kyckling. Men i Yumyum Chicken Flavour har man den närmaste.

Innehållsförteckningarna i våra testade snabbnudlar med kycklingsmak

Värt att nämna är att innehållsförteckningen i samtliga av våra testade snabbnudlar med kycklingsmak inte ser särskilt aptitlig ut. Samtliga av snabbnudlarna innehåller olika typer av smakförstärkare, till exempel E621 (natriumglutamat). Vanliga ingredienser är även olika typer av förtjockningsmedel och surhetsreglerande medel.

Samtliga av nudlarna innehåller även palmolja, vilket är en ingrediens som många undviker av både etiska och hälsomässiga skäl.

Guide till snabbnudlar

Snabbnudlar består i de flesta fall av en påse med torkade nudlar tillsammans med en påse med pulverbuljong som tillsammans tillagas i kokande vatten. En tidig form av snabbnudlar har existerat i hundratals år. I Kina började man för länge sedan att fritera kokta nudlar för att sedan äta dem i soppa. Friteringen av nudlar blev även ett sätt att konservera dem. Den moderna formen av snabbnudlar som vi äter idag kommer dock från Japan och lanserades för första gången 1958 av det idag välkända företaget Nissin. Nissin är än idag en av de största tillverkarna av snabbnudlar, tillsammans med bland annat det indonesiska företaget Indofood.

Vilken typ av nudlar är vanligast?

Den vanligaste typen av snabbnudlar är vetenudlar. Men även risnudlar och bovetenudlar är relativt vanliga alternativ.

Tillagningstekniker

Snabbnudlar tillverkas på flera olika sätt, ofta finns det en instruktion på paketet som instruerar kring den bästa tekniken för den aktuella nudelsorten. För det mesta skiljer det sig inte särskilt mycket åt vilken av tillagningsteknikerna man väljer, men det kan påverka konsistensen på nudlarna.

Blötläggning i varmt vatten

En smidig tillagningsteknik är att blötlägga de okokta nudlarna tillsammans med buljongen i en skål med kokande vatten som hälls över. Fördelen med denna teknik är att man inte behöver något annat än en skål och kokande vatten, vilket man exempelvis kan lösa genom en vattenkokare. Ett perfekt val för exempelvis studentrummet utan kök.

Kokning

Det kanske vanligaste alternativet är vanlig kokning, där man lägger i nudlarna tillsammans med sin buljong och kokar dessa tillsammans i ett par minuter.

Tips på ingredienser som hottar upp vanliga snabbnudlar

Snabbnudlar kan ganska lätt bli en komplett måltid genom att man tillsätter några extra ingredienser. Här tipsar vi om några ingredienser som kan hotta upp vanliga snabbnudlar.

Kalorier i snabbnudlar

Bland de snabbnudlar vi har testat hittar vi följande kalorimängder per 100 gram:

Bortsett från Buldak Hot Chicken Flavour Ramen som är en ganska söt och fyllig soppa så ser de flesta snabbnudlar ut att innehålla mellan 32-91 kalorier per paket.