SLANGVINDA

BÄSTA SLANGVINDA

Bästa slagvindan för ditt hem.
Inget trassel, inga knutar, bara ren slang som räcker hela vägen till rosenbuskarna eller bilen. Slangvindan är väldigt viktig för dig som vill ha ordning och reda på trädgårdsslangen. Det finns vindor som är gjorda för att passa vilken slang som helst såväl som paket där slang och vinda ingår i priset.

Vi har sett närmre på de 5 bästa slangvindorna för att ta reda på mer om deras styrkor och svagheter. Något som blir väldigt tydligt är att det kommer att få betydelse hur enkelt det är att flytta runt på själva vindan då slangen sitter i. Välj därför en slangvinda som passar väl för din tomt, din slang om platsen där du ska använda vindan.

GARDENA SLANGVAGN OCH SLANGVINDA

Här har vi slangvagn såväl som slang som har vunnit bäst i test och som har fått väldigt fina användaromdömen som bekräftar att testexperterna har haft rätt. Redan år 2018 fick slangvagnen Reddot Design Award utmärkelsen.
Om du vill ha en slangvinda som är enkel att använda och som dessutom inte tar upp så mycket plats så är detta ett säkert val. Teleskopskaftet gör att du får en mer kompakt storlek då du stuvar undan slangvindan.
Slangvindan har designats med en svängaxel som gör att anslutningsslangen inte kommer att vridas runt när du vindar av och på. Det är lätt att flytta på slangvindan och när du vindar så kommer du att märka att det är lätt att få det hela jämnt över vindan.

GARDENA SLANGVAGN OCH SLANGVINDA

Det finns flera olika modeller att välja från och du bör lägga märke till vilken slanglängd vindan är till för.
Du kan också välja ett paket där du får både slang och vinda till ett fördelaktigt pris. Bland omdömen ser vi att folk verkligen uppskattar denna design. Men det är viktigt att beakta att du måste använda Gardena slangvinda på ett varsamt sätt för att den ska fungera som tänkt.
Många års garanti avslöjar att det rör sig om hög kvalitet men det beror ju också på hur du sköter, hanterar och förvarar din slangvinda.

Mobil
Platsbesparande
Lång slang
Teleskopskaft

HOZELOCK 2595 AUTO REEL

Hozelock är ett populärt märke för trädgårdsutrustning. Deras slangvinda med 40 meter slang håller god kvalitet och har därmed fått höga betyg. Detta både för vinda och för slang. Denna slangvinda ska fästas i vägg men har fästen som gör det möjligt att svänga runt 180 grader och nå till alla hörn i trädgården.
Om du vill ha en väggslangvinda så kan detta vara ett bra val. Särskilt om du vill få god kvalitet och enkel användning. Vindan är gjord för att skydda slangen mot UV-strålar. Paketet inkluderar skruvar och väggpluggar för installation i hård väg som betong- eller tegelvägg.
De automatiska snurra-funktionerna gör det lätt att vinda upp slangen utan att det blir veck och stopp. Det finns en bromsmekanism i vindan som gör att uppvindningen inte blir för snabb eller slarvig.

 

HOZELOCK 2595 AUTO REEL

Notera att du kan plocka loss vindan från väggen för att lägga undan på vintern och därmed skydda slang och vinda från vinterns klimat. Det finns också ett lås som du kan använda på väggen för att undvika att någon plockar med sig vinda och slang.
Användaromdömen är mycket positiva och matchar väl vad slangvinda tester säger om denna modell. Ett gott bevis på det är att många berättar att de köper samma modell igen när det blir dags för ny slangvinda.

UV-skyddat hölje
Enkel användning
Automatisk spärrmekanism
Automatiskt uppvindningssystem
Lätt att plocka av väggen

FISKARS SLANGVINDA 15 METER

Fiskars är ju ett välkänt märke i Sverige såväl som i andra länder. Deras 15 meter slangvinda för vatten kallas också för Waterwheel S. Det finns en M-version som har samma funktion men längre slang. Denna slangvinda gör det enkelt att vattna på mindre uteplatser såväl som i mindre trädgårdar.
Du väljer själv om du vill väggmontera Fiskars slangvinda eller om du vill ta den med dig ut i trädgården. I och med att det går att rotera hela vägen runt så är det enkelt att komma åt alla delar av en trädgård.

FISKARS SLANGVINDA 15 METER

Du får precis allt som du behöver för att börja vattna eller tvätta bilen. Med slangvindan kommer ett justerbart slangmunstycke såväl som krankoppling med alla gängor du behöver. Slangen som kommer med Fiskars S slangvinda är 13,5 meter lång. Själva slangen håller hög kvalitet. Om du vill ha ett väggfäste får du köpa detta separat.
Bland omdömen online så kan vi se att slangen fungerar mycket bra för att vattna men när du ska göra sådant som kräver mer vatten och tryck så kan det finnas bättre lösningar.

Praktisk
Hög kvalitet
Inkluderar allt
360 grader rotation
Lätt att flytta på

VÄGGSLANGBOX GARDENA ROLLUP XL 35 M

Vi tar även med Gardena väggslandbox, RollUp XL, för 35 meter slang. Det här är som namnet antyder en slangvinda som du monterar på väggen. Den går att vrida 180 grader vilket är praktiskt. Du drar enkelt ut slangen och får hjälp med stopp varje halvmeter så att det blir jämnt och mjukt.
Om du behöver en slangvinda för stor trädgård kan detta vara ett mycket bra val. Märket är ju gediget och känt för sin höga kvalitet. Dessutom får du ett väldigt attraktivt pris för detta paket och det är ju verkligen en fördel.

VÄGGSLANGBOX GARDENA ROLLUP XL 35 M

Om du behöver en slangvinda för stor trädgård kan detta vara ett mycket bra val. Märket är ju gediget och känt för sin höga kvalitet. Dessutom får du ett väldigt attraktivt pris för detta paket och det är ju verkligen en fördel.
Slangen håller hög kvalitet och det bidrar med ett kraftigare vattenflöde såväl som sprinklerdrift som fungerar som tänkt. Bland omdömen är det många som nämner att den här slangvindan är praktisk och enkel att använda samt att det är en fördel att den inte ska fästas i väggen.

Kompakt
Enkel montering
Automatisk inrullning
Kraftigt vattenflödeOm du behöver en slangvinda för stor trädgård kan detta vara ett mycket bra val. Märket är ju gediget och känt för sin höga kvalitet. Dessutom får du ett väldigt attraktivt pris för detta paket och det är ju verkligen en fördel.
Slangen håller hög kvalitet och det bidrar med ett kraftigare vattenflöde såväl som sprinklerdrift som fungerar som tänkt. Bland omdömen är det många som nämner att den här slangvindan är praktisk och enkel att använda samt att det är en fördel att den inte ska fästas i väggen.

HOZELOCK PLUS 60 - 30 METER SLANGVINDA

För den riktigt långa sladden kan du se närmre på Hozelock Plus som kan fungera för upp till 30 meter slang.
Detta paket ger dig 30 meter slang att börja med såväl som slangkoppling och munstycke. Det här är en robust och mycket tålig slangvinda som du kan ha stor glädje av i trädgården. Med ett vevhandtag så kan du rulla in och ut snabbt och enkelt.

HOZELOCK PLUS 60 - 30 METER SLANGVINDA

Hjulen är stora och mönstrade och det gör det lätt att rulla vagnen i en trädgård där marken givetvis inte är jämn som på en parkering. Vagnen är också gjord av material som gör att den bör hålla länge om du bara förvarar och hanterar den på rätt sätt.

Robust
Kommer färdigmonterad
Smidigt vevhandtag
Kommer med 30 meter slang

Sammanfattning

Om vi ska kora den allra bästa slangvindan så blir det en modell från Gardena av två skäl. Det här märket står bakom riktigt bra slangar såväl som vindor. Dessutom är deras produkter prisvärda och de har fått höga betyg av användare i olika länder. Men det finns förstås billiga slangvindor som också kan vara ett bra val om du inte behöver en så lång slang och inte heller särskilda finesser som automatiskt snurr.
Det viktigaste är att du är väl medveten om hur lång slang du behöver vira i lindan samt hur tung den kommer att bli om du har en längre slang. Dessutom kan det vara klokt att jämföra priser lite för det skiljer sig ibland en hel del mellan svenska trädgårdsbutiker som säljer de bästa slangvindorna.

Mer om källor för vår produktbedömning

För att få fram de bästa slangvindorna har vi först och främst sett på experttester. Sedan har vi läst omdömen från användare i olika länder. Vi har också sett på videos för att förstå vilka fördelar och nackdelar som finns med olika modeller. På detta vis har vi plockat fram de bästa slangvindorna just nu.

Källor för vårt urval av produkter är:

Gardena slangvinda paket

https://www.amazon.com/Gardena-18517-20-Hose-cart-Blue/dp/B076WT5XGD/

https://www.gardenersworld.com/reviews/tools/watering/gardena-comfort-flex-hose-review/

https://www.youtube.com/watch?v=aHoMw5PDXxY

HOZELOCK 2595 Auto Reel

https://www.proffsmagasinet.se/tradgard-fritid/bevattning/vattenslangar/bevattningsslangar/hozelock-2595-auto-reel-slangvinda-med-40-m-slang-2670047

https://www.youtube.com/watch?v=BOyfbm1TtTc

https://www.amazon.co.uk/Hozelock-Auto-Reel-40m-Hose/product-reviews/B0046REBS0

https://www.mitre10.co.nz/shop/hozelock-auto-reel-40m/p/170675

Fiskars slangvinda 15 meter

https://www.amazon.de/-/en/Waterwheel-1020436-All-Inclusive-Universal-