SKÖTVÄSKA

BÄSTA SKÖTVÄSKA

Hitta bästa skötväskan!
En skötväska är som bäst då den har plats för allt du behöver få med dig när du ger dig ut med ditt barn. Det ställer rätt så höga krav på den bästa skötväskan och detta särskilt om du också vill att den ska passa din vagn.

Vi har tagit fram de 5 bästa skötväskorna som erbjuder god kvalitet, komfort och funktion. Tänk på att du bör välja en modell som motsvarar dina specifika krav vad gäller rymlighet och användning. Det kan till exempel vara en fördel för vissa med en skötryggsäck hellre än en traditionell skötväska.

SKIP HOP DUO SKÖTVÄSKA

Skip Hop Duo är en populär skötväska som har fått höga betyg av experter såväl som av användare. Väskan är lätt att hålla i handen eller hänga på axlarna över ryggen. Förvaringen är god med fickor på insidan och utsidan av väskan.

SKIP HOP DUO SKÖTVÄSKA

Med väskan kommer en skötmadrass vilket är praktiskt då du ska byta blöja på stan. Designen är både snygg och praktisk. Med blixtlåset säkrar du att inget ramlar ur väskan då du har fullt upp med att ta dig fram med ditt barn i vagn eller bärsele.
Skip Hop har tagit fram så kallade Shuttle Clips spännen. Dessa kan du använda för att växla mellan användning som barnvagnsväska och som axelväska. Därmed är det enkelt att få med väskan i alla lägen.
När vi ser på omdömen är det tydligt att det här är en väska som kan få titeln som bästa skötväskan. För dig som vill ha en skötväska som inte ser ut som en skötväska men som har alla funktioner du behöver så
är detta ett riktigt bra val. Väskan har verkligen plats för allt du behöver för att ta hand om ditt barn och dig själv när du är ute och reser eller bara springer ett snabbt ärende med ditt barn.

Trygg förvaring med blixtlås
Sido-fickor för flaskor
Tåligt polyestercanvas-tyg
Kan tvättas

BELLOTTE JENNIE SKÖTVÄSKA OCH RYGGSÄCK

Märket Bellotte står bakom flera smarta skötväskor som dessutom har snygg design. Väskmodellen Jennie är både skötväska och ryggsäck. Den är gjord av konstläder och har en praktisk layout. Designen är lite lyxigare med gulddetaljer på dragkedjan.

BELLOTTE JENNIE SKÖTVÄSKA OCH RYGGSÄCK

Jennie skötryggsäck har fått fina användaromdömen. Alla tre fack stängs med dragkedja och därmed behöver du inte oroa dig för att saker skulle ramla ur väskan. Axelbanden får höga poäng för att de är breda och väl vadderade. Det gör att du kan vara ute och gå med denna ryggsäck fullastad under en längre stund utan att det skär i axlarna.
Väskan kommer både med skötdyna och med barnvagnshängen och det är bra. Du kan hänga den på barnvagnens handtag om du inte vill ha den på ryggen. Skötdynan kan du använda för att skydda barnet mot hårt och smutsigt underlag då du måste byta blöja under er utflykt.Notera att det finns en öppning med blixtlås på sidan av väskan. Det är en öppning till den stora delen av väskan och alltså inte till ett separat fack. Det tycker vissa är ett minus. Men då ska du veta att du har ett stort fack på framsidan av väskan som är separat från den större delen. Det här är ett bra val för dig som behöver en skötväska för kortare resor såväl som för dagar då du behöver få med dig mer.

Går att haka på barnvagn
Fack med dragkedja
Lyxig design
Vadderade axelremmar

BUGABOO SKÖTVÄSKA OCH RYGGSÄCK

Bugaboo skötryggsäck är mycket populär då den har en snygg design såväl som god funktion. Det här är en väska som har tillverkats av tyger som är återvunna. Dessutom har den gott om plats för mycket packning.

BUGABOO SKÖTVÄSKA OCH RYGGSÄCK

Om du behöver en större skötväska av god kvalitet är det här ett bra val. Vi noterar att den får goda omdömen i flera länder. Designen är vacker och samtidigt kan du ha gott samvete då väskan är gjort av återvunna tyger.
Utsidan avvisar vatten och du kan enkelt torka av insidan om något skulle spilla. Därmed är det lätt att hålla denna skötväska fräsch. Det är ett stort plus att skötbädden som kommer med är vadderad. Den ger ett gott stöd även på hårda underlag.
Bugaboo skötväska passar givetvis perfekt på en Bugaboo vagn. Många tycker att det är bra att den inte ser ut som en typisk skötväska. Det gör att du kan fortsätta använda den då barnet är större till exempel för att ta med dig din dator när du reser.

Vattenavvisande utsida
Har ett fack för 17 tum laptop
Flera fickor och fack
Kommer med vadderad skötbädd
19 liters utrymme

ELODIE SKÖTVÄSKA

Elodie skötväska landar högt i flera skötväska tester. Det beror på att den erbjuder god funktion och en design som fungerar bra även då du vill använda väskan till annat än blöjor och flaskor. På framsidan av väskan finns en smart ficka med magnetlås för de allra minsta sakerna som du tar med dig.

ELODIE SKÖTVÄSKA

Termofickorna som finns inuti skötväskan är smarta. De är gjorda för att hålla flaskans temperatur och även för att se till att den står upp stadigt. Facken är specialdesignade för att ha rätt passform för olika saker som blöjor och våtservetter.
Användare ger tummen upp till den fina designen och intygar att funktionen är god. Det finns lite kritik mot att skötbädden är i mindre storlek. Det kanske inte blir lika bekvämt att använda den då barnet blir större. Många användare anser att det här är en väska som fungerar lika bra som vanlig väska som skötväska. Därmed kan du få ut lång användning av den!

Kan fästas på barnvagnshandtaget
Kommer med vadderad skötbädd
Många fack och fickor
Med termofickor för flaskor

DONE BY DEER SKÖTVÄSKA

Om det ska vara en riktigt snygg skötväska så ska det vara en Done by Deer! Det här är en vattentät skötryggsäck som är gjord av återvunna PET-flaskor! Den passar bra då du behöver få med dig allt från blöjor till ombyten.

DONE BY DEER SKÖTVÄSKA

Varje Done by Deer skötväska är gjord av 38 PET-flaskor. Dessutom har man använt sig av Oeko-tex-certifierat tyg. Det betyder att väskan är utan skadliga kemikalier. Bra för dig, ditt barn och för miljön!
Med 8 olika fack är det lätt att få med mycket i väskan men samtidigt att hålla ordning. Skötunderlaget som kommer med väskan är kanske inte lika bekvämt som de vadderade varianterna som finns i de bästa skötväskorna men visst ger det ett viktigt stöd för blöjbyten på stan.
Axelremmarna går att justera för bättre komfort. Materialet är vattentätt men du får förstås vara försiktigt med att inte spilla på insidan av väskan. Användare bekräftar att det här är en rymlig skötväska med plats för det mesta. Dessutom gillas designen som gör att väskan kan användas för annat än blöjor och matflaskor då bebisen inte längre behöver detta. Vi noterar att denna väska är slutsåld i flera butiker online vilket också skvallrar om hur populär den är.

Snygg design
Miljövänlig
Rymlig
Montering på barnvagn
Kommer med skötunderlag

Sammanfattning

Det finns många fina skötväskor och det kan vara svårt att kora en som den bästa skötväskan. Men om vi bara får välja en skötväska så blir det Skip Hop Duo som erbjuder hög kvalitet såväl som komfort. Bugaboos skötväska är också ett mycket bra val där vi kan lita på hög kvalitet och god funktion.
Det du ska tänka på är hur du föredrar att använda din skötväska. Om det är viktigt att den hänger väl på vagnen så ska den ha god funktion för detta. Dessutom bör du tänka igenom du föredrar en ryggskötväska eller helst använder axelrem för att hänga skötväskan över axeln då du plockar av den från vagnen.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte själva testat en massa skötväskor för att hitta bästa modellen. Istället har vi sett på test av skötväskor i olika länder och jämfört dessa med användaromdömen. På så vis har vi kunnat välja ut de bästa skötväskorna i enlighet med experternas åsikter och faktiska användares omdömen.
Källor för vårt urval av produkter är:

Skip Hop Duo skötväska
https://www.jollyroom.se/barnvagnar/barnvagnstillbehor/skotvaskor/vaskor/skip-hop-duo-signature-skotvaska-black
https://www.amazon.com/Skip-Hop-Duo-One-Size/dp/B082DPCWXZ
https://www.youtube.com/watch?v=yHlschCmbic
https://firsttimeparentguide.com/the-skip-hop-duo-diaper-bag/

Bellotte Jennie skötryggsäck
https://www.jollyroom.se/mamma/skotvaskor/bellotte-jennie-skotvaska-ryggsack-black
https://www.youtube.com/watch?v=FqSlofuAFXY

Bugaboo skötväskeryggsäck
https://www.bugaboo.com/sv-se/tillbehor/vaskor/bugaboo-changing-backpack-midnight-black-100089002.html

Elodie skötväska
https://www.amazon.co.uk/Elodie-Details-Changing-Bag-Signature/dp/B07VWL8SXG/
https://www.youtube.com/watch?v=ARpYCBxcSSk

Done by Deer skötväska
https://www.youtube.com/watch?v=zO5clN-0H58
https://www.jojomamanbebe.co.uk/done-by-deer-changing-backpack-grey-e6875.html