SKOTTKÄRRA FÖR BARN

BÄSTA SKOTTKÄRRA FÖR BARN 2021

För de flesta barn är det en fröjd att få hjälpa till ute i trädgården. Och med en egen skottkärra blir det till och med ännu lite roligare. Och för de minsta som än så länge inte börjat intressera sig för trädgårdsarbete så brukar det vara en rolig lek att bara rulla omkring med sina leksaker.

kollage av skottkärror för barn

Vi har testat och jämfört några av de mest populära skottkärrorna för barn som säljs över nätet. Vi har strävat efter att ta med barnskottkärror från flera olika varumärken, inom olika prisklasser och tillverkade i olika material för att så många som möjligt ska kunna hitta något som passar. Vi har även utsett en testvinnare bland skottkärrorna för barn.

HÖRBY BRUK BARNSKOTTKÄRRA HAPPY

Hörby Bruks Barnskottkärra är en riktig klassiker och en rejäl konstruktion. Korgen och bågarna i själva kärran är tillverkade i metall, med framhjul av plast och handtag i gummi. Hörby Bruks Barnskottkärra rekommenderas från 4 års ålder och uppåt, och det går att ha roligt med leksaken under många år. Dessutom både rymmer den och tål mycket. Man kan transportera upp till 20 kg i skottkärran, med en maximal transportvolym på 24 dm3.

Hörby Bruk Barnskottkärra Happy

Den barnskottkärran vi tagit med här kommer i blå och gul färg, men den finns även att välja i färgerna lila, grön, röd och svart. Barnskottkärran levereras omonterad i kartong men är inte särskilt komplicerad att sätta ihop.


PLASTO SKOTTKÄRRA MED 2 HJUL

Ett vanligt problem när barn ska rulla skottkärror är att de välter. Lösningen på detta är Plastos skottkärra med 2 hjul. Den här skottkärran för barn är riktigt stabil när det kommer både till att köra omkring den, lasta den och parkera den. Därför är den extra bra när det kommer till att köra omkring den på ojämna ytor, till exempel på stranden eller i sandlådan.

Plasto Skottkärra med 2 Hjul

Hjulen, baljan och handtagen är tillverkade i robust och tålig plast. Detta har ytterligare stärkts upp med en båge i metall. Plasto Skottkärra med 2 Hjul finns att välja mellan i färgerna svart eller röd. Barnskottkärrorna tillverkas på Åland och rekommenderas från 2 års ålder och uppåt.

SKOTTKÄRRA NYBY BARN

Skottkärra Nyby Barn har en lite mer klassisk design på såväl baljan som på handtagen och hjulet. Vad vi särskilt gillar med den här skottkärran för barn är att handtagen/medarna är tillverkade i trä, något som ger en mer äkta och gammaldags känsla. Själva baljan är gjord i rödlackerad metall vilket ger en klassisk känsla.

Skottkärra Nyby Barn

Skottkärra Nyby Barn är utrustad med ett stabilt stödben som gör att den står stadigt på de flesta underlagen. Hjulet är tillverkat i gummi vilket gör det lätt att rulla runt. Skottkärran har måtten 76×35 centimeter och den väger 3 kg. Tillverkaren rekommenderar att den används av barn från 3 års ålder och uppåt.

BERG DEMPY SKOTTKÄRRA

Berg Dempy har till skillnad från sina motsvarigheter hos konkurrenter ett riktigt luftfyllt skottkärrehjul. Detta i kombination med dess stabila konstruktion gör den väldigt robust och tålig när det kommer till att transportera saker i den. Den tåliga konstruktionen och det luftfyllda däcket gör att Berg Dempy Skottkärra inte skiljer sig särskilt mycket från en riktig skottkärra. Som ett bevis på detta kan den lastas med upp till 25 kg. Och vi vet ju alla att de riktiga prylarna är som absolut mest populära bland barnen.

Berg Dempy Skottkärra

Big Dempy Skottkärra är lite dyrare än många av sina konkurrenter. Dock anser vi att det luftfyllda däcket och den gedigna konstruktionen väl motiverar detta. Hela skottkärran väger 6 kg, vilket gör den lite tyngre att dra. Den rekommenderade åldern för Berg Dempy Skottkärra är 2-5 år. Det enda negativa som vi ser med den här skottkärran för barn är att korgen/baljan är tillverkad i hårdplast. Vi hade hellre sett att den var i metall för att ge den full pott.

ROLLY TOYS SKOTTKÄRRA METALL CAT

För den som vill kosta på sig en riktig kvalitetsprodukt så kan vi rekommendera Rolly Toys CAT-skottkärra. Många grävmaskinsintresserade barn är bekanta med varumärket CAT vilket gör det lite extra roligt. Dessutom är den här skottkärran för barn en stabil och rejäl produkt. Den kan lasta hela 25 kg och har en robust balja i metall. Men trots den höga lastkapaciteten så väger den inte särskilt mycket, endast 2 kg. Hjulet är tillverkat i plast, och övriga delar varvas i både metall och plast.

Rolly Toys Skottkärra Metall CAT

Prismässigt ligger Rolly Toys Skottkärra Metall CAT inom mellanprisklassen. Det är trotsa allt en prisvärd produkt som vi tycker är ett bra köp för den som tycker det är kul med en märkesprodukt.

KLEIN BOSCH MINI TRÄDGÅRDSSET MED SKOTTKÄRRA

Här är ett riktigt bra och prisvärt paket för den lilla trädgårdsmästaren. Skottkärran och trädgårdsverktygen har det välkända varumärket Bosch tryckt på sig, vilket säkert påminner om en hel del andra maskiner och verktyg som finns i hemmet.

Klein Bosch Mini Trädgårdsset med Skottkärra

Med hjälp av den medföljande krattan, spaden, skottkärran och handskarna kan barnet känna sig delaktig i trädgården på riktigt. Och även om skottkärran och verktygen är tillverkade i plast så går det faktiskt att använda på riktigt. Vi tycker att det här trädgårdssetet inklusive skottkärran säljs till ett riktigt bra paketpris, med mycket lek för pengarna!

MER OM VÅR TESTVINNARE

För att utse en testvinnare bland skottkärrorna för barn så har vi vägt samman ett antal faktorer såsom pris, utseende, material, hållbarhet och konstruktion. Efter att noggrant ha jämfört de olika skottkärrorna så har vi kunnat utse Hörby Bruk Happy till den testvinnande skottkärran för barn. Med detta sagt så anser vi att de flesta skottkärrorna här i testet är ett bra köp. Både Berg Dempy och Rolly Toys CAT är även dom roliga alternativ som kommer att göra de flesta barn nöjda.