SKÄGGOLJA

BÄST I TEST SKÄGGOLJA

En bra skäggolja är ett måste för den som vill ha ett snyggt och välvårdat skägg. Marknaden för skäggoljor har fullkomligt exploderat under de senaste åren, vilket för dig som kund innebär att du har väldigt mycket att välja bland.3 st skäggoljor Här hittar du en jämförande sammanställning av tester, av några av de mest populära skäggoljorna på marknaden. Vi har strävat efter att ta med skäggoljor i så många olika prisklasser som möjligt, från vitt skilda varumärken och profiler. Vi har även försökt att få med skäggoljor med så många olika typer av dofter som möjligt.

BULLDOG ORIGINAL BEARD OIL – TESTVINNARE

Bulldog Original Beard Oil är en snabbt absorberande och icke-fet skäggolja som hjälper till att mjuka upp och återfukta torrt och sprött skägg. Skäggoljan är bland annat berikad med jojobaolja, camelinaolja, aloe vera, grönt te-olja och gurkörtsolja. Just jojobaolja är en mild ingrediens för huden som minskar risken för klåda.

bulldog skäggolja

Den här skäggoljan är vegansk och helt fri från animaliska ingredienser. Den är även fri från syntetiska dofter, parabener och artificiella färger. Bland kunder som använt Bulldog Original Beard Oil så beskrivs det bland annat hur den har ett väldigt bra pris, att den fungerar utmärkt men att den samtidigt kunde haft lite starkare doft. Andra säger även att den gör skägget lent och fint, att skäggoljan har en behaglig doft och att skägget får en helt annan lyster.

MR BEAR FAMILY BEARD BREW WOODLAND

Denna skäggolja från Beard Brew är gjord på endast naturliga och vegetabiliska oljor. Den hjälper bland annat till med att mjukgöra skägget, lindra irritation och rodnad och hjälper skäggbotten att behålla sin elasticitet. Mr Bear Family Beard Brew Woodland har en frisk doft av grönskande barrskog. Skäggoljans ingredienser består bland annat av mandelolja, aprikoskärnolja, arganolja och nyponrosfröolja. Oljan appliceras lämpligen efter att skägget tvättats, genom att några droppar masseras in i skägget och skäggbotten.

mr bear skäggolja

Kunder som använt sig av denna olja har i huvudsak lämnat positiva omdömen och recensioner på nätet. Den beskrivs som fräsch och lättapplicerad. Doften beskrivs både som god men också som överflödig av en kund.

BENJAMIN BARBER BLACK OAK

Denna skäggolja från Benjamin Barber är helt fri från parabener och är även ekologisk. Oljan anses vara av hög kvalité och är tillverkad i Sverige, oraffinerad och kallpressad. Skäggoljans doft har inslag av sandelträ, cederträ, ek och tobak. Det här är en premium-skäggolja som har ett lite högre pris än många av sina motsvarigheter från andra märken.

benjamin barber skäggolja

De flesta kunder som använt sig av Benjamin Barber Black Oak har gett den bra betyg och positiva recensioner. Den beskrivs av flera som den bästa skäggoljan på marknaden. Den beskrivs som lätt och bra att jobba in i skägget, att den gör att skägget håller sig mjukt och fräscht och att den har en fantastisk doft.

BEARD MONKEY SWEET TOBACCO

Denna skäggolja ligger i mellan-prisklassen och är utvecklad i samarbete med barberare. Märket, Beard Monkey, är ett svenskt varumärke som förutom skäggolja även tillverkar en rad andra skäggrelaterade produkter. Den har en fräsch doft av “sweet tobacco” och innehåller en naturlig blandning av oljor med arganolja som bas. Skäggoljan ger ditt skägg ett lätt glansigt utseende. Kunder som använt Beard Monkey Sweet Tobacco beskriver bland annat hur den luktar väldigt gott och att den håller hela dagen.

beard monkey skäggolja

OIL CAN GROOMING BLUE COLLAR

Denna skäggolja i premium-segmentet kommer i en snygg och stilren metallförpackning, formad som en oljekanna. Oljekannan är riktigt snygg men är samtidigt inte lika praktisk som de mer behändiga flaskorna med pipett. Skäggoljans funktioner är bland annat att den gör skägget mjukt och att den återfuktar huden. Den innehåller ett flertal naturliga ingredienser såsom jojobaolja, arganolja, kokosnöt, druvor och E-vitamin. Dofterna är exotiska kryddor, tobak och mandarin.

oil can skäggolja

Kunder som använt sig av oljan tycker att den doftar väldigt gott och fungerar bra, och gör jobbet genom att skägget blir mjukt och fint av den. Däremot har vissa klagat på flaskan och att det fastnar olja på toppen av den efter användning.

NOBERU OF SWEDEN FEATHER BEARD OIL, SANDALWOOD

Denna skäggolja är en lite lättare och tunnare variant, som dessutom kommer i en mycket praktisk förpackning. Pumpfunktionen gör att man får en perfekt mängd skäggolja varje gång. Basen i Noberu of Sweden Feather Beard Oil består av tistelolja och solrosolja. Kombinationen av dessa två oljor ger en lätt olja som enkelt och snabbt absorberas in i skägget. Skäggoljan har en doft av sandelträ, läder och mysk. Det här är en lite dyrare skäggolja som får klassas som en premiumprodukt.

noberu skäggolja

Den här skäggoljan riktar sig förmodligen främst till dig som vill ha en lite lättare och tunnare variant av skäggolja, som inte lämnar en fet och oljig känsla kvar i hyn efter användning. Det faktum att denna olja är lätt och att den kommer i ett praktiskt format gör den lite lättare att ta med sig och applicera på språng än många andra skäggoljor. Du kan få ut en perfekt mängd och du slipper också det kladd som normalt är förknippat med skäggolja.

PRORASO WOOD AND SPICE

Den här skäggoljan från Proraso gör ditt skägg mjukt och silkeslent. Priset är fullt överkomligt och förpackningen är praktisk med en pipett. Skäggoljan doftar av cederträ och medelhavscitrus men har även inslag av mynta, enbär och patchouli. Sammantaget ger det skäggoljan en mycket fräsch doft. Den här skäggoljan är till för dig som vill ge ditt skägg ett lite mer välvårdat utseende, där skägget samtidigt får en fin lyster.

proraso skäggolja

PRORASO WOOD AND SPICE

Kunder som använt sig av denna skäggolja tycker bland annat att doften är god och att den har en bra konsistens. Många beskriver även hur den effektivt mjukgör och gör skägget lätt att styla och kamma. Några anser att det är lite för stark doft.

SAILOR’S BEARD OIL ANTARCTICA

Den här skäggoljan är prisvärd och kommer tillsammans med en praktisk pipett. Skäggoljan är helt ekologisk och dessutom fri från parabener. Sailor’s Beard Oil Antarctica tillverkas i Sverige, den är oraffinerad och tillverkning sker genom att den kallpressas. Den innehåller enbart naturliga och ofarliga ingredienser vilket till och med gör att den är ätbar.

sailors beard skäggolja

Skäggoljan har en doft som är en blandning av mint, citrus och eukalyptus. Sailor’s Beard Oil finns förutom i Antarctica även i dofterna forest och jungle. Kunderna beskriver denna skäggolja som att den doftar gott och precis lagom. Den är enligt kunderna även fräsch, skapar en fin lyster och mjukar upp skägget.

EDWIN JAGGER LIMES & POMEGRANATE

Det här är en skäggolja som urskiljer sig ur mängden genom att den har en fruktig doft av granatäpple och lime. Skäggoljan säljs i en glasflaska med pipett vilket ger en smidig användning. Basen i Edwin Jagger Limes & Pomegranate består av naturliga ingredienser och olika typer av växtextrakt. Den skyddar bland annat mot skador i huden och hjälper till med att begränsa klåda och irritation.

edwin jagger skäggolja

EDWIN JAGGER LIMES & POMEGRANATE

Edwin Jagger Limes & Pomegranate finns även med samma doft som skägg och mustaschtvätt samt i aftershave lotion. Skäggoljan är även garanterat fri från parabener. Kunder som använt denna skäggolja tycker att oljan är bra och att den gör skägget mjukt och fint. Någon har dock anmärkt på att doften några timmar efter applicering i skägget börjar lukta lite konstigt och dåligt.

MARIA ÅKERBERG SOOTHING BEARD OIL

Denna skäggolja från Maria Åkerberg har en något annorlunda sammansättning av oljor, där den bland annat innehåller kallpressad broccoliolja. Skäggoljan har en frisk doft av lagerblad och den ger samtidigt en fin lyster utan att den känns fet. Förutom att denna skäggolja gör skägget mjukt och lent så motverkar den även inåtväxta hårstrån och den har antiseptiska egenskaper som verkar bakteriedödande. Dessa egenskaper gör även att skäggoljan fungerar bra som aftershave, men den fungerar även bra för att styla skägget.

maria åkerberg skäggolja

Det här är en skäggolja i premiumsegmentet, dock får man en väldigt unik produkt som skiljer rätt rejält från övriga skäggoljor på marknaden. Kunder som använt sig av Maria Åkerberg Soothing Beard Oil tycker bland annat att den luktar gott och att den gör skägget mjukt och fint.

BEARD JUNK LUBRICANT

Beard Junk Lubricant är en skäggolja inom mellanprisklassen. Den håller skägget mjukt och återfuktat, och motverkar samtidigt klåda. De huvudsakliga ingredienserna i denna skäggolja består av macadamiaolja, cameliaolja och arganolja. Skäggoljan har även den fördel att den berikar huden med vitamin A, B, C och E. Beard Junks serie av skäggvårdsprodukter är framtagna av varumärket Waterclouds.

beard junk skäggolja

Samtliga av skäggvårdsprodukterna är tillverkade i Sverige. Många kunder som använt sig av Beard Junk Lubricant har lämnat positiva recensioner. Bland annat beskrivs det hur den gör underverk för huden och att den luktar väldigt fräscht. Det beskrivs även som att skäggoljan är väldigt bra för den som vill styla sitt skägg.

MER OM SKÄGGOLJA – OCH VINNAREN I VÅR SAMMANSTÄLLNING AV TESTER

Som vinnare i vår sammanställning av tester har vi utsett Bulldog Original som det bästa budgetvalet. Här får man väldigt mycket för pengarna. Som det bästa premiumval har vi utsett Benjamin Barber Black Oak. Vi vill dock poängtera att vad det gäller just skäggolja är det högst personligt vad man gillar för dofter och vad som fungerar för ens specifika skägg- och hårtyp. Vad som passar bäst för just dig kan därför skilja sig från vinnarna i vårt test.

SÅ HAR VI UTSETT VINNAREN

Vi har inte utfört ett eget test av skäggolja. Istället har vi tagit hjälp av externa artiklar, tester och omdömen från kunder som testat olika skäggoljor. Detta har gjort att vi kunnat få mycket information om vilka skäggoljor som är populära, omtyckta och fungerar bra. Utifrån detta har vi sedan kunnat utse en vinnare.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)