SÄNGHIMMEL

BÄSTA SÄNGHIMMEL

Köp bästa sänghimmeln till barnsängen!

Med en sänghimmel blir barnrummet mer ombonat och dessutom kan sovplatsen upplevas som rofylld då den omges av mjuka tyggardiner. En sänghimmel kan du använda för spjälsäng såväl som för det äldre barnets sovplats. Det finns många fina färger och mönster att välja från. Det går också att skapa ett litet krypin med sänghimmelns smarta konstruktion.

Vi har sett närmre på de populäraste sänghimlarna bland svenska föräldrar och vi fann 5 som är lite extra eftertraktade. Det du bör tänka på då du ska köpa sänghimmel är att den ska ha rätt passform för sängen du hänger den över samt att du gillar färg och eventuellt mönster.

JOLLEIN SÄNGHIMMEL I OLIKA FÄRGER

Jollein är ett märke som står bakom en rad olika sänghimlar i flera olika färger. Deras sänghimmel har fått mycket höga betyg av användare och omnämns också av branschexperter. Den här sänghimmeln kan användas direkt över sängen eller i en hörna för att få till ett litet lek-krypin.

JOLLEIN SÄNGHIMMEL I OLIKA FÄRGER

Jollein sänghimmel är både till för att skapa mysig stämning och för att se fin ut. Det blir extra ombonat i barnets rum då du använder denna inredningsdetalj. Om du har barnets säng i ditt rum så kan denna sänghimmel också rekommenderas som en form av rumsavdelare mellan din säng och barnets.
Då sänghimmeln är på plats så skapas en privat liten vrå för barnet. Tyget är lätt att hålla fräscht då det är av polyester och bomull. Det ska också sägas att Jollein bara jobbar med verksamheter som är med i Business Social Compliance Initiative. Det betyder till exempel att bomullen i tyget kommer från plantage
där man erbjuder sina anställda goda arbetsvillkor.
Ett tips är att använda denna sänghimmel på en plats utan barnsäng. En del har insett att det går att skapa ett litet krypin i ett hörn med Jollein. Men tänk på att många av Jolleins sänghimlarna är väldigt färgstarka. Du bör tänka igenom hur sänghimmeln kommer att passa in i ditt barns rum rent färgmässigt innan du beställer.

Fina färger
Enkel montering
Mysig
Lätt att hålla ren

ALICE & FOX THEA SÄNGHIMMEL AV BOMULL

Alice & Fox Thea sänghimmel håller hög kvalitet och är väldigt vacker att se på. Det här är en sänghimmel av 100% bomull. Dessutom är det miljömärkt bomull så att du kan ha gott samvete då du hänger upp en Alice & Fox Thea i barnets rum.

ALICE & FOX THEA SÄNGHIMMEL AV BOMULL

Ett stort plus med Alice & Fox Thea sänghimmel är att den finns i flera färger. Du väljer själv vad som passar ditt barns rum bäst. Bomullstyget är gjort av 100% Oeko-Tex-certifierad bomull. Det innebär hög kvalitet och ett säkert material.
Bomull är lätt att hantera och dessutom bra för barnets hud. Du kan enkelt tvätta i maskin och sedan hänga upp för lufttorkning. Det är något som en del användare tipsar om till exempel på vintern då det är väldigt torrt i luften och du vill förbättra rummets luftkvalitet.
Framförallt är detta en sänghimmel som är mycket enkel att använda. Den fungerar lika fint över en barnsäng som i ett hörn där du vill få till en liten myshörna.

Miljövänligt tyg
Lätt att hålla ren
Finns i flera färger

BLOOMINGVILLE SÄNGHIMMEL MED ELEGANT DESIGN

Bloomingville sänghimmel är elegant och kan användas på ett flexibelt sätt. Den är gjord för att vara lätt att installera över säng eller annan plats där barnet vill vila. Materialet är bomull vilket innebära flera fina fördelar.

BLOOMINGVILLE SÄNGHIMMEL MED ELEGANT DESIGN

För dig som vill ha en elegant men lätthanterlig sänghimmel kan Bloomingville vara det bästa valet. Det här är en modell som ger dig många möjligheter. Du kan ha den över barnets säng eller vagga. Eller varför inte skapa ett litet krypin över babygymmet eller i ett hörn i barnrummet?
Användare ger höga betyg dels för att sänghimmeln är så vacker att se på och dels för att den är så enkel att montera och sköta. Det går bra att fästa med en krok på valfri plats i taket. Dessutom är bomull mycket fördelaktigt för inredning som du behöver hålla ren med jämna omgångar i tvättmaskinen.

Bomullstyg
Flexibel
Enkel montering
Lätt att hålla ren

LIEWOOD ENZO SÄNGHIMMEL

Liewood Enzo är en praktisk sänghimmel med fin design. Notera att den är 2 meter lång vilket är aningen kortare än andra modeller. Designen är gjord för att det ska vara enkelt för dig att få en ombonad sovplats för ditt barn.

LIEWOOD ENZO SÄNGHIMMEL

Det blir fint i barnets rum med denna sänghimmel. Detta oavsett om du hänger den ovanför sovplatsen eller om du skapar ett litet krypin med den. Med 50 cm på bredden så finns det gott om tyg att använda för att skydda och skärma av.
Denna sänghimmel är gjord av 100% bomull som är ekologisk. Det innebär att tyget är säkert och lätt att sköta med vanlig maskintvätt. Det betyder också att du kan ha gott samvete då du gör något bra för miljön med ditt val av sänghimmel!

Bomullstyg
Enkel montering
Gott om tyg
Elegant design

JABADABADO SÄNGHIMMEL

Vilket roligt namn! Det här är en sänghimmel som är till för skapa en mysig känsla med mycket tygfall. Längden på 230 meter gör att du kan få en hel del tyg som sveper mot golvet om du fäster sänghimlen i ett hörn. Jabadabado sänghimmel är både vacker och praktisk.

JABADABADO SÄNGHIMMEL

Du kan skapa ett litet krypin i barnets rum eller hänga denna sänghimmel direkt över sovplatsen. Tyget är aningen genomskinligt vilket många uppskattar. När vi ser på omdömen i Sverige och i andra länder så framgår det att detta är en sänghimmel som håller mycket hög kvalitet.
Den större delen av materialet är polyester och det gör att tyget faller väldigt vackert över den plats som du vill skärma av.
Det här är ett bra val för dig som vill ha funktionell dekoration i barnets rum såväl som för dig som behöver nischa av barnets sovplats då den är i ditt rum. Sedan kan sänghimmeln användas vidare för äldre barn som tycker att det är mysigt med tält-krypin med kuddar på golvet.

Elegant design
Mycket tyg
Aningen genomskinlig
Enkel montering

Ett litet minus är att du måste hand-tvätta men med tanke på att du antagligen inte kommer att smutsa ner tyget särskilt mycket så är det överkomligt.

Sammanfattning

När du ska köpa sänghimmel så bör du tänka på konstruktion och färg. Dessutom ska det vara en sänghimmel som är enkel att använda. Det bör vara smidigt att gå mellan stängt-koja-läge till helt öppet.
Det finns flera mycket fina sänghimlar men om du vill ha ett säkert val så kan någon av varianterna från Jollein serien vara bra. Dessa finns ju även på flera svenska butiker och det kan kännas tryggt att veta att användarbetygen är mycket höga. Om du bara väljer en modell som passar ditt barns säng och sedan är noga med att montera på rätt sätt så får du en sänghimmel som ni blir nöjda med.
Tänk på att sänghimlar även kan användas för vaggor och för barnvagnar då de hänger på stativ som går att flytta. Ett gott råd är att tänka igenom hur du kommer att använda din sänghimmel för att på så vis hitta den bästa sänghimmeln för dina behov.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte själva testat varje sänghimmel som vi nämner här ovan. För att komma fram till de bästa sänghimlarna för barnsängar så har vi gått igenom tester och användaromdömen. I och med att utbudet är så stort har betygsättning av faktiska kunder i svenska butiker som säljer sänghimlar fått företräde. Experters utlåtanden har inte varit lika viktiga då det är svårt att hitta grundliga sänghimmel tester som är opartiska.

Källor för vårt urval av produkter är:

Jollein Sänghimmel

https://www.jollyroom.se/babyprodukter/doppresenter/jollein-sanghimmel-vintage-245-cm-rust

https://babyplus.store/product/jollein-canopy-vintage/

Alice & Fox Thea sänghimmel

https://www.jollyroom.se/babyprodukter/doppresenter/alice-fox-thea-sanghimmel-dusty-blue

Bloomingville sänghimmel

https://www.amazon.de/-/en/Bloomingville-Bed-Canopy-Natural/dp/B07VS7M1GR

https://www.jollyroom.se/babyprodukter/doppresenter/bloomingville-sanghimmel-natur

https://www.amara.com/products/kids-bed-canopy-white#reviews-bottom

Liewood Enzo sänghimmel

https://www.scandiborn.co.uk/products/liewood-enzo-nursery-canopy-in-rosa

JaBaDaBaDo sänghimmel

https://www.kidly.co.uk/products/jabadabado/bed-canopy/10145