SALTVATTENSPRAY

BÄSTA SALTVATTENSPRAY

Med saltvattenspray kan du få känslan av salt solkysst hav fast att det är mitt i vintern. Allt fler upptäcker hur enkelt det är att med en bra spray behandla håret och få en fast och fin känsla direkt efter fön. Det finns dock en massa olika märken och alla håller inte vad de lovar.

Vi har kikat lite på experttester såväl som på vad helt vanliga användare har att säga om saltvattensprayerna som toppar listorna. Detta för att försöka komma fram till vad ditt bästa val. Nu är det förstås viktigt att komma ihåg att den bästa saltvattensprayen för en person kanske inte riktigt gillas på samma sätt av en annan. Saker som doft är subjektiva och därmed kan det ändå bli så att du får testa dig fram bland rekommenderade saltvattensprayer för att hitta rätt.

BJÖRN AXÈN SALT WATER SRAY, 150 ml

Det här är ett tryggt svenskt märke som står för kvalitet vad gäller hårprodukter. Kanske känner du igen Björn Axéns hårprodukter från barndomen. Företaget är fortsatt med att ta fram nya kvalitetsprodukter för håret och deras saltvattenspray toppar listor i hårvårdsbutiker online.

På KICKS får Björn Axén Salt Water Spray nära 5 stjärnor och det beror på flera saker. Sprayen är gjord för att du ska få känslan av ett hår som är lätt stylat. Lite som då du just har tagit ett dopp i ett ljummet hav.

Känslan efter användning är sträv och du får en matt finish på håret. Denna saltvattenspray innehåller B5 vitamin samt ett UV-skydd. Därmed kan vi säga att det är en vårdande produkt som också ger den där stadgan du vill känna i håret.

Det är enkelt att applicera i fuktigt hår och du väljer själv om du vill självtorka eller föna för att få mer volym. Priset på omkring 150 kronor för 150 ml är helt klart överkomligt och mycket bättre än priset för jämförbara produkter.

BJÖRN AXÈN SALT WATER SRAY, 150 ml

Användare påpekar bland annat att det här är en bra saltvattenspray som håller hela dagen. Många tycker också att den doftar ljuvligt. Om du tycker att det är viktigt med god volym så kan detta också vara den bästa saltvattenspray du kan hitta.

Bekvämt pris
För kort och långt hår
Enkel applicering
God doft
Inget klibb

Vi kan inte se att den här produkten har några egentliga minus. Det kunde möjligen vara att den innehåller alkohol om du är känslig för eller helst undviker detta.

CONTINU SEASALT TEXTURE MIX, 150 ml

Continu är ett märke som ofta figurerar i listor online. Både från butiker och från modemagasin. Continu Seasalt Texture Mix är lite dyrare än Björn Axéns saltvattenspray men du får samma mängd (150 ml). Om du passar på när det blir rabatt kan du göra ett klipp.

Det här är en spray som är till för att ge ditt hår en naturlig volym och skydd mot UV-skador. Sprayen kommer att fungera återfuktande och den skyddar även mot värme. Användarrecensioner avslöjar att det här är en enkel spray att använda. Du kommer verkligen åt överallt med den. Från toppar till hårbotten.

Doften gillas också och så ska det sägas att det här är en vegansk produkt som är producerad lokalt i Sverige.

CONTINU SEASALT TEXTURE MIX, 150 ml

Många upplever att detta är en spray med saltvatten som är särskilt väl anpassad för skandinaviska hårtyper. Detta för att du får en textur som är lätt utan att det blir överdrivet.

Ger fin volym
Känns naturlig
För alla hårtyper
Vegansk

På minussidan så återfinner vi att ingredienserna inte är 100% naturliga.

NOIR STOCKHOLM BEACH MUSE SEA MINERALS SPRAY, 150 ml

Beach Muse Sea Minerals Spray från Noir Stockholm är en saltvattenspray som får fina recensioner av användare. På KICKS har denna spray 5 av 5 stjärnor och den omnämns också positivt i experttester i modetidningar som ELLE.

Om du vill ha den bästa saltvattensprayen som verkar vårdande så är detta ett säkert kort. Sprayen har både aloe vera och druvkärnor-extrakt. Det här är ämnen som både återfuktar och skyddar håret mot skador.

Sprayen kan användas för att få till en fin textur samtidigt som volymen på håret ökar. I blandningen hittar vi intressanta naturliga ingredienser som Rhodophycea som är en bio alg med egenskaper som skyddar håret mot kemiska, naturliga och mekaniska skador.

Det är bara att spraya på handdukstorrt hår för att sedan krama in sprayen. Om du lufttorkar får du en diffus stil. Det går också att använda en rundborste för att få en mer kontrollerad look. Användarrecensioner avslöjar att det här är en produkt som ger en textur som inte är stel.

Sprayen sprids på ett effektivt sätt med en puff och är därmed lätt att arbeta med. Många säger också att den fungerar fint på hår som är platt.

NOIR STOCKHOLM BEACH MUSE SEA MINERALS SPRAY, 150 ml

Doften av mandarin, päron, patschuli och vanilj gillas av många men kan kanske inte ses som så unik.

Passar långt och kort hår
Naturliga ingredienser
Återfuktar
Skyddar

På minussidan kan vi se att den här produkten är lite dyrare än andra. Nu ska vi dock komma ihåg att den också innehåller fler vårdande ingredienser och gör lite mer än stylar ditt hår.

R+CO SAIL SOFT WAVE SPRAY, 45 ml

Det här är en mycket populärt saltvattenspray. Det faktum att den ofta säljs ut avslöjar att det rör sig om en användarfavorit. Men vi kan också se av recensioner från de som köpt sprayen att den håller vad den lovar.

Sail Soft Wave Spray från R+CO ger dig ett hårsvall med naturliga vågor. Dessutom bidrar sprayen med glans och smidighet. Du kan använda den på torrt eller fuktig hår. Styla med händer eller med ett verktyg som bidrar med värme.

I experttester av modemagasin har den här sprayen fått väldigt fina kommentarer. Den hyllas bland annat för att göra det så lätt att skapa ett naturligt fall som glänser.

R+CO SAIL SOFT WAVE SPRAY, 45 ml

Det här är en saltvattenspray som ofta är slutsåld. Du får passa på om du ser den på lager i nätbutiken!

För alla hårtyper
Ger naturlig frisyr
Lätt att kamma ut
Vårdar hår och hårbotten

Det som kan ses som ett minus är att du inte får mer än 45 ml för nära 200 kronor om du inte hittar ett
särskilt erbjudande om lägre pris. Samtidigt är det förstås så att du som vill skapa en rufsig med snygg frisyr som håller länge kan se meningen med att investera i en lite bättre saltvattenspray för detta syfte.

LÖWENGRIP SEA SALT SPRAY, 100 ml

Löwengrip Sea Salt Spray passar för dig som vill få god textur och rörelse som ser naturlig ut. Denna spray vårdar samtidigt som den gör det lätt att forma håret. Du kan applicera sprayen på fuktigt hår innan föning och det går också bra att applicera för att sedan låta håret självtorka.

I denna spray finns det extrakt från gojibär som är där för att tillföra mer energi såväl som för att vårda ditt hår. Sprayen ger ett gott sydd mot värme såväl som mot solen skadliga strålar. Den är gjord för att passa alla hårtyper.

Vi kan se att denna saltvattenspray har gjort bra ifrån sig i tester av modetidningar online samtidigt som den får fina omdömen av användare. Många rekommenderar sprayen som den bästa saltvattenspray som finns. Den beskrivs som volymgörande och som en spray som erbjuder stadga utan att det ser onaturligt ut.

LÖWENGRIP SEA SALT SPRAY, 100 ml

Slutsatsen är ändå att det kan vara värt att betala lite mer för en produkt som har fått så fina recensioner och som dessutom är så allsidig i sin användning.

Vårdar
Går att använda på torrt hår
Skyddar mot värme
Skyddar mot UV-strålar

Flaskan är förstås inte den största och ändå får du betala en bit över 200 kronor om du inte hittar en rabatt för saltvattensprayen från Löwengrip.

Sammanfattning

Det finns många bra saltvattensprayer och det är svårt att kora en som är bäst. Detta helt enkelt för att den bästa saltvattensprayen för vågigt hår inte nödvändigtvis är bäst för dig som vill få största möjliga volym.

Men om vi ser på tester och användarrecensioner rent allmänt så råder det inga tvivel om att Björn Axéns saltvattenspray är ett säkert val. Den doftar gott och gör jobbet. Beach Muse Sea Minerals från Noir Stockholm är också en produkt som ofta nämns i tester av saltvattensprayer som riktigt bra.

Vårt råd är att du noga läser vad sprayen är till för innan du väljer. Var också uppmärksam om relationen mellan pris och storlek på sprayen. 150 ml kan anses vara standard men flera av de bästa saltvattensprayerna har en mindre flaska och då är det viktigt att du förstår vad du får för pengarna.

Du bör också kika lite på ingredienslistan. Många av de bästa saltvattensprayerna har helt naturliga ingredienser och de är veganska. Men det finns också några produkter som innehåller fler kemiska

ingredienser som vissa kanske undviker som till exempel sodium benzoate.

Metod och källor

Testson.se har för denna jämförelseartikel samlat information från olika test- och produktrecensioner.

Continu Seasalt

https://www.kicks.se/continu/har/harstyling/saltvattenspray/sea-salt-texture-mist-150-ml

Björn Axén

https://www.kicks.se/bjorn-axen/har/harstyling/saltvattenspray/salt-water-spray-150-ml

Noir

https://www.elle.se/beauty/bra-saltvattenspray/3982332

R+CO

https://www.elle.se/beauty/bra-saltvattenspray/3982332

Löwengrip Sea Salt Spray

https://www.nordicfeel.se/harvard/styling/saltvattenspray/lowengrip-care-color-styling-texture-52711