SALLADSSLUNGA

BÄSTA SALLADSSLUNGA

Servera torr och fräsch sallad som är ren med hjälp av en riktigt bra salladsslunga. Salladsslungan blir oumbärlig så snart som du vänjer dig vid att ha den till hands. Men det kan vara klokt att satsa på bästa salladsslungan när du väl bestämmer dig för att testa. Då får du nämligen det rätta stödet och du förstår vad vitsen med salladsslungor är.

Vi har tagit en titt på de bästa salladsslungorna med särskild fokus på vad de som köpt produkterna har sagt. En salladsslunga som ska användas i ett vanligt kök av en hobbykock testas ju bäst av samma hobbykock. Här är några av de bästa salladsslungorna just nu enligt användare i Sverige och utomlands. När du ska välja en slunga för sallad till ditt kök är ett tips att se både på användning och rengöring. Det är nämligen de två saker som kan betyda mest för hur benägen du blir att plocka fram slungan för bättre sallad.

FISKARS FUNCTIONAL FORM SALLADSSLUNGA

Det är imponerande att se hur det är möjligt att få en så bra salladsslunga till ett så lågt pris. Det här är helt klart en salladsslunga som kan toppa listan både för budgetslungor och för användarvänliga salladsslungor! Fiskars är ju ett märke som är välkänt och det är knappast förvånande att de har utvecklat en salladsslunga som heter duga. Den ingår i serien Functional Form som har olika redskap som behövs i ett vanligt kök.

FISKARS FUNCTIONAL FORM SALLADSSLUNGA

Användare ger denna salladsslunga mycket höga betyg. En titt på Amazon UK visar att det inte bara är svenska hemmakockar som har upptäckt Fiskars salladsslunga. Det är särskilt den fina designen som uppskattas och att det är så enkelt att hantera de olika delarna. På minussidan ser vi att denna salladsslunga inte fungerar så bra för lite hårade grönsaker som morötter. Det kan heller inte rekommenderas att lägga i dressing eller lite finare kryddor som kryddnejlika. Då blir det lätt lite märkligt och svårt att hålla det hela i själva slungan. Men om du är på jakt efter en bra och billig salladsslunga så har du hittat rätt med Fiskars väl ansedda modell!

Enkel att använda
Snabb rengöring
Lätt att diska de olika delarna
Tål maskindisk
Bra pris!

OXO GOOD GRIPS SALLADSSLUNGA

Oxo Good Grip är en mer avancerad salladsslunga där du kan torka sallad såväl som örter med ett knapptryck. Du ställer slungan på bordet eller diskbänken och den står still för botten är non-slip. Sedan trycker du på knappen som också är non-slip och vips är det hela klart. Det blir verkligen ett good grip (gott grepp).

OXO GOOD GRIPS SALLADSSLUNGA

Notera den avtagbara korgen. Den är nämligen en form av durkslag som du kan använda om du lite snabbt vill skölja av grönsaker under kranen. Det finns verkligen inte mycket negativt att säga om denna salladsslunga utom att den kostar lite mer än Fiskars. Du får räkna med ett pris på minst 300 kronor om du inte stöter på rea-erbjudande. Notera att användare ger tipset att använda salladsslungan för mer än grönsaker. Den fungerar till exempel väldigt bra för att slunga räkor och få fram en bättre smak utan överdrivet mycket vätska på tallriken eller på smörgåsen. I Nytimes.com test av 31 olika salladsslungor så vann OXO. De upplevde att den här slungan är stadigare än andra modellen och gillade precis som användare att det går att använda bromsknappen på ett så smidigt sätt. Om du vill ha en salladsslunga som inte halkar på diskbänken och heller inte i handen så kan OXOs modell rekommenderas!

Inbyggd bromsknapp
Avtagbar korg
Snabb
Lätt att använda
Finns i flera storlekar

GEFU SALLADSSLUNGA

GEFU är ett märke som syns allt oftare på listor med bästa salladsslungare. Framförallt är det här en modell som användare ger tummen upp till. GEFU salladsslungare är gjord för hela 3 liter vilket är bra när du ska förbereda stora sallader. Du får ett smart vridhandtag som gör det enkelt att snurra bort vatten från salladen. När du är klar är det lätt att plocka isär och ställa in i diskmaskinen.

GEFU SALLADSSLUNGA

Om vi jämför med Fiskars och OXO så är ett minus att priset är lite högre. Du får räkna med omkring 450 kronor för en GEFU salladsslunga. Men det är som sagt en modell som går hem hos användare. När vi ser på recensionerna på webbutiker så är en återkommande kommentar att den är så bra. Att skålen är rejäl gillas och dessutom intygas det att rengöringen är enkel. En annan sak som framgår av vad användare har att säga är att det rör sig om en mycket robust produkt och att skålen och delarna förblir fina efter rengöring även i områden med kalkrikt vatten.

Lock med räfflor för avhällning
Tål maskindisk
Bra vridhandtag
God kapacitet

WESTMARK FORTUNA SALLADSSLUNGA

Det här är en större salladsslunga som rymmer hela 5 liter. Den är enkel att använda och har en smart pip för avhällning av vatten. Det går att använda samma skål som du slungar i för servering vilket kan vara smidigt. Dessutom så står den säkert på diskbänken med en anti-slip botten.

WESTMARK FORTUNA SALLADSSLUNGA

Priset är lite högre men rimligt. Prislappen på omkring 300 kronor kan rentav ses som mycket rimlig med tanke på kapaciteten du får med slungan. Westmark är ett välkänt märke för köksprodukter så du kan också se fram emot hög kvalitet. När vi ser på användaromdömen så är de goda. Det blir nästan full pott stjärnor på Cervera. Fortune salladsslunga beskrivs som en fantastisk hjälp för fräsch och torr sallad. På Amazon intygar användare från andra länder detsamma. De som har testat andra märken upplever att Fortuna är mycket bättre än många andra salladsslungare vad gäller avhällning av vatten och hantering.

Stor skål
Tål maskindisk
Non-slip
Enkel användning

Ett litet minus att tänka på är att storleken gör att slungan kan kännas lite klumpig och stor för hemmaköket.

RÖSLE PREMIUM SALLADSSLUNGA

Vi tar också med en premium salladsslunga av högsta rang från Rösle som är riktigt vacker med ett lock av glas. Centrifugen sitter i locket som inte går att krossa. Du håller i skålen med en hand och slungar med den andra. Det är enkelt och smidigt.

RÖSLE PREMIUM SALLADSSLUNGA

Det stora minus vi finner med denna salladsslunga är priset som ligger på över 1000 kronor! Samtidigt ska det sägas att betygen från användare är höga. På Amazon får Rösle salladsslunga 4,5 av 5 stjärnor. De som har testat flera varianter och inte känt sig nöjda hävdar att de äntligen hittar hem med denna modell. Den vackra designen kan kännas extra viktig då du vill använda din salladsslunga som salladsskål. Materialen håller hög kvalitet. Därmed går det bra att diska i maskin och så kan du förhoppningsvis använda dig av samma slunga under många års tid. Om du vill ha något lite lyxigare med högre kvalitet är detta ett bra val!

Lätt att slunga
Fint med glas-lock
Tål diskmaskin
Tålig
Vacker skål för servering

SAMMANFATTNING

Vilken salladsslunga hade vi valt? Det är svårt att inte säga Fiskars med det otroligt attraktiva priset för så god funktion. Fast OXO salladsslunga är snäppet vassare med smarta funktioner som bromsknapp. Priset är inte så mycket högre och designen är minst lika smart. Det som är viktigt att uppmärksamma när du väljer är kapacitet. Om du ofta behöver slunga sallad och andra grönsaker kanske du vill ha en större skål såväl som bättre funktion. Det bör också vara enkelt att plocka isär och hålla rent oavsett det märke du väljer. Dessutom finns det stora fördelar med att kunna använda samma skål för att slunga som för att servera. Då är det viktigt att skålen är vacker att se på och enkel att hålla ren. Notera också hur du häller av vattnet. Detta bör inte vara med risk för spill över bänk och bord.

Vi har inte utfört ett eget test av salladsslungor. För att utse vinnaren i vår sammanställning har vi sammanställt externa tester, jämförelser och kundrecensioner. Vi har använt oss av källorna nedan.

Källor:

Fiskars Functional Form salladsslunga

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/ovrigt-koksredskap/fiskars-functional-form-salladsslunga/

https://www.amazon.co.uk/Fiskars-Salad-Spinner-Integrated-Diameter/dp/B00PQFDEF2

OXO Good Grips salladsslunga

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/ovrigt-koksredskap/oxo-good-grips-salladsslunga-stor/

https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/best-salad-spinner/

GEFU Salladsslunga

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/ovrigt-koksredskap/gefu-salladsslunga

https://www.amazon.com/GEFU-28150-Spinner-stainless-Silver/dp/B072MZQZY2

https://www.cervera.se/produkt/special-salladsslunga

Salladsslunga Fortuna 5 L Röd

https://www.cervera.se/produkt/westmark-westmark-salladsslunga-rod

https://www.amazon.com/Westmark-German-Vegetable-Spinner-Pouring/dp/B016LEPWKQ

Rösle Salladsslunga

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/ovrigt-koksredskap/rosle-salladsslunga/