RESESÄNG FÖR BARN

BÄSTA RESESÄNG FÖR BARN 2021

En resesäng för barn är en plats för barnet att sova när ni inte är hemma. Kännetecken för resesängar är att de är enkla att transportera och ändå ger ditt barn en bekväm plats att sova på. Marknaden är full av olika resesängar som har olika utföranden, några är anpassade för spädbarn medan andra även passar när barnet är större.

kollage av resesängar för barn

Många står i valet och kvalet om de ska låta barnet sova i barnvagnen istället, men resesängen ger ditt barn mer utrymme att röra sig i sömnen. Dessutom är många liggvagnar inte godkända för barnet att sova i hela natten, vilket är värt att tänka på. Maxvikten kan variera stort mellan de olika varianterna och vissa har även en avtagbar sida eller öppning för att slippa lyfta i och ur barnet.

AEROMOOV POP-UP – TESTVINNARE

AeroMoov Pop-up är en riktigt smart resesäng där tillverkarna verkligen lagt krut på alla detaljer. Den väger endast vilket gör den enkel att bära med sig till exempelvis flygplatsen. Det tar bara några sekunder att fälla upp resesängen och den kan därför enkelt fällas ihop varje dag om ni behöver utrymmet under dagen. Givetvis uppfyller den de säkerhetsstandarder som krävs och den klarar av en maxvikt på upp till 15 kg. Resesängen har två höjdlägen där det översta klarar av en vikt på upp till sex kg. Det högre liggläget passar perfekt för spädbarn och du som vuxen slipper böja dig för att plocka upp din bebis. Det högre läget är 30 cm upp från marken och ska inte användas till barn som kan resa sig.

AeroMoov Pop-up

Det lägre läget är mer rymligt och där får en normalstor treåring plats utan problem. Ni kan alltså använda den här resesängen länge. I sängstommen har varumärket gjort plats till förälderns fötter för att de ska kunna stå bekvämare och mer ergonomiskt när de lyfter i och ur sitt barn. Barnets komfort är bra, förutom att madrassen kan anses som något tunn. Den här resesängen har ingen öppning så att barnet kan ta sig ut själv, vilket kan vara betryggande för dig som förälder då ditt barn inte kan rymma iväg. Det finns en mängd tillbehör till AeroMoov Pop-up så som myggnät, solsufflett, specialanpassade lakan och madrasskydd. Det här är helt klart en modern resesäng som ger många funktioner för pengarna och därför är den vårt test klara vinnare.

BABY BJÖRN LIGHT

Baby Björn Light är en resesäng i toppklass som är luftig och rymlig samtidigt som den är enkel att såväl fälla upp som ihop. Det är visserligen en av marknadens dyrare modeller men den håller verkligen vad den lovar och det märks att kvaliteten är mycket hög. I hopfällt format tar resesängen väldigt liten plats och den väger endast sex kg. Dessutom fästs madrassen i botten så att den inte kan glida omkring när barnet ligger i den. Du kan välja att köpa till specialanpassade lakan i dra-på modell, men det fungerar precis lika bra med vanliga lakan. Det är i princip omöjligt att misslyckas vid uppfällning av sängen och den fäller praktiskt taget ihop sig själv om de utförliga instruktionerna sköts på rätt sätt.

Baby Björn Light

När det kommer till ditt barns komfort i sömnen kan du lita på att Baby Björn Light får ditt barn att sova bekvämt. Madrassen är inte jättetjock, men den duger utmärkt för ett barn och dessutom är sovytan väldigt rymlig. I den här resesängen står madrassen på golvet vilket medför att det inte finns någon maximal viktkapacitet för den. Du kan alltså använda modellen som resesäng så länge barnet har tillräckligt med plats i den för att sova bekvämt. En nackdel är att den är djup och du behöver böja dig rejält för att lägga ned eller ta upp ditt barn ur den. I övrigt är det en mycket stabil, snygg och användbar resesäng som hamnar på en välförtjänt andra plats i vårt test.

CARENA KARLSUDD

Carena Karlsudd är den billigaste resesängen i vårt test och den levererar så pass bra att den hamnar på tredje plats. Det här är en klassisk resesäng som inte direkt utmärker sig på något vis, men som ger en bra sovmiljö som du enkelt kan packa ner vid resor utanför hemmet. Sängen kommer i sin egen förvaringsväska som har praktiska bärhandtag som gör det enkelt att ta med den. Sängen väger tio kg med förvaringsväskan och den klarar av en maxvikt på 15 kg. Den här resesängen är enkel att fälla upp, men något mer invecklad att fälla ihop då du måste följa vissa steg. Dock kan du ta hjälp av den medföljande manualen som i detalj beskriver hur du ska gå tillväga vid hopfällningen.

Carena Karlsudd

Det här är en rymlig resesäng som kan användas till barn åtminstone upp till tre års ålder. När vi utförde testet av resesängar lät vi givetvis barn prova dem och ingen klagade på komforten i Carena Karlsudd. Bottenplattan har en vaddering men det kan vara klokt att köpa till en extra bäddmadrass för att sängen ska bli lite mjukare. Föräldrarna har också varit mycket nöjda med den här resesängen, som dessutom är mycket enkel att hålla ren. Det svarta tyget är lätt att torka av. En nackdel är att tyget är ganska prassligt samt att sängens djup försvårar vid nedläggning av ett sovande barn eller spädbarn. Dock har den här resesängen ett riktigt bra pris och fyller sin funktion på alla plan, därav kammade den hem tredjeplatsen.

SKIP HOP PLAY TO NIGHT RESESÄNG

Skip Hop Play To Night Resesäng är en resesäng i prisklass premium, men den erbjuder mer än bara en bekväm sovplats. Faktum är att den här resesängen kan förvandlas till en lekhage. I den här sängen ingår till och med lakan vid inköp, vilket är en fördel. Dock är den här resesängen väldigt svår att montera, vilket är en nackdel. Du behöver dock bara montera den från grunden en gång, det är dessutom väldigt smidigt att fälla ihop den.

Skip Hop Play To Night Resesäng

Sängen levereras med två olika madrasser, en för sängen och en för lekhagen, vilka båda ryms i sängens förvaringsväska. Barnet ligger på golvnivå vilket gör det påfrestande att lyfta i och ur ett spädbarn. Den största fördelen med den här resesängen är dess dubbla funktion som säng och lekhage i ett.

CARENA GRYNNA RESESÄNG

Carena Grynna är en resesäng i budgetklassen som är av hög kvalitet och därmed väldigt prisvärd. Den är enkel att hantera både vid uppfällning och hopfällning. Vid inköp medföljer en madrass som fästs med fyra remmar. Klädseln i nät ger god ventilation i resesängen och den tjocka madrassen gör sängen mycket bekväm för ditt barn.

Carena Grynna Resesäng

Sängen är väldigt rymlig och den kan därmed kännas lite stor för spädbarn, dock växer barnet snabbt in i den. En stor fördel med den här resesängen är dess vikt på endast fem kg, vilket gör den enkel att bära med sig. Den klarar av barn med en vikt på upp till 15 kg och upp till tre års ålder. Givetvis är den godkänd enligt de standarder som gäller för barnprodukter.

DOOMOO BASICS 2I1 SKÖTVÄSKA OCH RESESÄNG

Doomoo Basics 2i1 kanske inte är en resesäng i den bemärkelsen du tänker på, men den går ändå under namnet som resesäng. Den är mycket smidig eftersom den är enkel att ta med sig. Den rekommenderas för användning till barn upp till sex månader, men som skötbädd kan den användas längre tack vare den nedfällbara kortsidan.

Doomoo Basics 2i1 Skötväska och Resesäng

För att använda den som säng behöver du inte packa ur saker, utan bädden är en helt separat del. Den är inte så mjuk och mysig som vi hade velat men en fördel är dess låga vikt på 1,5 kg. Den här produkten är även en skötväska och du får alltså en mångsidig produkt som du alltid kan bära med dig. Dock är priset något högt med tanke på hur liten den är.

DIONO DREAMLINER RESESÄNG

Diono Dreamliner är en resesäng som står direkt på golvet och som har en riktigt annorlunda design. Den har en skyddande sufflett samt ett nät som skyddar mot insekter samtidigt som den ger en god luftgenomströmning. En stor nackdel med just den här resesängen är att den endast kan användas av barn upp till tre månader och ändå har den ett högt pris.

Diono Dreamliner Resesäng

Den är mycket kompakt och tar upp väldigt lite plats när den är hopfälld. En stor fördel är att den har en mjuk och tjock madrass som gör att din bebis sover gott och bekvämt i den. Givetvis får du bärväskan med på köpet och sängen väger endast tre kg och är utmärkt att ha med sig på resa under barnets första månader.

MER OM RESESÄNGAR FÖR BARN OCH TESTVINNAREN

När du ska välja resesäng bör du tänka igenom dina behov, vilken maxvikt vill du att den har och hur rymlig ska den vara? Priset bör också spela in, om den inte ska användas så mycket fungerar ett budgetalternativ alldeles utmärkt. Hur länge en resesäng kan användas varierar, men många modeller fungerar på barn upp till tre eller fyra år. De flesta resesängarna har en medföljande madrass för att barnet ska känna sig bekvämt i den. I vårt test undersöker vi faktorer så som hur lätt det är att fälla upp och fälla ihop resesängen samt hur stor plats den tar när den är hopfälld. Vinnare i vårt test är AeroMoov Pop-up för sin enkla uppfällning, två olika höjdlägen och utrymme för förälderns fötter.