RESEHÅRTORK

BÄSTA RESEHÅRTORK

Köp bästa resehårtorken!
Visst kan du torka håret precis som hemma då du är ute och reser eller då du duschar på gymmet. Med den bästa resehårtorken får du god kraft, diffuser och allt annat som du behöver för att få till frisyren. Med vikbart handtag är det lätt att få hårtorken med i väskan även då du har mer packning än vad du har plats för!

Vi har tagit fram de 5 bästa resehårtorkarna. Det här är kompakta hårtorkar som är gjorda för att vara enkla att ta med men ändå ge det stöd du behöver för att styla ditt hår. Betänk vilka funktioner som är viktiga för dig innan du väljer din bästa resehårtork!

GHD FLIGHT TRAVEL HAIR DRYER - TESTVINNARE

Ghd Flight Travel resehårtork är något av en kung på täppan bland resehårtorkar. Det här är en populär hårtork med kompakt design men god effekt. Den är lätt att få med och har viktiga funktioner som gör att du får säker användning.

GHD FLIGHT TRAVEL HAIR DRYER - TESTVINNARE

Den kompakta designen blir perfekt i och med att du kan fälla ihop denna hårtork. På så vis är det verkligen lätt att få med den i en väska där det kanske inte finns så mycket plats. När vi ser på omdömen av denna resefön så matchar de väl tester av resehårtorkar. Många upplever att det här är en robust hårtork som är enkel att använda och som passar fint för olika hårtyper. En del tycker att det blir lite för hög ljudnivå på högsta inställningen, men det är ju knappast något problem då du kan jobba så pass snabbt med denna fön. Vi ser att användare är allt från folk som är ute och reser mycket till föräldrar som vill skicka med en bra hårtork till skolidrotten under kallare årstider. Det är också ganska vanligt med folk som använder denna både hemma och för resor.

Lättviktig
Hopfällbar
Lätt användning
2 värmelägen
Cooling-funktion

OBH NORDICA TOOLS FLOW RESEHÅRTORK

OBH Nordica Tools Flow är en av de bästa resehårtorkar som finns på marknaden. Denna modell har utrustats med extra lång sladd vilket ger bättre flexibilitet då du kanske inte är så nära en elkontakt där du torkar håret.

OBH NORDICA TOOLS FLOW RESEHÅRTORK

Att denna hårtork har ett vikbart handtag är verkligen ett plus. Det gör det lättare att få med den i packning som är full. Notera också att hårtorken är omkopplingsbar mellan 110 och 230 V. Med en vikt på 390 gram är det verkligen enkelt att hantera och få med sig denna fön på resan. Användare intygar att OBH Nordica Tools Flow resefön har ett bra blås som gör jobbet. Det är bara de som har väldigt tjockt hår som kan vilja ha en lite kraftfullare modell. Den lätta vikten är också något som gör att du inte blir trött i handen då du stylar. Därmed är det här en bra hårtork både för resor och hemma.

2,8 meter sladd!
2 hastigheter
Cool-funktion
Vikbart handtag

BEURER HC25 RESEHÅRFÖN

För kraftfull hårtorkning när du är ute och reser kan en Beurer HC25 resehårtork vara ditt bästa val. Med en maxkapacitet på 1600 W kan du få riktigt snabb torkning då du behöver det. Det går att vika ihop denna hårtork så att du får plats med den i väskan.

BEURER HC25 RESEHÅRFÖN

Med joniseringsfunktionen kan du öka glansen i håret. Det är av intresse inte bara då du är ute och reser. Det är också enkelt att hålla denna hårtork ren då den har ett munstycke som du kan plocka av. Du får också säkrare användning med hjälp av det automatiska överhettningsskyddet. Hårtorken är gjord för spänningar 110-220 V och har en effekt på 1200 eller 1600 W. Bland omdömen kan vi se att många tycker att det här är en hårtork som passar vansinnigt bra för rakt hår. Många menar också att det räcker gott och väl med den lägre värmeinställningen. Ett litet minus här är att det inte kommer med någon diffuser och det bör du vara medveten om. Utöver detta så kan vi se av omdömen att denna resefön passar mycket bra för styling. Den är helt klart gjord för mer än att torka håret.

Vikbar
Joniseringsfunktion
Effektiv
2 värmenivåer
Cooling-funktion

BABYLISS HÅRTORK - TRAVEL DRY 2000 5344E

Babyliss har också tagit fram en resehårtork och deras Travel Dry 2000 har fått goda betyg och omdömen online. Här har vi en resefön med hög effekt på 2000 W. Dessutom kan du koppla om nätspänningen så att det går att använda hårtorken var du än befinner dig.

BABYLISS HÅRTORK - TRAVEL DRY 2000 5344E

Du får 3 års garanti för denna resehårtork och det säger ju en hel del. Den är gjord för att vara enkel att ta med. Du kan vika handtaget och därmed lättare få plats med fönen i väskan. Bland omdömen kan vi se att många blir förvånade över hur bra denna fön är. Den har fått höga betyg av folk som jobbar inom resebranschen och verkligen ställer höga krav på utrustning som ska komma med dagligen på jobbet. Dessutom är det många som uppskattar den kompakta designen som gör det så lekande lätt att få med fönen vart du än ska åka. Vi har också noterat att personer med ledvärksproblem uppskattar en så lättviktig hårfön som är kraftfull. Munstycket är också format på ett sätt som gör det lätt att använda och styla med fönen. En del tycker kanske att den är lite otymplig i sin form men det är inget som kan ses som ett särskilt minus då designen på det hela taget ändå är väldigt nätt.

Snabb torkning
Vikbart handtag
Hög effekt
2 värmelägen
Kompakt design

REMINGTON ON THE GO D1500 RESEHÅRTORK

Remington On The Go D1500 är en kompakt resehårtork med god kraft. Den är enkel att använda och fungerar i hela världen. Fäll ihop den för att få i den i väskan och dra nytta av ett munstycke som går att plocka av.

REMINGTON ON THE GO D1500 RESEHÅRTORK

Sladden har en längd på 1,8 meter och det är helt klart tillräckligt i de flesta situationer. Du bör nå en spegel från kontakten! Dessutom kommer den här hårfönen med en diffuser som har fått fina betyg av användare. Diffusern är ganska liten och kompakt men fungerar väl. En del köper denna resefön enbart för diffuserns skull! Fönen har lätt vikt men trots den nätta designen så hjälper den dig att torka håret snabbt. Det enda som det klagas lite på är att detta inte är den billigaste hårtorken. Men du får fint värde för pengarna.

2000 W
2 hastigheter
Vikbart handtag
Drivs på 110-230 V

Sammanfattning

Med bästa resehårtorken kan du alltid få ordning på frisyren. Det finns flera riktigt bra modeller på marknaden men märken som Ghd utmärker sig med den bästa hårtork du kan hitta för kraft, enkel användning och kompabilitet. Alla hårtorkar som vi nämner här ovan är bra val. Men du bör förstås tänka lite på vad du förväntar dig av en hårtork. Det går att begära en hel del även av en resehårtork. Lätt vikt är inte synonymt med sämre blås.
Var som sagt medveten om hårtorken kommer med diffuser eller inte om detta är viktigt för dig. Se också på sladdlängden. OBH Nordica Tools Flow med en sladd på nära 3 meter är det bästa valet för dig som alltid vill säkra dig om att nå en spegel när du stylar med din fön!

Guide till resehårtorkar med vanliga frågor och svar

Här guidar vi dig till några saker som kan vara bra att tänka på när man ska köpa en resehårtork. Och vi svarar även på några vanliga frågor.

Vad kännetecknar en resehårtork?

En resehårtork är normalt en mindre hårtork som är anpassad för att man ska kunna ta den med sig. Inte nödvändigtvis bara på resor, utan även på hemmaplan, exempelvis i träningsväskan för att kunna använda en hårtork efter träningspasset. Många resehårtorkar är dessutom hopfällbara vilket gör dem kompakta och smidiga att packa ner i en väska.

Bra resehårtorkar passar flera uttag

Eftersom många länder har helt andra uttag än vad vi har i Sverige är vissa resehårtorkar anpassade för just detta, att passa in i de vanligaste typerna av eluttag på de större turistdestinationerna. Är din resehårtork inte anpassad för att använda i eluttaget vid din destination kan du behöva införskaffa en adapter för att kunna använda den.

Omkopplingsbara resehårtorkar

Vidare är ett flertal av de bättre resehårtorkarna omkopplingsbara. Det innebär att man kan koppla om nätspänningen för att på detta sätt också passa eluttag i andra länder. Ofta handlar det om att man exempelvis kan skifta mellan 110 och 220 volt eller 120 och 230 volt. Detta gäller exempelvis Tristars och OBH Nordicas resehårtorkar.

Planerar man att koppla om nätspänningen på sin resehårtork är det viktigt att man noggrant kollar upp vad som gäller vid sin destination. Använder man en produkt som en resehårtork med fel nätspänning så kan det snabbt förstöra den.

Sladdlösa resehårtorkar

Vissa av resehårtorkarna är sladdlösa. Dessa har fördelen att de går att ladda upp och använda på resor och utflykter där det under en begränsad period inte finns el. Till exempel på campingsemestern eller under flygresor med flera stopp med mera. De sladdlösa resehårtorkarna brukar laddas antingen via en laddningsstation, drivas med batterier eller via USB-laddare. Den uppenbara nackdelen med de sladdlösa resehårtorkarna är förstås att de inte alls är lika kraftfulla som vanliga elnätsanslutna resehårtorkar.

Lägre ljudnivå

En bra resehårtork har ofta också en lite lägre ljudnivå än vanliga hårtorkar. När man befinner sig på resande fot, ofta i mindre hus eller hotellrum som delas med andra har man större nytta av en resehårtork med låg ljudnivå än vad man annars har hemma. Det gäller även om den ska användas i offentliga utrymmen såsom simhallar, omklädningsrum med mera. Det kan då vara skönt med en lite mer diskret resehårtork när det kommer till ljudnivån.

Kontrollera resehårtorkens sladdlängd

Det är inte alltid man i förväg känner till hur boendet ser ut vid destinationen. Kanske befinner sig eluttaget långt ifrån spegeln man vill föna håret framför. Genom att välja en resehårtork med lång sladd så är man mer flexibel i nya miljöer.

Lågprisalternativ

På vår sida har vi främst listat resehårtorkar från större varumärken. Men det finns även ett flertal resehårtorkar som säljs hos lågprisbutiker. Här listar vi några av dessa alternativ.

Både Rusta och Biltema säljer vanliga hårtorkar. I dagsläget dock inga resehårtorkar.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte testat en massa resehårtorkar för att hitta de bästa modellerna. Istället har vi läst tester av resehårtorkar för att sedan jämföra med omdömen från de som köpt produkterna. Vi har kikat på svenska såväl som utländska omdömen för att kunna välja ut de 5 bästa resehårtorkarna.
Källor för vårt urval av produkter är:

Ghd Flight Travel Hair Dryer
https://lyko.com/sv/ghd/ghd-flight-travel-hair-dryer
https://www.youtube.com/watch?v=MszRpyhrvQc
https://www.amazon.com/ghd-Flight-Travel-Hairdryer/dp/B07PT6NPBD

OBH Nordica Tools Flow resehårtork
https://www.kicks.se/obh-nordica/har/stylingverktyg/harfon-hartork/bjorn-axen-tools-flow-travel-hairdryer
https://www.youtube.com/watch?v=jrNszFFGGCY
https://www.blivakker.no/product/3211005/obh-nordica-bjorn-axen-tools-flow-travel-hair-dryer

Beurer HC25 resehårfön
https://www.amazon.co.uk/Beurer-Style-HC25UK-Premium-Travel/dp/B01M4FRIJM
https://www.youtube.com/watch?v=VmonDjRgmMk
https://reviewmeta.com/amazon-uk/B01M4FRIJM

Babyliss hårtork – Travel Dry 2000 5344E
https://www.amazon.co.uk/BaByliss-Travel-2000-Hair-Dryer/dp/B0056FXFRO
https://www.goodhousekeeping.com/uk/product-reviews/fashion-and-beauty/a687564/babyliss-5344bu-2000w-travel-hair-dryer

Remington On The Go D1500
https://www.amazon.co.uk/Remington-Hairdryer-Concentrator-Diffuser-Worldwide/dp/B01NCAPBDW