POWERBANK

BÄSTA POWERBANK 2021

Även om dagens moderna mobiltelefoner och andra laddbara enheter i regel har ett ganska kraftfullt batteri så räcker det många gånger inte till. Det dagliga livet och det sociala umgänget har för många människor flyttat in i mobiler och surfplattor, vilket gör att våra enheter hela tiden måste fungera och vara laddade. Ibland räcker det då inte med mobilens vanliga batteri.

kollage av powerbanks

I det fallet kan du få mycket hjälp av en powerbank som du bär med dig och som agerar som ett extra batteri som fungerar till många olika laddbara enheter. Du är inte beroende av eluttag för att kunna ladda. I denna bäst i test kommer vi att titta närmare på några olika varianter av powerbanks och vad tidigare användare tycker om dem. Läs vidare för att välja rätt produkt för dig.

DELTACO POWERBANK – TESTVINNARE

Som vanligt är det svårt att utse en överlägsen vinnare när det gäller produkter som påverkas av individuella parametrar som vilka funktioner du önskar och hur mycket du kan tänka dig att betala. Vinnaren i vårt test är produkten Deltaco Powerbank 10000 mAh, 2.1 A/10.5 W, 37 Wh, 2x USB-A. Den har två portar för dubbel anslutning och klarar av att ladda upp en mobil fyra gånger under samma laddningstid. Dessutom tar det bara sex timmar att ladda upp själva powerbanken. Smidiga LED-lampor hjälper dig att se laddningsstatus och produkten har kortslutningsskydd samt integrerat skydd mot överladdning, överström och total urladdning. Den vinner även tack vare det låga priset – det finns ofta kampanjer att vara uppmärksam på för den som vill ha det bästa priset.

Deltaco Powerbank

Om du tittar på recensioner från tidigare användare av produkten Deltaco Powerbank menar de att den känns som en premiumprodukt trots sitt ringa pris och att den anses vara både stabil och pålitlig – den har helt enkelt allt du kan önska dig av en powerbank! Dessutom är den väldigt stilren med sin enkla design. Den här produkten är ny på marknaden och lanserades under 2020 – med den här lösningen får du alltså den senaste tekniken inom powerbanks. Den är utrustad med ett Li-ion polymer batteri på 10000 mA. Tack vare dess höga kvalitet kan du använda den flera år framöver som en trofast följare. Det är alltså även ett hållbart alternativ. Du får utöver själva powerbanken även med en micro-USB kabel och en manual.

GP POWERBANK VOYAGE 2

En powerbank med högt betyg är GP Powerbank Voyage 2 / 10000 mAh. Den här har vunnit utmärkelsen Bäst i test 2019 av M3 som drivs av IDG. GP Powerbank Voyage 2 har flera bra egenskaper, bland annat är den utrustad med ett tåligt metallhölje av aluminium och har inbyggda säkerhetsfunktioner. Kanterna är gummibeklädda för att du ska få ett bra grepp och inte tappa den.

GP Powerbank Voyage 2

Powerbanken kan ladda upp en smartphone fyra gånger innan den behöver laddas upp på nytt. Att ladda upp den tar 4 timmar och 30 minuter. Den har 3 portar för laddning via USB och väger 244 g och du kan även ladda andra enheter än smartphones med den här produkten. Måtten är 70 mm x 135 mm x 13,5 mm. Laddningsstatus ser du via smarta LED-indikatorer.

GP POWERBANK MED TRÅDLÖS LADDNING

För den som söker en powerbank med laddning som är trådlös kan GP PowerBank med trådlös laddning vara ett bra alternativ. Den här produkten är något dyrare än dess konkurrenter, men du slipper krångla med sladdar och annat. Du placerar helt enkelt din enhet direkt på powerbanken för att ladda upp den. Laddningen fungerar även genom mobilskal och det finns ett inbyggt skydd mot okända föremål.

GP PowerBank med trådlös laddning

Powerbanken har också en inbyggd USB-port om du föredrar det. Den har kapacitet att ladda din smartphone upp till fyra gånger per laddning och är utrustad med ett övertemperaturskydd för att helt enkelt skydda den och dina enheter mot överhettning. Produkten väger bara 122 gram och är stiligt grå. Det som talar emot den är just priset som kan tyckas jämförelsevis högt, men samtidigt får du vad du betalar för.

POWERBANK OCH HANDVÄRMARE I ETT

Vi avslutar vårt test av powerbanks med en ganska rolig variant i form av Powerbank och handvärmare i ett. Det här är precis vad det låter som – någonting så smart som en kombinerad powerbank och handvärmare som värmer upp dina kalla händer vid behov. Ett smart aluminiumskal gör att du håller dig varm när du håller i den gyllene powerbanken som dessutom är varm på båda sidorna samtidigt.

Powerbank och handvärmare i ett

Den fungerar till både smartphone och surfplatta och passar perfekt att ha i fickan under vinterpromenaden. Powerbanken ger 5000 mAh vilket är något lägre kraft än de flesta av dess konkurrenter. Den här modellen är riktigt snygg och storleken är perfekt att ha i jackfickan under kalla dagar. MicroUSB-kabel för laddning medföljer vid inköp av den här produkten.

SIGN MINI Q.C POWERBANK MED DISPLAY

Näst ut i vårt test av powerbanks är SiGN Mini Q.C Powerbank med Display 10.000mAh. Det här är en av de mest sålda produkterna inom kategorin powerbanks och något som uppskattas speciellt med den här lösningen är att den är så kompakt. Den har måtten 63.2 x 22 x 89 mm och väger bara 180 gram, du behöver alltså aldrig fundera över om det är värt att ta med den eller inte. Även denna modell har möjlighet till två uttag och har även micro-USB input. Du kan ladda mängder av olika smartphones från exempelvis Samsung, Huawei och Apple. En sak som skiljer den från andra powerbanks är att den inte förlitar sig på blinkande ljus för att visa laddningsstatus – här får du istället besked via en tydlig display.

SiGN Mini Q.C Powerbank med Display

Kapaciteten för SiGN Mini Q.C Powerbank med Display 10.000mAh är 10 000 mAh / 3,7V / 37Wh. Vi rekommenderar dig att skynda att fynda denna pålitliga och smidiga powerbank som du kan få för mindre än ett par hundralappar. Den erbjuder så kallad snabbuppladdning och fungerar utmärkt när du står utan tillräckligt med batteri på din mobila enhet. Den här produkten fungerar även för uppladdning av iPads och andra surfplattor i de fall du har behov av det. Dess främsta styrka är hur pass liten där är. Du kan smidigt använda powerbanken SiGN Mini Q.C på bussen eller på restaurangen utan att den är i vägen. Dessutom är den både väldigt snyggt och diskret. Ett givet val helt enkelt med sin användbara display och stiliga uppenbarelse.

NEDIS POWER BANK

Näst på tur i vårt stora test av powerbanks har vi en produkt med namnet Nedis Power Bank. Även den här har två uttag så att du enkelt och smidigt kan ladda två enheter samtidigt – en mycket uppskattad funktion. Den kommer från tillverkaren Nedis som är en av Europas ledande aktörer inom just hemelektronik och tillbehör. I deras stora sortiment ingår inte mindre än 10 000 produkter där den här powerbank-modellen är en stor favorit. En specialfunktion är den inbyggda starka lysdioden som du kan använda som ficklampa för att lysa upp vid behov. Nedis Power Bank kan ladda upp en smartphone upp till 6 gånger eller en surfplatta upp till 2 gånger innan själva powerbanken behöver laddas på med ny energi, vilket är mycket effektivt.

Nedis Power Bank

Den här produkten kan beskrivas som multifunktionell eftersom du även kan använda Nedis Power Bank till att ladda upp din digitalkamera, ett navigationssystem eller andra enheter. Allt som krävs är att enheten har ett USB-uttag. Nedis Power Bank är i stilrent svart och har måtten 140 mm x 80 mm x 22 mm. Den väger 355 gram och det gör den alltså lite tyngre än andra powerbanks på marknaden som exempelvis tidigare nämnda SiGN Mini Q.C Powerbank. Den är även större än flera andra powerbanks på marknaden. Det här får bedömas som en nackdel eftersom folk i regel vill ha en så lätt powerbank som möjlighet så att den enkelt kan följa med överallt. Det som väger upp för storleken är den inbyggda lysfunktionen som kommer väl till användning.

FOREVER POWERBANK MED FICKLAMPA

En annan produkt värd att tas upp i vårt test är Forever Powerbank med ficklampa. Även den här har en smidig inbyggd ficklampa och det är ju alltid underbart när en produkt kan användas till mer än en sak. Det är speciellt perfekt när du ska campa eller göra andra sysslor där du kan behöva minimera packningen. Forever Powerbank har dubbla portar och är liten och smidig för enkelt kunna användas när du är på språng.

Forever Powerbank med ficklampa

Måtten är 11,4 cm x 7,7 cm x 2,2 cm och den väger 230 gram. Produkten är snyggt designad och består av plast. Powerbanken har kapaciteten 10000 mAh som beräknas räcka under flera dagar och sedan laddar du smidigt upp den igen via Micro-USB , en kabel som givetvis ingår.

MER OM POWERBANKS OCH TESTVINNAREN

Det finns flera egenskaper som är viktiga när det är dags att välja powerbank. Det är exempelvis viktigt med batteritiden på själva powerbanken eftersom det inte finns något mer frustrerande än när du ska ta fram den som räddning och så är den urladdad. Andra viktiga parametrar är priset och designen. Många produkter har även flera uttag vilket är bra om du vill erbjuda en kompis laddning eller själv har flera enheter. Du vill säkert även att din powerbank ska vara smidig att ha med sig. Vinnaren i vårt test är Deltaco Powerbank tack vare dess låga pris och att den ändå har hög kvalitet. Hållbarheten är bra och den räcker till många laddningar, dessutom är den väldigt stilren. LED-lampor guidar dig och ger aktuell laddningsstatus.