POTATISPRESS

BÄSTA POTATISPRESS 2021

Med en potatispress kan man servera potatis på ett lite roligare och lyxigare sätt, samtidigt som det är ett bra verktyg om man ska göra göra potatismos eller potatisbaserad mat såsom gnocchi. Pressad potatis är dessutom lättare att äta och brukar vara ett populärt alternativ bland barnen.

kollage av potatispressar

Med en bra potatispress pressar mat potatis på nolltid och man får en rengöring som inte är särskilt komplicerad. Här nedanför kan du läsa vårt jämförande test av potatispressar. Du hittar potatispressar inom flera priskategorier, från ett stort antal olika varumärken. Vi hoppas att du hittar en potatispress som passar dina behov.

CHEF’N FRESHFORCE POTATISPRESS – TESTVINNARE

Chef’n Freshforce Potatispress är en produkt tillverkad i rostfritt stål, med bekväma handtag och skaft i svart plast. Den är 37,5 centimeter lång och tål att diskas i maskin. Vad som dessutom underlättar rengöringen är att presskorgen går att ta ur potatispressen efter användning. Den här potatispressen är försedd med utväxling, något som också gör att det krävs mindre kraft för att pressa potatisen än vanligt.

Chef’n Freshforce Potatispress

Prismässigt är den här potatispressen att betrakta som en premiumprodukt. Den har dock fått stor kundnöjdhet, den är snygg och har högkvalitativt material, vilket kan motivera det högre priset. Kunder som använt den här potatispressen beskriver hur de är väldigt nöjda och till exempel hur den fungerar bra och att den är lätt att göra ren.


WESTMARK POTATISPRESS – HÖGSTA BETYG HOS AMAZON

Westmarks Potatispress är tillverkad i aluminium, med ett kraftigt och greppvänligt handtag som gör det smidigt och enkelt att pressa potatis. Fyllningsvolymen i pressen är 250 milliliter vilket gott och väl räcker åt en potatis åt gången. Produktens mått är 41 x 9,3 x 11 cm, med en vikt på 776 gram. Den här potatispressen är tillverkad i Tyskland och går lika bra att använda till att pressa fruktjuice som att pressa potatis.

Westmark Potatispress

Vad som utmärker Westmark Potatispress ur mängden är att den är den potatispress som i skrivande stund fått bäst användarbetyg hos Amazon. Totalt har 1446 personer lämnat ett samlat betyg på 4,7 av 5 vilket får anses vara riktigt högt. Användarna beskriver till exempel hur potatispressen är lätt att rengöra, att den är robust och håller en hög kvalitet och att den är lätt att pressa med. I och med att Westmark Potatispress fått så bra betyg av så många kunder ser vi det som ett säkert val som inte lär göra dig besviken.

EXXENT POTATISPRESS

Exxents potatispress är en stilren produkt som är 34 centimeter lång, tillverkad i rostfritt stål. Den är försedd med ett rejälv handtag att ta tag i när man pressar, som dessutom är format efter fingrarna för bästa möjliga grepp. Potatispressen går att använda till att pressa såväl potatis som rotfrukter.

Exxent Potatispress

Diametern på presskorgen är 11 centimeter vilket rymmer en hel del potatis vid varje omgång man pressar. Potatispressen går att diska i diskmaskin. Bland de kunder som lämnat omdömen för Exxent Potatispress så har en majoritet lämnat positiva omdömen.

JOSEPH JOSEPH – HELIX POTATO RICER

Den här potatispressen har lite annan typ av pressteknik än de andra potatispressarna här i testet. Istället för att pressa handtaget uppifrån och ner så vrider man handtaget sidledes. Det är en teknik som ger mycket extra kraft när man pressar. Presskorgen är tillverkad i rostfritt stål och rymmer 1-2 potatisar vid varje pressning. Övre delen av potatispressen är tillverkad i plast, som är BPA-fri och säker att använda till mat.

Joseph Joseph - Helix Potato Ricer

Den här produkten är väldigt populär internationellt och har i och med det också fått ett stort antal positiva kundomdömen, med ett högt genomsnitt på kundnöjdheten. Kunder beskriver till exempel hur den här produkten har väldigt bra kvalitet och hållbarhet, att man gör pressad potatis med ett bra resultat och att man behöver använda väldigt lite kraft för att pressa med den. Några tycker dock att plastdelarna är av dålig kvalitet och beskriver hur de inte pressar potatisar hela vägen.

POTATISPRESS SOFT GRIP ROSTFRITT STÅL

Potatispress Soft Grip är tillverkad i rostfritt stål men erbjuder samtidigt ett mjukt och bekvämt grepp. Den har en rejäl presskorg som går att använda till såväl potatis som andra typer av rotfrukter. Det är även möjligt att pressa juice med den här potatispressen.

POTATISPRESS SOFT GRIP ROSTFRITT STÅL

Potatispress Soft Grip Rostfritt Stål är också lite kortare än de andra produkterna i testet, något som gör den smidig att hantera för den som har små händer. Kunder som köpt och använt den här produkten har i de flesta fall lämnat höga betyg. I en av butikerna där den säljs har den fått 4 av 5 i betyg.

FUNKTION POTATISPRESS PURÉ

Den här potatispressen har en klassisk funktion, tillverkad i rostfritt stål. Handtagen är rejäla och ger ett fast och bekvämt grepp när man pressar, genom presskorgen som rymmer stora potatisar. Funktion Potatispress Puré går att diska i diskmaskin, och för att underlätta rengöring så är det möjligt att plocka isär den i tre mindre delar. Förutom potatis så passar den givetvis också bra för att pressa andra rotfrukter.

Funktion Potatispress Puré

De flesta kunder som köpt och använt Funktion Potatispress Puré är nöjda med produkten. Kunder beskriver till exempel hur potatispressen har en bra kvalitet, att den är skön att hålla i och lätt att använda. Någon enstaka kund skriver att potatispressen gått sönder efter en kort tids användning.

JUDGE POTATISPRESS

Judge Potatispress är en liten och smidig potatispress i rostfritt stål, som man kan använda till att pressa både potatis och rotsaker. Handtaget har en smidig form, där det underdelen är formad efter fingrarna, samtidigt som designen ger mycket kraft när man pressar.

Judge Potatispress

Judge Potatispress är lätt att göra ren och går också bra att diska i diskmaskin. De flesta kunderna som betygsatt Judge Potatispress har lämnat högsta möjliga betyg. Till exempel beskriver man hur den är stabil, är lätt och smidig och att priset är bra.

IKEA POTATISPRESS IDEALISK

IKEA säljer potatispressen Idealisk till ett lågt pris. Den är 25 centimeter lång och tillverkad i rostfritt stål.

Handtaget är anpassat efter fingrarna och ger ett stabilt och bra grepp. Diametern på presskorgen är 8 centimeter, vilket innebär att man får i åtminstone en stor potatis vid varje pressning.

POTATISPRESS QUTTIN

Den här potatispressen från Quttin är tillverkad i rostfritt stål och är ett väldigt prisvärt alternativ.

Potatispressen har en längd på 27 centimeter, med ett kraftigt handtag att ta tag i medan man pressar potatisen. Presskorgen är stor med plats för en stor potatis vid varje pressning.

VINNAREN I TESTET AV POTATISPRESSAR

Vinnaren i vårt test av potatispressar är Chef’n Freshforce Potatispress. Det är en potatispress som ger en väldigt smidig pressning tack vare utväxlingen, dessutom är den snyggt designad och den har ett bekvämt grepp. Det är också en stor fördel att man kan plocka isär den när man ska rengöra den. Det här är även en potatispress med stor kundnöjdhet.

TIPS

Om du regelbundet lagar potatis vill vi även passa på att tipsa om vårt test av elektriska potatisskalare.