POSTLÅDA

BÄSTA POSTLÅDA

En brevlåda måste vara smidig att använda såväl som säker och tålig. Fast det ska sägas att det finns många olika typer av postlådor och bästa postlådan för dig kanske inte alls är bästa brevlådan för din granne. Vi har sett på några favoriter med lite olika form och egenskaper. Det här är framförallt postlådor som användare har gett höga betyg. En del har också förekommit som vinnare i experttester. Köp en brevlåda som du blir nöjd med och fokusera alltid på dina specifika behov för att hitta bästa postlådan med de egenskaper som ger dig det rätta stödet!

BRAVIOS ELEGANCE POSTLÅDA

Bravios Elegance är något av en klassiker. Det här är en riktigt bra postlåda som du hänger på vägg. Det finns en rad olika brevlådor från detta märke och det är inte helt enkelt att utse den bästa bland de olika modellerna. Elegance har dock fått höga användarbetyg för sin rymlighet och stabilitet. Det här är ett bra val för dig som behöver en rymlig brevlåda som går att låsa. Volymen på 17 liter räcker gott och väl för hushåll med mycket post såväl som för företag. Vikten på 5 kg gör att denna postlåda är bastant. Den är gjord av pulverlackerad stålplåt och står därmed väl emot väder och vind.

BRAVIOS ELEGANCE POSTLÅDA

Postlådan har fått höga betyg med nära 5 stjärnor både i svenska och utländska butiker. Dessutom förekommer Bravios som ett stående inslag i postlåda tester. Märket ger god support och levererar hög kvalitet.

Stabil
Rymlig
Lås
Tömning framtill

HABO POSTLÅDA

Ett annat märke som har blivit känt för brevlådor med hög kvalitet är Habo. Denna Habo postlåda är låsbar och har en mycket snygg design. Det går också bra att använda brevlådan utan lås. Volymen ligger på 12,5 liter vilket inte är den största men fortfarande mycket rymligt. Du får lätt plats med både brev och dagstidning i denna postlåda. Brevlådan har tillverkats av kraftigt galvaniserat stål. Den kommer med två nycklar men vi ser bland användare att många använder postlådan utan lås. Hur du gör beror förstås på var du kommer att installera postlådan men flexibiliteten är ett plus. Habo postlåda är prisvärd och den får beröm för att vara rejäl.

HABO POSTLÅDA

Det har dock framförts lite kritik mot pinnen som luckan sitter fast med. En del tycker att den är lite för kort för smidig användning. Detta går att lösa med en gummisnodd för fixering om det krävs. Notera att den här postlådan kan passa mycket bra för dig som just nu har en stor postlåda och känner att du vill skala ner på storlek men inte för mycket. Det är flera som beskriver Habo brevlåda som precis lagom stor!

Slittålig
Rymlig
Stabil
Enkel montering

BRAVIOS MANHATTAN POSTLÅDA

Bravios Manhattan är en stilren postlåda på stativ. Den ska monteras i marken men i vissa fall får du själv ordna med material för detta. De rejäla plattan för markmontering gör att du med korrekt montering får en mycket säker och stabil brevlåda. Beroende på var du köper din Bravios Manhattan postlåda så kan det vara så att du måste beställa till monteringsmaterial. Det här är något som du måste undersöka när du beställer. Postlådan håller mycket hög kvalitet och gillas både av testexperter och användare för att den har en snygg design.

BRAVIOS MANHATTAN POSTLÅDA

Låset är vädertåligt som resten av postlådan. Den är gjord för att stå utomhus och hålla god form år ut och år in.

Snygg design
Vädertålig
Integrerat tidningsfack
Låsbar

BRAVIOS SOPRANO POSTLÅDA PÅ STATIV

Bravios Soprano är ett senare tillskott i Bravios-familjen som har fått höga betyg av användare och i tester. Det här är en rymlig postlåda med stativ som rymmer flera dagars post och därmed passar dig som inte alltid kan tömma posten dagligen. Soprano är gjord av pulverlackat stål och du får två nycklar med lådan till låset. Den nedre delen har en rejäl platta med färdiga hål för enkel montering i mark eller golv. Användare upplever att det här är en stabil och väldesignad brevlåda. Den är rymlig så att man inte kan se hur mycket post som finns i den och det är ju en insats mot inbrott och stölder.

BRAVIOS SOPRANO POSTLÅDA PÅ STATIV

Ett litet minus att beakta är att du måste använda två händer då du låser upp eller låser brevlådan. Det beror på att locket till nyckelhålet inte förblir öppet när du sticker in nyckeln. Utöver detta finns det inte mycket kritik mot denna modell. Den är ett bra val när du vill ha ett gott skydd mot regn och snö och behöver plats för mycket post.

Rymlig
Slitstark
Vacker design
Enkel montering

BERGLUND M2000 POSTLÅDA

En Berglund brevlåda är ett säkert val. Berglund tillverkar en rad olika postlådor och modellen M2000 tillhör de lite större varianterna. Du får en brevlåda som klarar av väder och vind och som kan låsas med ett kraftigt lås. En stor fördel med en nordisk brevlåda är ju att den är gjord för vårt svenska väder. Berglund postlåda är ett bra val om du vill få en design som klarar många dagar per år med snö och regn. Även det kraftiga låset är väder-skyddat. Upphängningen av tömningsluckan är också bastant så den tillåter många öppningstillfällen utan att slitas. Vi noterar också fördelen med HandStop-funktionen. Det går inte att fiska ut posten via inkastluckan. Därmed är det här ett mycket bra val för dig som behöver lite extra skydd för din post då den ligger i lådan.

 

BERGLUND M2000 POSTLÅDA

Användare tycker att denna brevlåda fungerar lika bra för vanliga brev som för tidningar. Det är många som ger tummen upp vilket kan ses som en stämpel för de tester av Berglund brevlådor som hävdar att det här är de bästa postlådor som finns på marknaden.

Mycket funktionell
Bra lås
Tål väder och vind
Gjord för det nordiska klimatet

Sammanfattning

Valet av brevlåda beror på dina behov. Om du vill ha en säker och lite större brevlåda så lär du bli mycket nöjd med en Berglund eller Bravios med stort utrymme. Säkerheten hänger på flera saker. Dels vill du kontrollera om det går att komma åt posten eller se hur mycket som finns i brevlådan. Dels ska du se på lås och hur kraftigt det är. Som en förlängning av säker brevlåda får du ju ett säkrare hem. Om den som kikar i din postlåda inte ser att det finns två veckors post där så går det ju heller inte att se att du kanske inte är hemma just nu. Att Bravios toppar listor i tester av brevlådor är uppenbart men namn som Habo och Berglund förekommer också flitigt. Att dessa märken erbjuder god kvalitet och enkel användning bekräftas av användaromdömen både från Sverige och andra länder. Betänk helt enkelt vilken typ av brevlåda du vill ha, hur stor den bör vara och var du ska installera den för att välja rätt. Vi kan tipsa om att just Bravios har god support och det är viktigt när du kanske behöver lite stöd för att lyckas med din installation. Särskilt för brevlådor på stativ som ska fästas i mark eller golv.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte testat samtliga postlådor på egen hand. Istället har vi läst igenom tester och omdömen. Mest fokus har vi lagt på användarrecensioner från verifierade köpare som återkommit efter en tids användning för att tala om hur brevlådan fungerar i verkligheten.

Källor för vårt urval av produkter är:

Bravios Elegance

https://www.amazon.de/-/en/product-reviews/B07R4WT3WS/ref=cm_cr_unknown?ie=UTF8&filterByStar=five_star&reviewerType=all_reviews&pageNumber=1#reviews-filter-bar

Habo postlåda

https://www.bauhaus.se/postlada-habo-9441b-svart

https://www.if-sakerhet.se/lasbar-postlada-habo-classic-9441.html

https://www.bygghemma.se/reportage-och-guider/bast-i-test-brevlada/

Bravios Manhattan postlåda

https://www.amazon.de/-/en/Bravios-Manhattan-Newspaper-Compartment-Stainless/dp/B07NM33STS

Bravios Soprano

https://www.etsy.com/listing/835863044/soprano-contemporary-designer-stand

https://www.amazon.de/-/en/Free-Standing-Soprano-Stainless-Steel-Post/dp/B07VPDN7YM

Berglund M2000 postlåda

https://www.bauhaus.se/postlada-berglund-bm1200-svart#yotpo-recension