Kategorier
Nyheter

Populära adventskalendrar för vuxna

Adventskalendrar finns för både vuxna och barn. Historiskt sett så har en julkalender varit något man förknippat med barn och att öppna dagens lucka till tv-kalendern, men numera finns det julkalendrar som innehåller allt man kan tänka sig – från godis och choklad till skönhetsprodukter, smink och ölflaskor.

Tänk på att adventskalendrarna bara säljs under en begränsad tid och i begränsad upplaga. Hittar man en adventskalender man gillar är det bäst att inte vänta då risken finns att den blir slutsåld.

Adventskalenderguiden finns en stor guide som tipsar om alla årets nya adventskalendrar för vuxna. Här kommer några av de mest populära adventskalendrarna:

Öl- och whiskykalendrar

Det här är ju egentligen en typ av adventskalender som inte är möjligt att sälja i Sverige på grund av alkohollagstiftningen, men det är ändå möjligt att beställa från utlandet eller göra sin egna ölkalender eller whiskykalender.

Det är egentligen mycket enkelt att göra en egen ölkalender – köp 24 ölflaskor som du numrerar. Låt din partner öppna en ny flaska varje dag fram till julafton. Blir det för mycket öl kanske det räcker med en lite mer exklusiv flaska att öppna varje advent.

Skönhetskalendrar

Många kedjor med skönhetsprodukter (Kicks, Åhlens, Lyko m.fl.) ger både ut adventskalendrar med sina egna skönhetsprodukter och säljer skönhetskalendrar från andra märken. I en skönhetskalender kan man få prova 24 st olika hudkrämer, parfymer, makeup m.m. En ny skönhetsprodukt varje dag fram till julafton.

Kaffe och thé-kalendrar

Även kaffe och thé-kalendrarna är populära och innebär helt enkelt att man får prova på nya spännande kaffe och thé-sorter under december månad. Kaffekalendrar finns både med påsar med färskmalet kaffe eller till kapselmaskiner (om man föredrara det). Thékalendrar finns även det både med påsar med lösvikt eller som vanliga thépåsar.

Adventskalendrar med lakrits

Flera av de stora lakritstillverkarna ger ut sina egna adventskalendrar med lakrits. Haupt Lakrits, Lakritsfabriken och Johan Bulow har exempelvis gett ut lakritskalendrar under de senaste åren.

I lakritskalendrarna får man prova nya kombinationer där lakrits ofta kombineras med choklad och någon mer smak som chili, frukt eller bär.