POPCORNMASKIN

BÄSTA POPCORNMASKIN 2021

Med en egen popcornmaskin poppar man popcorn snabbt och enkelt. Många av popcornmaskinerna är dessutom väldigt snygga och ger en riktig bio-känsla. Ofta blir resultatet också betydligt mycket snabbare och bättre än om man poppar popcorn i micron eller i en kastrull.

kollage av popcornmaskiner

Man kan variera sina popcorn väldigt mycket i smak genom att tillsätta salt, smaksättning och fett efter smak och behov. Vill man ha en hälsosammare variant av snacks så kan man poppa sina popcorn naturella.

OBH NORDICA 6398 BIG POPPER

Med OBH Nordicas Big Popper 6398 poppar man popcorn med ett perfekt resultat. Popcornmaskinen har en kapacitet på upp till 4,5 liter vilket gör att man kan poppa popcorn till ett stort sällskap vid varje tillfälle. Popcornmaskinen är enkel att hantera, med endast en på- och avknapp att hålla reda på. Popcornen roteras med hjälp av en automatisk roterande omrörare. Maskinen har en non stick-beläggning vilket hindrar bitar av popcorn att fastna i den. OBH Nordica 6398 Big Popper har ett praktiskt lock som är genomskinligt vilket gör att man tydligt ser när popcornen poppas. Men locket är även gjort för att använda som skål, vilket gör det väldigt smidigt att ta popcornen från maskinen till servering.

OBH Nordica 6398 Big Popper

Den här popcornmaskinen är väldigt populär, vilket också gör att många har lämnat omdömen för den på nätet. Kunder beskriver hur man poppar goda popcorn med den, att den poppar snabbt och att den är relativt lätt att rengöra. Några som ställt sig negativa till popcornmaskinen menar tvärtom att den är svår att rengöra och att det kräver en del pill för att göra det. Andra som varit missnöjda med maskinen beskriver hur den gått sönder snabbt och att teflonet efter en kort tid börjat släppa.

GREAT NORTHERN POPCORN COMPANY LITLLE BAMBINO

Den här popcornmaskinen är en premiumprodukt som har en riktigt cool design. Popcornmaskinen har genomtänkta och riktigt snygga detaljer, den skulle kunna stå på ett tivoli såväl som i den trendigaste biosalongen. Vid varje poppning kan man poppa mellan 2-4 liter popcorn vilket räcker till flera personer. Men eftersom varje poppning endast tar några minuter är det inga problem att göra två omgångar på en gång. Poppningen sker i en rostfri kastrull och servering kan sedan ske i den avtagbara skålen som medföljer. Great Northern Popcorn Company Little Bambino väger 3,7 kg och är 48 cm hög.

Great Northern Popcorn Company Little Bambino

Den här popcornmaskinen är en av de mest populära som säljs på marknaden just nu. Bland de kunder som köpt och använt Great Northern Popcorn Company Little Bambino är det många som lämnat positiva omdömen. Det beskrivs bland annat hur den ger fantastiska popcorn, att popcornmaskinen är snygg, lätt att hålla ren och att den ger en riktig biokänsla. Några har lämnat klagomål på den, som bland annat handlar om att det ibland fastnar popcorn i motorn som gör att den stannar, att det kan vara lite tidskrävande att göra rent den och att popcornen ibland kan bränna fast i botten.

CHAMPION POPCORN MAKER CHPCM120

Här är ytterligare en popcornmaskin med riktigt snygg design och bio-känsla. Det tar några minuter att poppa varje omgång med popcorn. Själva poppandet går att följa in i minsta detalj genom de genomskinliga fönstren som omger hela maskinen, dessutom finns det inbyggd belysning som gör hela processen ännu tydligare. Popcornen poppas i en upphängd kastrull och trillar sedan ner i en behållare när de är färdiga. Man tar sedan ut de färdiga popcornen genom luckan som är placerad längst ned på popcornmaskinen.

Champion Popcorn Maker CHPCM120

Champion Popcorn Maker CHPCM120 har en bra storlek, den är hög men samtidigt inte för djup eller bred vilket gör att den får plats på en vanlig köksbänk. Bland de kunder som köpt och använt Champion Popcorn Maker CHPCM120 är många nöjda. Kunder beskriver den som prisvärd, att den gör goda popcorn och att den har en snygg design. Några missnöjda kunder tycker att popcornmaskinen är för plastig, att kvalitén känns dålig och att den poppar väldigt lite av de popcorn som man lägger i kastrullen.

EMERIO POM-111664

Emerio POM-111664 är en popcornmaskin inom budgetprisklassen, som ger relativt mycket värde för pengarna. Popcornmaskinen poppar färdiga popcorn på mellan 3-5 minuter. Den poppar popcorn genom varmluft vilket gör att man inte behöver använda olja eller smör till popcornen, något som gör att de innehåller färre kalorier och mindre fett. De färdiga popcornen rinner ut ur maskinen upptill, där de hamnar i en valfri skål färdiga för servering. Popcornmaskinen går att diska i diskmaskin vilket gör den lättare att hålla ren.

Emerio POM-111664

Med den medföljande måttkoppen så håller du lättare koll på mängden popcorn som poppas vid varje tillfälle. Flera av kunderna som köpt och använt den här popcornmaskinen tycker att den gör bra popcorn och att den är värd sitt pris. Några negativa synpunkter på den är dock att popcornen hamnar lite överallt och utanför skålen när de är färdigpoppade, samt att den är krånglig att rengöra.

SEVERIN PC 3751

Severins Popcornmaskin 3751 poppar popcorn på 2,5 minuter, utan att man behöver använda något fett vid poppningen. Man får alltså fettfria popcorn som istället poppas med hjälp av varmluft. I övrigt styrs popcornmaskinen endast med en on- och off-knapp. Locket är genomskinligt vilket gör att man ser popcornen under tiden som de poppas, samtidigt som själva värmekällan är väl försluten och begränsar risken för att man ska bränna sig.

Severin PC 3751

När popcornen är klara skickas de automatiskt ut i den skål man placerat under maskinen, redo att serveras. Severin PC 3751 är även utrustad med non slip-fötter, som gör att den står extra stadigt på sitt underlag. Bland de få kundomdömena som finns för Severing PC 3751 på nätet så beskriver kunder hur den gör helt perfekta och kalorisnåla popcorn. Bland det negativa nämns att den låter alldeles för högt under tiden som den poppar.

MER OM HUR VI GÅTT TILLVÄGA

Vi har jämfört några av de mest populära popcornmaskinerna på marknaden just nu. I vår sammanställning av tester har vi tagit med popcornmaskiner inom flera prisklasser och från ett antal olika varumärken, för de olika preferenser som våra besökare har. Till vinnare har vi utsett Great Northern Popcorn Company Little Bambino. Popcornmaskinen har en design utöver det vanliga, samtidigt som kundnöjdheten bland de kunder som köpt den är riktigt hög.

TIPS: Vill du ta fredagsmyset till nästa nivå vill vi även rekommendera vår testsammanställning av glassmaskiner, eller varför inte en miniprojektor?

Vi har alltså inte testat popcornmaskinerna själva, utan istället samlat in information om produkterna från externa sidor. Vad som i huvudsak legat till grund för informationen är kundomdömen för olika produkter samt information från webbshoppar. Den insamlade informationen har vi sedan noggrant analyserat och slutligen kommit fram till en vinnare.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)