PIZZASKÄRARE

BÄSTA PIZZASKÄRARE

Oavsett om du föredrar pizza med tjock eller tunn botten så är det bra att ha en pizzaskärare som gör det enkelt att servera pizzan. Den bästa pizzaskäraren skär med ett drag och är enkel att hantera. Dessutom bör den erbjuda rengöring som är snabb och säker, gärna i diskmaskinen.

Vi har tagit en titt på de bästa pizzaskärarna som rekommenderas av experter såväl som vanliga användare. Det är viktigt att betänka saker som hur ofta du kommer att använda din pizzaskärare samt mot vilket underlag för att välja rätt.

ZWILLING PRO PIZZASKÄRARE

Zwilling Pro är en hyllad pizzaskärare som är både vass och smidig. Med ett ergonomiskt handtag är den dessutom enkel att använda. Även för större pizzor. Det här är den bästa pizzaskäraren både enligt pizzaskärare tester och användaromdömen.

ZWILLING PRO PIZZASKÄRARE

När du har skurit upp pizzan är det möjligt att lägga denna pizzaskärare i diskmaskinen. Därmed behöver du inte oroa dig för att skära fingrar vid handdisk. Användare påpekar hur lätt det är att skära i olika typer av pizzor med Zwilling Pro.

Pizzaskäraren klarar av större pizzor med fisk såväl som enklare pizzor med spröd botten. Intressant att notera är att de som har längre erfarenhet av att använda pizzahjul påpekar att du med denna modell inte måste rulla två gånger för att det ska bli ett färdigt snitt.

Skäraren kan även användas för att skära deg, pannkakor och allt möjligt. Då skäraren är gjord i rostfritt stål så rör det sig om ett köksredskap som kan hålla i många års tid även om du använder det ofta.

Ergonomisk
Vass
Disk i diskmaskin
Hållbar

RÖSLE PIZZASKÄRARE

Säg Rösle så får du instämmande nickningar av de som kan sina köksredskap. Det här är ett märke som står för kvalitet. Med en Rösle pizzaskärare så kan du enkelt skära upp perfekta bitar av din pizza. Fast se upp, bladet är vasst!

RÖSLE PIZZASKÄRARE

Rösle är ett tyskt märke som är känt för kvalitet. Deras pizzaskärare är gjord för att ge stabil och effektiv skärning av pizza. Notera dock att handtaget inte är mer än 10 cm långt. Det är ganska kort jämfört med andra märkens modeller.

Användare är nöjda med den här pizzaskäraren. Den uppskattas för sin stadighet och för att den är så pass enkel att hålla ren. Du bör som sagt vara förberedd på att det rör sig om ett mycket vasst blad. Du kan diska i diskmaskinen men om du hellre diskar för hand måste du vara försiktig så att du inte skär dig i fingrarna.

Hållbarheten är mycket god tack vare det rostfria stålet. Hjulet vinglar inte och du får anti-slip-beläggning på handtaget vilket ger god ergonomi.

Enkel användning
Vasst blad
För proffs och amatörer
River inte upp fyllning
Stort hjul

FISKARS FF PIZZASKÄRARE MED PLASTHJUL

För dig som ofta skär pizza eller paj mot non-stick-bottnar så kan bästa pizzaskäraren vara den som är gjord av plast. Detta innebär ju att du inte skrapar någon beläggning. Men kan plast vara tillräckligt vasst och starkt för att skära pizza med? Fiskars FF pizzaskärare bevisar att det är möjligt!

FISKARS FF PIZZASKÄRARE MED PLASTHJUL

Du kan diska den i diskmaskin vilket underlättar hanteringen. Roligt att se är att det är många som köper denna pizzaskärare om och om igen. Då den slits ut efter att ha använts regelbundet under några års tid så väljer köpare att återkomma till samma modell då de vet att den fungerar fint.

Fungerar på non-stick-underlag
Ergonomisk design
Prisvärd
Vasst blad

När vi ser på omdömen av Fiskars pizzaskärare så är det lite delade meningar vad gäller enkelheten. En del tycker att det går lätt som en plätt medan andra menar att hjulet inte alltid är helt stadigt.
Det här kan förstås ha att göra med att man jämför plasthjulet med känslan du får med ett hjul av stål. De allra flesta tycks ändå vara överens om att det är fullt möjligt att skära även tjock pizza med denna pizzaskärare.

WEBER ORIGINAL PIZZASKÄRARE

Weber är ett välkänt märke i svenska kök och på svenska uteplatser. Ska du baka pizza i din Weber grill bör du har en Weber Original pizzaskärare att skära den med. Det här är ett smart pizzahjul som känns gediget och som skär i pizzabottnen på ett effektivt sätt.

WEBER ORIGINAL PIZZASKÄRARE

Notera att hjulet är lite större jämfört med andra modeller men det är stabilt och fungerar på ett enkelt sätt. Designen är gjord för att du lätt ska kunna rengöra i diskmaskin eller för hand.

Samtidigt är det ett stort plus med ett handtag som ger dig ett gott grepp även om du har lite fuktiga händer. Det finns ett inbyggt blad-skydd i designen vilket är bra då du lägger ner hjulet direkt mot en känsligare yta.

Detta pizzahjul kanske inte kan få titeln som bästa pizzaskärare alla tider men det hjälper dig att göra jobbet och folk är nöjda. Var dock medveten om att det kanske inte blir helt enkelt att slipa hjulet. Ska du slipa och underhålla med regelbunden slipning är det bättre att välja ett annat märke.

Stadig
Vass
Snygg design
Bra grepp

Om vi ser på omdömen så är det en del som tycker att bladet kunde vara vassare. Du får kanske rulla fram och tillbaka två gånger på en tjockare botten.

OXO GOOD GRIPS PIZZAHJUL

Namnet avslöjar en stor fördel med OXO pizzahjul nämligen att du får ett gott grepp. Det är bara att rulla över pizzan för att dela upp fina bitar. Skärbladet av rostfritt stål är så pass vasst att det kan klara tjockare pizzor galant.

OXO GOOD GRIPS PIZZAHJUL

Att få fingerskydd är verkligen ett plus med tanke på att bladet är rätt så vasst. Det gör det enkelt att använda denna pizzaskärare på ett fritt och avslappnat sätt. Användare intygar just att OXO pizzaskärare är bekväm att använda. Den ligger perfekt i handen!

Om du gör egen pizza då och då kan denna pizzaskärare rekommenderas som ett bra val. Det du ska tänka på är att den är ganska stor. Om du föredrar en liten pizzaskärare så finns det bättre val för dig.

Fingerskydd
Non-slip handtag
Bra grepp
Vasst blad

Sammanfattning

När vi har sett på bästa pizzaskärare så har det framgått tydligt att de modeller som får högst betyg i pizzaskärare tester såväl som av användare är vassa men säkra och ergonomiska. En del tycker att det där med ett vasst blad är det bästa som finns medan andra blir rädda av detta.

Sedan har vi också två tydliga kategorier med pizzahjul som är av stål och hjulen som är av plast. Om du skär på non-stick-ytor så är rekommendationen att välja en modell med blad av plast som fungerar.

Hade vi bara kunnat välja en pizzaskärare så hade det blivit Zwilling Pro som är en storfavorit både bland svenska pizzabakare och bland de utländska pizzaentusiasterna. Men kampen mellan de olika märkena och modellerna är hård och du lär trivas fint med samtliga modeller som vi har nämnt.
Bena bara ut hur du ska använda din pizzaskärare och hur ofta så blir det lite lättare att välja rätt. Var sedan noga med att ta hand om pizzahjulet på rätt sätt så håller det längre!

Mer om källor för vår produktbedömning

För att hitta de bästa pizzaskärarna har vi jämfört experttester med användaromdömen. Hellre än att själva testa varje rekommenderad pizzaskärare har vi gått till all den information som finns i tester av pizzaskärare, omdömen online och butikers rekommendationer. Vi har lagt särskild fokus på användaromdömen då vi har valt de bästa produkterna.

Källor för vårt urval av produkter är:

Zwilling Pro pizzaskärare

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/pizzaskarare/zwilling-pro-pizzaskarare-20-cm/

https://www.amazon.com/ZWILLING-J-A-Henckels-Pizza-Cutter/dp/B07N1V9P33

https://www.zwilling.com/us/zwilling-pro-tools-18%2F10-stainless-steel-pizza-cutter-37160-037/37160-037-0.html

https://www.walmart.com/ip/ZWILLING-Pro-Pizza-Cutter/530083194

Rösle pizzaskärare

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/pizzaskarare/rosle-pizzaskarare-med-upphangningsring/

https://www.amazon.com/R%C3%B6sle-Stainless-Steel-Round-Handle-Cutter/dp/B000063Y82

https://bestviewsreviews.com/pizza-cutters/r%C3%B6sle-stainless-steel-round-handle-pizza-cutter/