PINGISBORD

BÄSTA PINGISBORD

Ett pingisbord är en investering i hälsa och glädje. Men det gäller förstås att välja bästa pingisbordet för de behov och krav som finns. Ska det vara ett utomhusbord eller kanske ett minipingisbord som går att stuva undan i en garderob? Här ser vi närmre på de bästa pingisborden i flera kategorier med särskild fokus på vad verkliga användare har att säga om modellerna.

Om vi ska nämna ett företag som kungen av pingisbord så blir det förstås svenska Stiga som har en lång rad av fina modeller. Fast vi har också sett på lite mindre kända märken som har fått höga betyg av de som köpt i Sverige såväl som utomlands. Men vi börjar med ett Stiga pingisbord som tillhör ett av de främsta i segmentet Premium bordpingisbord.

STIGA PREMIUM COMPACT

Det här är ett bordtennisbord som kommer färdigmonterat och redo för spel. Namnet beskriver väl den robusta design som Stiga Premium Compact erbjuder. Det spelar ingen roll om du är ute efter ett riktigt bra pingisbord för hemmabruk eller för pingisklubben, det går att lita på Premium Compact!

Bordet är ITTF godkänt vilket betyder att det i praktiken kan användas för tävlingsspel. Den stabila designen gör att det passar bra för massiv användning. Det är bara att vika upp och börja spela. Till och med ett barn kan förstå hur man installerar bordet med väl behållen form.

STIGA PREMIUM COMPACT

När vi ser internationella omdömen från de som köpt bordet från Amazon så blir det tydligt att detta pingisbord är så Premium som kan förväntas av Stiga. Många beskriver att bordet är precis så proffsigt som produktbeskrivningen indikerar och att det passar bra för alla åldrar. Det är verkligen ett pingisbord för familjen såväl som för kontor och andra platser där man gärna spelar pingis på riktigt.

Kräver ingen montering
Robust
Hög kvalitet
Fin design

Det finns inte många minus att nämna men var medveten om att bordet med sina 141 kg väger en hel del. Det kan vara svårt att ensam lyfta av blocket det kommer på och ställa på golvet. Dessutom går det inte att låsa hjulen och priset är som kan förväntas för en Premium modell rätt så högt på över 10 000 kronor.

Cornilleau 100x Cross Outdoor pingisbord

Cornilleau är ett franskt företag som tillverkar pingisbord i mellanprisklassen. Deras 100x Cross Outdoor pingisbord får mycket fina betyg av användare i Skandinavien. Det här är nyare modell som är gjord för att användas inomhus eller utomhus.

Bordet har en så kallad SOFTMAT beläggning som gör att det klarar av att stå utomhus året runt. Designen erbjuder hög kvalitet och därmed är det här ett bra val för dig som behöver ett tåligt pingisbord. Det är vattenresistent och klarar regelbundna stötar galant.

Något som många uppskattar med denna design är att det går att spela ensam genom att fälla upp den ena sidan. Då får du som en vägg att öva mot. Det är också möjligt att låsa bordet så att det står riktigt stilla vilket är ett stort plus när många är igång runt det.

Cornilleau 100x Cross Outdoor pingisbord

Du kan dessutom montera bordtennisbordet själv. Det är inte svårt men räkna med minst 2 timmar för att få bordet redo för spel. Nätet kommer med så som alltid är fallet med pingisbord från Cornilleau.

Vädertåligt (samtliga delar av bordet)
Kommer med nät
Inbyggd förvaring för rack och bollar
Mycket rimligt pris

Om vi ska se på minussidan så är det förstås så att det här är ett lite enklare bord än de som är gjorda för att användas på tävling. Vikten är inte ens 50 kg. Det ger å ena sidan ett lätthanterligt bord men samtidigt så blir det inte riktigt lika stabilt som premiumversioner är.

STIGA SPORT CREATE MEETING

Pingis på jobbet är fortsatt mycket populärt och numera går det att använda samma bord för möte som för spel. Det här är ett koncept som Stiga har cementerat med sina kreativa mötespingisbord. Den senare modellen som heter Create mötesbord bygger på samma fina design som tidigare hyllade konferenspingisbord från Stiga.

Stiga Sport Create Meeting är ett elegant bordtennisbord som har en massiv design. Det går att mötas 8 personer omkring det. När mötet är över är det bara att ta fram nät, racketar och bollar som man kan förvara direkt under bordet.

Ska det vara ett kreativt möte så är det inte så dumt att använda den här typen av konferensbord. Det är stabilt och har dessutom byggts för att klara de påfrestningar som uppstår då man spelar pingis på bordet.

STIGA SPORT CREATE MEETING

De som har köpt Stigas bordtennisbord som är anpassat för att matcha övrig inredning, är positivt förvånade över hur bra borden är. Dessutom är montering enkel och den eleganta designen gillas särskilt mycket av de som vill ha ett representativt mötesrum.

Kompakt
Elegant
Kommer med racketar och bollar
Massiv design

På minussidan får vi nämna priset som är långt över vad du betalar för ett professionellt tävlingsbord. Det här beror givetvis på att bordet även är designat för att passa in i kontorsmiljön och hålla måttet då det används på ett så flexibelt sätt.

CORNILLEAU PRO 510

Bordtennisbord som ska stå utomhus måste vara gjorda för alla väder och vind. Detta särskilt då det kanske inte går att ställa undan i ett förråd då man inte använder bordet. Pro 510 från franska Cornilleau är ett imponerande utomhuspingisbord som du kan fästa i marken.

Med justerbara skruvbeslag ser du till att Pro 510 Outdoor pingisbord inte vinglar eller flyttar på sig under spel. Det går att ställa upp bordet på tomten, i en park, på hotellets utomhusplats eller kanske på campingplatsen.

När bordet väl är installerat så kommer alla delar att sitta som de ska. Det betyder att det går att låta många använda bordet på ett fritt sätt. Det enda som ska plockas fram för varje spelomgång är racketar och bollar.

CORNILLEAU PRO 510

Användarbetyg avslöjar att detta pingisbord varit ett mycket bra val för allt från fritidsgårdar till privat bruk på landställen. En återkommande kommentar är att bordet inte kräver mycket underhåll vilket är ett stort plus då det ställs på en allmän plats.

Tål alla väder
Sitter fast i marken
Robust och stabilt
Går att fälla ihop på säkerts sätt
FFTT godkänt
Nät av stål

När det ska vara ett pingisbord för utomhusbruk är det här ett av de bästa du kan välja. Det är helt enkelt
otroligt robust och enkelt att använda. På minussidan har vi en montering som kräver lite mer då det ska fixeras i marken. Räkna med minst 2 timmars montering.
Priset som överstiger 10 000 kronor är i linje med vad bättre pingisbord kostar men när vi ser på vad du får för pengarna måste detta ändå ses som ett mycket prisvärt pingisbord.

STIGA SPORT WINNER INDOOR

Det finns billigare pingisbord från Stiga och Winner Indoor är ett prisvärt bord som passar bra för familjen som vill ha pingisbordet inomhus. Om det är så att du vill ha ett proffsigt inomhuspingisbord men inte riktigt har budget för en pro-variant så kan detta vara lösningen.

Tyska tischtennisplatte.net har noga gått igenom denna modell och det blev ett högt betyg, 4 av 5 stjärnor. Det är snäppet under det betyg som tyska köpare på Amazon har gett detta bord. Bordet kommer med nät och det är enkelt att fälla ihop bordet efter användning.

STIGA SPORT WINNER INDOOR

Riktigt prisvärt
Svängbara hjul
Enkelt att flytta på
God kvalitet

Det som kan ses som ett minus är att detta enbart är för inomhusbruk. Det här är inte ett pingisbord som klarar av väder och vind. Det ska rullas på ett jämnt inomhusgolv och inte dras över en gräsmatta.
Det ska också sägas att det här är ett pingisbord för nybörjare då ytan inte kan beskrivas som så snabb. Det ger en lugnare spelstil som kan kännas bra för barn och för vuxna som vill upptäcka pingis.

Sammanfattning

Om vi bara kan välja ett av ovan nämnda pingisbord så blir det Stiga Premium Compact som är ett professionellt bord som även kan användas för tävling. Det här är ett pingisbord som passar precis överallt och som har god hållbarhet. Men om det ska vara ett pingisbord som bara kommer att användas inomhus och av personer som inte är så vassa på pingis så är Stiga Winner Indoor ett lämpligt val. Detta särskilt för dig som har en tajtare budget för pingisbordet. Rent generellt så kan vi se att det finns god anledning till att fokusera på pingisbord från kända märken som Stiga och Cornilleau då de tillverkar sina pingisbord av högkvalitativa material. På så vis får du ett bord som klarar av den användning det är designat för. Det här betyder också att bordet kan hållas i gott skick länge vilket gör det värt att investera lite mer i det. Ett tips är att välja ett pingisbord från ett känt märke och att se till att det är gjort för den användning som blir aktuell. Ett pingisbord som ska stå utomhus i offentlig miljö måste klara mycket mer än inomhuspingisbordet som bara kommer att användas av familjen.

Metod och källor

Testson.se har för denna jämförelseartikel samlat information från olika test- och produktrecensioner.

Stiga

https://www.amazon.com/STIGA-Premium-Approved-Compact-Tennis/product-reviews/B00H20JWE6

100x Cross

https://www.spelbord.se/spelbord-utomhus/100x-cross-outdoor.html

Stiga konferenspingisbord

https://www.wayfair.com/furniture/pdp/stiga-indoor-conference-table-tennis-table-with-paddles-and-balls-19mm-thick-w001437602.html

Pro 510 Outdoor

https://www.spelbord.se/spelbord-utomhus/pro-510-outdoor.html

Stiga Winner Indoor

https://www.tischtennisplatte.net/stiga/winner-indoor/