PERSONVÅG

BÄSTA PERSONVÅG 2021

När det kommer till personvågar finns det ett enormt utbud på marknaden. Den tekniska utvecklingen har gjort att fler och fler funktioner läggs till och gör många vågar multifunktionella. Samtidigt har vi de gamla klassikerna kvar, för dig som faktiskt mest är ute efter att bara ha lite extra koll på din vikt.

kollage av personvågar

Här går vi igenom sju olika personvågar och visar på deras funktionalitet och användarvänlighet. De utvalda vågarna varierar i prisklass och kommer från ett antal olika märken. En personvåg väljs och köps ofta utifrån den typ av person du är, exempelvis om du idrottar mycket har du ibland andra krav på sin våg än om du inte idrottar. I vårt test visar vi på personvågar som passar för alla, oavsett livsstil.

BEURER BF700

Denna personvåg från Beurer är vår absoluta favorit. Det är en smart och multifunktionell våg som passar perfekt för dagens medvetna konsument. Oavsett om du tränar eller vill ha kontroll över din vikt hjälper den här moderna vågen till. Med hjälp av Beurers HealthManager App kan du sätta upp personliga mål och övervaka din träning. När appen är påslagen sänder vågen automatiskt över alla dina data via Bluetooth, vilket gör det lätt att följa dina framsteg. Även om du inte tränar mycket är denna våg och app ett ypperligt hjälpmedel i att övervaka din vikt. Det finns ett stort utbud av personvågar och en mängd hälsoappar, men här gillar vi extra mycket att Beurer tillhandahåller både vågen och appen vilket garanterar att överföringen blir smidig och att allt är kompatibelt.

BEURER BF700

Beurer BF700 kan lagra ända upp till åtta användare och har fem olika aktivitetsnivåer att välja mellan, vilket gör det enkelt att ställa in rätt data för varje användare. Den smarta teknologin registrerar och mäter ett flertal olika parametrar såsom vikt, muskelmassa, benmassa, vattenmängd, BMI med mera. Själva vågen har en elegant design i svart med vita displaysiffror. Den kan ta en maxvikt på 180 kilo och har en överbelastningsindikator om användarens vikt överskrider den. Vågen är snabbstartad och har även en automatisk avstängningsfunktion. Priset är helt klart överkomligt med tanke på allt som ingår i den här personvågen, och den utsågs 2015 som vinnare av det danska konsumentrådet Tænk. Detta är en våg väl värd att investera i, och som kommer till gagn för alla i familjen.

VINNARE I ANDRA TESTER

SOEHNLE STYLE SENSE CONNECT 200

Personvågen Shape Sense Connect 200 från Soehnle är lite av en Rolls Royce för vågar tycker vi. Den är en multifunktionell våg som med hjälp av Bluetooth och företagets egen Connect-app ger en komplett översikt över ett flertal kroppsvärden. Utöver översikter som spänner över både dagar, veckor, månader och år får du länkar till de användbara hälsoapparna ”Google Fit®” och ”Apple Health®”. Med hjälp av fyra elektroder på vågens yta mäts olika typer av kroppsstatistik, alla värden analyseras direkt och visas sedan på den stora och tydliga displayen på vågen. Är du en väldigt aktiv person kan du även ställa in ditt dagliga kaloribehov. Vågen klarar en vikt på ända upp till 200 kilo, har en stor yta och extra tåligt säkerhetsglas. Detta gör den både snygg och säker, en kombination som vi uppskattar väldigt mycket.

SOEHNLE Shape Sense Connect 200

Utöver alla kroppsanalyser är det såklart en utmärkt våg även om du endast vill ha koll på din vikt. Men även detta kan vara en viktig resa att göra för många och då är det bra att ha en funktionell och modern våg som visar dina exakta värden och hjälper dig att nå dina viktmål. Soehnles Shape Sense Connect 200 har en automatisk på/av-funktion som är väldigt behändig, och den är snygg och stilren. Det vi tycker är speciellt med den här vågen är att den, trots att den såklart fungerar för vem som helst, är extra intressant för sportiga och väldigt fysiskt aktiva personer. Då vågen har ett idrottsläge kan inställningar göras för aktivitetsnivå, exakt mätning av kroppsstatistik och kanske det mest intressanta – inställning för dagligt kaloribehov.

SOEHNLE SHAPE SENSE COMPACT 200

Här har vi en våg som med sin extra tunna design passar mycket bra i små badrum eller om du vill ha en våg som är väldigt lätt att sätta undan. Soehnles Style Sense Compact 200 är en enkel och stilren våg som även kan utgöra en smakfull detalj i badrumsinredningen. Den är modern i all sin enkelhet och trots att det inte är en våg för kroppsanalyser är den perfekt i sin tidlösa design och hjälper dig att mäta din vikt exakt. Eftersom själva vågen är vit framstår siffrorna tydligt på displayen och visar kroppsvikten i steg om 100 gram ända upp till 180 kilo. Skyddsfötter under vågen gör den väldigt stabil och vägplattan är gjord av högkvalitativt säkerhetsglas. Vi uppskattar kombinationen av enkelhet och stabilitet väldigt mycket.

SOEHNLE Style Sense Compact 200

Den här vågen har lång livslängd och är väldigt energisparande. Den största orsaken till detta är att den har ett automatiskt off-läge som gör att den stängs av så fort du stiger av från vågen. Detta gör att batteritiden förlängs och du sparar en hel del energi. Batteritiden ligger på över två år om den används två gånger dagligen, och hela vågen har fem års garanti. Priset är bra för den här typen av våg, som både är estetiskt tilltalande och praktisk. Detta är ett tryggt köp som hjälper dig att ha koll på din vikt, samtidigt som den är lätt att stuva undan närhelst du vill. Den slimmade designen är det vi fastnade mest för, då det gör att vågen får ett ännu trevligare utseende.

CASO BS1-CS3412

Detta är också en populär produkt, både hos oss och andra konsumenter. Casos personvåg är riktigt snygg i all sin enkelhet, och det är just den här enkelheten som gör att den är uppskattad av många. Den har en stilren och blank vit yta utan någon stor display som tar plats. Istället visas vikten i stora, röda siffror som blir väldigt tydliga mot den vita bakgrunden.

CASO BS1-CS3412

Casos våg är inte multifunktionell och utför alltså ingen form av kroppsanalys, utan den visar din vikt och inget mer. Ibland är det precis vad man behöver. Den stänger automatiskt av sig när du är klar med den och du kan välja om du vill ställa undan den eller låta den vara en läcker inredningsdetalj i ditt badrum.

TANITA BC545N

Här har vi en personvåg som definitivt ligger i den övre prisklassen. Den har en design som nästan påminner om ett träningsredskap på gymmet, och kanske är det en fördel då den är specifikt riktad till idrottsutövare. Den har en atletfunktion där du kan ställa in all tänkbar information som kan påverka din vikt, bland annat ditt BMI. Den har även en inbyggd kalender och visar tiden.

TANITA BC545N

Vågen kan lagra och spara fem personers information men har även en gästfunktion. Den identifierar automatiskt användaren som ställer sig på vågen och stänger av sig automatiskt när du stiger ner från den. Detta är verkligen vågen för den sportiga och hälsomedvetna personen, och även om den kostar en hel del får du väldigt mycket för pengarna.

BEURER MS50

Med denna personvåg rör vi oss designmässigt lite tillbaka i tiden. Beurer MS50 är härligt analog och visar oss vår vikt i 1-kilosgraderingar med hjälp av en pendelvisare. Stödytan är stor och efter alla digitala supervågar är det en fröjd att upptäcka denna. Vågen behöver inga batterier då den är helt analog, och den har en antiglid-yta undertill.

BEURER MS50

Den tar upp till 135 kilo i vikt och det är kanske inte alltid helt enkelt att se sin exakta vikt, men det går tillräckligt bra för att den här vågen ska få klart godkänd. Detta är vågen för dig som vill sticka ut lite och den kommer utgöra en spännande detalj i vilket badrum som helst. Låt den här vågen bli din följeslagare och du kommer garanterat få härliga kommentarer från dina vänner.

QARDIO BASE 2 BLACK

Vi avslutar med en riktig läckerbit – personvågen från Qardio som nästan påminner om en LP-skiva från förr. Dess cirkulära form gör att den står ut från mängden och trots att den är full med funktioner är priset inte alltför högt. Med denna våg kan du skräddarsy dina personliga inställningar och sedan låta vågen kontrollera allt från vikt till din kroppssammansättning och BMI.

QARDIO Base 2 Black

Den använder sig av både Bluetooth och Wifi för att automatiskt synkronisera dina uppgifter med Qardios hälsoapp. Vågen har lägen för både gravida och de med nedsatt syn eller pacemaker. Du kan även använda läget Smart Feedback för att kunna följa din utveckling med hjälp av smileys istället för siffror. Det här är sannerligen en våg för alla, och med sin speciella design blir den ett läckert inslag i alla badrum.

TESTVINNANDE PERSONVÅGEN

Vår favorit i testet är Beurer BF700. Den har det mesta du kan önska av en våg – du kan fokusera enbart på din vikt men du kan också välja att utnyttja de övriga funktioner som kommer med den. Trots att detta är en multifunktionell våg har den ett väldigt överkomligt pris på omkring 500 kronor vilket gör den tilltalande för de flesta plånböcker. De andra vågar vi har testat spänner i pris mellan drygt 400 kronor och cirka 2 700 kronor, och de är både digitala och analoga. Vi upplever att alla vågarna är värda att köpa; vilken du väljer beror helt på vad du vill få ut av den. Tränar och idrottar du mycket kan det vara värt att lägga pengar på en lite dyrare våg, då funktionerna förmodligen kommer passa dig bättre.