PASTAMASKIN

BÄSTA PASTAMASKIN 2021

Pasta är en rätt som aldrig är fel att bjuda på och som kan varieras i oändlighet. Med en smidig och lätthanterlig pastamaskin kan du enkelt göra din egen pasta hemma i köket. Egengjord, färsk pasta är något som kommer imponera på vilken middagsbjudning som helst. Du är kanske redan bekant med den klassiska pastamaskinen där du för en pastadeg genom maskinen otaliga gånger samtidigt som du snurrar på ett handtag.

Kollage av pastamaskiner

Utvecklingen har dock gått snabbt framåt och idag finns det även elektriska varianter. En mer avancerad pastamaskin kan göra flera olika pastasorter såsom lasagneplattor, spagetti, penne och fettuccine och tagliatelle, bara för att nämna några. Vissa pastamaskiner kan även knåda degen till dig vilket vi tycker är ett stort plus i kanten för en pastamaskin.

ATLAS 150 PASTAMASKIN – BÄST I TEST

Atlas 150 är en prisvärd och klassisk pastamaskin som hjälper dig njuta av hemlagad, färsk pasta när du själv vill. Bara det faktum att den kommer från pastans eget hemland Italien talar sitt tydliga språk, detta är en maskin som du kan lita på till 100 %. Många kallar den originalet när det kommer till pastamaskiner och den kan göra spagetti, fettucine och lasagneplattor utan problem. Maskinen är tillverkad i stål och dess stilrena design gör att den blir en snygg detalj i vilket kök som helst. Otello Marcarato som ligger bakom varumärket har tillverkat hushållsprodukter för det italienska köket ända sedan 1938 så det finns en lång expertis bakom deras pastamaskiner. Det är inte så konstigt med tanke på vilken central roll som pastan har i det italienska köket.

ATLAS 150 PASTAMASKIN

Atlas 150 Pastamaskin

KOLLA PRISET HOS

Maskinen är mycket enkel att använda. Det ingår ett bordsfäste vilket gör det lättare att arbeta med pastamaskinen eftersom den står stadigt. Om du till exempel vill göra lasagneplattor kan du enkelt ställa in tjockleken och välja mellan allt från 0,6 – 4,8 millimeter. För att du även ska kunna göra andra typer av pastasorter såsom fettucine och tagliolini ingår det några så kallade falsar. En för fettucine på 6 millimeter och en för tagliolini på 1,5 millimeter. Trots att detta är ett ansett och anrikt varumärke kostar denna maskin bara omkring 700 kronor. Det är en av anledningarna till att den tar hem förstaplatsen på vår lista. Det ska vara enkelt för alla oavsett ekonomiska förutsättningar att njuta av hemmagjord pasta med andra ord.

JUDGE PASTAMASKIN I ROSTFRITT STÅL

Det brittiska märket Judge levererar en pastamaskin som är lätt att använda och som håller en mycket hög kvalitet. Här får du en manuell pastamaskin som klarar uppgiften med bravur och ser till att du kan göra hemmagjord pasta lekande lätt. Judges pastamaskin ger dig möjlighet att välja mellan nio olika tjocklekar på pasta med allt från 0,2 millimeter till 3 millimeter. Den här maskin är gjord av rostfritt stål vilket innebär att den absolut inte ska diskas i diskmaskin eftersom den kommer ta mycket stryk och inte hålla sig fräsch lika länge. Du rekommenderas istället att diska den för hand och sedan torka av den direkt med en handduk. Att ta hand om din pastamaskin är A och O om du vill att den ska hålla länge.

JUDGE PASTAMASKIN I ROSTFRITT STÅL

Judge Pastamaskin Rostfritt Stål

För att du på ett enkelt sätt ska kunna få till jämna pastaplattor medföljer även en rullkniv som är smidig att använda för att få ett optimalt slutresultat. Maskinen har ett bordsfäste för att du ska kunna spänna fast maskinen i bordet och undvika att den halkar runt på bordet när du jobbar med pastan. Om du är helt ny på att göra pasta behöver du inte oroa dig. Väljer du att köpa den här pastamaskinen kan du andas ut. Det följer med både recept och en steg-för-steg-guide som berättar hur du ska göra för att du ska få till den perfekta pastan. Judges pastamaskin ligger i det lite billigare segmentet av pastamaskiner men trots det tycker vi verkligen att den håller vad den lovar och levererar mycket bra pasta.

MARCATO GIFT SET PASTA SET

Om du inte vet vad du ska ge din vän som redan har allt kan detta vara den perfekta presenten. Det här gift setet från Marcato är ett måste för alla pastaälskare och ger dig möjligheten att skapa nästan alla sorters pasta. Själva basen är en Marcato pastamaskin Atlas 150 som hjälper dig göra lasagne, fettuccine och tagliolini. Det ingår även en pastavals för spagetti och en för ravioli så du kan variera dig i oändlighet. För att förtydliga så är en pastavals det du fäster på maskinen för att den ska kunna forma den pastan du är ute efter. Det går även att köpa pastavalsar separat till den här typen av pastamaskiner om du vill utöka användningsområdet vilket vi tycker är ett stort plus i kanten.

MARCATO GIFT SET PASTA SET

Marcato Gift Set Pasta Set

KOLLA PRISET HOS

Även denna pastamaskin är tillverkad i rostfritt stål. Det betyder att den inte lämpar sig för maskindisk utan bör diskas för hand och torkas torr direkt. Plocka isär maskinen enligt instruktionerna och ta bort all återstående deg. När du köper denna maskin ingår även en vev och ett bordsfäste vilket båda är saker som behövs när du ska göra pasta så smidigt som möjligt. Det här kittet ligger i den övre prisklassen bland pastamaskiner. Men om vi ser till maskinen och alla medföljande delar som normalt inte ingår i en pastamaskin så är priset rättfärdigat. Sett till hur mycket du får för pengarna så är det en riktigt bra pastamaskin att satsa på för att ge bort till någon som gillar pasta på längden och tvären.

PASTA FRESCA PASTAMASKIN MED DEGKNÅDNING

Denna maskin är känd som pastans Rollys Royce. Den passar inte alla men om du verkligen älskar pasta kommer du inte kunna leva utan den. Den gör allt från att knåda och bearbeta pastan till att skära upp den. Alla stora kockar är eniga om att pastadeg blir bäst när det knådas för hand och därför har Marcato försökt efterlikna denna teknik så mycket som möjligt.

PASTA FRESCA PASTAMASKIN MED DEGKNÅDNING

Pasta Fresca Pastamaskin med Degknådning

Motorn är mycket kraftfull och ligger på 170 Watt vilket i sin tur betyder att den kan hantera cirka 500 gram mjöl. Läs noga igenom skötselråden för den här maskin då det till exempel rekommenderas att valsarna inte kommer i kontakt med vatten. De ska hellre rengöras med en borste eller trasa. Däremot kan du diska skruven som knådar degen för hand och behållaren torkas ur med en fuktig trasa.

MANUELL PASTAMASKIN MED 5 OLIKA LÄGEN

Anledningen till att den här pastamaskinen hamnar på vår lista är dess snygga och unika design. Resultatmässigt ligger den också bra till och den är bekväm att använda. Det är en manuell pastamaskin som har fem stycken lägen som gör pasta i olika tjocklekar. En fördel med maskinen är att den inte tar så stor plats i köket vilket är önskvärt i många lägen.

MANUELL PASTAMASKIN MED 5 OLIKA LÄGEN

Manuell Pastamaskin med 5 olika lägen

KOLLA PRISET HOS

Det är en lite enklare modell som passar dig som är nybörjare och vill prova på att göra din egen pasta. Det är en bra förstamaskin med andra ord. Den är också riktigt billig i pris och passar dig som letar efter en simpel men bra maskin. Vi kan verkligen rekommendera denna pastamaskin till dig som vill ge dig på konsten att göra egen hemmagjord pasta till ett mycket rimligt pris.

SHULE PASTAMASKIN

Här har du en pastamaskin som både gör utsökt pasta och utgör en fin detalj i ditt kök. Det finns hela sju olika inställningar för tjocklek som hjälper dig göra många olika typer av pastasorter. När du köper en Shule pastamaskin ingår det alltid ett handtag och ett bordsfäste för att göra jobbet enklare.

SHULE PASTAMASKIN

Shule Pastamaskin

Faktum är att det går nästan inte göra pasta utan dessa tillbehör. Basens mått är 19,5 x 13 x 16 cm så du kan enkelt förvara den i ett skåp om du inte vill att den ska stå framme hela tiden. Maskinen är tillverkad i rostfritt stål vilket är standard för de flesta pastamaskiner. Den är billigare i pris än många andra maskiner på marknaden men den gör verkligen riktigt bra pasta.

HELAUTOMATISK PASTAMASKIN DAIWOK PREMIUM

Den här helautomatiska pastamaskinen fixar pastan åt dig till 100 %. Allt du behöver göra är att lägga i ingredienserna sedan knådar, kavlar och formar pastamaskinen perfekt pasta genom det munstycke du har valt. Du får färsk och nygjord pasta på så lite som 15 minuter. Bara munstyckena i sig själva gör det väl värt att köpa den här maskinen eftersom de skiljer sig från konkurrenterna.

HELAUTOMATISK PASTAMASKIN DAIWOK PREMIUM

Helautomatisk Pastamaskin Daiwok Premium

Du får hela 14 munstycken på köpet och maskinens behållare kan lätt diskas för hand eller i maskin. Maskinen väger 8,5 kilo och du kommer troligtvis vilja förvara den i ett skåp eftersom den tar en del plats. Den har kapacitet för att göra åtta portioner pasta åt gången vilket är riktigt bra. Pastamaskinen ligger i den övre prisklassen men du får helt klart mycket för pengarna.

ALLMÄNT OM PASTAMASKINER OCH TESTVINNAREN

När du ska investera i en pastamaskin är det också en bra idé att tänka på hur mycket utrymme du har i köket för att förvara den på ett smidigt sätt och där det är lätt att plocka fram den när pasta står på menyn. De eldrivna maskinerna tar mer plats än de traditionella pastamaskinerna. Även om en klassisk pastamaskin kan verka simpel vid första anblicken är det möjligt att köpa till flera tillbehör om du vill ge dig på att göra mer avancerad pasta. De flesta manuella pastamaskinerna går att plocka isär och blir då inte bara lättare att rengöra efter användning utan även att förvara. Vår favorit av testade pastamaskiner blev Atlas 150 eftersom den har allt en bra pastamaskin behöver. Den är enkel att använda och kan anpassas så du får perfekt pasta varje gång.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST (INHÄMTAT 2021)