PANNLAMPA

BÄSTA PANNLAMPA

De bästa pannlamporna för arbete och fritid!
Med en pannlampa så ser du ordentligt oavsett om du ligger och meckar under diskbänken eller om du är ute i spåret en sen kväll. Många av de bästa pannlamporna är framtagna för idrotter som orientering och de erbjuder både komfort och olika ljuslägen. Även yrkesproffs som hantverkare har behov av pannlampor med god prestanda och fin passform.

Vi har sett närmre på de 5 bästa pannlamporna som har fått höga betyg i pannlampa tester såväl som i omdömen av användare. Det du bör tänka på är förstås hur du kommer att använda din pannlampa samt hur mycket du kan tänka dig att lägga på den.

PETZL PIXA PANNLAMPA FÖR ARBETE I MÖRKER

Petzl Pixa kan beskrivas som en mycket flexibel pannlampa som kan passa många. Tanken med denna pannlampa är att du ska kunna se ordentligt då du måste jobba i en mörk miljö.

PETZL PIXA PANNLAMPA FÖR ARBETE I MÖRKER

För dig som behöver en pannlampa på jobbet så är det här en av de bästa du kan hitta. Om du jobbar med handskar på så är det ju verkligen fint att det går att använda pannlampan utan att ta av dessa.
Det finns tre olika ljuslägen och du får god räckvidd med lampan. Med i paketet kommer en monteringsplatta som du kan använda på en hjälm. Därmed är det här verkligen den bästa pannlampan för många olika yrkeskategorier. Den fungerar förstås perfekt med Petzl hjälmar.
Notera också att denna pannlampa kan användas säkert i explosiva miljöer. Det går bra att använda den i gruvor där det finns gas såväl som på arbetsplatser med mycket damm och höga flampunkter.

Robust
Stöttålig
Enkel användning
Lång räckvidd
IP67 vattentät 1 meter

M-TIGER X10-EVO II PANNLAMPA FÖR LÖPNING

För den som ofta tränar utomhus i mörker så är M-Tiger X10-EVO II pannlampa ett intressant val. Med 1000 lumen så kommer du att se ordentligt oavsett om du är ute och joggar eller om du cyklar i mörkret.

M-TIGER X10-EVO II PANNLAMPA FÖR LÖPNING

Kanske har du hört om denna pannlampa tidigare och anledningen till att den nu kallas för II, det vill säga version 2, är att den har uppdaterats. Det är mycket som har förbättrats som till exempel batterihållare, kablar och färgen.
Spiralkabel innebär att du slipper sladdtrassel vilket är viktigt. Användare är mycket nöjda med pannlampan och det särskilt för att den är så flexibel. Du kan dimma steglöst för att få mindre ljus eller kanske för att utöka batteritiden.
I och med att du får kraftigt med ljus omkring dig på nära håll så passar det här bra när du inte cyklar eller springer för fort. Idrottare som har testat pannlampan tycker att den är mycket bra. En del nämner att den är lite tyngre än liknande modeller. Men det är uppenbart av användaromdömen att det här är en pannlampa som håller väldigt hög kvalitet och som dessutom erbjuder god passform.

Smidig
Lång batteritid
Förlängningskabel för batteri
Actionkamera-kompatibel

LUMONITE® COMPASS R USB PANNLAMPA

Det här är en av de bästa pannlampor som finns på marknaden. Det faktum att den har sålts i nära 210 000 exemplar säger det mesta. Dessutom får du 5 års garanti och det är något som bevisar att det rör sig om hög kvalitet.

LUMONITE® COMPASS R USB PANNLAMPA

Det här är den bästa pannlampan för dig som vill ha något bra för sport, camping och mer. Den har utsetts som pannlampa bäst i test åtskilliga gånger och det även innan den uppdaterades för att förbättras.
Räckvidden är mycket god och 1200 lumen gör att du ser mycket väl i mörkret. Designen är dels gjord för att vara väldigt proffsig och samtidigt enkel. Det är inte svårt att förstå hur lampan används och den sitter mycket bra med smarta spännen.
Det enda minus som måste nämnas är att detta inte är en billig pannlampa. Men du får helt klart det du betalar för och det kanske det är värt då du letar efter den bästa lösningen för att sporta i mörker.

USB-laddning
Smidig form
Uppgraderad
115 meter räckvidd
Bekväm

LUMONITE LEADER PANNLAMPA

En annan populär Lumonite pannlampa är Leader. Leader kommer med hela 5000 lumen och är väldigt imponerande i sin kapacitet. Här får du en enorm räckvidd för ljuset. Är du orienterare ska du verkligen betänka att investera i Lumonite Leader!

LUMONITE LEADER PANNLAMPA

Thierry Gueorgiou har vunnit VM i orientering 14 gånger och han hyllar denna modell. Han har sagt att det är den mest sensationella pannlampa han någonsin har testat under sin karriär som orienterare.
Men det är inte bara den som är ute i skogen och tävlar och tränar i mörker som kan dra nytta av Leader pannlampan. När vi ser på omdömen från användare så inser vi att det inte bara handlar om idrottsmän och yrkesprofessionella.
Det är till exempel populärt att använda denna pannlampa för att gå ut med hundar när det är mörkt tidigt på eftermiddagen. Passformen är mycket god så det gör det lätt att röra på sig på ett fritt sätt med lampan i pannan.

Lättviktig
Hög effekt
Maximal ljusprestanda
Komfort

LED LENSER H8R PANNLAMPA

LED Lenser H8R är en bra pannlampa för jobb såväl som hemma. Den har utvecklats för att ge lång batteritid och en god räckvidd. Det här kan vara ett mycket bra val om du vill ha hög kvalitet för ett lägre pris.

LED LENSER H8R PANNLAMPA

Det går att växla mellan tre effektlägen på 150, 100 och 20 meter. Kortare räckvidd spar förstås på batteriet. Vikten är mycket låg och pannlampan har en bekväm passform. Det finns många nöjda användaromdömen. Ett litet minus som nämns är att du inte kan justera bredden på ljusspridningen.
Det här är ett bra val för dig som nöjer dig med prisvärt och bra. Du har många goda omdömen att luta dig mot. Båda från användare och experter som har testat LED Lenser pannlampan. Om du bara använder den i enlighet med instruktioner och laddar på rätt sätt kan du dra nytta av den under många år framöver.

USB-laddning
600 lumen
Lätt vikt
IPX4 klassad

Sammanfattning

Ska du satsa på en Lumonite pannlampa som folk över hela världen ger högsta betyg eller bör du välja en billig pannlampa som också får fina betyg? Det är inte helt lätt att kora en vinnare som pannlampa bäst i test helt enkelt för att det finns så många som är till för olika ändamål.

Men när du väljer märken som Lumonite, M Tiger och Atex så vet du att det rör sig om väl beprövade lampor. Se till att pannlampan är designad för den aktivitet du behöver stödet för och läs instruktioner för användning väl. Det är till exempel väldigt viktigt att förstå hur länge lampans batteri håller efter laddning.
Av vad vi har kunnat utröna så är dyrt inte alltid samma sak som bäst och det finns helt klart några fina budgetmodeller som inte har så många funktioner men som ger ett gott stöd för löpning såväl som renovering på mörka platser.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte testat pannlampor i skrubbar och på vinterleder för att hitta de bästa modellerna. Istället har vi jämfört pannlampa bäst i test av experter med vad de som köpt produkterna har att säga. Efter att ha sett videogenomgångar av modellerna som klassas som bästa pannlampor just nu så har vi kunnat välja ut 5 pannlampor som vi anser är de bästa valen för olika syften.

Källor för vårt urval av produkter är:

Atex Petzl Pixa pannlampa

https://www.valostore.se/sv/produkt/petzl_pixa_3

https://www.knivesandtools.com/en/pt/-petzl-pixa-1-headlamp-e78ahb-2-atex.htm

https://www.youtube.com/watch?v=z5VuB501W0U

M-TIGER X10-EVO II

https://trailrunningsweden.se/2022/01/18/testteamet-tycker-till-om-x10-evo-ii-fran-m-tiger-sports/

https://www.youtube.com/watch?v=0woSOuG-xFM

LUMONITE® Compass R USB pannlampa

https://www.valostore.se/sv/produkt/lumonite_compass_r

https://www.candlepowerforums.com/threads/lumonite-compass-r-headlamp-field-use-review.434985/