ÖVERVAKNINGSKAMERA

BÄSTA ÖVERVAKNINGSKAMERA

Övervakningskameror har blivit mer och mer populärt och det är skönt att kunna åka iväg och veta att bostaden är övervakad. Det finns många olika sorters övervakningskameror på marknaden. En del behöver tillgång till internet och att du köper ett abonnemang, andra är analoga.

kollage av övervakningskameror

Många kameror kan förse dig med information direkt till din smartphone. Du kan välja att ha kameror inomhus eller ute i trädgården, det är upp till dig och dina behov att välja vilken typ av övervakningskamera som passar ditt hem bäst. För att hjälpa dig lite har vi testat flera olika kameror, vissa för inomhusbruk och vissa som används utomhus. Tänk på att kontrollera vilka lagar som gäller när du sätter upp en kamera utomhus då kameraövervakning är ganska reglerat.

ARLO PRO3 WIRE-FREE 2 CAM KIT BLK – VINNARE

Vinnaren i vårt analys av tester blev Arlo Pro 3. Det är ett trådlöst övervakningssystem med två kameror. Du installerar de enkelt på ett par minuter och sen kan du se video från kamerorna direkt i din telefon. Du kan aktivera de manuellt eller använda dig av rörelsedetektion. Kamerorna kommer med integrerad spotlight och har nattseende i färg. Du kan använda dig av zoomfunktionen så att du tydligt kan se detaljer i telefonen.

ARLO PRO3 WIRE-FREE 2 CAM KIT BLK

KOLLA PRISET HOS

Arlo Pro 3 fungerar med såväl Apple HomeKit och Alexa som Google Assistant. Med på köpet får du uppladdningsbara batterier, ethernet-kabel, väggfästen, övervakningsdekal, strömadapter och smartstartguide. Priset ligger i övre prisklassen men eftersom du får två kameror blir det inte så dyrt ändå. Kamerorna behöver inga sladdar utan drivs med de återuppladdningsbara batterierna.

CTRONICS CCTV WIFI-KAMERA

Ctronics kamera kommer med inbyggda batterier som håller i fyra veckor vid konstant användning eller tolv veckor på stand by-läge. Batteriet är uppladdningsbart så du behöver inte några kablar vilket ger den plus i jämförelsen. Du kan se hur mycket batteri som finns kvar på kameran. Kameran är IP66-skyddad så den klarar både vatten och vind utan problem. Den har dubbla antenner vilket ger den en stark WiFi-signal.

Ctronics CCTV WIFI-kamera

KOLLA PRISET HOS

Kameran har inbyggd mikrofon och högtalare så att du enkelt kan kommunicera med din familj via den. Du kan slå på en mänsklig detekteringsfunktion och när kameran upptäcker en människa på ditt område får du direkt ett alarm till din telefon. Övervakningskameran har fyra infraröda LED-lampor som ger dig en skarp bild på natten. Du kan använda dig av ett SD-kort på upp till 128 GB.

IMOU NEW BULLET ÖVERVAKNINGSKAMERA

New Bullet är en riktigt bra övervakningskamera från Imou. New Bullet är för utomhusbruk och med på köpet får du en strålkastare som är rörelseaktiverad och dessutom en högljudd siren som har en ljudnivå på 110 decibel. Bildsensorn är av hög kvalitet och ger dig oerhört tydliga inspelningar och kamerans mörkerseende sträcker sig ända upp till 15 meter. New Bullet fick höga poäng i vår jämförelse med sina dubbla antenner, tvåvägskommunikation, IP67-klassning och H.265-kodek. H.265-kodek är en ny komprimeringsteknik som gör att du får en riktigt bra bild och tack vare komprimeringen tar den inspelade datan upp till 50% mindre plats än vad som var möjligt förr. Med den nya tekniken behöver du tömma ditt micro SD-kort betydligt mer sällan. Den här tekniken samt många av de andra funktionerna gav New Bullet höga poäng i vårt analys av tester.

IMOU New Bullet Övervakningskamera

KOLLA PRISET HOS

Dessa funktionerna gör att du kan känna dig riktigt trygg med det här övervakningssystemet installerat oavsett om du väljer att ha kamerorna inomhus eller utomhus. New Bullet tål alla väder med sin kapslingsklass IP67, vilket både gör kameran vattentålig och skyddar mot damm och andra små partiklar. Antennerna som följer med förstärker WiFi-signalen och MIMO-tekniken används för att motverka signalstörningar. Räckvidden för den trådlösa signalen når ända upp till 100 meter. Kameran bör monteras på väggen eller i taket beroende på var du vill ha uppsikt. När rörelsesensorn utlöses får du direkt en varning till din telefon. Eftersom kameran har passiva infraröda sensorer som är särskilt designade för att minska irrelevanta varningar slipper du dessa. Kunderna har gett New Bullet höga betyg och framförallt de tydliga bilderna har gjort kunderna nöjda.

ÖVERVAKNINGSKAMERA FULL HD 1080P MED TVÅVÄGSKOMMUNIKATION

Denna kameran är en av budgetvarianterna i vårt test men trots sitt pris presterar den riktigt bra. Kameran är för inomhusbruk och har en tvåvägskommunikation med inbyggd mikrofon och högtalare så att du till exempel kan se och prata med dina barn via din smartphone när du vill eller om de vill visa dig något när du är på jobbet. Kameran styrs av appen och kamerahuvudet kan rotera med 350 graders panorering och 110 graders lutning. Grafiken är 1080 full HD vilket ger dig otroligt klara bilder och färger. Kameran har även infraröda högpresterande lysdioder samt ett IR-Cut-filter vilket ger dig en tydlig nattsyn. Det finns ett inbyggt rörelsedetektorslarm så när kameran känner av rörelse får du direkt ett APP-larm på dina smarta enheter.

Övervakningskamera Full HD 1080P med tvåvägskommunikation

TF-kortplatsen har plats för ett minneskort på 64 GB så du har plats att spara ganska mycket film. Allt kameran spelat in skickas till molnet så det finns ingen risk för att det stjäls eller förstörs. Installationen är väldigt enkel då produkten kommer med Plug and Play. Du behöver ingen ethernet-kabel eftersom kameran har stöd för WiFi-anslutning. När du satt upp kameran laddar du bara ned appen och skannar kamerans QR-kod med din telefon, sedan ansluter du kameran till ditt trådlösa nätverk och sedan är du igång. Appen fungerar både för iPhone och Android. Den kan inte anslutas till varken Google Assistant eller Apple Home vilket drog ner betyget lite. Kameran kan sättas upp på väggar, tak eller på till exempel ett skrivbord. Med i förpackningen får du en kamera, laddningskabel, strömadapter och användarmanual.

REOLINK RLC-410W

Reolink RLC-410W har en massa funktioner av hög klass som fjärrvisning, trådlös anslutning och rörelsesensor vilket ger dig mycket för pengarna. Den trådlösa anslutningen gör att du slipper krångla med kablar. Baktill har Reolink två antenner som gör att kameran kan ansluta till WiFi och du får filmen överförd till dig trådlöst. Kameran kan känna av rörelse på upp till 50 meters avstånd om det inte är träd eller liknande i vägen. Det är också en av de första övervakningskamerorna i världen som har support för Dual Band 2.4 GHz eller 5GHz WiFi-anslutning. Rörelsesensorn gör att du vet precis vad som händer, när kameran känner av en rörelse skickar den dig ett alarm ögonblickligen. Alarmet kan antingen komma via mejl eller sms till din telefon beroende på din inställning.

Reolink RLC-410W

Du kan även ställa in rörelsesensorn för en specifik tidsperiod under dygnet eller vilket område den ska känna av. När den spelar in sparar den inspelningarna på ett Micro SD-kort, kameran har support för ett SD-kort på upp till 64 gigabyte. RLC-410W har en 80 graders horisontell vinkling och en 58 graders vertikal vinkling. Kameran ger klara tydliga bilder och har inbyggd nattvision. Den har 18 LED-lampor och infrarött ljus vilket gör att bilderna blir tydliga även i mörker. Kamerans nattvision kan filma ända upp till 30 meter vilket är imponerande. Kameran har en inbyggd mikrofon men ljudupptagningen är inte så bra vilket drog ner betyget något. Den här kameran har fått goda omdömen av kunderna som gillar de skarpa tydliga filmerna som tas även när det är mörkt ute.

NETATMO NOC-S-EC

Netatmo NOC-S-EC är en kamera för utomhusbruk med inbyggd siren. Du får ett meddelande i realtid om kameran upptäcker en människa eller ett fordon i din trädgård. Kameran kan se skillnad mellan människa, djur, fordon eller en ofarlig rörelse på upp till 20 meter. Netatmo NOC-S-EC fungerar både med Apple Home Kit och med Google Assistant.

Netatmo NOC-S-EC

Sirenen kan du utlösa från din app på telefonen och den är på 105 decibel vilket förhoppningsvis skrämmer bort inkräktarna. Du kan anpassa vilka meddelanden du får så den bara skickar om sådant som intresserar dig. Du kan spara dina alarminställningar och ställa in vilka zoner du vill övervaka samt när du vill att de ska övervakas med Alert-Zoner. Kameran är tålig och designad för att klara både regn och rusk.

D-LINK DCS-4703E POE-UTOMHUSKAMERA 3 MEGAPIXEL

Den här kameran är till för utomhusbruk och har ett vädertåligt hölje som är IP66-klassat. Det gör att den lätt står emot både regn och vind. Övervakningskameran har full HD-upplösning och är utrustad med rörelsesensor och mörkerseende på upp till 20 meter. Den kan monteras antingen på väggen eller i taket och det medföljer skruvar. Kameran är inte trådlös utan drivs antingen via en 12 watts strömadapter eller en nätverkskabel.

D-link DCS-4703E POE-utomhuskamera 3 megapixel

Dessa medföljer tyvärr inte vilket drog ner betyget något. D-link DCS-4703E POE kan anslutas till övervakningssystem som till exempel Synology Surveillance Station då den stöder Onvif. Tyvärr har den här produkten fått ganska blandade produktrecensioner då en del av kunderna verkar ha haft problem med installationen medan andra kunder är nöjda och tycker att den fungerar bra.

MER OM VINNANDE ÖVERVAKNINGSKAMERAN OCH HUR VI UTSETT DEN

I vår analys av externa tester har vi tittat på vilka funktioner de olika kamerorna har, vad som medföljer och jämfört övervakningskamerornas prestanda. Vi har också vägt in vad kunderna tyckt om de olika produkterna samt hur smidiga de är att installera. Arlo Pro 3 var en klar testvinnare då den är lätt att installera både fysiskt och i telefonen. Det medföljer två kameror vilket gör Arlo Pro 3 prisvärd även om den ligger i den övre prisklassen. Bildkvaliteten är väldigt hög och vi kan se färger även på natten vilket gav Arlo Pro 3 många extra poäng. Synfältet är bredare än på de flesta andra produkter som vi testade. Kameran är dessutom också kompatibel med både Apple, Google och Alexa vilket gör att den fungerar för alla.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)