OSTRONKNIV

BÄSTA OSTRONKNIV

Välj bästa ostronkniven!
Hur tar du dig in i ett ostron utan att skära dig i handen? Med den bästa ostronkniven förstås! Det kan verka enkelt att forma en kniv för ostron men faktum är att form och skärpa måste vara precis rätt för att användningen ska vara smidig och enkel.

Här är 5 av de bästa ostronknivarna som är gjorda för att göra det lättare för dig att bjuda på och äta ostron. Det här är också fina presenter till personer som ofta äter och serverar denna rätt. Den klassiska ostronkniven är inte bara för finsmakaren och betänk att det finns mycket att vinna på att investera i god kvalitet.

LAGUIOLE TRUYERE OSTRONSET I ASK

Det här är ett set som inkluderar flera delar för att göra det lättare för dig att äta och servera ostron. Laguiole Truyere kommer i en liten ask som gör setet perfekt att ge bort som present eller helt enkelt för att få god förvaring när du inte använder din ostronkniv.

LAGUIOLE TRUYERE OSTRONSET I ASK

I setet finns det ostronkniv, hållare, citronklämma samt en vadderad trasa. Detta är allt du behöver för att på ett säkert sätt öppna ostron. Märket Laguiole är välkänt inom skaldjurssammanhang och det här är ett bra val om du är ute efter högsta kvalitet.
Användaromdömen matchar ostronkniv tester väl. Den här kniven fungerar väl och har en form som gör att den är lätt att använda. Du kan vrida på den i handen utan problem eftersom den har en liten böj. Många intygar att det går bra att öppna ostron utan att skära sig med kniven. Den kan absolut ses som ett bra val för nybörjare. Det som kan ses som ett litet minus är priset. Men då är det ju å andra sidan så
att du betalar för hög kvalitet och för ett set som du kan använda många gånger om innan det blir dags för ny ostronkniv.

4 delar
Enkel användning
Hög kvalitet
Säker öppning

WUSTHOF OSTRONKNIV

En Wüsthof ostronkniv kan vara ett bra val för sig som vill ha ett hårt och skarpt blad på kniven. Det här ser ut som en vanlig mindre kniv men den är smalare och har spetsen som gör att du kan trycka in den i den lilla springan som finns i ostronskal.

WUSTHOF OSTRONKNIV

Det här är hög kvalitet och kniven har en form som många gillar. En del har valt Wüsthof för att de har erfarenhet av andra knivar från samma märke. Det du ska tänka på är att spetsen är så pass spetsig att du måste använda den på ett försiktigt sätt. Om du tar i för mycket kan den förstöras. Ett tips från ostronkniv test är att använda denna modell för europeiska ostron och inte för mindre varianter. Den är ju också framtagen av en europeisk firma så det är kanske inte så konstigt att Wüsthof ostronkniv passar bäst för Europas ostronsorter.
Användare är mycket nöjda med det ergonomiska handtaget samt att det är gjort av plats. Rengöringen är enkel nog och det goda greppet gör att du inte blir trött i handen om du ska ta dig in i många ostron samma kväll.

Skarp
Spetsig
Rostfri
Ergonomiskt handtag

Det du ska tänka på är att spetsen är så pass spetsig att du måste använda den på ett försiktigt sätt. Om du tar i för mycket kan den förstöras.

ALESSI COLOMBINAFISH OSTRONKNIV

Colombina Collection är en samling med bestick som är till för skaldjur. I bestickserien finner vi denna Alessi ostronkniv som har en design som genast för tankarna till havet. Det rör sig om en mycket robust kniv som kan vara en tillgång att ha då det blir dags att servera ostron.

ALESSI COLOMBINAFISH OSTRONKNIV

Det här är ett bra val för dig som vill ha ett riktigt bra redskap för att öppna ostron såväl som något som ser bra ut. Designen är innovativ och gillas av de allra flesta. Många som har köpt den här ostronkniven tycker att den är lätt att använda.
Dessutom är det många som intygar att användningen är säker. Du skadar inte dina fingrar när du använder en Alessi ostronkniv och det är klart en stor fördel med den. Det som kan ses som ett litet minus är att den här ostronkniven har ett lite kortare skaft än andra modeller.

Robust
Fint fiskfjällmönster
Rostfritt stål
Säker

RÖSLE 18 CM OSTRONKNIV

Det tyska märket Rösle har tagit fram en ostronkniv som gillar av användare i många olika länder. Denna kniv är både för ostron och musslor och den är gjord för att göra det säkert att ta i och att få upp skalet.

RÖSLE 18 CM OSTRONKNIV

Längden på 18 cm är behändig och det behagliga handtaget ligger bra i handen. Det finns ett handskydd på ostronkniven som gör det säkrare att ta i när du har med ett svårare ostron att göra. Många intygar att de använder denna kniv på ett flexibelt sätt. Inte bara för ostron och musslor och andra skaldjur. Den kan till exempel användas för att servera parmesan eller skära i annan ost.
Det gäller dock att ta hand om den här ostronkniven på rätt sätt. Den är gjord av rostfri metall men du bör ändå diska för hand och torka noga för att kniven ska hålla sig vass och fin.

Ostron och musslor
Rostfritt stål
Handskydd på handtag
Flexibel användning

OPINEL OSTRONKNIV

Med Opinel ostronkniv kan du öppna ostron och servera andra skaldjur. Bladet är kort med en spets som är mycket skarp. Därmed kan detta ses som ett bra val för dig som ska öppna ostron som är platta och kupade.

OPINEL OSTRONKNIV

Det är behagligt med ett handtag av trä och dessutom är designen gjord för att ge dig effektivitet. Det spelar ingen roll om du vill öppna ostron vid strandkanten eller göra det på ett elegant sätt vid middagsbordet. En Opinel ostronkniv hjälper dig med uppdraget! Omdömen från användare av denna ostronkniv visar att både proffs och amatörer tycker att den fungerar bra. Många tycker att designen är vacker och att den passar bra för ett mindre sällskap. Kockar har kommenterat att det kan vara bättre med en skarpare modell om du ska öppna väldigt många ostron på en gång. Var också medveten om att det inte finns något handskydd. Du måste vara försiktig när du använder kniven. Eventuellt kan du använda handskar och så är det smart att se på en instruktionsvideo innan du testar Opinel ostronkniv för första gången!

Handtag av trä
Vattentålig kniv
Vacker design
Enkel användning

Sammanfattning

Om vi bara får välja en ostronkniv så blir det ett set, Laguiole Truyere ostronset. Detta eftersom en ostronkniv sällan är helt perfekt när du inte har andra redskap för upplevelsen. Med detta sagt är det klart att det finns väldigt bra ostronknivar som inte ingår i set.
Det viktigaste är att tänka på hur kniven är formad så att du får ett bra grepp. Om det slirar finns risken för att skada handen då du tar i. Vad gäller ostronkniv priser så är de ganska jämna. Du får betala lite mer för kända märken och innovation men det kan det ju vara värt.
Det kan också vara klokt att tänka på material. Om det är en ostronkniv i metall så bör det vara gjord av rostfri metall så att du kan diska den i maskin. Om du gillar plastmaterial bättre så kan det vara klokt att välja en ostronkniv som till exempel Wüsthof som har ett ergonomiskt plasthandtag.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte öppnat ostron och musslor med en massa ostronknivar för att hitta den bästa. Istället har vi fokuserat på experttester av ostronknivar och sedan jämfört dessa med användaromdömen. På så vis har vi lyckats få fram de bästa ostronknivarna och du kan läsa mer om bakgrunden till vårt urval via källorna härnedan.
Källor för vårt urval av produkter är:

Laguiole Truyere ostronset

https://bagarenochkocken.se/dukade-bordet/serveringsskalar/laguiole-truyere-ostronset-i-traask/
https://test-vergleiche.com/en/produkt/laguiole/austernmesser-laguiole-austern-besteck/
https://www.galaxus.ch/en/s2/product/laguiole-austern-set-truyere-1-x-kitchen-knives-8261240

Wüsthof Ostronkniv

https://bagarenochkocken.se/koksknivar/ostronknivar/wuesthof-ostronkniv/
https://theeatdown.com/best-oyster-knife/

Alessi Colombinafish ostronkniv

https://www.amazon.com/Alessi-Colombina-Fish-Oyster-Knife/dp/B06X3X1B7T
https://www.checkfrank.co.uk/alessi-colombina-fish-oyster-knife

Rösle ostronkniv 18 cm

https://www.cervera.se/produkt/rosle-redskap-rosle-ostronkniv-parmesankniv-stal-8cm
https://www.amazon.com/R%C3%B6sle-Stainless-Steel-Oyster-6-6-inch/dp/B0000YO8J0
https://www.thespruceeats.com/best-oyster-knives-5189834

Opinel ostronkniv

https://www.cervera.se/produkt/opinel-pocket-knives-ostronkniv-n9
https://www.amazon.com/Opinel-Shellfish-Stainless-Folding-Centimeter/dp/B009OIRQP6
https://www.youtube.com/watch?v=xiFBgwIQlK8