ÖGONFRANSSERUM

BÄSTA ÖGONFRANSSERUM

Ögonfransserum är kanske inte den allra första produkten man tänker på att använda i sin hudvårdsrutin. Men för den som vill ta hand om fransarna lite extra kan det mycket väl vara värt att prova. Även du som har tunna och lite spröda fransar kan märka stor skillnad på sikt om du konsekvent använder ett serum av god kvalitet.

Kollage av ögonfransserum

Eftersom serumet appliceras så tätt intill det känsliga ögonområdet är det viktigt att välja produkt med stor omsorg, inte minst om du tenderar till att ha känslig hy och/eller ögon. I den här sammanställningen av tester har vi inkluderat ett urval av produkter från olika varumärken och prisklasser. Vår förhoppning är att det ska hjälpa dig att hitta just din favorit, som kan ta dina fransar till nya, flirtiga nivåer.

REVITALASH ADVANCED – BÄSTA ÖGONFRANSSERUM

RevitaLash är ett av de mest etablerade varumärkena när det kommer till ögonfransnäring, som namnet också antyder. Deras serum RevitaLash Advanced har en koncentrerad sammansättning, som bara kräver en användning per dag. Ingredienserna består av en blandning av naturliga komponenter och avancerad teknisk innovation. Serumet skyddar och stärker fransarna, för en hälsosam och naturlig look.

REVITALASH ADVANCED

Revitalash Advanced

Deras patenterade Curl Effect bidrar till att ge ett naturligt lyft och böj åt fransarna. Produkten är kliniskt testad, och har godkänts av hud- och ögonläkare för att vara hudvänlig och inte orsaka allergi. Den är även möjlig att använda i kombination med ögonfransförlängning. Applicera serumet genom att försiktigt lägga en tunn sträng på ren och torr fransrot. Var försiktig så att det ej hamnar för mycket på den omkringliggande huden.

XLASH ÖGONFRANSNÄRING

Klassikern Xlash används först som en kur, en gång om dagen i sex till åtta veckor, för att bygga upp en grund. Därefter kan du övergå till att applicera serumet två till tre gånger i veckan för att underhålla resultatet, med långa, vackra och hälsosamma fransar. Studier har visat att det redan efter tre till fyra veckor kan ses en märkbar skillnad, vilket förhoppningsvis motiverar till att ha tålamod med behandlingen. Xlash vårdar fransarna med naturliga ingredienser som bland annat korallextrakt, vilket främjar cellförnyelse och tillför viktiga mineraler. Dessutom ingår olja, aminosyror, polysackarider och antioxidanter i serumet, för att stötta tillväxten av hårsäckarna och göra fransarna mörkare. På det viset säkerställs fransarnas återväxt, men de blir även steg för steg kontinuerligt starkare i grunden.

XLASH ÖGONFRANSNÄRING

Xlash Ögonfransnäring

Så här gör du: serumet kan användas både på övre och undre fransraden. Börja med att avlägsna makeup och eventuella kontaktlinser. Tvätta händer och ansikte med din vanliga rengöring och applicera därefter en tunn, jämn linje av serumet på de övre fransarnas rot. Ett drag med den nätta lilla borsten räcker. Upprepa därefter samma procedur på den nedre fransraden. Ett tips är att använda ögonfransserum på kvällen, innan läggdags. Det kan förekomma viss klåda eller sveda, vilket inte behöver vara något farligt. Om problemet kvarstår ska du dock avbryta behandlingen. Serumet har fått många bra recensioner av användare, som upplever stor skillnad före och efter användning. Det finns även en så kallad Pro-version i större förpackning (6 milliliter istället för 3) samt ett ögonbrynsserum från samma varumärke.

KOMBOREBI EYELASH SERUM BY BJUWTI

Komorebi Eyelash Serum by Bjuwti är en svensktillverkad produkt som är skonsam både mot ögonen och den känsliga huden i ögonområdet. Till att börja med gör du en inledande behandling på 30 dagar, där serumet appliceras en gång varje kväll på rengjorda fransar och ögonområden. Lägg på produkten som en eyeliner, längs med båda fransraderna. Därefter kan du antingen fortsätta med behandlingen varje kväll, alternativt övergå till att applicera serumet varannan kväll som underhåll, alltefter ditt eget behov. Redan efter fyra veckors användning upplevs en skillnad mot innan. Serumet verkar genom att stimulera fransarnas naturliga tillväxt, med vårdande och återuppbyggande ingredienser. Roligt med en svensk produkt. Det kommer generellt sett idag allt fler svenska skönhetsvarumärken av hög kvalitet, som är värda att hålla ögonen på.

KOMOREBI EYELASH SERUM BY BJUWTI

Komorebi Eyelash Serum by Bjuwti

Komorebi Eyelash Serum by Bjuwti finns i förpackningar om 3 respektive 6 milliliter. Om det är första gången du köper produkten kan det vara idé att prova den mindre förpackningen, bara för att se hur du reagerar på den. Fransarna blir generellt sett fylligare och något mörkare. De kan också bli fler till antalet, beroende på hur dina hårsäckar mår. Ett annat tips är att använda serumet på ögonbrynen, inte minst om de är tunna och kanske har plockats lite väl flitigt tidigare, så att de nu har problem med återväxten. Prismässigt är detta ganska mycket produkt för pengarna, jämfört med många andra, utan att för den skull kompromissa med kvaliteten. Tänk på att det inte är helt ovanligt med viss inledande irritation från ögonfransserum. Avbryt behandlingen om detta kvarstår.

SWISS CLINIC EYELASH GROWTH SERUM

Eyelash Growth Serum från Swiss Clinic är uppbyggt av tre kraftfulla och kliniskt bevisat aktiva ingredienser: Redensyl™, Biosaccharides™ och Capixyl™, som verkar tillsammans för att stimulera tillväxt, stärka fransfästet, stärka spröda fransar, på sikt ge längre fransar, minska avfall av hårstrån samt ge ökad volym. Produkten appliceras försiktigt längs fransroten, på liknande sätt som en eyeliner.

SWISS CLINIC EYELASH GROWTH SERUM

Swiss Clinic Eyelash Growth Serum

Rekommenderad användning är två gånger dagligen, morgon och kväll, till skillnad från många andra varumärken, där en behandling varje kväll ska räcka. Applicera alltid produkten på rengjord hy och tänk på att låta serumet sjunka in ordentligt i huden innan du lägger eventuell makeup på morgonen. Efter en tids inledande daglig behandling kan du övergå till att använda serumet två till tre dagar per vecka enligt samma mönster, för bibehållen längd och styrka.

ELIZABETH ARDEN PREVAGE

Prevage från Elizabeth Arden innehåller varumärkets exklusiva Triple Peptide Complex, som vårdar fransarna med vitaminer och flera plantbaserade ingredienser. Serumet är framtaget för att både ge fylligare och längre fransar. Det är en av dessa produkter där man faktiskt kan tala om att se konkret skillnad på före och efter. Ett plus är att serumet är anpassad både för fransar och bryn, vilket minskar antalet tuber i badrumsskåpet.

ELIZABETH ARDEN PREVAGE

Elizabeth Arden Prevage

Precis som ögonfransserum i allmänhet läggs det på ren och torr hy längs fransraderna och på ögonbrynen, efter önskemål. Kan orsaka viss irritation vid kontakt med ögonen, men tack vare den smala penseln är produkten egentligen så pass enkel att använda att detta bör kunna undvikas. Priset ligger i den övre klassen, men känns rimligt med tanke på produktens kvalitet.

TALIKA EXPERT LIPOCILS

Expert Lipocils från det innovativa franska varumärket Talika utlovar längre, tjockare, starkare, mörkare och hälsosamma fransar med naturlig glans, på 28 dagar. Serumet består av en kraftfull sammansättning, som enligt uppgift ska vara fri från biverkningar. Tänk dock på att just känslighet och reaktioner kan vara i högsta grad individuellt från en person till en annan.

TALIKA EXPERT LIPOCILS

Talika Expert Lipocils

Det ska appliceras två gånger dagligen på rengjorda och torra fransar: längs fransfästet med svampapplikatorn, som en eyeliner, och längs fransarna med borsten, som en mascara. Serumet är Talikas ursprungliga produkt, som de började sin resa med en gång i tiden. Den kommer i en ovanligt stor förpackning, om hela tio milliliter, som de flesta även upplever som dryg, och att den räcker länge. Detta också till ett relativt lågt pris.

WIBO EYELASH VITAMIN SERUM

Vitamin Your Lashes från Wibo är en typ av 2 i 1-produkt. Serumet är utvecklat för att å ena sidan stimulera tillväxten av fransarna. Å andra sidan vårdar det existerande skadade och sköra fransar genom att främja glans och tjocklek. Det innehåller bland annat stärkande komponenter som vitamin A, E, H B5 och B8, samt omega 3 och 6 fettsyror och den aktiva ingrediensen Chydraxan CH, som återfuktar hårstrånas struktur. Företaget Wibo grundades i Polen 1989, och finns idag representerat i över 30 länder, med ambitionen att utveckla kosmetika av hög kvalitet. Sedan starten har de varit kända för sitt engagemang kring veganska produkter och motstånd till djurförsök, där kvinnor skapar för kvinnor. Men även för sin prisvärdhet trots god standard, som gäller även för detta serum.

WIBO EYELASH VITAMIN SERUM

Wibo Eyelash Vitamin Serum

Det är spännande att upptäcka ett lite mindre varumärke med hög nivå av samhällsengagemang, som ändå ger sig på att ta fram skönhetsprodukter på så pass hög nivå. Vitamin Your Lashes är en produkt som i och med sitt attraktiva pris absolut kan vara värd att prova. Resultatet kan säkert variera från en användare till en annan, beroende på individuella förutsättningar och behov. Viktigt är att alltid applicera serumet på skonsamt rengjorda fransar och ögonområden. Förslagsvis görs detta på kvällen, innan du går och lägger dig. Under natten har då serumet tid att verka i lugn och ro. Efter en inledande period på minst fyra veckor av daglig användning brukar du kunna reducera till två till fyra applikationer per vecka, för att underhålla resultatet.

VINNAREN I VÅR SAMMANSTÄLLNING AV TESTER – OCH HUR VI UTSETT VINNAREN

Ögonfransserum är kanske inte den allra första produkten man tänker på att använda i sin hudvårdsrutin. Men för den som vill ta hand om fransarna lite extra kan det mycket väl vara värt att prova. Även du som har tunna och lite spröda fransar kan märka stor skillnad på sikt om du konsekvent använder ett serum av god kvalitet. Eftersom serumet appliceras så tätt intill det känsliga ögonområdet är det viktigt att välja produkt med stor omsorg, inte minst om du tenderar till att ha känslig hy och/eller ögon. I det här testet har vi inkluderat ett urval av produkter från olika varumärken och prisklasser. Vår förhoppning är att det ska hjälpa dig att hitta just din favorit, som kan ta dina fransar till nya, flirtiga nivåer.

Vi har inte gjort ett eget test av ögonfransserum. Istället har vi sammanställt och analyserat externa tester av ögonfransserum. Det har gett oss mycket information och kunskap på området, vilket gjort att vi kunnat sålla fram de bästa alternativen på marknaden och att vi slutligen också kunnat utse en vinnare.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)