NATTKIKARE

BÄSTA NATTKIKARE

Är du ute mycket på natten, kanske för att du letar efter djur som är aktiva på natten eller vill du helt enkelt kunna se i mörker? Då är en nattkikare rätt för dig. Med denna kikare kommer du kunna se och zooma i mörker och med vissa kikare kommer du till och med kunna spela in det du ser.

kollage av nattkikare

Dessa typer av kikare är perfekta för dig som älskar natten och allt som finns i mörkret och precis som en vanlig kikare kommer de i alla möjliga typer av format. Det finns allt från små kikare i pocket-format till större kikare med alla funktioner du skulle tänkas behöva där ute i mörkret. Den här testsammanställningen kommer gå igenom några kikare och deras funktioner för att du ska kunna hitta den som passar dig.

YUKON NV 1824065 – TESTVINNARE

Den första kikaren på listan är Yukon NV 1824065. Det är en mörkerkikare som gör det möjligt att se hundratals meter rakt in i mörka natten. Med ett 60 mm objektiv kan du enkelt ställa in skärpa och förstora det mesta. Kikaren har också ett inbyggt regnskydd och stativhållare vilket gör den väldigt praktisk att ha med sig i alla väder oavsett om du ska gå runt mycket eller om du tänkte stå på samma plats under längre tid.

Yukon NV 1824065

Yukon NV 1824065 kommer passa dig som är ute efter en nattkikare av högsta kvalitet och vill att kikaren ska fungera precis som ny även många år efter köpet. Utmärkt konstruktion och smart design till ett okej pris är det som ger Yukon NV 1824065 en plats i vår granskning av tester.

DÖRR ZB-60 490335

Dörr ZB-60 490335 är nästa kikare i vår genomgång. Det är en binokulär kikare som fungerar både dag och natt. Den har en LCD display som ger hög skärpa och möjligheten att se 400 meter i dagsljus med färgbild och upp till 100 meter i mörker med svart/vit bild. Batteriet i kikaren håller i upp till 10 timmar för att du ska kunna använda den hela natten utan att behöva oroa dig över batteriurladdning. Dörr ZB-60 490335 har en liten och kompakt design vilket gör den lämplig att bära med sig på längre resor och samtidigt har den stativfäste för att göra det enklare när du vill använda dig av ett stativ. Dörr ZB-60 490335 är en perfekt kikare för dig som är ute efter en digital nattkikare till bra pris.

Dörr ZB-60 490335

Dörr ZB-60 490335 är ett bra val som första nattkikare eller för dig som inte är säker på att en nattkikare är rätt för dig. Den kommer fungera bra om du bara vill testa hur mörkerseende funkar samt vilka funktioner en nattkikare kan ge dig och samtidigt vill ha en kikare som fungerar precis som vanligt på dagen. Men är du ute efter en kikare som ger dig möjligheten att se hundratals meter mitt i natten eller en kikare du kan ställa in skärpan och förstora bilden precis som du vill är inte det här kikaren för dig. Men priset och enkelheten på Dörr ZB-60 490335 är det som gör den till en mycket bra kikare som är värd en plats i vår granskning.

FOCUS AQUAFLOAT 7×50

Focus Aquafloat är en gasfylld kikare som är gjord för att klara av den krävande marina miljön. Det är alltså en riktigt bra produkt för dig som är mycket ute på sjön, men även för andra typer av ändamål. Kikaren har ett skärpedjup från 20 meter och uppåt, och med hjälp av kikarens 3D-seende så får du ett extra stort synfält. Förstoringen är 7 gånger, vilket gör att du kan urskilja detaljer även på ganska långt avstånd. Vad som vidare kännetecknar Focus Aquafloat är att den har ett riktigt stort ljusinsläpp, något som gör att det fungerar bra att använda den även nattetid.

Focus Aquafloat 7x50

Andra fördelar med just den här kikaren är att den har en avståndsskala och kompass, perfekt för dig som navigerar på sjön. Dessutom flyter kikaren vilket gör den lättare att rädda om du nu skulle råka tappa den i vattnet. Givetvis är kikaren också vattentät. Bland kundomdömena som lämnats för Focus Aquafloat 7×50 har den fått både positivt och negativt. Till exempel beskrivs det hur kikaren ger bra och fin optik för sitt låga pris, men att den samtidigt är otymplig och obekväm att titta i.

ELITE NV-400

Nästa nattkikare är Elite NV-400. Det här är en kikare som kommer fungera lika bra på dagen som på natten. Den gör det möjligt att se hela 400 meter med 4x optisk förstoring och 2x digital zoom. Elite NV-400 är en kikare i toppklass som kommer göra det enklare för dig som vistas mycket ute i naturen både dag och natt. Batteritiden på Elite NV-400 är sex timmar om du inte har den inbyggda infraröda lampan på. Batteriet kommer alltså inte hålla hela dagen eller natten men eftersom den använder AAA-batterier är det enkelt att byta ute på fält. Är batteriet inte det viktigaste för dig kommer den här kikaren alltid vara en värdefull tillgång i ryggsäcken. Men tänker du använda den väldigt mycket är det förmodligen inte kikaren för dig.

Elite NV-400

Elite NV-400 är den perfekta kikaren för dig som vill ha en kikare som fungerar lika bra dag som natt men som samtidigt inte kommer använda kikaren alla timmar på dygnet eller inte har något emot att bära med dig extra batterier. Tack vare sin kompakta konstruktion är den också enkel att ta med sig överallt och är en perfekt kompanjon för dig som är jägare eller bara tycker om att skåda efter djur, dag som natt. Elite NV-400 kommer däremot inte passa dig som är ute efter en kikare som håller i många timmar eller en kikare som ger dig helt perfekt bild på väldigt långa avstånd. Om det är något viktigt för dig finns det andra kikare som ger dig bättre bild nattetid.

TECHNAXX NIGHT VISION TX-141

Technaxx Night Vision TX-141 är den första nattkikaren i granskningen som också är en digitalkamera. Det innebär att du kommer kunna filma djur och natur dag som natt med upp till 4x gånger förstoring och 960p upplösning. Det här är en nattkikare för dig som samtidigt vill kunna filma det du ser utan att behöva ha med dig en riktig nattkamera.

Technaxx Night Vision TX-141

Prislappen är dessutom mycket förmånlig och för dig som känner att du vill testa på nattfilmning kommer den här kikaren passa perfekt för dig. Technaxx Night Vision TX-141 gör det möjligt att se, filma och ta foton upp till 300 meter i totalt mörker. Och eftersom kikaren inte är mycket större än en vanlig videokamera är den också mycket enkel att ta med sig i ryggsäcken.

MM MONOCULAR PICCO NIGHT VISION

MM Monocular Picco Night Vision är en liten nattkikare som enkelt får plats i fickan. Det är en digital nattkikare med LCD-display som ger dig skarpa bilder nattetid. Med 3x optisk zoom och 2x digital zoom ger den dig möjlighet att se långt i totalt mörker. Kikaren kommer också med fodral, reseskydd och ett armband för att den inte ska ta skada när du reser och gör det svårare att tappa den ute i fält.

MM Monocular Picco Night Vision

MM Monocular Picco Night Vision är en perfekt nattkikare för dig som vill ha en nattkikare som alltid kommer fungera och ger dig möjligheten att se i totalt mörker och inte vill behöva ha med dig batterier eftersom den har ett inbyggt batteri och laddas med en kabel. Vill du däremot ha en kikare i toppklass är inte det här din drömkikare.

BERGER & SCHRÖTER NVB 95 31434

Den sista kikaren på listan är Berger & Schröter NVB 95 31434. Det är en kikare som står ut över alla andra när det gäller att kunna se i mörker och priset kommer därefter. Det här är ingen billig kikare, men för dig som är ute efter det absolut bästa när det gäller att kunna se nattetid är det här kikaren för dig.

Berger & Schröter NVB 95 31434

Med upp till 5x förstoring och riktigt bra bildrör kommer den här kikaren ge dig perfekt skärpa dag som natt. Med inbyggd ljusavskärming för att inte bli bländad kan du även använda Berger & Schröter NVB 95 31434 under dagen. Kikaren kommer vara perfekt för dig som är ute efter det bästa och vet att du kommer använda kikaren tillräckligt mycket för att investeringen ska vara värt det.

NATIONAL GEOGRAPHIC 3×25 DNV 9075000

Nästa kikare på listan kommer från National Geographic. Deras DNV 9075000 Night Vision Goggles är en liten och kompakt nattkikare som är mycket enkel att ta med i ryggsäcken. Det är en digital kikare med upp till tre gånger förstoring och en inbyggd infraröd lampa vilket gör att du kan använda den i totalt mörker. Den går även att använda i dagsljus om det är tillräckligt ljust ute och då blir bilden i färg. Med National Geographic 3×25 DNV 9075000 kommer du kunna vara ute på natten och leta efter dina favoritdjur utan några som helst problem och kikaren har en förmånlig prislapp vilket gör den till ett utmärkt val för dig som bara vill testa en nattkikare och inte vill göra en större investering.

National Geographic 3x25 DNV 9075000

Om vi kollar på vad andra skriver om National Geographic 3×25 DNV 9075000 är det nästan uteslutande bra recensioner. Många skriver att den är liten och behändig och enkel att ta med sig, andra skriver att den är perfekt för att se i mörker med. Dock skriver några att den inte mäter sig med andra lite bättre modeller. Är du ute efter en kikare som är liten och kommer göra det möjligt att se i mörker samtidigt som du inte vill spendera mycket pengar är National Geographic 3×25 DNV 9075000 kikaren för dig. Är du däremot ute efter en kikare som kommer göra det möjligt att se hundratals meter i totalt mörker med perfekt upplösning kommer kanske inte den här kikaren att tilltala dig.

MER OM BÄST I TEST NATTKIKAREN

Det har inte varit lätt att utse en vinnare i den här testgranskningen då alla kikare har sina fördelar och nackdelar vilket gör att det inte går att säga vilken som är perfekt för just dig. Men det finns en kikare som sticker ut tack vara dess blandning av funktionalitet och bildkvalitet till ett bra pris. Yukon NV 1824065 är vinnaren i vår testgenomgång. Det är en kikare som kommer fungera perfekt dag som natt och ger dig möjligheten att se klara bilder även på natten. Det är en perfekt kompanjon på vandringen, jaktresan eller om du är ute och skådar efter djur nattetid. Kom ihåg att läsa igenom alla recensionerna för att hitta den kikare som passar dig bäst innan du gör ditt val. Alla har olika preferenser men mitt tips är Yukon NV 1824065.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST