NÄSSUG

BÄSTA NÄSSUG 2021

Med en nässug kan man snabbt och enkelt göra rent barns näsborrar från snor. Eftersom de minsta barnen bara andas genom näsan så kan snor vara väldigt jobbigt, då kommer en nässug extra väl till hands. För mycket snor kan göra det svårt för små barn att både sova ordentligt och att äta ordentligt.

kollage av nässugar

Det finns flera olika typer av nässugar, några av de vanligare varianterna är nässugar där man använder munnen för att ge sugkraft genom en slang, elektriska nässugar och nässugar med pumpfunktion. De olika typerna av nässugar har sina olika fördelar beroende av vad man gillar, så här behöver man nog prova sig fram för att hitta en variant som fungerar bra.

FRIDA BABY NÄSFRIDA SNORSUGAREN – TESTVINNARE

Det här är en av de mest populära nässugarna på marknaden just nu. Produkten riktar sig till barn mellan 0-3 år och ger en skonsam borttagning av snoret i näsan. Toppen på nässugen är rundad vilket gör att den inte riskerar att skada huden i eller omkring näsan. För att hindra bakteriell smitta mellan barnet och den som använder nässugen så sätter man i ett engångsfilter vid varje nässugning. Det är ju naturligtvis positivt att man skyddar sig mot bakterier men samtidigt en nackdel att man behöver köpa till nya engångsfilter hela tiden för att kunna använda den.

Frida Baby Näsfrida Snorsugaren

Tillsammans med nässugen medföljer fyra stycken engångsfilter, det kan alltså vara en god idé att köpa till extra engångsfilter samtidigt som man beställer den. Efter användning rengörs själva nässugen i varmt vatten tillsammans med lite diskmedel. Frida Baby Näsfrida Snorsugaren är framtagen av läkare, den har genomgått kliniska tester och är registrerad hos Läkemedelsverket. Bland kundomdömena på nätet för den här produkten finns det i stort sett bara positiva synpunkter. Den beskrivs kort och gott som en prisvärd produkt som är lätt att använda och fungerar riktigt bra.


OTRI-BABY NÄSSUG

Det här är ytterligare en manuell nässug som i mångt och mycket liknar Frida Babys nässug. En av skillnaderna är dock att Otri-Babys nässug riktar sig mot nyfödda barn och barn upp till två års ålder. Vad vi särskilt gillar med den här nässugen är det runda och mjuka munstycket tillsammans med en nässug som är liten, smidig och greppvänlig. Det ser vi som en viktig egenskap sett till den precision som krävs när man ska komma åt barnets lilla näsborre. Otri-Babys nässug används också tillsammans med engångsfilter för att förhindra att bakterier sprids till den som använder nässugen.

Otri-Baby Nässug

Förpackningen innehåller två stycken engångsfilter vilket gör att man ganska snart behöver köpa till fler. Prismässigt ligger den här nässugen väldigt lågt och vi tycker det är ett prisvärt val sett till produkten som man får för pengarna. Det finns i skrivande stund ett fåtal kundomdömen för den här produkten, där kunder är mycket positiva till den. En kund beskriver den här nässugen som den bästa nässugen som denne använt.

NUK NÄSSUG

Det här är en lite enklare variant av nässug som dessutom säljs till ett riktigt lågt pris. Till skillnad från de flesta andra nässugar i det här testet så använder man inte munnen för att suga ut snor från bebisens näsa. Istället sker detta genom nässugens pumpfunktion. Det har sina för- och nackdelar. Den stora fördelen med denna funktion är att man slipper riskera att bakterier sprids till den som använder nässugen. Därför behövs det inte heller några engångsfilter vilket är snällare mot miljön och i längden också blir mycket billigare.

NUK Nässug

Samtidigt blir det svårare att justera hur hårt eller mjukt nässugen ska suga, något som är betydligt lättare när man använder munnen. Tillsammans med NUKs nässug så medföljer det även ett extra munstycke. Den här produkten är liten och smidig att använda och den har ett såpass lågt pris att man inte behöver fundera särskilt länge över köpbeslutet.

HAPPYNOSE ELEKTRONISK NÄSSUG

Den här elektriska nässugen från Happynose är ett bra alternativ för den som vill suga rent barnets näsa från snor mer effektivt. Tillsammans med nässugen ingår det två stycken munstycken i silikon som som gör att den passar för barn i alla olika åldrar. I och med detta är det även möjligt att använda den här nässugen för lite större barn än de andra produkterna här i testen.

Happynose Elektronisk Nässug

Nässugen drivs med hjälp av två stycken AA-batterier och förutom nässugs-funktionen så kan den också spela melodier. Totalt finns det 12 olika melodier man kan spela upp som gör nässugningen lite roligare, mindre obehaglig och som lugnar barnet. Happynose Elektronisk Nässug är lätt att rengöra, både munstycket och uppsamlingskoppen kan enkelt rengöras under rinnande vatten.

BRAUN NÄSSUG

Brauns Nässug är en liten och smidig elektrisk nässug som kan användas på barn från 0 månader och uppåt. Nässugen går även att använda för lite större barn, med hjälp av de två olika munstyckena som medföljer så kan man lätt justera så att nässugen passar för barn i olika åldrar. Sugstyrkan kan justeras till två olika nivåer, en starkare och en svagare nivå. Nässugen drivs med hjälp av två stycken AA-batterier, och tillsammans med nässugen levereras även en bärficka i vilken man praktiskt kan bära den med sig.

Braun Nässug

Alla delar utom själva enheten med batterierna går att diska i diskmaskin. Därför är det väldigt lätt att hålla den här nässugen ren och i bra skick inför varje användning. Bland kundomdömena som lämnats för den här produkten finns det både positiva och negativa synpunkter. Någon kund är väldigt positiv till produkten, och beskriver hur den underlättar vardagen. En annan kund var missnöjd med sugförmågan, som beskrivs som alldeles för dålig.

OOPSY NÄSSUG

Oopsys Nässug är ytterligare en manuell variant av nässug med pumpfunktion. En av fördelarna med just den här nässugen är att den har en lite smalare pip som gör det lättare att komma åt i näsborren.

Oopsy Nässug

Efter användning går det att plocka isär nässugen, de olika delarna rengörs sedan i kokande vatten. Den här nässugen kräver alltså inga engångsfilter vid varje användning utan rengörs endast med vatten. Oopsy Nässug är tillverkad i polypropen och silikon.

MER OM TESTVINNANDE NÄSSUGEN

Den nässug som vi utsett till testvinnare är Baby Näsfrida Snorsugaren. Den är en nässug som är lätt att använda, ger ett bra resultat när det kommer till att suga ut snor och som dessutom säljs till ett riktigt förmånligt pris. Det låga priset gör att det är ett givet hjälpmedel vid förkylningar i varje hem