MYSPÖL

BÄSTA MYSPÖL 2021

Myspöl är en produkt som växt kraftigt i popularitet under de senaste åren. Man kan lättast förklara det som en blandning mellan ett babynest och en pool. Myspölen har höga och mjuka kanter, med en mjuk botten, vilket gör det till en väldigt mysig och bekväm plats för bebisen att kravla omkring på.

kollage av myspölar

För de allra minsta går det inte heller att kravla ur myspölen, vilket gör det till en säker plats att lägga ner bebisen en stund på. Myspölen kan alltså ha flera olika användningsområden och fungerar bra både för att sova, leka och mysa.

NG BABY MYSPÖL

NG Babys Myspöl är en av de mest populära produkterna på marknaden just nu. Tyget på myspölen går att ta av och tvätta i 40 grader, och det finns att välja i ett stort antal olika färger där några av de mest populära är blå och grå. NG Baby erbjuder sin myspöl i storlekarna 100 cm och 120 cm. Fyllningen i NG Baby Myspöl är rörlig, något som gör att den kan justerat och formas efter barnets behov. Myspölen passar barn mellan 0-2 år gamla och två kan ligga i den samtidigt utan problem.

NG Baby Myspöl

Yttermaterialet på NG Baby Myspöl är tillverkat i 100% bomull, vilket ger en naturlig och skön känsla. Fyllningen består av styrolitkulor och bottenplattan är tillverkad i skumgummi. Det här är en riktigt tjock och bekväm variant av myspöl, som barnet garanterat kommer att ha det bekvämt i.


KAXHOLMEN MYSRING

Den här mysringen/myspölen från Kaxholmens sängfabrik har en diameter på 1 meter. Kanterna är lite lägre än på andra myspölar men är bekväma och stoppade med styrolitkulor.

Kaxholmen Mysring

Det yttre materialet är tillverkat i 100% bomull och den finns att välja i flera fina mönster, med bland annat moln, elefanter och prickar. Prismässigt ligger Kaxholmens mysring i linje med konkurrenterna.

FILIBABBA AKTIVITETSNEST

Det här är en produkt som egentligen kvalar in under babygym, men som samtidigt funkar riktigt bra som en myspöl. Filibabbas Aktivitetsnest är utrustat med höga och mjuka kanter, samt en madrass undertill som är bekväm för barnet att ligga på.

Filibabba Aktivitetsnest

Vidare har den två bågar som korsar varandra ovantill, där man kan hänga upp leksaker eller andra saker som är roliga för barnet att titta på. Överdraget är tillverkat i 100% ekologisk bomull, med en fyllning tillverkad i 100% polyester. Måtten när kanterna är uppvikta är 80×80 cm, vilket är lite mindre än de andra myspölarna i testet. Det här kan vara ett bra val för dig som vill kombinera myspöl med aktivitet.

Buddy & Hope Sovpöl

Den här sovpölen från Buddy & Hope finns i flera fina färger, med volangdetaljer längs sidorna. Sovpölen går bland annat att välja i någon av färgerna rosa, grön, grå eller gul. För extra komfort har inte den här sovpölen några styrolitkulor, istället är den vadderad. Överdraget är tillverkat i 100% bomull, certifierat med Oeko-Tex. Materialet är mjukt och mysigt för bebisen att ligga mot. Fodret är tillverkat i 100% polyester.

Buddy & Hope Sovpöl

Rekommendationen är att inte tvätta den här sovpölen i tvättmaskin, istället ska den rengöras med hjälp av en fuktig trasa. Buddy & Hopes Sovpöl har en diameter på 1 meter, med en höjd på 18 centimeter. Vad vi särskilt gillar med den här myspölen är förutom vadderingen att det finns en specialanpassad sänghimmel att köpa till. Med hjälp av denna kan man göra sovpölen till ett eget litet rum. Perfekt för sovstunden eller för att öka mysfaktorn en snäpp.

COTTON & SWEETS JUNIOR NEST

Här har vi en myspöl som finns i mängder av olika färger, bland annat grå, gul, vit och rosa. Myspölarna finns antingen som stilrena och avskalade eller utsmyckade med volanger längs med kanterna. Cotton&Sweets Junior Nest har en diameter på 110 centimeter, där kanterna är 18 centimeter höga och madrassen 4 centimeter.

Cotton&Sweets Junior Nest

Den här myspölen har ett mjukt och trivsamt tyg, vad vi dock inte gillar med den är att tyget är tillverkat i polyester istället för bomull, vilket drar ner vårt betyg något. Prismässigt ligger Cotton&Sweets Junior Nest lite över konkurrenterna, samtidigt som den är 10 centimeter bredare än vad standardstorleken bland myspölar är.

MINITUDE SOVPÖL PLAIN

Minitudes Sovpöl Plain är ett budgetalternativ bland myspölarna på marknaden. Myspölen är tillverkad i 100% polyester, både när det kommer till fyllningen och till överdraget. Diametern är 100 cm, med en inre diameter på 70 cm.

Minitude Sovpöl Plain

Positivt är att överdraget går att ta av och tvätta i tvättmaskin. Minitudes Sovpöl Plain finns i färgerna rosa och grå. Än så länge säljs den endast hos ett fåtal butiker i Sverige.

LAMIJA MYSPÖL

Lamijas Myspöl har ett överdrag tillverkat i 100% ekologisk bomull. Myspölen går att välja i färgerna rosa och grå, och den har en diameter på 100 centimeter.

Lamija Myspöl

Den här myspölen har en rejäl madrass och väldigt fluffiga kanter vilket gör det bekvämt för bebisen som ska ligga i den. Prismässigt är den att betrakta som en premiumprodukt, vilket dock kan motiveras med komforten och det ekologiska bomulls-materialet.

MER OM MYSPÖLAR OCH VÅRA TESTVINNARE

I dagsläget finns det relativt få tillverkare av myspölar, både i Sverige och internationellt. Den ledande tillverkaren heter NG Baby, som tillverkar sina myspölar i Emmaljunga. NG Baby är även företaget som äger själva varumärket myspöl. Andra tillverkare tillverkar produkter som liknar myspölar, men som går under andra namn, exempelvis mysring eller sovpöl. Bland produkterna i vårt test har vi utsett NG Babys Myspöl till testvinnaren. Den här produkten är originalet och dessutom ett väldigt bra sådant. Med ett yttermaterial i bomull, rejält med mjukt fluff både på sidorna och undertill gör det NG Babys Myspöl till det givna valet för maximalt mys.