MUTTERDRAGARE

BÄSTA MUTTERDRAGARE 2021

Är du på jakt efter en mutterdragare? Kanske har du haft en tidigare och det är blivit dags att byta? Eller har du nyligen flyttat hemifrån och du känner att det är ett viktigt verktyg som har en självklar plats i verktygslådan? Oavsett anledningen kommer du hitta all information du behöver inför ditt köp här.

kollage av mutterdragare

Läs igenom alla recensioner eftersom varje verktyg är bra för sig själv och vinnaren kommer kanske inte vara det verktyg som passar just dig bäst. Ha i åtanke sådant som budget och hur mycket du kommer använda verktyget innan du bestämmer dig. Nedan kommer du kunna läsa alla recensioner, vad som är bra med varje verktyg och vilka nackdelar som finns. Allt för att du ska känna dig säker med ditt nästa köp.

BOSCH GDS 18 V-LI HT – VINNARE

Den första mutterdragaren i vår sammanställning av tester är Bosch GDS 18 V-LI HT. Det är ett verktyg av toppkvalitet som kommer vara en ovärderlig del i din verktygslåda. Om du kommer dra åt många muttrar i metall eller betong är det här ett verktyg som kommer hålla länge. Extremt robust konstruktion med växellåda i metall gör att den kommer hålla för även de tuffaste skruvdragningarna.

Bosch GDS 18 V-LI HT

Bosch GDS 18 V-LI HT tillhör Boschs serie med proffsverktyg vilket betyder att du kommer kunna använda dig av samma batterier som i andra verktyg från samma serie. Det är bra att ha i åtanke eftersom verktyget i sig inte är billigt och batterierna också kostar en del. Kommer du använda verktyget ofta och arbete mycket med tuffa material är Bosch GDS 18 V-LI HT perfekt för dig.

HIKOKI WR18DBDL2

Nästa mutterdragare vi granskar är Hikoki WR18DBDL2. Den kommer göra lättare skruvning enkelt och tack vare dess kompakta konstruktion är den enkel att använda även i trånga utrymmen. Den har dessutom LED-belysning vilket gör den smidig och säker att använda. Hikoki WR18DBDL2 är en mutterdragare som passar utmärkt för skruvning av alla typer men ska du arbeta med tuffare material kommer den inte klara sig lika bra som till exempel Bosch GDS 18 V-LI HT. Fördelen med Hikoki WR18DBDL2 är däremot att prislappen är betydligt mindre, vilket är något som är värt att tänka på om du inte tänker använda verktyget varje dag. Den här mutterdragaren kommer passa perfekt till dig som är ute efter ett verktyg som inte kommer användas varje dag till tuffa arbeten.

Hikoki WR18DBDL2

Om vi kollar på vad andra säger om Hikoki WR18DBDL2 skrivs det mest att den fungerar som det ska och håller förväntningarna, andra skriver att den är bra som ett verktyg att ha hemma. Med andra ord är Hikoki WR18DBDL2 en mutterdragare som fungerar. Den gör det den ska samtidigt som den inte kostar skjortan. Men förvänta dig inte att kunna skruva i material som kräver mycket kraft. För dig som vill ha en mutterdragare som funkar och passar bra till alla arbeten runtom i hemmet är alltså Hikoki WR18DBDL2 perfekt. Men är du ute efter något som kommer funka perfekt på vilken byggarbetsplats som helst kommer inte Hikoki WR18DBDL2 vara det optimala köpet av mutterdragare. Om det är något du är ute efter kommer nästa mutterdragare i vårt jämförelse att passa bättre.

MAKITA DTW1002Z

Makita DTW1002Z är en riktigt tuff mutterdragare som kommer klara i princip vilken typ av skruvning som helst. Den går nästan att jämföra med andra luftdrivna maskiner men i mycket mindre format och med mindre krångel. Batterierna är samma som används i andra verktyg från Makita något som är fördelaktigt om du redan äger andra verktyg från varumärket. Det bästa med verktyget är att den till skillnad från andra mutterdragare i samma klass har ett relativt överkomligt pris. Det är vad som gör Makita DTW1002Z till en riktigt bra mutterdragare som kommer passa perfekt till dig som är ute efter ett verktyg du alltid kommer kunna använda till vilket jobb som helst, både hemma och på byggarbetsplatsen. Vill du däremot bara ha ett hemmaverktyg är Makita DTW1002Z kanske lite överflödig.

Makita DTW1002Z

Det användarna skriver om Makita DTW1002Z är att det är en otroligt stark maskin som kan skruva i alla material och att det är den bästa mutterdragaren de har använt. Otroligt bra är också ett ord som är återkommande i recensioner. Makita DTW1002Z är alltså ett verktyg av absolut toppklass som kommer klara alla arbeten du vill använda den till. Med tre olika lägen kommer du kunna göra allt från finare skruvning till skruvning i även de tuffaste materialen. Den kommer passa dig perfekt som vill ha ett verktyg du alltid kommer ha nytta av. Är du ett proffs eller har arbetat mycket är verktyget perfekt. Vill du bara ha en mutterdragare hemma finns det många andra som passar bättre för just det ändamålet.

DEWALT DCF899N

För dig som är ute efter en mutterdragare som fungerar bra till att dra åt muttrar eller andra mindre arbeten hemma är Dewalt DCF899N ett bra val. Det är inte den mest kraftfulla mutterdragaren på marknaden men den har en väldigt bra prislapp. Dewalt DCF899N en det perfekta verktyget för dig som inte kommer använda en mutterdragare särskilt mycket, eller till dig som inte vet om en mutterdragare är det rätta verktyget för din verktygslåda. Precis som med andra verktyg från Dewalt kommer du kunna använda samma batterier i det här verktyget som med alla andra batteridrivna verktyg från Dewalt. Den kommer vara perfekt för dig som är ute efter något med en mindre prislapp men som fortfarande håller toppklass och fungerar för mindre arbeten i hemmet.

Dewalt DCF899N

I användarrecensioner av Dewalt DCF899N kan vi läsa om att den trots sin lilla storlek och låga vridmoment fortfarande är otroligt stark. Den gör det den ska och till ett mycket bra pris. Vill du även använda den som en vanlig skruvdragare kan det enkelt göras med en adaptor. Dewalt DCF899N är mutterdragaren för dig som vill ha ett verktyg som fungerar till det mesta och vill göra mindre arbeten med skruvar och muttrar enklare. Men är du ute efter något som klarar tuffa arbeten eller arbeten som kräver lite extra kraft kommer nog inte det här vara verktyget för dig. Den har helt enkelt inte kraften för att klara av de tuffaste jobben men den kommer klara det mesta problem som uppstår när du arbetar i hemmet.

BOSCH PDR 18 LI

Nästa mutterdragare att testas är ett alternativ för dig som är ute efter något i klass med Dewalt DCF899N men som inte känner att det är värt att köpa nya batterier till ett verktyg. Bosch PDR 18 LI är en mutterdragare från Boschs gröna uppsättning verktyg vilket betyder att du kan använda samma batterier om du redan har andra verktyg från Bosch.

Bosch PDR 18 LI

Den är också betydligt billigare än andra mutterdragare från Bosch och det är på grund av att Bosch PDR 18 LI är menad för arbeten i hemmet. Det är alltså inget proffsverktyg, men för användning i trä och metall kommer den fungera alldeles utmärkt. Mutterdragaren är alltså perfekt för dig som är ute efter ett verktyg i hemmet som inte kommer användas varje dag.

MILWAUKEE M18 ONEFHIWF34-502X

Nästa mutterdragare är Milwaukee M18 ONEFHIWF34-502X. Det är en mutterdragare i absolut toppklass och den kommer precis som Bosch GDS 18 V-LI HT att klara alla arbeten du sätter framför den. Om du är ute efter ett verktyg som klarar allt och som du kommer använda ofta, både i hemmet men kanske också i arbetet, är Milwaukee M18 ONEFHIWF34-502X perfekt för dig.

Milwaukee M18 ONEFHIWF34-502X

Den är också kompakt vilket gör verktyget enkelt att använda även i utrymmen där du inte har mycket plats. Verktyget är däremot inte billigt men för dig som vill ha ett riktigt bra verktyg och känner att investeringen är värt det kommer Milwaukee M18 ONEFHIWF34-502X vara en ovärderlig del av din verktygslåda och kommer göra alla arbeten, små som stora, mycket enklare.

BOSCH GDR 12V-105

För dig som är ute efter en mycket liten och kompakt mutterdragare är Bosch GDR 12V-105 ett utmärkt val. Det är ett verktyg som fungerar bra för arbeten i mycket trånga utrymmen som inte kräver mycket kraft. LED-belysningen på mutterdragaren gör även att du kan se tydligt vad du gör även på mörka platser. Bosch GDR 12V-105 tillhör precis som andra verktyg i vårt test Bosch Professional och kan användas med samma batterier från samma serie.

Bosch GDR 12V-105

Bosch GDR 12V-105 är en mutterdragare som är perfekt för dig som är ute efter en mycket liten maskin men som ändå alltid kommer klara arbetet du tänker använda den till. Den lilla storleken gör dock att den inte har samma kraft som andra mutterdragare i samma prisklass, men storleken gör även den mycket praktiskt.

MER OM TVINNANDE MUTTERDRAGAREN

Det har inte varit enkelt att utse en vinnare för detta granskning av tester. Alla verktygen som är med är bra och kommer fungera. Sakerna som gör att ett verktyg är bättre än ett annat är priset, kraften och användningsområdet. Vill du ha ett verktyg för en specifik uppgift är kanske någon av de andra mutterdragarna bättre för dig. Tänk över dina omständigheter innan du väljer vilket verktyg du ska köpa. Vinnaren av testet är däremot Bosch GDS 18 V-LI HT. Det är en mutterdragare av toppklass och även om priset är högt är den inte dyrast av de testade modellerna och mångsidigheten i verktyget är det som gör den till vinnare. Med Bosch GDS 18 V-LI HT kommer du kunna skruva i vilket material som helst och den kommer fortfarande fungera lika bra när du är klar.

SÅ HAR VI UTSETT VINNAREN

Vi har inte själva gjort ett test av mutterdragare, istället har vi granskat externa tester, jämförelser och kundrecensioner på nätet. Till största del har vi tagit hjälp av kundomdömen från kunder som testat de olika produkterna. Detta har gett oss en noggrann inblick i vilka som är de bästa och mest populära produkterna just nu. Utifrån denna information har vi sedan kunnat utse en vinnande mutterdragare och andra produkter att rekommendera.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST