MJÖLKSKUMMARE

BÄSTA MJÖLKSKUMMARE

Det är något speciellt med att kunna avnjuta en kopp kaffe med perfekt skummad mjölk. Med en bra mjölkskummare kan du återskapa känslan du får på ett café i ditt eget hem. Nu kan du ta din cappuccino eller din café latte till nästa nivå. Den behöver inte användas varje dag utan när du vill unna dig en riktigt god kopp kaffe.

Kollage av mjölkskummare

Det finns ett stort antal mjölkskummare på marknaden med varierande funktioner. I den här sammanställningen av tester kommer vi presentera de sju bästa mjölkskummarna på marknaden, så att du kan göra ett klokt val inför ditt köp. Vår vinnare blev Retro Mjölkskummare Grön från Smeg som har allt en bra mjölkskummare behöver. Den är effektiv och du kan ställa in hur kraftigt eller tunt skummet ska vara.

MELITTA MJÖLKSKUMMARE 2.0 ROSTFRI – TESTVINNARE

Melitta anses av många göra världens bästa kaffebryggare och självklart har de även lanserat ett antal olika mjölkskummare som hjälper dig göra den perfekta koppen kaffe. Den modell som vi har valt att ta med på vår lista har faktiskt prisbelönats för sitt fantastiskt goda mjölkskum.

MELITTA MJÖLKSKUMMARE 2.0 ROSTFRI

Melitta Mjölkskummare 2.0 Rostfri

Den producerar tillräckligt med skum för att ett helt hushåll ska kunna njuta av en god kopp kaffe utan att behöva vänta. Du väljer själv om du vill ha varmt eller kallt skum beroende på om du ska göra en iskaffe eller en varm kopp. Skummaren stänger själv av sig varje gång den lyfts från plattan eller när skummet är färdigt. Det är en prisvärd skummare som du kommer känna dig nöjd med. Den kan fås i tre fina färger och passar perfekt bredvid en kaffebryggare.

SMEG RETRO MJÖLKSKUMMARE

Smeg är ett välkänt märke som tillverkar hushållsprodukter i retrostil. De ligger även bakom denna snygga och effektiva mjölkskummare med extra allt. Den kommer i flera olika färger inklusive rött, svart, vitt och blått vilket gör att du kan välja den som passar bäst med resten av din köksinredning. Den ligger något högt i pris men det tycker vi rättfärdigas av alla egenskaper och den perfekt skummade mjölken. Vi testade att skumma både varm och kall mjölk och blev väldigt nöjda med resultatet. Du kan själv ställa in hur kraftigt skum du vill ha vilket vi tycker är ett stort plus i kanten. Det är en manuell mjölkskummare så du bestämmer själv hur länge mjölken ska skummas. Ganska snart kommer du ha fått in snitsen.

SMEG RETRO MJÖLKSKUMMARE

SMEG RETRO MJÖLKSKUMMARE

KOLLA PRISET HOS

Ytterligare en anledning till att välja denna mjölkskummare är att den inte bara fungerar för mjölk utan även för varm choklad. Hela familjen kan alltså ha glädje av denna modell oavsett vilken dryck som föredras. Dessutom är designen riktigt snygg och iögonfallande och den kommer lyfta vilket kök som helst. Produkten styrs med två stycken mjölkvispare och dessa medföljer vid köp. Kannan som mjölken skummas i är gjord i rostfritt stål och går att ta bort. Den här mjölkskummaren är enkel att både hantera och rengöra vilket är önskvärt för oss som dricker en del koppar kaffe om dagen. Kannan kan värma upp till 500 milliliter mjölk och skumma upp till 250 milliliter vilket är helt klart godkänt. Vår listetta kan du lita på i vårt och torrt.

PHILIPS SENSEO CA6500

Den här mjölkskummaren från Philips ger dig ett fast och fint skum genom sin magnetiska vispning. Det är möjligt att använda den för att skumma mjölk till både varma och kalla drycker och den har kapacitet för 120 milliliter mjölkskum vid varje skumning. Det räcker till ungefär två koppar cappuccino. Philips Senseo CA6500 är sladdlös och drivs istället genom en sladdansluten basplatta. Själva mjölkskummaren går att vrida 360 grader över basplattan, något som gör den flexibel och lätt att hantera.

Philips Senseo CA6500

Mjölkskummaren är utrustad med non stick-beläggning som gör rengöringen väldigt enkel. För att rengöra krävs det endast att man sköljer ur den och torkar av med en trasa. Gällande vispen och locket så går dessa att diska i diskmaskin vilket underlättar rengöringen ytterligare. Vad vi särskilt gillar med Philips Senseo CA6500 är att den har fått riktigt bra betyg bland kundomdömen. De flesta kunder som använt mjölkskummaren tycks vara riktigt nöjda med produkten. Kunder beskriver till exempel att den är lätt att använda och lätt att rengöra. Dessutom så tycker flera att skummet blir väldigt bra, en kund beskriver att mjölkskummet blir sammetslent utan några som helst spår av bubblor i sig.

THE MILK CAFÉ ROSTFRI MJÖLKSKUMMARE FRÅN SAGE

Vidare på vår lista kommer den här simpla men snygga mjölkskummaren från märket Sage. Med hjälp av kannan i rostfritt stål kan du skapa dina egna lyxiga kaffedrinkar med bara ett enkelt knapptryck. Att den är så smidig att använda är en av anledningarna till att den hamnar så högt upp på vår lista. Du behöver bara ställa in vilken typ av textur du vill ha och önskad temperatur, sedan sköter mjölkskummaren resten av sig själv. Kannan klarar av ända upp till 740 milliliter mjölk, så du kan göra kaffe till många samtidigt. Det är perfekt om du till exempel ska ha en bjudning eller fest av något slag. Den fungerar både om du vill göra cappuccino, cafe latte eller varför inte en härligt värmande varm choklad?

THE MILK CAFÉ ROSTFRI MJÖLKSKUMMARE FRÅN SAGE

The Milk Café Mjölkskummare Rostfri från Sage

Vi vet att många idag värdesätter design och utseende lika mycket som funktion och prestation när de ska välja apparater och artiklar till sitt kök och mjölkskummare är inget undantag. En mjölkskummare är förmodligen dessutom något som står framme på köksbänken hela tiden. Den här modellen är riktigt snygg och stilren och det rostfria materialet gör att den enkelt passar in i vilket kök som helst. De delar som är i plast är dessutom BPA-fria vilket är att föredra i alla lägen. Du rengör den enkelt för hand efter varje användning, både snabbt och smidigt. Priset ligger på över tusenlappen men det är väl värt investeringen, då du vet att du får en bra mjölkskummare som alltid gör jobbet och som kan servera dig perfekt mjölkskum när som helst.

HOT AND COLD MJÖLKSKUMMARE FRÅN BIALETTI

Italien är vida känt för sitt fantastiska kaffe och kaffekultur och vad passar då bättre än en mjölkskummare från det italienska märket Bialetti? De är mest kända för sin Moka Express som revulotionerade en hel kaffevärld. Nu har de utökat sortimentet och det inkluderar även denna mjölkskummare som fungerar lika bra för kall som varm mjölk.

HOT AND COLD MJÖLKSKUMMARE FRÅN BIALETTI

Hot and Cold Mjölkskummare från Bialetti

KOLLA PRISET HOS

En snygg detalj är det genomskinliga locket som låter dig följa hela processen från första parkett. Det tar väldigt kort tid att få till det perfekta skummet och den stänger av sig automatiskt när skummet är färdigt. Dess non-stick beläggning på insidan gör att den är väldigt enkel att diska vilket är ett stort plus i kanten. Du kan skumma upp till 115 milliliter mjölk på en och samma gång.

MJÖLKSKUMMARE CHAMBORD FRÅN BODUM

Danska Bodum är ett välkänt märke som gör allt från pressbryggare till snygga kaffeglas. De är kända för sin stilrena och enkla design och representerar dansk design på ett ypperligt vis. Den här mjölkskummaren går i samma stil som resten av deras produkter och kommer passa in i vilket kök som helst.

MJÖLKSKUMMARE CHAMBORD FRÅN BODUM

Mjölkskummare Chambord från Bodum

KOLLA PRISET HOS

Vi väljer att ha med den på vår lista eftersom den är väldigt enkel att använda samtidigt som den är effektiv. Vi vill ge den ytterligare ett plus för det billiga priset. Dess mjölkskummare är ett tydligt bevis på att dyrast inte alltid behöver vara bäst. Den tål dessutom att diskas i diskmaskin om du vill spara lite tid på morgonen. Den rymmer 25 centiliter mjölk så det räcker gott och väl till hela familjen. Glaset är specialdesignat för höga temperaturer.

ELEKTRISK MJÖLKSKUMMARE BISTRO FRÅN BODUM

Vår sista mjölkskummare på listan kommer även den ifrån Bodum och är till skillnad från några andra av våra alternativ en helt elektrisk mjölkskummare. Den är stilren och designad i tidlös svart som du aldrig tröttnar på. Modellen är väldigt enkel att använda och den kan båda värma och skumma mjölk oavsett vilken typ av kaffe du är sugen på.

ELEKTRISK MJÖLKSKUMMARE BISTRO FRÅN BODUM

Elektrisk mjölkskummare Bistro från Bodum

Den är ett perfekt komplement till din kaffebryggare och gör så att du enkelt kan imponera på dina gäster. När vi själva testade modellen blev vi främst övertygade av hur simpel den var att använda. Den rymmer 190 milliliter mjölk vilket gör att den passar både dig som bor själv och med familj. Mjölken blir ungefär 70 grader varm när den skummas så var lite försiktig när du häller upp.

SJÖSTRAND ROSTFRI MJÖLKSKUMMARE

Svenska Sjöstrand är ett märke som inriktat sig på tidlösa produkter som ska kunna hålla i flera år, kanske till och med gå i arv? Den här mjölkskummaren är inget undantag. I designen påminner den lite om en lyxig termos och den kommer enkelt kunna ta plats på varje köksbänk. Priset är också mycket bra för en mjölkskummare av den här kvaliteten. Med den här stilrena mjölkskummaren är du väl förberedd vare sig du vill ha en café latte till frukosten eller en cappuccino till eftermiddagsfikat. Kunder som testat produkten blev imponerade av det krämiga skummet och det räckte till en hedrande tredjeplats på vår lista. Du ställer på förhand in hur hårt mjölken ska skummas beroende på vilken typ av kaffe du vill göra.

SJÖSTRAND ROSTFRI MJÖLKSKUMMARE

SJÖSTRAND ROSTFRI MJÖLKSKUMMARE

Något som vi verkligen gillar med mjölkskummaren är att den själv känner av när mjölken har perfekt temperatur utan att du behöver stå och passa den. Du kan alltså koka kaffet, förberedda mackor eller göra något annat under tiden. Den har dessutom automatiskt avstängning så du behöver aldrig vara rädd för att gå ifrån. Mjölkskummaren är av en lite mindre modell och kan ge upp till 150 milliliter skum eller 300 milliliter varm dryck. Kannan är tillverkad i rostfritt stål och tar du väl hand om den kommer den vara lika fin om ett par år. Den kräver lite skötsel och du kan enkelt diska ur den för hand när mjölken är färdig. Låt inte mjölken stå för länge i kannan för bäst hållbarhet.

GENERELLT OM MJÖLKSKUMMARE OCH HUR VI UTSETT VINNAREN

När det kommer till mjölkskummare finns det en rad olika modeller. De enklaste är utformade som en liten visp som du för ner i mjölken och vispar till önskad konsistens. Det finns förresten en del hemligheter bakom en perfekt vispad mjölk. Helmjölk är till exempel bättre om du vill ha ett krämigt och stabilt skum, dock är det inte det bästa alternativet om du räknar kalorier. Det går att skumma kall mjölk men du får inte ett lika långvarigt resultat. Du får ett bättre resultat om du först värmer mjölken, men var försiktig så att den inte bränns vid eller börjar ryka. Experter säger att den perfekta mjölken skummas vid 40 grader eller kroppstemperatur. Servera kaffet direkt och låt inte mjölkskummet stå någon längre tid.

Vi har inte utfört ett eget test av mjölkskummare. Istället har vi tagit hjälp av externa artiklar och kundomdömen för att på detta sätt bilda oss en uppfattning av vilka mjölkskummare som är bäst just nu.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)